Įkraunama...
Įkraunama...

Šunų skiepai

QUOTE(Panikė @ 2009 11 11, 21:28)
ką tu čia pasirinksi, darai kaip liepia ir viskas..

Kodėl gi nepasirinksi?
LT privaloma vakcinuoti tik nuo pasiutligės ne rečiau kaip vieną kartą kas 12 mėn., jeigu kitaip nenurodyta vakcinos gamintojo instrukcijoje.
Tuo tarpu nuo kitų ligų kasmet vakcinuoti yra ne privalu, bet rekomenduotina.
Atsakyti
QUOTE(Inetux @ 2009 12 07, 13:53)
Dovanų gavom taksytę, sakė kad yra nukirminta, bet be skiepų, ar reiktu man ją dar kartą nukirmint prieš vežant skiepyt  g.gif Jai gr.16 bus 2 mėn.

Taip - tą padaryt reikėtų likus 7-10 dienų iki skiepo.
Atsakyti
Kažkodėl kilo kvaila mintis- ar galima kalytę skiepyti, jeigu jinai rujoja?
Atsakyti
QUOTE(audronė @ 2009 12 17, 13:26)
ar galima kalytę skiepyti, jeigu jinai rujoja?

Geriau skiepyt, kai baigs rujot.
Atsakyti
O ką daryti, jei pagal nurodymus pase turėtumėm skiepytis dabar.O ruja tik prasidėjo. Tiesa, mano špicė neparodinė, gal pavėlavus nieko blogo nenutiks?
Atsakyti
O mes va nusipirkome vokiečių aviganių kalytę, sakė, kad jinai nukirminuota, paskiepyta, bet jokių skiepų pasų, nieko negavome.. schmoll.gif
Jai sausio 1d suėjo 4 mėn. mes savo ruoštu paskiepinti neprisiruošėm blush2.gif verysad.gif doh.gif sausio 3d.pastebėjome, kad ji kažkokia kitokia, parsivedėm namo ir pagėrus vandens jinai apsivėmė blink.gif tada vėl pagėrė.. vėl išvėmė... Nuvažiavom pas daktarą. Patikrinus, svetimkūnių, rankų pamaigymu, nerado.. Gavom mineralų į veną, vitaminų.. žodžiu apie 6 švirkštus supylė, o šiandien nuvažiavus darėmės testą dėl šunų enterito, ir testo metu paaiškėjo, kad sergame juo.. unsure.gif verysad.gif ten rodo tik vieną padalą.. Net nežinau ar čia reikia džiaugtis... unsure.gif Nes kiek kur skaitau info, nieko gero šitas virusas nežada, kaip daktaras pasakojo, tai 50 proc. gydomų šuniukų pasveiksta, kiti deja... cray.gif Tik taip ir nesusiprotėjau pasiklausti ar ši liga mums žmonėms nekenkia? g.gif doh.gif pas mane juk du mažamečiai laksto.. g.gif Šunytę apgyvendinom kambaryje, atskirame, nes reikia žiūrėti kaip jos sveikata, pagal nupasakotus požymius daktaras renka tolimesnį gydymą.. Labai noriu, kad jinai pasveiktų, bet mano pagalba, tik dubenėlis vandens verysad.gif
Gal yra čia susidūrusių su šia liga? nebeturiu visai noro šypsotis, nes labai prisirišau prie mūsų "Tinutės" verysad.gif

PATARIMAS. Skiepykitės, kad uždelstumas, neatimtų jūsų mylimo gyvūnėlio 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kipshe: 05 sausio 2010 - 21:18
Sveiki,

