Įkraunama...
Įkraunama...

Šunų skiepai

QUOTE(Agnnyte @ 2012 03 30, 13:07)
Gal ir neverta... Bet kol kas nelabai pavyksta kitaip - nei į parodas, nei į varžybas be skiepų neleidžia...

Maniškė naminukė, keliaut irgi nesiruošiam, bet norisi daugiau dar išsiaiškinti visus už ir prieš, jau pernai buvau su ta dilema susidūrusi, bet vis gi nusprendžiau eiti bandos keliu - paskiepijom, šiais metais vėl dilema g.gif
Atsakyti
QUOTE(ambicija @ 2012 03 30, 13:21)
Maniškė naminukė, keliaut irgi nesiruošiam, bet norisi daugiau dar išsiaiškinti visus už ir prieš, jau pernai buvau su ta dilema susidūrusi, bet vis gi nusprendžiau eiti bandos keliu - paskiepijom, šiais metais vėl dilema g.gif

Tokiu atveju tikrai taip - galima svarstyti. Bet jei nors kiek pajudi (tiek per sieną užsienin atostogų, tiek į viešumą), nu nėra kaip net svarstyt.
Atsakyti
QUOTE(ambicija @ 2012 03 30, 12:04)
http://agiesha.bloga...kiepai-301.html
Pradėti skaityti nuo "tamsioji skiepų pusė", gal čia yra daugiau tokio požiūrio šalininkų? Visai įdomu būtų padiskutuoti apie tai, ar tikrai verta, kiekvienais metais iš naujo šunį revakcinuoti? smile.gif

Kadangi pagal įstatymus privaloma kasmet skiepyti šunį tik nuo pasiutligės, aš jau seniai taip ir darau. Nuo kitų ligų skiepiju kas 3 metus. Jei šunys būtų jauni, tai dabar elgčiausi dar radikaliau, ir skiepyčiau ne dažniau kaip kas 7 metus, bet jiems 8, 10 ir 11 metų, o aš nežinau kaip tokiam amžiuje gali sukvailioti imuninė sistema, todėl nerizikuoju didinti intervalo.
Atsakyti
QUOTE(Daiva D. @ 2012 03 30, 15:12)
Kadangi pagal įstatymus privaloma kasmet skiepyti šunį tik nuo pasiutligės, aš jau seniai taip ir darau. Nuo kitų ligų skiepiju kas 3 metus. Jei šunys būtų jauni, tai dabar elgčiausi dar radikaliau, ir skiepyčiau ne dažniau kaip kas 7 metus, bet jiems 8, 10 ir 11 metų, o aš nežinau kaip tokiam amžiuje gali sukvailioti imuninė sistema, todėl nerizikuoju didinti intervalo.

Bet realiai pasiutligės vakcina galioja 3 metus? Nes vien dėl įstatymo nežadu savo šuns sveikata rizikuot g.gif
Atsakyti
QUOTE(ambicija @ 2012 03 30, 19:03)
Bet realiai pasiutligės vakcina galioja 3 metus? Nes vien dėl įstatymo nežadu savo šuns sveikata rizikuot g.gif

Amerikoje Nobivac galioja, pas mus - ne lotuliukas.gif Tipo mes labai pasiutę biggrin.gif mirksiukas.gif

Man patiko žodžiai iš kažkurio įstatymo: "šuns šeimininkas, pasitaręs su veterinaru turi nuspręsti..." Man tai sako labai daug ir niekas kitas už mane nespręs už mano šunį, o šiais laikais taip pat galima rasti ir labai protingą veterinarą smile.gif
Atsakyti
Mums artėja skiepų terminas g.gif Prieš metus gavom paskutinį skiepą, kaip manot, šiemet skiepyti ar daryti pertrauką? Šuniui bus virš metų, gavęs viską kaip priklauso g.gif
Atsakyti
QUOTE(ambicija @ 2012 03 30, 18:03)

Realiai - žiūrėkite ką apie vakciną rašo tos konkrečios vakcinos gamintojas.

QUOTE(erborista @ 2012 03 30, 22:19)
Mums artėja skiepų terminas  g.gif Prieš metus gavom paskutinį skiepą, kaip manot, šiemet skiepyti ar daryti pertrauką? Šuniui bus virš metų, gavęs viską kaip priklauso  g.gif

Na ir jūs pasižiūrėkite, kokia buvo ta vakcina, ir ką sako gamintojas. Aš visada skiepiju Nobivac vakcina, o ji gamintojų tvirtinimu veikia ne mažiau kaip trejus metus.
Atsakyti
kai man iškilo klausimas, ar reikia kasmet skiepint šunį kompleksine vakcina - pasidomėjusi,nusprendžiau skiepinti tik nuo pasiutligės.
Atsakyti
Gal galima paklausti,Daiva.D kodėl jaunus šunis skiepitumėt ne dažniau kaip kas 7 metus.Labai idomu pasidarė. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Skirmulka @ 2012 03 31, 21:11)
Gal galima paklausti,Daiva.D kodėl jaunus šunis skiepitumėt ne dažniau kaip kas 7 metus.Labai idomu pasidarė. ax.gif

Todėl, kad imunitetas po skiepų susidaro maždaug tokiam laikotarpiui, ir nėra reikalo alinti šuns organizmą papildomais skiepais. Vyresnių šunų imuninė ssitema silpsta, ir nesu tikra, kad imunitetas išlieka taip ilgai.
Atsakyti
QUOTE(Daiva D. @ 2012 04 01, 05:23)
Todėl, kad imunitetas po skiepų susidaro maždaug tokiam laikotarpiui, ir nėra reikalo alinti šuns organizmą papildomais skiepais. Vyresnių šunų imuninė ssitema silpsta, ir nesu tikra, kad imunitetas išlieka taip ilgai.

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif nors..., jeigu suo senas ir "naminis"as irgi nevakcinuociau, visgi tai irgi alina imuno sistema, greiciausiai duociau imunosistema stiprinancius papildus.
o del <...įstatymo: "šuns šeimininkas, pasitaręs su veterinaru turi nuspręsti..."> turima galvoje, kad vietoj vakcinos galima padaryti kraujo tyrimus, patikrinti antibodies spec ligoms, tada veterinaras gali pasirasyti, kad vakcinos nereikia, nes siaip as itariu, kad jis nesiims tokios atsakomybes g.gif problema tame (taip man sake viena veterinare), kad titer test brangesnis uz vakcina ir daznai seimininkai nutaria eiti pigesniu keliu.
o 3 metu vakcina gali testis ir daug ilgiau, paprasciausiai niekas tokiu tyrimu nedare, nes tai labai brangu, tai apsistojo ties 3 metais rolleyes.gif biggrin.gif
Atsakyti
siandien is veto isgirdau keistai nuskambejusia minti.. kad jei neskiepisiu vakcina nuo visokiu ligu as negalesiu nei i uzsieni nei traukiniu i vilniu nepazeisdama taisykliu nuvaziuot su sune... blink.gif Juk tokiem dalykam pilnai uztenka vakcinos nuo pasiutliges kas metus? ar kazkas pasikeite ar vetas tiesiog daugiau pinigu kisenen isimesti sumane? g.gif
kasmet tai tiksliai nematau reikalo skiepyt polivalente vakcina... doh.gif
Atsakyti