Įkraunama...
Įkraunama...

Gliukozės tolerancijos testas:

QUOTE(aSmija @ 2006 01 08, 12:39)
ar čia ne kiekvienai daro??

Ne kiekvienai smile.gif . Tik tai, kuri patenka į rizikos grupę mirksiukas.gif
Atsakyti
Na as kaip ir nepatenku i rizikos grupe, bet daktare vis vien pasiule padaryti, nes pirmi vaikai buvo nemazi...
Atsakyti
Sveikutes mirksiukas.gif
Man ta tyrima dare du kartus...pirma karta isgerus po valandos buvo padidejes cukrus, tai siunte antram kartui, triju valandu testui...ir vel padidejes cukraus kiekis...siaip si testa turetu daryti kiekvienai nestukei, nes Tas nestukinis diabetas atsiranda del hormonu...inkstai per mazai gamina insulino, kuris turi padeti cukrui keliauti i lasteles, is kurio mes gauname energijos...Tai su tuo diabetu vargstu antras menuo...visa laime, kad nebedaug liko mirksiukas.gif
As gyvenu JAV, tai cia labai rupinasi tuo diabetu: dietologes, vis matavimai, tyrimai ir pan...Bet nera ko nerimauti...tai laikina...paprasciausiai reikes prisiziureti maista:visiskai atsisakyti cukraus, ieskokite cukraus pakaitalu (isskyrus sacharina, jis kenksmingas vaikuciui)...jokiu budu negalima shokolado...ribokite vaisiu, sulciu, pieno patiekalu...taip pat bulviniu ir miltiniu patiekalu, ryziu...mesa, darzoves, aliejai, majonezas, druska, prieskoniai nekelia cukraus...tik negalvokite, kad beveik nieko nebelieka ko valgyti...valgyti galite viska, tik reikia normuoti...geriausiai jai valgytumete 5-6 kartus per diena, nedideliomis porcijomis...Geriasiai butu, jai turetumete cukraus kiekiui kraujyje nustatyti matuokli, po kiekvieno valgymo praejus 2 val. galetumete pasitikrinti krauja...bet Lietuvoje, kiek zinau, jie nera pigus, tai teks pasikliauti savimi...atminkite, kad su diabetu juokauti negalima, jai neprisiziuresime, jusu organizmas negales pagaminti reikiamo kiekio insulino, tad jusu vaikas jo negales pasiimti is jusu, teks gamintis paciam, o jus, prie to paties, imsite is savo vaikucio...jam atiteks didziulis darbas...todel taip sunkiai dirbdamas jis augs didesnis...tuom sunkindamas sau paciam ir jums gimdyma...Va kad prirasiau thumbup.gif
Atsakyti
Man pirmą kartą kai darė tai tas kur nieko nevalgius buvo per didelis, o paskui išgėrus gliukozės poporos valandų viskas normose. Tuomet gydytoja tik nusistebėjo, o paskui po kokio mėn vėl liepė pakartoti tą pirmą. Ir kaip ne keista viskas tvarkoj. Tai čia gal tikrai nuo pačio ir emocinės būsenos priklauso.
Atsakyti
si tyrima ir man dare tik nereikejo gert gliukozes thumbup.gif ir atsakymas geras tai nebereiks daugiau daryt
Atsakyti
QUOTE(indrutee @ 2006 04 15, 22:56)
si tyrima ir man dare tik nereikejo gert gliukozes thumbup.gif  ir atsakymas geras tai nebereiks daugiau daryt

Man irgi paeme krauja, paziurejo pirmini rezultata ir pasake, kad gliukozes nereikia smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ikulia @ 2006 04 16, 11:47)
Man irgi paeme krauja, paziurejo pirmini rezultata ir pasake, kad gliukozes nereikia smile.gif

NA kiek žinau iki 28 sav daugelių nestuke.gif laukia šitas testas.. wub.gif Man irgi gydytoja užsiminė kad daris...tik va ar gliukozę teks gerti tai nežinau g.gif
Atsakyti
O kodel isvis liepia pasidaryti si gliukozes testa?? Ka juo norima nustatyti??
Man irgi liepe nusipirkti gliukozes ir ateiti nevalgius is ryto, o as net nepaklausiau, KAM viso sito reikia blush2.gif . Jau, matyt, ipratau nesigincydama klausyti gydytojos nurodymu smile.gif .
Atsakyti
Man darė gliukozės tolerancijos testą 33 nėštumo savaitės pradžioje. 32 savaitę darė echo ir nustatė, kad vaikas kiek stambesnis nei vidutinis ir daugokai vaisiaus vandenų, pagal statistines lenteles turėtų būti mažiau, tai dėl šventos ramybės liepė pasidaryti tą gliukozės testą, viskas buvo gerai thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif nors šiaip tai jaudinausi. Šiandien, 35 savaitės 1 dieną, darė pakartotiną echo, tai sakė, kad vaikas tikrai bus didokas (dabar sveria 3200 g), o vandenų yra daugiau tiesiog dėl vaiko dydžio.
Aš tai džiaugiuosi, kad pasidariau tą testą, vis ramiau ant dūšios, o tą gliukozę ne taip jau baisu gerti, man tai leido į stiklinę vandens su gliukoze įsispausti pusės citrinos sultis, tai buvo net visai skanu tongue.gif
Atsakyti
as ketvirtadieni tyriausi,tai i gliukozes tirpala isivarvinau puses citrinos sulciu ir kaip skaniai isgeriau ax.gif vakar skambinausi,tai sake,kad atsakymas geras.pas gydytoja kai nueisiu,tai pasakys,kokie ten skaiciukai buvo,nes idomu.saldumynus megstu,arbatoj nuo cukraus shaukshtelis net stovi:)
Atsakyti
Nors patekau i rizikos grupe (teta mire nuo cukraliges),bet man sio testo nedare g.gif
Atsakyti
Aš pasidariau šį testą 26-27 sav. Pirmojo tyrimo rezultatas, t.y. cukraus kiekis kraujyje buvo gan žemas, berods 3,6. Paklausiau seselės, ar čia taip gerai, tai sakė, kad į ribas dar telpu. O po gliukozės cukrus dar nukrito, lyg iki 3,3. Sesutė sakė, kad tai reiškia padidėjusį kasos darbą.
Pas savo gydytoją dar nebuvau, kai nueisiu gal pasakys daugiau apie tuos skaičiukus.
Atsakyti