Įkraunama...
Įkraunama...

Šunų skiepai

QUOTE(tvikse @ 2012 04 05, 18:57)
siandien is veto isgirdau keistai nuskambejusia minti.. kad jei neskiepisiu vakcina nuo visokiu ligu as negalesiu nei i uzsieni nei traukiniu i vilniu nepazeisdama taisykliu nuvaziuot su sune...  blink.gif Juk tokiem dalykam pilnai uztenka vakcinos nuo pasiutliges kas metus? ar kazkas pasikeite ar vetas tiesiog daugiau pinigu kisenen isimesti sumane?  g.gif
kasmet tai tiksliai nematau reikalo skiepyt polivalente vakcina... doh.gif

Tai kad šiaip tarkime Nobivac pasiutligės skiepas galioja 3 metus, kai tuo tarpu tie kiti minėti pas juos - 2. Tai logiškiau būtų mažiau skiepyti nuo pasiutligės, o tai tikrai pasius nuo pertekliaus doh.gif biggrin.gif mirksiukas.gif Bet čia aš apie logiką, nes įstatymuose logikos aš iš viso nematau. Logika sėdi vetų sąžinėje ir kišenėje. Pvz.: ta pati vetė, kuri man visaip įrodinėjo ir visaip gąsdino, kad paskiepyti ir būtinai kasmet ir ne kitaip būtina ir tiesiog privalu, kitam savo klientui pasakė visai kitaip ir pagal situaciją: tiesiog pamatė, kad kasmet pas ją skiepijamas šuo vos neužsilenkė būdamas 7 metų iš karto po skiepų ir šeimininkai labai supanikavo, tai palaimino tą šunį ir daugiau jau liepė neskiepyt. O kai jai sakai, kad taip ir taip, aš nenoriu, kad ir jaunesnio šuns perskiepyti, kad sublogės galbūt po to, bus kaip tam ir tam, ji net neklauso ir tiesiog puola (nėra kito žodžio tam) už tokią nuomonę rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(ziit @ 2012 04 05, 17:42)
titer test brangesnis uz vakcina

Mhm, pasiutliges titras, kai dariau, kainavo 150 lt vien laboratorijai, o kur kraujo paemimas, popieriu pildymas, kraujo siuntimas.

idomu, kiek kitur praso vien uz pasiutliges skiepa? As saviske 4 metus skiepyjau tik nuo pasiutliges (kad titro tyrimas galiotu), tai po 20 lt mokedavau doh.gif kai poli kainuoja 50-60 lt...

ziit,
as buvau radusi lentele su duomenimis, kuriam laikui susidaro imunitetas po skiepu tam tikroms ligoms, tik va neberandu, kur. Vadinasi daro tyrimus. Bet si informacija is esmes ne placiosioms masems, nes apskritai skiepyjanciu dar tikrai per mazai.
Atsakyti
QUOTE(tati @ 2012 04 05, 12:24)
ziit,
as buvau radusi lentele su duomenimis, kuriam laikui susidaro imunitetas po skiepu tam tikroms ligoms, tik va neberandu, kur. Vadinasi daro tyrimus. Bet si informacija is esmes ne placiosioms masems, nes apskritai skiepyjanciu dar tikrai per mazai.

matai, as is kitos vandenyno puses, pas mus tikriausiai atbulai-per daug vakcinacijos, reikia ar ne. Zmones krenta i rutina, jiems ateina atvirukas"jusu suniui reikia daryti kasmetine vakcina"ir zmogus daug negalvoja ir bega tai daryti. Veterinarams reikia pragyvenimo saltinio, tai jie naudojasi zmoniu neapsiskaitymu, o jeigu tu apsiskaites tai paverst tave i durna ir irodines, kad tai butina(cia mano atvejis biggrin.gif ) tik man kazkaip nesinorejo tokia jaustis, tai as pakeiciau vet rolleyes.gif . anksciau as idejau nuoroda (anglu kalba) kur vet mokyklos gydytojas aiskina apie vakcinas ir ju ilgaamziskuma.
Pas mus vien pasiutliges vakcina(3m)+priemimas apie100$ biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(ziit @ 2012 04 05, 18:42)
vietoj vakcinos galima padaryti kraujo tyrimus, patikrinti antibodies spec ligoms, tada veterinaras gali pasirasyti, kad vakcinos nereikia, nes siaip as itariu, kad jis nesiims tokios atsakomybes g.gif problema tame (taip man sake viena veterinare), kad titer test brangesnis uz vakcina ir daznai seimininkai nutaria eiti pigesniu keliu.

