Įkraunama...
Įkraunama...

Šunų skiepai

QUOTE(marlen @ 2008 04 08, 18:52)
Merginos,nepykit,tikiu,kad buvo toks klausimas,tiesiog neturiu laiko ieškojimams 4u.gif

kad gal geriau savaitę prieš skiepą nuo kirminų suduoti g.gif o ar gali apsikrėsti nuo šuns? manau, kad gali, kodėl gi ne? g.gif nors garantuoti, tai negarantuoju smile.gif
šiaip tai skiepija 8 ir 12 savaičių, o ko čia jum taip iki trijų mėnesių nukėlė, tai nežinau g.gif

pasitaisau: bent jau Nobivac (viena iš geriausių ir garsiausių vakcinų) puslapyje parašyta, kad skiepinti 8 ir 10 savaičių ax.gif
nežinau, jei man vetas sakytų kitaip, nei vakcinos gamiontojai, tai aš liepčiau vetui susirasti info ir ją išmokti mirksiukas.gif
Atsakyti
Merginos,nepykit,tikiu,kad buvo toks klausimas,tiesiog neturiu laiko ieškojimams 4u.gif Šuniukui du mėnesiai,skiepyti sakė tik trijų g.gif Bet kada duoti nuo kirminų vaistukus?Žinau,kad porą savaičių prieš skiepus,ar taip? ax.gif Ir dar...Girdėjau,kad visi maži šuniukai turi kirminų..Ar tiesa?Aš jų labai bijau blink.gif Ir dar,ar žmogus gali jais apsikrėsti?Irgi teko girdėti,kad jie yra kitokios rūšies,nei žmogaus,todėl neįmanoma apsikrėsti..Nagi paneikit,arba patvirtinkit šitą mitą rolleyes.gif Labai laukiu 4u.gif

Ne anksčiau nei trijų mėnesių reikia skiepyti nuo pasiutligės. Tai turi būti antras šuniuko skiepas. 8 savaičių šuniukas jau turi gauti kompleksinį šešiavalentį skiepą ir jau du kartus turi būti gavęs tablečių nuo kirmėlių.
Kad visi maži šuniukai turi kirmėlių, manau, netiesa, nebent jų motina prieš kergimą nebuvo nukirmėlinta ir jų turėjo, ir patys šuniukai trijų savaičių nebuvo nukirmėlinti. Sąžiningi veisėjai visa tai padaro laiku, tad jų turėtumėte ir klausti, ar šuniukai ir mama gavo tablečių.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kenya: 09 balandžio 2008 - 05:12
QUOTE(Kenya @ 2008 04 09, 06:11)
Ne anksčiau nei trijų mėnesių reikia skiepyti nuo pasiutligės. Tai turi būti antras šuniuko skiepas. 8 savaičių šuniukas jau turi gauti kompleksinį šešiavalentį skiepą ir jau du kartus turi būti gavęs tablečių nuo kirmėlių.
Kad visi maži šuniukai turi kirmėlių, manau, netiesa, nebent jų motina prieš kergimą nebuvo nukirmėlinta ir jų turėjo, ir patys šuniukai trijų savaičių nebuvo nukirmėlinti. Sąžiningi veisėjai visa tai padaro laiku, tad jų turėtumėte ir klausti, ar šuniukai ir mama gavo tablečių.

Matai,kad paklaust nėra ko smile.gif Šuniukas paprastas nekilmingasis,kaip ir priglaustas rolleyes.gif Tad vat ir įdomu,kas čia ir kaip ax.gif Nes net tiksliai nežinome jo laiko,tik apytiksliai blush2.gif
Ir dar klausimukas 4u.gif O kaip atpažinti,ar gyvūnas turi kirminų?Kokie požymiai?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo marlen: 09 balandžio 2008 - 17:41
kiek man žinoma: ašaroja akys (gausiau), važinėja ant šykniuko, ypač rytais gali pakosčioti net porą kartų...
Atsakyti
QUOTE(*VICI* @ 2008 04 08, 20:24)
pasitaisau: bent jau Nobivac (viena iš geriausių ir garsiausių vakcinų) puslapyje parašyta, kad skiepinti 8 ir 10 savaičių ax.gif
nežinau, jei man vetas sakytų kitaip, nei vakcinos gamiontojai, tai aš liepčiau vetui susirasti info ir ją išmokti mirksiukas.gif

Nobivac'o instrukcijoj pateiktos 3 galimos vakcinavimo schemos.
Atsakyti
QUOTE(marlen @ 2008 04 09, 17:39)
Matai,kad paklaust nėra ko smile.gif Šuniukas paprastas nekilmingasis,kaip ir priglaustas rolleyes.gif Tad vat ir įdomu,kas čia ir kaip ax.gif Nes net tiksliai nežinome jo laiko,tik apytiksliai blush2.gif
Ir dar klausimukas 4u.gif O kaip atpažinti,ar gyvūnas turi kirminų?Kokie požymiai?

