Įkraunama...
Įkraunama...

Šunų skiepai

Klausimas tik, ar užtenka tik pasiutligės skiepo, jei nori pvz. į Latvijos pajūrį su šunimis nuvažiuoti? Neprikibs, kad nėra reikiamų skiepų?
Atsakyti
QUOTE(Piranij@ @ 2011 03 01, 15:37)
Klausimas tik, ar užtenka tik pasiutligės skiepo, jei nori pvz. į Latvijos pajūrį su šunimis nuvažiuoti? Neprikibs, kad nėra reikiamų skiepų?

Kodėl turėtų? Juk dokumentuose, reglamentuojančiuose keliones su gyvūnus, minimi tik skiepai nuo pasiutligės.
Atsakyti
Į žiemines parodas patalpose su tokiu mažu nevažiuočiau dėl šunidžių kosulio grėsmės.
Atsakyti
QUOTE(Gintare.L @ 2011 02 11, 19:02)
Mano suniukui 3men, gavome antra skiepa. Pries gaunat pirmaji skiepa mus nukirmino ir sake pries antraji nereikes.

Rekomenduojama vaistus nuo kirminų duoti prieš skiepus, o ne po jų.
Antraji gavom po menesio, siomis dienomis. Pries antraji skiepa nenusikirminom, veterinaras sake nereikia, tik po antro skiepo liepe duoti tablete nuo kirminu. Taip ir padariau. Ismatose radau baisiniu kirminu. Ar tai neitakos skiepo?

O veterinaras bent jau apžiūrėjo šuniuką, pamatavo temperatūrą, nes vakcinuoti galima tik sveikus šunis.
Ir po kiek laiko man jam vel duoti tablete nuo kirminu?

Iki pusės metų saviškei kas mėnesį duodavau, vėliau kas 3-4 mėn. Dabar duodu maždaug kas pusmetį.
Atsakyti
QUOTE(Daiva D. @ 2011 03 01, 15:58)
Prašom:
http://www.intervet...._Datasheet.aspx

Vakcinos gamintojai rašo:
Booster vaccination
It is recommended that dogs be revaccinated with canine distemper virus, canine adenovirus and canine parvovirus every 3 years and against canine parainfluenzavirus every year.

Gal galėtumėte paaiškinti, kas yra parainfluenzavirus, nes nuo jo rekomenduojama skiepyti kasmet.
Atsakyti
QUOTE(Piranij@ @ 2011 03 01, 17:32)
kas yra parainfluenzavirus

Paragripas.
Atsakyti
QUOTE(Borzika @ 2011 03 01, 18:08)
Rekomenduojama vaistus nuo kirminų duoti prieš skiepus, o ne po jų.

O veterinaras bent jau apžiūrėjo šuniuką, pamatavo temperatūrą, nes vakcinuoti galima tik sveikus šunis.

Iki pusės metų saviškei kas mėnesį duodavau, vėliau kas 3-4 mėn. Dabar duodu maždaug kas pusmetį.

Borzika,jūs atsakėte,kaip viskas turi būti taisyklingai..O mane domina nuomone būtent to posto,kur šauktai jau po pietų...Ką tokiu atveju daryti?ar skiepyti iš naujo,prieš tai nukirminus ar kaip?
Atsakyti
QUOTE(austulis @ 2011 03 01, 17:54)
ar skiepyti iš naujo,prieš tai nukirminus ar kaip?

Bent aš pakartotinai neskiepyčiau.
Atsakyti
QUOTE(grase @ 2011 03 01, 17:23)
Į žiemines parodas patalpose su tokiu mažu nevažiuočiau dėl šunidžių kosulio grėsmės.

Parašiau veisėjai ir paklausiau jos nuomonės..Nu blyn nesuprantu..aš prieš kelias dienas paskiepijau antra kartą..Šuniui trys mėnesiai..veterinaras liepė atvažiuot už mėnesio trečiam skiepui...O veisėja sako,kad trečia skiepa jai reikia daryt tik aštuoniu mėn.kartu tada ir pasiutliges..Ar pas juos tvarka kitokia ?Ji iš Maskvos..
O del parodu sakė,kad drąsiai galiu važiuoti..Tik kelios dienos iki parodos i nosi pas vet.vaistus susilašinti nu paragripo ir dar ten kažko..
Atsakyti
QUOTE(Borzika @ 2011 03 01, 18:39)
Paragripas.

Jei teisingai suprantu - paragripo vakcina yra kompleksinio skiepo sudėtyje, tai tada vistiek išeina kasmet skiepyt ? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Piranij@: 01 kovo 2011 - 19:46
QUOTE(Piranij@ @ 2011 03 01, 19:44)
Jei teisingai suprantu - paragripo vakcina yra kompleksinio skiepo sudėtyje, tai tada vistiek išeina kasmet skiepyt ?  g.gif

Aš tai visai nematau reikalo nuo šito skiepyt. Juk tai nesunki liga. O virusas linkęs mutuoti, taip kad visai nėra garantijos, kad ta vakcina nuo jo nors kiek saugo smile.gif

Parašiau veisėjai ir paklausiau jos nuomonės..Nu blyn nesuprantu..aš prieš kelias dienas paskiepijau antra kartą..Šuniui trys mėnesiai..veterinaras liepė atvažiuot už mėnesio trečiam skiepui...O veisėja sako,kad trečia skiepa jai reikia daryt tik aštuoniu mėn.kartu tada ir pasiutliges..Ar pas juos tvarka kitokia ?Ji iš Maskvos..

Pas juos visaip būna. Ir vakcinos keistokos, ir skiepijimo schemos, ir supratimas apie skiepus. Klausykite veterinaro. Nors jis irgi ne visai teisus - nuo pasiutligės skiepijama 3 mėnesių, o 4 mėnesių jau pradės keistis dantys, ir tuo pat metu kalti pasiutligės skiepą tai nieko gero. Bet laukti kol pasikeis dantys kaip siūlo jūsų veisėja irgi negerai. Gal, jei šuo visai nekontaktuoja su laukiniais gyvūnais ir svetimais šunimis, ir nėra rizikos užsikrėsti, bet jūsų į parodas neįleis, o juk jūs ruošiatės dalyvauti?
Atsakyti
QUOTE(Daiva D. @ 2011 03 01, 22:06)
Aš tai visai nematau reikalo nuo šito skiepyt. Juk tai nesunki liga. O virusas linkęs mutuoti, taip kad visai nėra garantijos, kad ta vakcina nuo jo nors kiek saugo smile.gif
Pas juos visaip būna. Ir vakcinos keistokos, ir skiepijimo schemos, ir supratimas apie skiepus. Klausykite veterinaro. Nors jis irgi ne visai teisus - nuo pasiutligės skiepijama 3 mėnesių, o 4 mėnesių jau pradės keistis dantys, ir tuo pat metu kalti pasiutligės skiepą tai nieko gero. Bet laukti kol pasikeis dantys kaip siūlo jūsų veisėja irgi negerai. Gal, jei šuo visai nekontaktuoja su laukiniais gyvūnais ir svetimais šunimis, ir nėra rizikos užsikrėsti, bet jūsų į parodas neįleis, o juk jūs ruošiatės dalyvauti?

Kad paskiepytas nuo pasiutliges yra atžyma knygutėje,nes kitaip nebutų jų per sieną praleide biggrin.gif O iš tikro tai išsiaiškinau jau,paskiepijo mus su antru skiepu.
Atsakyti