QUOTE(Luttuke @ 2012 08 27, 12:01)
Sveiki. Isigijome suniuka. Jis pries 3 d paskiepytas (buvo tada jam 7 sav). Kito skeipo data irasyta kai bus jam 3 men. Veiseja sake vesti i lauka, bet kodel tada visi vetai sako, kad tik pilnai paskiepyta galima. Dilema dabar kaip elgtis...
Į lauką jums tikrai negalima ,tik po antro skiepo galėsit
Pilnai sutinku su Zydryne
QUOTE(Luttuke @ 2012 08 27, 12:01)
Sveiki. Isigijome suniuka. Jis pries 3 d paskiepytas (buvo tada jam 7 sav). Kito skeipo data irasyta kai bus jam 3 men. Veiseja sake vesti i lauka, bet kodel tada visi vetai sako, kad tik pilnai paskiepyta galima. Dilema dabar kaip elgtis...
aš vedu, ir be skiepų vedu, tai negi šunį siusinsit namie iki 3 mėn....visą brudą kas lauke jūs ir taip ant kojų parnešat namo šuniukui, juk nesterilizuojat avalynės, rūbų? tada koks tikslas nevežiot? Veskit būtinai. Jau daug daug šuniukų ir savų ir pas mane gimusių vedžioju ir viskas puikiai. O iki 3 mėn nevedžiojamas šuo jums ir namus sugadins ir jo socialumas, psichinis vystymasis kentės. Tik kol nėra skiepų su visokiais neaiškiais šunim neleiskit bendraut, valgyt nuo žemės viską iš eilės. Aš šuniukus su pirmu skiepu jau į dresūros aikštelę socializacijai vežioju, o su kitais šunim pasivaikščiot eina nuo 6-7 savaičių, kai normaliai vaikščiot pradeda. Nors pirmą skiepą gauna tik 8 savaičių.
QUOTE(zay @ 2012 08 27, 16:24)
aš vedu, ir be skiepų vedu, tai negi šunį siusinsit namie iki 3 mėn....visą brudą kas lauke jūs ir taip ant kojų parnešat namo šuniukui, juk nesterilizuojat avalynės, rūbų? tada koks tikslas nevežiot? Veskit būtinai. Jau daug daug šuniukų ir savų ir pas mane gimusių vedžioju ir viskas puikiai. O iki 3 mėn nevedžiojamas šuo jums ir namus sugadins ir jo socialumas, psichinis vystymasis kentės. Tik kol nėra skiepų su visokiais neaiškiais šunim neleiskit bendraut, valgyt nuo žemės viską iš eilės. Aš šuniukus su pirmu skiepu jau į dresūros aikštelę socializacijai vežioju, o su kitais šunim pasivaikščiot eina nuo 6-7 savaičių, kai normaliai vaikščiot pradeda. Nors pirmą skiepą gauna tik 8 savaičių.
bet kodėl visur rašo,kad tik po dviejų skiepų galima ?
na jeigu gyveni nuosavam name tada taip bet jeigu gyveni daugiabuciuose tai jau sunkiau... nes mazi eda viska, o kadangi ne visiem zmonem jie patinka tai ir nuodu buna papila... mes bejojom ir rankas plaudavom pries glostant kad ligos nepersnest... na bet aisku jusu pasirinkimas
QUOTE(žydrynė @ 2012 08 27, 17:01)
Nu taigi prižiūrėt šuniuką reikia. Išvedus į pievelę prie namų nieko neatsitiks. Neleist labai uostinėtis, laižyt kažką nuo žemės, nebendraut su šunimis ir tiek. Mažiuką kuo anksčiau vedžiot pradėsit, tuo geriau ir šuniui, ir jum.
Papildyta:
QUOTE(Energy Live @ 2012 08 27, 17:02)
na jeigu gyveni nuosavam name tada taip bet jeigu gyveni daugiabuciuose tai jau sunkiau... nes mazi eda viska, o kadangi ne visiem zmonem jie patinka tai ir nuodu buna papila... mes bejojom ir rankas plaudavom pries glostant kad ligos nepersnest... na bet aisku jusu pasirinkimas
Tai neužtenka rankas nusiplaut - dezinfekuot tada reikia. Ir persirengt, ir su batais neit kambarin, daiktų iš lauko nenešt į namus ir pan. Nu juk nebūna taip...
QUOTE(žydrynė @ 2012 08 27, 17:01)
nuo nuodų skiepai nepadės, o rankos-nupaunat tik 10 proc ką atnešat, ir šiaip ant rankų kas pakenktų šuniui nelabai būna.
