Įkraunama...
Įkraunama...

Šunų skiepai

QUOTE(austulis @ 2011 03 02, 08:08)
Kad paskiepytas nuo pasiutliges yra atžyma knygutėje,nes kitaip nebutų jų per sieną praleide biggrin.gif O iš tikro tai išsiaiškinau jau,paskiepijo  mus  su antru skiepu.

Aha, žinau aš tas rusų atžymas. Neretai būna, kad atžyma yra, o skiepo nebuvo daryta. Bet dabar pagalvokit: jei šuniukas jau paskiepytas nuo pasiutligės, tai kurių galų veterinaras ruošiasi jį skiepyti dar kartą? O veisėja - jei šuniukas tikrai paskiepytas nuo psiutligės, tai kurių galų ji siūlo skiepyti jį 8 mėnesių?
Atsakyti
QUOTE(Daiva D. @ 2011 03 02, 10:51)
Aha, žinau aš tas rusų atžymas. Neretai būna, kad atžyma yra, o skiepo nebuvo daryta. Bet dabar pagalvokit: jei šuniukas jau paskiepytas nuo pasiutligės, tai kurių galų veterinaras ruošiasi jį skiepyti dar kartą? O veisėja - jei šuniukas tikrai paskiepytas nuo psiutligės, tai kurių galų ji siūlo skiepyti jį 8 mėnesių?

Ne,ne Daiva,šuo nebuvo skiepytas..mane iš anksto veisėja perspėjo..Tik atžyma yra,nes nebūtu per sieną praleide biggrin.gif
Atsakyti
Sveiki, nežinau ar jau buvo toks klausimas, neieškojau, nes daug labai skaityti ax.gif atsakymo norėčiau sulaukt kaip yra su skiepais seno šuns? Na ar juos skiepyt reik tik nuo pasiutligės ar ir nuo kitų ligų? nes paskutinius metus mano Saigą (VA jau tuoj bus 11metu) kažkodėl skiepija tik nuo pasiutligės, tad kyla įtarimų jau man ar čia mane apgaudinėja ar taip ir turi būt ir senam šuniui nebūtini kiti skiepai g.gif
Atsakyti
QUOTE(Sarlite @ 2011 03 02, 21:26)
Sveiki, nežinau ar jau buvo toks klausimas, neieškojau, nes daug labai skaityti  ax.gif  atsakymo norėčiau sulaukt kaip yra su skiepais seno šuns? Na ar juos skiepyt reik tik nuo pasiutligės ar ir nuo kitų ligų? nes paskutinius metus mano Saigą (VA jau tuoj bus 11metu)  kažkodėl skiepija tik nuo pasiutligės, tad kyla įtarimų jau man ar čia mane apgaudinėja ar taip ir turi būt ir senam šuniui nebūtini kiti skiepai    g.gif

atsakymą į šitą klausimą ir aš norėčiau išgirsti.....

šuniukui 2 metai, žinau, kad yra kartą skiepytas nuo pasiutligės bet jokio paso skiepų neturi. Kas juos išduoda?

ir išvis kas kiek laiko ir nuo ko reiktų skiepinti, kas kiek laiko nukirminti ir pan blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo immm: 28 balandžio 2011 - 08:13
QUOTE(immm @ 2011 04 28, 09:11)
šuniukui 2 metai, žinau, kad yra kartą skiepytas nuo pasiutligės bet jokio paso skiepų neturi. Kas juos išduoda?

ir išvis kas kiek laiko ir nuo ko reiktų skiepinti, kas kiek laiko nukirminti ir pan blush2.gif

sveiki, del senu sunu,
yra keli vetai kurie sako, kad senu sunu nebereikia skiepyti nuo ligu, tik nuo pasiutliges, deja niekur neradau jokios info, kad sunims susidarytu imunitetas, kaip tik raso, kad jauni ir seni sunys imlesni infekcijoms,
auginu antra misruniuka, skiepiju kas metai, neuzdelsiu, net savaite pries darau skiepa,
nuo kirminu duodu kas 3 men ir butinai pries skiepa 10-14 dienu,
o pazymejima as turiu toki vietini, juk klinikos visada isduoda, jei i uzsieni nevaziuoji, ten vakcinos suklijuotos, veto parasas, data,