LT klausimas ar aplamai išeitų pasidaryti tyrimus maro ir parvovirusų antikūnių kiekiui... Tektų siųsti kur nors užsienin ir gautųsi gerokai gerokai brangiau. Geros vakcinacijos praktikos gairės (best practice quide) sako, kad "šuo turi būti suskiepytas pirmine vakcinacija (2 ir 3 mėn.) ir revakcinuotas po metų", tada jau galima daryti ilgesnius tarpus tarp vakcinų. Bet pirminių skiepų atsisakyti nesiūlo niekas.

QUOTE(ziit @ 2012 04 05, 21:13)
Pas mus vien pasiutliges vakcina(3m)+priemimas apie100$ biggrin.gif

Ech, važiuoju pas jus dirbti ax.gif
Atsakyti
Sveiki, aš čia su tokiu klausimu. Vyras parvežė šuniuką (tiksliau suaugusį Dobermaną) iš rusijos. Situacija tai tokia, kad sumokėjo pinigus savininkei ji davė dokumentus ir viskas. Net skiepų knygutės nedavė. Dokumentuose yra tatuiruotes numeris, bet pasakė, kad ji reikia pakeisti į čipą, nes jau negalioja.
Tai ką dabar daryti? Kaip suprantu negalim Lietuvoje parodų lankyti. Nes nei savininkas pakeistas, nei skiepų knygutę turim ir plius ta tatuiruotė dar negalioja. Gal kas galėtų padėti, paaiškinti ką daryti? Lauksiu informacijos asmenine žinute, nes temos nesekam. Labai dėkoju.
Atsakyti
QUOTE(kykute @ 2012 04 05, 16:05)
...Bet pirminių skiepų atsisakyti nesiūlo niekas.
Ech, važiuoju pas jus dirbti  ax.gif

nea... as irgi nesakau nieko apie pirmus, cia kalba eina apie kiekvienais metais.

aha, pas mus svekatos (bet kokios) sistemoj dirbti baisiai gerai biggrin.gif uz 20$ tau tik suni paglostys lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Sveiki, gal kas žino, kur būtų galima įsigyti skiepuką nuo pasiutligės Klaipėdoje, kad galėtume pasiskiepyti patys savarankiškai (patirties turiu skiepijant) tik lipduką iklijuotu i knygute?
Atsakyti
QUOTE(Agrovet @ 2012 05 04, 17:15)
Sveiki, gal kas žino, kur būtų galima įsigyti skiepuką nuo pasiutligės Klaipėdoje, kad galėtume pasiskiepyti patys savarankiškai (patirties turiu skiepijant) tik lipduką iklijuotu i knygute?

kazi ar cia taip veiks g.gif o tai kiekvienas cia lipduku prisiklijuotu.. o kodel nenorit pas veta?
Atsakyti
QUOTE(Agrovet @ 2012 05 04, 18:15)

Jei turite patirties, tai turėtumėt žinoti, kad "savarankiškai" skiepyti draudžiama, ir legaliai niekas vakcinų privatiems asmenims neparduoda.
Atsakyti
Sveiki, turiu klausimeli: isigijome suniuka, bet jis neskiepitas (2 men.) tik nukirminuotas, kada ir nuo ko pirma vakcina turetu buti? Aciu. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(dairina @ 2012 05 16, 09:57)
Sveiki, turiu klausimeli: isigijome suniuka, bet jis neskiepitas (2 men.) tik nukirminuotas, kada ir nuo ko pirma vakcina turetu buti? Aciu.  ax.gif

Kadangi įsigijote mažą šunelį patariu apsilankyti pas veterinarą, kuris atliks profilaktinę apžiūrą ir viską papasakos apie skiepus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(dairina @ 2012 05 16, 09:57)
Sveiki, turiu klausimeli: isigijome suniuka, bet jis neskiepitas (2 men.) tik nukirminuotas, kada ir nuo ko pirma vakcina turetu buti? Aciu.  ax.gif

Ar tikrai šuniukas nukirminuotas? Neužpykite, bet taip dažnai susiduriame su pasakymu "mums sakė, kad vaistai nuo kirminų duoti", kai tuo tarpu sudavus dar kartą šuniukas pasirodo pilnas kirmėliukų ax.gif
Pirmasis skiepas - 8 sav. amžiaus - turi būti nuo pagrindinių infekcinių ligų: maro, parvorvirusinio enterito, hepatito, adenovirozės ir paragripo (paskutinis nebūtinai).
Atsakyti