Įkraunama...
Įkraunama...

Gliukozės tolerancijos testas:

QUOTE(***** @ 2009 06 23, 13:55)
Labai jau tyrimo rezultatai priklauso ar niekas is seimos neserga cukriniu diabetu. Va mano mama sirgo 1 tipo cukralige, ir mire nuo insulino trukumo, tai mano ginekologe labai rupinas manim. Prie gerima tos slykstynes man buvo -5.13, o 2 karta-7.47. Tai jau liepia laikytis dietos:atsisakyt bandeliu, bulku, saldumynu, vynuogiu, persiku-angliavandeniu ir saldumynu... Aisku jei suvalgysiu viena kita vaisiu, nenumirsiu, bet jei imanoma tai reikia pasilaikyt tos dietos, nes sako jog dazniausiai nestumas isprovokuoja cukrini diabeta. unsure.gif

Jo tas daug įtakoja ar kas šeimoje serga diabetu doh.gif
Pas mane niekas,bet turiu antsvorio dėto ir dariaus,ačiū Dievuiviskas thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Baniukas @ 2009 06 23, 14:28)
Jo tas daug įtakoja ar kas šeimoje serga diabetu doh.gif
Pas mane niekas,bet turiu antsvorio dėto ir dariaus,ačiū Dievuiviskas  thumbup.gif

Ir as eisiu pirmadieni to tyrimo darytis. Pries tai diena sake jokiu saldumynu nevalgyti, o as be ju gyvent negaliu (lomkes prasides lotuliukas.gif ). Po to kita ryta atvaziuoti to tyrimo darytis (net arbatos neleido gerti, tik vandeni). Klausiau del citrinos, tai man neleido verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Kačia @ 2009 06 26, 12:14)
Ir as eisiu pirmadieni to tyrimo darytis. Pries tai diena sake jokiu saldumynu nevalgyti, o as be ju gyvent negaliu (lomkes prasides lotuliukas.gif ). Po to kita ryta atvaziuoti to tyrimo darytis (net arbatos neleido gerti, tik vandeni). Klausiau del citrinos, tai man neleido verysad.gif

Kaip idomu, pirma karta taip girdziu g.gif
Atsakyti
QUOTE(Kačia @ 2009 06 26, 12:14)
Klausiau del citrinos, tai man neleido verysad.gif

aš esu girdėjusi, kan ne visur leidžia, bet tu pasiimk. Jei gynė neleido, tai dar nereiškia, kad ten kur darys neleis g.gif
Atsakyti
QUOTE(Jeta @ 2009 06 27, 12:32)
aš esu girdėjusi, kan ne visur leidžia, bet tu pasiimk. Jei gynė neleido, tai dar nereiškia, kad ten kur darys neleis  g.gif

Matai, as lankausi privaciai ir ten pat man ta tyrima darys. Su ta sesele kuri darys ir kalbejausi, nes ir del dienos ir laiko teko tartis 4u.gif Tikiuosi kad nelabai slykstu bus gerti, gal nesupykins smile.gif O ar daug reik tos gliukozes isgerti g.gif
Atsakyti
QUOTE(Kačia @ 2009 06 27, 15:02)
Matai, as lankausi privaciai ir ten pat man ta tyrima darys. Su ta sesele kuri darys ir kalbejausi, nes ir del dienos ir laiko teko tartis 4u.gif Tikiuosi kad nelabai slykstu bus gerti, gal nesupykins smile.gif O ar daug reik tos gliukozes isgerti g.gif

Uztaisyta buvo i vienkartine stikline, 200 ml mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Gitulia_Fai @ 2009 06 27, 22:19)
Uztaisyta buvo i  vienkartine stikline, 200 ml mirksiukas.gif

Tikejausi, kad maziau blush2.gif gal neapsisliaukinsiu ant tuscio skrandzio gerdama 4u.gif

O per kiek laiko atsakyma pasako g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kačia: 27 birželio 2009 - 22:06
QUOTE(Kačia @ 2009 06 27, 23:05)
Tikejausi, kad maziau blush2.gif gal neapsisliaukinsiu ant tuscio skrandzio gerdama 4u.gif

O per kiek laiko atsakyma pasako g.gif

Paima kraujo tyrima, tada isgeri ta gliukoze ir po 2 val. vel ima krauja. Tada ir duoda atsakyma koks buvo iki gerimo ir koks po 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Kačia @ 2009 06 27, 23:05)

Nuo išgėrimo, praėjus 2 val paima kraują. tada dar apie 30 min reikia palaukt atsakymų/
Su citrina žymiai skaniau. Prieš mane gėrė viena nestuke.gif be citrinos, sakė vos prarijo, kaip žiauriai saldu buvo, o aš gėriau su citrina, tai man visai nieko buvo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Jeta @ 2009 06 29, 14:46)
Nuo išgėrimo, praėjus 2 val paima kraują. tada dar apie 30 min reikia palaukt atsakymų/
Su citrina žymiai skaniau. Prieš mane gėrė viena  nestuke.gif  be citrinos, sakė vos prarijo, kaip žiauriai saldu buvo, o aš gėriau su citrina, tai man visai nieko buvo smile.gif

Jetau, kaip slykstu buvo gerti doh.gif Puse isgerus teko i lauka isbegti, nes buciau apsivemus blush2.gif ikvepiau gryno oro ir dabaigiau likusia dali gerti. Po to gryna vandeni geriau, bet mazai ka padejo sleikstuli dar valanda jauciau.

Pasiskambinau del atsakymu, tai sake norma. Pries gerima - 3,7, po gliukozes gerimo - 5,6. Nezinau ar cia gerai, ar ant ribos (nes pakilo, tai nemazai) unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kačia: 01 liepos 2009 - 13:21
QUOTE(Kačia @ 2009 07 01, 14:20)
Jetau, kaip slykstu buvo gerti doh.gif Puse isgerus teko i lauka isbegti, nes buciau apsivemus blush2.gif ikvepiau gryno oro ir dabaigiau likusia dali gerti. Po to gryna vandeni geriau, bet mazai ka padejo sleikstuli dar valanda jauciau.

Pasiskambinau del atsakymu, tai sake norma. Pries gerima - 3,7, po gliukozes gerimo - 5,6. Nezinau ar cia gerai, ar ant ribos (nes pakilo, tai nemazai) unsure.gif

Geras rezultatas thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Gitulia_Fai @ 2009 07 01, 14:24)
Geras rezultatas  thumbup.gif

thumbup.gif Ir toliau galesiu nesilaikyti jokiu dietu ir slamsti saldumynus lotuliukas.gif

Va ka radau, gal kam idomu bus mirksiukas.gif

GLIUKOZĖS TOLERAVIMAS

Norma 3,33-5,55 mmol/l, po 2val <7,8 mmol/l
Sutrikus glikemija 5,6-6,0 mmol/l, po 2val <7,8 mmol/l
Sutrikimas ≤6,1 mmol/l, po 2val 7,8-11,1 mmol/l
Cukrinis diabetas ≤6,1 mmol/l, po 2val >11,1 mmol/l
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kačia: 01 liepos 2009 - 15:53