Įkraunama...
Įkraunama...

Šunų skiepai

QUOTE(Nokyte @ 2008 12 16, 18:59)
Norėčiau truputi blondiniškai paklaust  blush2.gif

Jei šuo nebuvo skiepytas mažiukas,ar galima tuos skiepus padaryti kai jam jau yra virš 2 metukų? O skiepų pasas bus išduotas `normalus`? Na,galima bus į UK važiuot su tokiu pasu? 

Ačiū už pagalbą  ax.gif

Taip, galima paskiepyti, jis gaus normalų skiepų pasą (tik paprašykite europaso), o po kraujo tyrimo praėjus pusei metų, šunį galima vežtis į UK.
Atsakyti
QUOTE(Margot @ 2009 01 29, 10:54)
Sveiki,

ar reiktų atsižvelgti į kalės rują prieš duodant vaistus nuo kirminų ir skiepijant? Ar tai neturi jokios įtakos? O gal geriau palaukti, kol ruja pasibaigs?

Ačiū už atsakymus.

Rujos pradžia - labai tinkamas laikas duoti vaistų nuo kirminų, nes rujos metu jie suaktyvėja. Skiepai - įprastiniu grafiku.

Tik jei kalę planuojama kergti, tuomet viską šitą reikėtų atlikti prieš rują.
Atsakyti
QUOTE(Margot @ 2009 01 30, 08:08)
Na va, praėjus maždaug 7-8 valandoms po tabletės sušėrimo, viską išvėmė. Ar kartoti dozę? Esu įsitikinusi, kad bus tas pats (visada taip būna) doh.gif

Manau, nekartokite. Praėjo ganėtinai daug laiko, tabletė turėjo suveikti.
Kokią tabletę davėte? Kitą kartą pasirinkite kitą preparatą, gal bus geriau.
Atsakyti
QUOTE(Margot @ 2009 01 31, 18:23)
Daviau "Dehinel Plus" (KRKA) g.gif

Va nuo šito vienas mano šuo irgi vemia. O nuo Drontal - ne.
Atsakyti
QUOTE(Maištautoja @ 2009 02 07, 08:48)
Sveikutės,kiek apytiksliai kainuoja skiepas jaunam šuniukui?

Kaina priklauso nuo vakcinos, nuo miesto, nuo klinikos. Pasiskambinkit į kliniką ir pasiklauskit.

ir ar nepaskiepijus tol kol duodi nuo kirmėlių vaistus galima šuniuką vesti į lauką?

Neskiepyto šuniuko negalima vesti į lauką. Kaip suprasti "tol kol duodi"? Jūs ką, ruošiatės kasdien jam duoti tų vaistų? Ir kaip, jūsų manymu, prieškirmėliniai vaistai gali apsaugoti nuo virusinių ligų?
Atsakyti
QUOTE(Daiva D. @ 2009 02 07, 13:13)
Kaip suprasti "tol kol duodi"? Jūs ką, ruošiatės kasdien jam duoti tų vaistų? Ir kaip, jūsų manymu, prieškirmėliniai vaistai gali apsaugoti nuo virusinių ligų?

ne nu turejau omeny ta diena ar pan.
Atsakyti
QUOTE(Maištautoja @ 2009 02 07, 21:47)
ne nu turejau omeny ta diena ar pan.

Kai šuniukas JAU paskiepytas, ir praėjęs karantino laikas, jį galima vesti į lauką, nepriklausomai nuo prieškirmėlinių vaistų davimo (jei tik teisingai supratau jūsų klausimą).
Atsakyti
Sveiki, gal kas galite man atsakyti į iškilusį klausimėlį - mano šunelis prieš nepilną mėnesį buvo nukirminuotas (maždaug prieš 3 savaites), dabar jai jau 3 mėn ir vešiu skiepyt, tai ar prieš skiepą dar suduot vaistų nuo kirminų, ar ne?... Ar jai nepakenks tie vaisteliai ( nes pas veisėją ji buvo nukirminuota, bet aš dėl šventos ramybės jai dar sudaviau vaistų, kai tik parsivežėme).
Ar geriau skambint veterinarui ir klaust?
Papildyta:
QUOTE(Maištautoja @ 2009 02 07, 09:48)
Sveikutės,kiek apytiksliai kainuoja skiepas jaunam šuniukui? ir ar nepaskiepijus tol kol duodi nuo kirmėlių vaistus galima šuniuką vesti į lauką?

Apie 50Lt ( čia tiek mokėjom paskutinį kartą, kai skiepijom šunę lapkričio mėn.), nebent kainos butu pakilusios...
Atsakyti
QUOTE(spirgiux25 @ 2009 02 10, 15:22)
Sveiki, gal kas galite man atsakyti į iškilusį klausimėlį  - mano šunelis prieš nepilną mėnesį buvo nukirminuotas (maždaug prieš 3 savaites), dabar jai jau 3 mėn ir vešiu skiepyt, tai ar prieš skiepą dar suduot vaistų nuo kirminų, ar ne?...

Prieš skiepą būtina atlikt dehelmintizaciją, t.y. duoti vaistų nuo kirminų. Ir tik po 7–10 d. nuo vaistų davimo galima skiepyti.

Ar jai nepakenks tie vaisteliai ( nes pas veisėją ji buvo nukirminuota, bet aš dėl šventos ramybės jai dar sudaviau vaistų, kai tik parsivežėme).

O ar jūs esate tikri, kad "pas veisėją ji buvo nukirminuota"? g.gif

Ar geriau skambint veterinarui ir klaust?

Galit pasiskambint (gi nieks per galvą už tai neduos smile.gif ).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Borzika: 10 vasario 2009 - 18:34
QUOTE(Borzika @ 2009 02 10, 19:31)
O ar jūs esate tikri, kad "pas veisėją ji buvo nukirminuota"?  g.gif

kadangi nebuvau tikra, tai dar daviau papildomai smile.gif O tai sakote, šuneliui nepakenks, kad pries 3 sav buvo suduota ir dar karta jei suduosiu?
Atsakyti
mano suniui jau metai, knyguteje parasyta kad reikia vasario men. skiepus padaryti, o dabar pries skiepus reikia nukirminuoti?? ir kirk mazdaug kainuoja dabar, nezinot? pas Jakova pvz.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo KaZantipA: 04 kovo 2009 - 10:09
QUOTE(KaZantipA @ 2009 03 04, 10:00)
mano suniui jau metai, knyguteje parasyta kad reikia vasario men. skiepus padaryti, o dabar pries skiepus reikia nukirminuoti?? ir kirk mazdaug kainuoja dabar, nezinot?

Kada konkrečiai buvo darytas skiepas nuo pasiutligės?

Dehelmentizuoti reik 10 dienų prieš skiepą.

Kainos kiekvienoj vet.klinikoj bent šiek tiek skiriasi. Be to, priklauso dar ir kokia vakcina bus skiepijama.
Atsakyti