Papildyta:
QUOTE(Daiva D. @ 2011 03 02, 10:51)

mes esame ES salis, o Rusija-trecio pasaulio salis, jei ju vakcina nera itraukta i musu registra, ji laikoma negaliojanti ir toki suni reikia perskiepyti, ypac jei einama i parodas...
man taip pasake moteris, kuri turi veislinius prancuzus, buvo susidurusi su tokiu klausimu,
tikrai nezinau , kiek tame yra tiesos, bet juk visada galima i veterinarine tarnyba keiptis, jie tikrai turetu zinoti,
Atsakyti
QUOTE(Sarlite @ 2011 03 02, 21:26)
Sveiki, nežinau ar jau buvo toks klausimas, neieškojau, nes daug labai skaityti  ax.gif  atsakymo norėčiau sulaukt kaip yra su skiepais seno šuns? Na ar juos skiepyt reik tik nuo pasiutligės ar ir nuo kitų ligų? nes paskutinius metus mano Saigą (VA jau tuoj bus 11metu)  kažkodėl skiepija tik nuo pasiutligės, tad kyla įtarimų jau man ar čia mane apgaudinėja ar taip ir turi būt ir senam šuniui nebūtini kiti skiepai    g.gif

Įdomu, o mygtukas "Paieška" forume turbūt tik dėl grožio įdėtas? g.gif
Na, nors nesidrovite prisipažinti lotuliukas.gif
Jei rimtai - infekcinės ligos pavojingiausios jauniems (iki 2 metų) ir seniems (nuo 7-8 metų) šunims. Kaip ir pas žmonės - vaikams ir senukams. Jei šuo buvo stabiliai skiepijamas nuo visų ligų, kokius metus-du galima ir praleisti infekcinių ligų skiepą, nes susidaręs nuo seniau imunitetas niekur nedingsta, jis tik silpnėja. Bet ne ilgiau.
Vis pamastau apie senų šunų skiepijimą tik nuo maro ir enterito (pavojingiausių dalykų). Deja, vienvalentės vakcinos nuo šių ligų seniai dingę iš rinkos. Mažiausias "krūvis" imuninei sistemai būtų Puppy vakcinoje - Nobivac Puppy DP saugo tik nuo šių abiejų ligų. Bet vis bijau, kad kas nors nepasijuoktų kai 8 metų šuniui į pasą įklijuosiu lipuką su užrašu "Puppy". Ech, tie užrašai ir mūsų lietuvių pomėgis skaityti etiketes rolleyes.gif ...

Pasus išduoda šunį skiepijęs veterinarijos gydytojas. Jo gydymo žurmaluose turi būti atžymos apie atliktas vakcinacijas.

Suaugusį šunį pagal įstatymus privalu skiepyti nuo pasiutligės, pagal šeimininko norą - nuo infekcinių ligų kartą per metus. Su mūsų LT situacija infekcines ligas bijočiau praleisti ilgiau nei vieną kartą. Nukirminti - prieš skiepą ar skiepo metu (jei skiepijama ne pirmą kartą ir jei šuo vaistus nuo kirmėlių gauna reguliariai). Šiaipgamintojas rekomnduoja nukirminti kas 6 mėn.
Atsakyti
QUOTE(kykute @ 2011 04 28, 23:45)
Šiaip gamintojas rekomnduoja nukirminti kas 6 mėn.

ar visada gamintojo rekomendacijos yra teisingos? Juk jiems aktualu parduoti daugiau.
Atsakyti
jei kykute veterinare, tai kaip tada ji pakomentuotu savo kolegu klausima, kada su serganciu gyvunu perzengi klinikos slenksti ir pirmas klausimas buna-suo skiepytas, pamegink pasakyti ne, retas , kuris moralo neatskaitys.....
o jei gatveje reidas, koks nelemtas ir papraso skiepu knygeles, o metai neskiepyti, ka tada-sakyti veterinaras taip patare, zodzio i pasiaiskinima neiklijuosi, o tai, kad musu gyvenime reikia buti vos ne viskuom, zino didzioji dauguma, kuri susiduria su medikais, vetais ir t.t.
Atsakyti
QUOTE(kykute @ 2011 04 28, 23:45)
Vis pamastau apie senų šunų skiepijimą tik nuo maro ir enterito (pavojingiausių dalykų). Deja, vienvalentės vakcinos nuo šių ligų seniai dingę iš rinkos. Mažiausias "krūvis" imuninei sistemai būtų Puppy vakcinoje - Nobivac Puppy DP saugo tik nuo šių abiejų ligų. Bet vis bijau, kad kas nors nepasijuoktų kai 8 metų šuniui į pasą įklijuosiu lipuką su užrašu "Puppy". Ech, tie užrašai ir mūsų lietuvių pomėgis skaityti etiketes  rolleyes.gif ...

