Įkraunama...
Įkraunama...

Šunų skiepai

QUOTE(KaZantipA @ 2008 04 14, 13:30)
o kada aplamai pirma karta reikia skiepit?? as paemiau suniuka is grindos, [ries savaite, t,y 05 diena, sake jai yra 1.5 menesio, atvezti  28 paskiepit i grinda ir cipa idet, bet gal galiu pas veta anksciau nuvezt?? ir kazin kaipjie skiepija ten, gal nu o pasiutliges viena duoda ir visas skiepa, o oras geras, taip ji i lauka prasosi...

Pirmas skiepas turi būi 6 arba 8 savaičių. Tačiau pasiutligės skiepo, bent jau mano šunų vetai, nedaro, kol šuniukui nesukanka 3 mėnesiai. Tai aš taip ir skaičiavau - pirmas skiepas 2 mėnesių, antras - trijų, o trečias (jei reikia) - 4. Tarp skiepų - vaistai nuo kirmėlių. Į lauką, jei turit savo plotą, galit vesti kad ir dabar. Aš savo mažytę ir be skiepų į mišką vedžiau, nes, antra vertus, koks skirtumas, ar ji pati į kokį š... įlips, ar aš jai ant batų parnešiu g.gif
Atsakyti
aiku, tai manau sestadieni galiu vaziuot skiepit jau, bus jau 2 menesiai jai, nors man atrodo kad daugiau jai, visi dantukai yra smile.gif

QUOTE(Kenya @ 2008 04 14, 16:25)
Tai kad dantukus jau trijų savaičių šuniukai turi biggrin.gif

ane, galvojau tik po 2 menesi u augt pradeda smile.gif)))
Atsakyti
na sudve vaistu karantine jai, as kai buvau poas vea, jis man pasake "isgidisit skranduka, atvaziuokit paskiepisim", na isgidem skrandi, manau vezzt ir skiepit, o ne laukt 28 d, kad nuvesiu ja i karantina ir jai ten tik nuo pasiutliges suduos skiepa, kazkodel abiejoju labai kad kompleksini duoda smile.gif

na mus siandien paskiepijo.... bet buvo taip : gydytojas sudave pasta nuo kirmenu, ir iskart paskiepijo ( bet pries savaite buvo prieglaudoj suduoti vaistai (taip jie sako)), na o siandien maniske visa diena miega, nevalgo, nezaidzia, ir vidurioja.... gal visada pirma diena po pirmo skiepo taip?? daktaras pasake 5 dienas stebeti sveikata, jei viskas ok, reiskia ok g.gif g.gif g.gif
Atsakyti
QUOTE(KaZantipA @ 2008 04 17, 21:58)
na mus siandien paskiepijo.... bet buvo taip : gydytojas sudave pasta nuo kirmenu, ir iskart paskiepijo ( bet pries savaite buvo prieglaudoj suduoti vaistai (taip jie sako)), na o siandien maniske visa diena miega, nevalgo, nezaidzia, ir vidurioja.... gal visada pirma diena po pirmo skiepo taip?? daktaras pasake 5 dienas stebeti sveikata, jei viskas ok, reiskia ok  g.gif  g.gif  g.gif

Kai kurie šuniukai būna jautresni pirmiems skiepams. Ypač kažkodėl tai girdžiu iš tų, kurie skiepijo Vanguard plus 7 skiepu. Aš savo prieš tai turėtą kalytė vanguardu skiepijau, tai irgi kitą dieną vėmaliojo. Dabartinę kalytę skiepijau Nobivac'u, viskas buvo gerai.
Atsakyti
sveikos noreciau paklaust ar galima skiepint anksciau keliom savaitem? per ilgajy savaitgaly mes isvaziuojam ir geguzes 5d butu gerai pasidaryt skiepus... a buvom skiepyti geguzes 25d. ar galima tiek anksciau skiepint? unsure.gif