Net ir atpažint nėra reikalo. Jūsų atveju šuniukas tikrai turi kirminų. Žmogui tai greičiausiai nepavojinga.
Beje, 90 procentų suaugusių žmonių yra askaridžių kiaušinių nešiotojai, nors patys kirminų ir neturi biggrin.gif taip kad mažas šuniukas, jei ir negavo kirminų iš motinos, tai labai lengvai užsikrės nuo jūsų biggrin.gif Todėl reikia be ilgų filosofavimų paprasčiausiai duoti vaistų kelios dienos prieš skiepijant.
Atsakyti
QUOTE(Daiva D. @ 2008 04 09, 19:25)
Net ir atpažint nėra reikalo. Jūsų atveju šuniukas tikrai turi kirminų. Žmogui tai greičiausiai nepavojinga.
Beje, 90 procentų suaugusių žmonių yra askaridžių kiaušinių nešiotojai, nors patys kirminų ir neturi biggrin.gif taip kad mažas šuniukas, jei ir negavo kirminų iš motinos, tai labai lengvai užsikrės nuo jūsų biggrin.gif Todėl reikia be ilgų filosofavimų paprasčiausiai duoti vaistų kelios dienos prieš skiepijant.

Na matot,yra toks reikalas,kad aš paniškai bijau kirmėlių scare.gif Todėl man ir įdomu smile.gif Vaistukai jau nupirkti,tik dar laukia savo eilės mirksiukas.gif O vat tas,kad žmogus yra askaridžių nešiotojas,tai man labai keistai skamba,nes visiškai nesutampa su mano biologijos žiniomis ax.gif
Atsakyti
QUOTE(marlen @ 2008 04 09, 20:10)
Na matot,yra toks reikalas,kad aš paniškai bijau kirmėlių scare.gif

o tai aš dar labiau pagąsdinsiu biggrin.gif Kirmėlės - labiausiai prisitaikiusi gyvybės forma, ir kažkokį kiekį jūs turi visi smile.gif Ir jūs taip pat smile.gif

O vat tas,kad žmogus yra askaridžių nešiotojas,tai man labai keistai skamba,nes visiškai nesutampa su mano biologijos žiniomis ax.gif

Nieko keisto - juk kirmėlių kiaušinių yra visur. Absoliučiai visoje aplinkoje. Visai natūralu, kad jų yra ir ant mūsų kūno. Tačiau per milijonus metų evoliucijos mes puikiai prisitaikėme neįsileisti jų į savo organizmą.
Aišku, reikia laikytis higienos, nevalgyti šunų kakų biggrin.gif ir bent retkarčiais pasimėgauti aštriais prieskoniais, česnaku bei alkoholiu.
Atsakyti
Ir dar,ar žmogus gali jais apsikrėsti?

Užsikrėsti galima. Man teko sirgti kraujo liga unsure.gif tikslaus pavadinimo nepamenu, bet galiu rasti info, nes kai vaikystėje sirgau- daug mamos pririnkta medžiagos buvo.
Daktarų buvo uždrausta bet koks kontaktas su katėm/šunym.

Nuo tos kraujo ligos man išsivystė bronchinė astma. Dabar lygtai, tpfu tpfu ptfu išsigydžiau ( išaugau kaip jie vadina) smile.gif
Papildyta:
Truputi daugiau info, kaip aš ją vadinu :
Toksakarozė
Atsakyti
QUOTE(Giss @ 2008 04 10, 10:53)
Užsikrėsti galima. Man teko sirgti kraujo liga  unsure.gif  tikslaus pavadinimo nepamenu, bet galiu rasti info, nes kai vaikystėje sirgau- daug mamos pririnkta medžiagos buvo.
Daktarų buvo uždrausta bet koks kontaktas su katėm/šunym.

Nuo tos kraujo ligos man išsivystė bronchinė astma. Dabar lygtai, tpfu tpfu ptfu išsigydžiau ( išaugau kaip jie vadina)  smile.gif
Papildyta:
Truputi daugiau info, kaip aš ją vadinu :
Toksakarozė

Tai tiesa, vaikai yra ne tokie atsparūs, kaip suaugusieji. Todėl, jei namuose yra vaikų, šuniuką reikia dehelmintizuoti ypač kruopščiai.
Atsakyti
Gal kas pasakytų,kada pradeda veikti vaistai nuo kirminų?po kiek laiko nuo sudavimo?l 4u.gif
Atsakyti
Jie pradeda veikti iš karto, kai tik patenka į žarnyną. Jei šuns skrandis pilnas, tai po kelių valandų, jei tuščias, tai į žarnyną nukeliauja greičiau. Bet kai skrandis tuščias, vaistai jį gali sudirginti, ir šuo gali juos tiesiog išvemti.
Atsakyti