Įkraunama...
Įkraunama...

Šunų skiepai

QUOTE(maskatukas @ 2011 04 29, 11:08)
supratau-cia pagal pasakyma, viena boba sake:)))))))
man irgi suo net nualpo, bet skiepijau, tik kito gamintojo vakcina,
taigi, rasykite, jei tikrai uzauginote ne viena suni, savo patirti, o ne mistiniu draugu,
netikiu, kad seni sunys taip reaguoja, jei taip reaguoja, vadinasi netinka vakcina arba serga kokia letine liga, o dar ryskiu pozymiu  nematyti....

Aš tiesiog kykutei apie krūvį paantrinau. Jei tau atrodo, kad krūvis labai geras, viskas liuks, tai tu elkis kaip tinkama. Taip jau yra, kad mes kiekvienas sprendžiame kaip auginti savus šunis, kiek ir ko jiems duoti arba ne ax.gif
Atsakyti
QUOTE(maskatukas @ 2011 04 29, 11:08)
supratau-cia pagal pasakyma, viena boba sake:)))))))
man irgi suo net nualpo, bet skiepijau, tik kito gamintojo vakcina,
taigi, rasykite, jei tikrai uzauginote ne viena suni, savo patirti, o ne mistiniu draugu,
netikiu, kad seni sunys taip reaguoja, jei taip reaguoja, vadinasi netinka vakcina arba serga kokia letine liga, o dar ryskiu pozymiu  nematyti....

Šiaip tai labai daug diskusijų kelia tas kasmetinis vakcinavimas. Aš saviškę kasmet skiepyju tik nuo pasiutligės, kitus skiepus darau kas antri metai. Ir tikrai ne taupumo sumetimais, o šuns sveikatos...
Atsakyti
QUOTE(Vicious Vici @ 2011 04 29, 11:11)
Aš tiesiog kykutei apie krūvį paantrinau. Jei tau atrodo, kad krūvis labai geras, viskas liuks, tai tu elkis kaip tinkama. Taip jau yra, kad mes kiekvienas sprendžiame kaip auginti savus šunis, kiek ir ko jiems duoti arba ne ax.gif

prie ko cia kruvis, juk kalba eina apie vakcinacijas senu sunu,
Atsakyti
QUOTE(maskatukas @ 2011 04 29, 11:27)
prie ko cia kruvis, juk kalba eina apie vakcinacijas senu sunu,

Skiepų krūvis. Įsiskaityk į postus, ką žmonės rašė g.gif
Atsakyti
QUOTE(kykute @ 2011 04 28, 22:45)
Vis pamastau apie senų šunų skiepijimą tik nuo maro ir enterito (pavojingiausių dalykų). Deja, vienvalentės vakcinos nuo šių ligų seniai dingę iš rinkos. Mažiausias "krūvis" imuninei sistemai būtų Puppy vakcinoje - Nobivac Puppy DP saugo tik nuo šių abiejų ligų. Bet vis bijau, kad kas nors nepasijuoktų kai 8 metų šuniui į pasą įklijuosiu lipuką su užrašu "Puppy". Ech, tie užrašai ir mūsų lietuvių pomėgis skaityti etiketes  rolleyes.gif ...

Kokia puiki mintis! Savo šunis kasmet skiepiju tik nuo pasiutligės, o nuo kitų ligų - kas trejus metus. Bet jie jau solidaus amžiaus, tai reiškia, kad imunitetas gali būti ir nebe toks stiprus, Ar tik čia nebus aukso viduriukas, kad nereikėtų alinti šuns visa puokšte polivalentės vakcinos, ir tuo pačiu sudaryti apsaugą nuo tų ligų, kurios tikrai gali būti pavojingos.
Va tik klausimas, ar veterinarai sutiks seną šunį skiepyti Puppy vakcina...
Atsakyti
QUOTE(Daiva D. @ 2011 04 29, 12:13)
Kokia puiki mintis! Savo šunis kasmet skiepiju tik nuo pasiutligės, o nuo kitų ligų - kas trejus metus. Bet jie jau solidaus amžiaus, tai reiškia, kad imunitetas gali būti ir nebe toks stiprus, Ar tik čia nebus aukso viduriukas, kad nereikėtų alinti šuns visa puokšte polivalentės vakcinos, ir tuo pačiu sudaryti apsaugą nuo tų ligų, kurios tikrai gali būti pavojingos.
Va tik klausimas, ar veterinarai sutiks seną šunį skiepyti Puppy vakcina...

Jie net paskiepyti tik nuo pasiutligės nevisada sutinka. Yra tekę apsisukti ir išeiti iš vienos prašmatnios klinikos, nes NIEKAIP nepavyko išaiškint, kad nereikia man tų kitų skiepų biggrin.gif Ale jei vetas pažįstamas ir sukalbamas...
Atsakyti
na, jei butu atliekami serologiniai tyrimai, kurie parodytu auksta antikuniu titra pries ligas, na tada gal ir neskiepyciau kas met....bet dabar, kada tikrai nemazai begioja benamiuku sunu, nerizikuoju...bet cia asmenine mano nuomone ir suprantu, kad kiekvienas seimininkas atsako uz savo suni.....
Atsakyti
Jei planuojama kergti kalę ir metinis skiepas išpuola tuo metu kai ji lauktųsi, ar geriau ją būtų paskiepyti ankščiau ar visgi geriau palaukti ir skiepyti kai šuniukai ir mamytė jau bus sustiprėjusi?
Atsakyti
QUOTE(Ievenko @ 2011 08 24, 18:20)
Jei planuojama kergti kalę ir metinis skiepas išpuola tuo metu kai ji lauktųsi, ar geriau ją būtų paskiepyti ankščiau ar visgi geriau palaukti ir skiepyti kai šuniukai ir mamytė jau bus sustiprėjusi?

Geriau būtų pasiskiepyti anksčiau, bent jau pradėjus rujoti - tada ir kalė, ir šuniukai turės stipresnę apsaugą.
Atsakyti
Dabar visai pasimečiau,nes pasikalbėjus,kiti siūlo skiepyti kalę kartu su šuniukais,kad nesusilpnėtų imunitetas,o kiti siūlo ankščiau dar prieš rują,kaip ir Jūs.O tarkim paskiepijus dabar ( iki normalaus skiepo liko apie 4 mėnesius),spės atsistatyti imunitetas?nebus jis per silpnas nėštumui?
Atsakyti
QUOTE(Ievenko @ 2011 08 24, 23:14)
tarkim paskiepijus dabar ( iki normalaus skiepo liko apie 4 mėnesius)

Bent aš neskiepyčiau anksčiau laiko.

Beje, kuria vakcina Jūsiškė buvo skiepyta?
Atsakyti
Sveikos merginos, reikia ir man jusu patarimo.
Ar butinai sudavus tabletyte nuo kirmeliu iki skiepo reikia islaukti 10d. ?
Praziopsojau as ta diena kai turejau suduoti vaistukus, o dabar iseina kad vaistukai buvo sugirdyti iki skiepo likus 6 dienoms.
Mazylei dabar bus 3 men. 4u.gif
Atsakyti