QUOTE(*VICI* @ 2008 04 24, 14:51)
tai be abejo, realiai nieko nenutiks, bet šiaip aš rinkčiausi labiau skiepų pavėlavimą, nei išankstinį variantą, na bet čia mano asmeninė nuomonė, kurią susidariau domėdamasi skiepų klausimu ax.gif
nebent po to greitai dūmiat kur į užsienį, tai tik tokiu atveju skiepinčiau anksčiau ax.gif

na niekur neisvykstam.. tik ten musu gerasis veterinaras yra... kur pas jy ir noreciau pasiskiepint ax.gif a kiek galima veluot su skiepais? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Iiudna @ 2008 04 24, 14:54)
na niekur neisvykstam.. tik ten musu gerasis veterinaras yra... kur pas jy ir noreciau pasiskiepint ax.gif  a kiek galima veluot su skiepais? blush2.gif

na šiaip aišku gerai būtų pasižiūrėti kokia vakcina daryta ir susirasti gamintojų puslapį, ten yra visos rekomendacijos, bet šiaip tai mėnesį drąsiai galit vėluot, tikrai nieko nebus, gal ir ilgiau, bet jei bijote, tai nereik tada, po to tik nervuositės be reikalo ir pan. mirksiukas.gif
Atsakyti
Šiaip, kiek žinau, skiepyti reikia maždaug pora savaičių anksčiau, nei buvo gautas ankstesnis skiepas, tad reikia būtent dviejų savaičių, kad susiformuotų naujas imunitetas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Kenya @ 2008 04 24, 15:27)
Šiaip, kiek žinau, skiepyti reikia maždaug pora savaičių anksčiau, nei buvo gautas ankstesnis skiepas, tad reikia būtent dviejų savaičių, kad susiformuotų naujas imunitetas smile.gif

na bet cia gaunasi 3 savaites blush2.gif bet manau ir nieko baisaus... ax.gif

ir dar... nuo pasiutliges buvo daromi 2 skiepai... tai dabar reik skaiciut nuo paskutinio skiepo? ar pirmo? blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Iiudna: 24 balandžio 2008 - 14:37
QUOTE(Kenya @ 2008 04 24, 14:27)

to visai nereikia, nes imunitetas nuo ankstesnio skiepo niekur nedingsta praėjus metams.
Atsakyti
Man reikia biški info apie skiepus ax.gif Yra nauja vakcina nuo kosuliu kaip manote ar verta skiepiti šuniuka? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Barby @ 2008 05 20, 00:19)
Man reikia biški info apie skiepus ax.gif Yra nauja vakcina nuo kosuliu kaip manote ar verta skiepiti šuniuka? unsure.gif

o tai ką jis pas tau pastoviai kosija ar kaip?
Atsakyti
Labas.
norėjau paklaust. Ar po skiepų šuniukas gali viduriuoti?(padarytas pirmas skiepas prieš 3 dienas). Mažylei 2 mėn. Maitinam Hill's maisteliu pupiams. Va 3 oji diena sunkiausia viduriuoja intensyviau. skambinom vet.gyd. sakė girdyt angliuką, ar smektą ir jei nepagerės ryt pasirodyt.
Visi esam labai verysad.gif . Ir kaip tyčia sekmadienį nė viena vet. nedirba.

QUOTE(Vicious Vici @ 2008 06 02, 10:06)
tikrai visko gali būti, kai kurie gyvūnai jautrūs skiepams, visgi bacilų gauna, o ne vitaminų mirksiukas.gif

Ačiū už atsakymą.
Tai matyt mūsų šunytė viena iš tų gyvūnų, kurie jautrūs skiepam. Po antro skiepo sunegalavo inkstukai doh.gif Sėdi ir sėdi ištisai ant kilimėlio, kur daro sysiu. Ir kraujo lašelių yra. Vet sakė duot tavegilo.
Toks mūsų skiepų patyrimas.

Ir dar gal galite atsakyt gan į kvailą klausimą, bet jis mum vistik iškilo. Šunytę skiepijo nuo pasiutligės ir jau 3 para. Kada išsivysto imunitetas pilnai? Ir jei bežaizdama grybštelėjo vaikui netyčia (Kraujo raselė pasirodė). Ar vaikui negresia pasiutligės užsikrėtimas g.gif Nes klausimas kilo iš to ,kad lyg ir šiuo metu šunytė turėtų po skiepo sirgti lengva pasiutligės forma. Ar kaip čia? Patarkit prašau.
Atsakyti