Būtų šaunu, bet dar ar keliaujant kur kas neprikibtų. Galbūt ne tik lietuviai tas etiketes skaito g.gif Šiaip tai būtų gerai, jei daugiau veterinarų tuo rūpintųsi ir tokius klausimus viešam svarstymui iškeltų, nes dabar tikrai daug kas dirba tiesiog, kad dirbti, o kai kur pamąstyti taip praverstų.. ypač, kai jau šitiek atsiliepimų yra, kad metai iš metų skiepijami seni šunys ima prastokai reaguoti į vakcinas unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Vicious Vici @ 2011 04 29, 10:02)
Būtų šaunu, bet dar ar keliaujant kur kas neprikibtų. Galbūt ne tik lietuviai tas etiketes skaito g.gif Šiaip tai būtų gerai, jei daugiau veterinarų tuo rūpintųsi ir tokius klausimus viešam svarstymui iškeltų, nes dabar tikrai daug kas dirba tiesiog, kad dirbti, o kai kur pamąstyti taip praverstų.. ypač, kai jau šitiek atsiliepimų yra, kad metai iš metų skiepijami seni šunys ima prastokai reaguoti į vakcinas unsure.gif

kaip suprasti-prastokai reaguoja?
tikrai gali atsiliepti augintojai, kurie uzaugino ne viena sena suni ir skiepijo kas metus
as pati auginu jau antra senuka, skiepiju kas metai, jokiu problemu....suprantama kas liecia skiepijimus....
Atsakyti
QUOTE(maskatukas @ 2011 04 29, 10:34)
kaip suprasti-prastokai reaguoja?
tikrai gali atsiliepti augintojai, kurie uzaugino ne viena sena suni ir skiepijo kas metus
as pati auginu jau antra senuka, skiepiju kas metai, jokiu problemu....suprantama kas liecia skiepijimus....

..sunkiai kapanojasi, vemia, karščiuoja ir pan. Persakau ką esu girdėjusi, jeigu ką.

Vienas šeimos draugas paskutinį skiepą šuniui davė, kai šuniui buvo 7 m., tada sunegalavo po jo ir daugiau jis jo nebeskiepijo (pasitaręs su veterinare). Išgyveno šuo 17 m. ir tai užmigdė todėl, kad tiesiog nebegydė. Šuo jau buvo silpnas, mažai vaikščiojo, mažai valgė. Mano nuomone, jei tą šunį būtų geriau prižiūrėję, nuvežę kiek anksčiau į klinikas, leidę kaip senukui kokių vitaminų, tai būtų dar ilgiau gyvenęs smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Vicious Vici @ 2011 04 29, 10:41)
..sunkiai kapanojasi, vemia, karščiuoja ir pan. Persakau ką esu girdėjusi, jeigu ką.

Vienas šeimos draugas paskutinį skiepą šuniui davė, kai šuniui buvo 7 m., tada sunegalavo po jo ir daugiau jis jo nebeskiepijo (pasitaręs su veterinare). Išgyveno šuo 17 m. ir tai užmigdė todėl, kad tiesiog nebegydė. Šuo jau buvo silpnas, mažai vaikščiojo, mažai valgė. Mano nuomone, jei tą šunį būtų geriau prižiūrėję, nuvežę kiek anksčiau į klinikas, leidę kaip senukui kokių vitaminų, tai būtų dar ilgiau gyvenęs smile.gif

supratau-cia pagal pasakyma, viena boba sake:)))))))
man irgi suo net nualpo, bet skiepijau, tik kito gamintojo vakcina,
taigi, rasykite, jei tikrai uzauginote ne viena suni, savo patirti, o ne mistiniu draugu,
netikiu, kad seni sunys taip reaguoja, jei taip reaguoja, vadinasi netinka vakcina arba serga kokia letine liga, o dar ryskiu pozymiu nematyti....
Atsakyti