Šitas šuniukas, matyt, skiepijamas pagal dviejų skiepų schemą. Tokiu atveju po skiepo reikia palaukti dešimt dienų, ir drąsiai galima visur vesti.
Jeigu skiepijama pagal trijų skiepų schemą, tada į lauką vedama po antro skiepo. Bet kokiu atveju laikyti namie šuniuką iki trijų mėnesių ir praleisti svarbiausią socializacijos laikotarpį, o patiems tapti š... kuopikais - nei šis, nei tas.
Jeigu skiepijama pagal trijų skiepų schemą, tada į lauką vedama po antro skiepo. Bet kokiu atveju laikyti namie šuniuką iki trijų mėnesių ir praleisti svarbiausią socializacijos laikotarpį, o patiems tapti š... kuopikais - nei šis, nei tas.
QUOTE(grase @ 2012 08 27, 17:26)
Šitas šuniukas, matyt, skiepijamas pagal dviejų skiepų schemą. Tokiu atveju po skiepo reikia palaukti dešimt dienų, ir drąsiai galima visur vesti.
Taip bus 2 skiepu schema.
Bandom po truputi vesti, bet neduodam isvis nieko liesti ant zemes, o ir jis pats toks dar labai nedrasus lauke, nors veislyne budavo nuosavam kieme. Bet cia kitaip... Oj kaip noretusi savo kiemo
Na ka, po savaiteles kelaiusim vadinasi ir i sunu aiksteles. Kaip ten bebutu namie laikomi sunys paprastai skiepijami, taigi jie matyt maziau pavojingi. Vak kitas reikalas tie gatviniai...
Žinoma, aikštelės skiepyti normalūs šunys, aš vedu bet kuriuo atveju, man net plaukai šiaušias nuo tio nevedžiojimo iki 3 mėn, sakykim aš (o kažkada taip ir buvo) paėmiau į 2 kambarių butą 2 vokiečių aviganius, tai man juos sysimt ir kakint iki 3 mėn namie? Niekada gyvenime kiek turiu šunis, o tai jau daugiau nei 20 metų, nesilaikiau to nevedžiojimo. Kodėl veterinarai pataria-aš irgi jei būčiau vetė patarčiau, nes ji nežino kur ir kaip gyvenat, jos patarimas, atsakomybė, jai gydyt reiks, lengviau apsidraust nes vet gydytojams patikėkit ir taip yra kas smegenis ėda, tai kiek žiūriu darbas ne su gyvūnais, o jų šeimininkais, o anų toookių visokių pasitaiko . Ir šiaip, paimkit paprasčiausius vaistus ir paskaitykit informacinį lapelį-kiek visko gali nutikt, nuo aspirino pamirt gali kitą kart....bet dauguma įprastus vaistus geriam ir galvos nesukam. Taip ir su šunimis, visko visad gali atsitikt, bet ir tupint namie nuo to neapsaugosit jei zaraza pas jus kieme gyvena.
Aš savo vados šuniukus iki 3 mėnesių į lauką visgi nevedžiau, nes gyvename rajone su daugybe benamių šunų ir pati šuniukų mama sugebėjo parsinešti iš lauko kažkokią zarazą, dėl ko turėjome malonumo savaitės amžiaus mažiukams kone dešimt dienų švirkšti sinuloksą Po šito visi batai pas mus budavo izoliuojami, o koridorius-prieškambaris rakinamas, koridoriui ir likusiam butui buvo atskiros šlepetės - gal visa tai ir kvailai skamba, bet žviegiantys nuo storos adatos durio dar akli šuniukai man ilgam įstrigo galvoje kaip siaubingas košmaras, kurio pasikartojimo vengiau visais įmanomais budais. Tačiau jeigu gyvenčiau bent kiek švaresniame rajone ar bent turėčiau galimybę nuvežti šuniukus į švaresnę vietą, irgi pratinčiau prie lauko po pirmo skiepo. Bet matant, kokie pusiau nuplikę valkataujantys šunys bludija po mūsų kiemą, nekildavo net minties bandyti ten pat leisti mažiukus - taigi viskas priklauso nuo konkrečios situacijos, pakanka prisiminti, kaip kaimuose auga (ir normaliai išauga) šuniukai, kurių niekas nevynioja į apsauginę plevelę. Šiaip turintys mašiną visada gali rasti kad ir atokesnę tinkamą vietą, kur galima be didelės rizikos leisti šuniukui "pasiganyti".