Mano Baksiukui (marmurinis taksas) neseniai suejo 4 menesiai, bet jis dar neskiepytas, nes kai parsivezem, tai darem nukirminima, po to sirgo mano vargselis, bet dabar yra jau visiskai sveikas.
Knygoj apie sunis perskaiciau, kad skiepyti nerekomenduojama nuo 3 iki 6 menesiu, nes tuo metu suniukams keiciasi dantys ir jie yra silpnesni ir sunkiai pakelia skiepus, o maniskiui siomis dienomis iskrito pirmieji dantukai, visas neramus, grauzia viska, matyt skauda ir niesti jam dantenas, nekaip jauciasi.
Tai vat, klausimas toks, ar tikrai negalima skiepyti, kai keicia dantis? Musu vetui dar neskambinau klausti, noriu daugiau nuomoniu, kas buvot susidure su panasia situacija.
Atsakyti
QUOTE(gvozde @ 2010 01 08, 15:31)
Sveiki,

Mano Baksiukui (marmurinis taksas) neseniai suejo 4 menesiai, bet jis dar neskiepytas, nes kai parsivezem, tai darem nukirminima, po to sirgo mano vargselis, bet dabar yra jau visiskai sveikas.
Knygoj apie sunis perskaiciau, kad skiepyti nerekomenduojama nuo 3 iki 6 menesiu, nes tuo metu suniukams keiciasi dantys ir jie yra silpnesni ir sunkiai pakelia skiepus, o maniskiui siomis dienomis iskrito pirmieji dantukai, visas neramus, grauzia viska, matyt skauda ir niesti jam dantenas, nekaip jauciasi.
Tai vat, klausimas toks, ar tikrai negalima skiepyti, kai keicia dantis? Musu vetui dar neskambinau klausti, noriu daugiau nuomoniu, kas buvot susidure su panasia situacija.

Skubiai paskiepykit nuo maro ir parvovirusinio enterito - šunims tai mirtinai pavojingos ligos. Skiepą nuo pasiutligės geriau atidėti bent porai savaičių, tik žinoma, reikės saugoti nuo kontaktų su laukiniais gyvūnais ir įtartinais šunimis. Jei negalite garantuoti, kad tikrai apsaugosite - neatidėliokit, nes pasiutligė mirtinai pavojinga ne tik šunims, bet ir žmonėms.
Dantų keitimosi laikotarpiu susilpnėja šuns imunitetas, o vakcinacija - tai nemažas imuninės sistemos sukretimas. Būtent todėl rekomenduojama neskiepyti šiuo laikotarpiu. Tačiau šios rekomendacijos šiek tiek pasenę, nes šiuolaikinės vakcinos saugesnės.
Atsakyti
Sveikos, prisijungsiu ir aš. Va dėl skiepų, mano mažius bus skiepijamas ko gero 2 savaičių laikotarpyje, pirmas skiepas jam dar tik. Ir aš už esu pirmus tuos reikalingiausius skiepus, bet kad po to kasmet skiepyti tai aš nepritariu. Štai jum kelios nuorodos kodėl (informacija anglų kalba):
Vaccination1
Vaccination2
Vaccination3
Atsakyti
Konkretus klausimas: kokiais atvejais reakcija į skiepus gali baigtis mirtimi? Ar apskritai galima sieti šuns mirtį su skiepais? Šuniukas vakar buvo paskiepytas pirmuoju skiepu, šiandien ryte mirė.
Atsakyti
QUOTE(Kenya @ 2010 01 29, 09:50)
Konkretus klausimas: kokiais atvejais reakcija į skiepus gali baigtis mirtimi? Ar apskritai galima sieti šuns mirtį su skiepais? Šuniukas vakar buvo paskiepytas pirmuoju skiepu, šiandien ryte mirė.

Žinau atvejį, kai po pirmojo skiepo išmirė visa šuniukų vada (ne Lietuvoje). Tik nežinau kokia vakcina buvo naudota.
Atsakyti
QUOTE(Daiva D. @ 2010 01 29, 10:07)
Žinau atvejį, kai po pirmojo skiepo išmirė visa šuniukų vada (ne Lietuvoje). Tik nežinau kokia vakcina buvo naudota.

Vadinasi, gali būti skiepas... čia VilkoSesei nelaimė tokia... liūdesys, negaliu verysad.gif
Atsakyti