Įkraunama...
Įkraunama...

Šunų skiepai

QUOTE(aleairijoj @ 2009 09 23, 12:41)
as cia norejau paklausti. gyvenu ne lietuvoj, o airijoj. ir ruosiames isigyti suniuka, po menesio kai paaugs. domejausi kada pirmas skiepas ir radau pasisakyma, kad airijoj nera pasiutliges. ar tai tiesa? o jei tiesa, tai ar man reikia suniuka skiepyti, nes kiek girdejau cia veda suniukus skiepyti 8 sav. tai tada idomu nuo ko jie skiepyja?
ar man taip pat reiketu duoti vaistu nuo kirmeliu pries skiepus. (suniukas ne is veislyno, is drauges)

Dėl skiepų tai nežinau kaip anglijoj yra, bet jei skiepysi būtinai reik duot vaistų nuo kirminų nepaisant ar šuniukas iš veislyno ar iš draugės smile.gif
Atsakyti
QUOTE(aleairijoj @ 2009 09 23, 10:41)
as cia norejau paklausti. gyvenu ne lietuvoj, o airijoj. ir ruosiames isigyti suniuka, po menesio kai paaugs. domejausi kada pirmas skiepas ir radau pasisakyma, kad airijoj nera pasiutliges. ar tai tiesa?

Tiesa.
o jei tiesa, tai ar man reikia suniuka skiepyti, nes kiek girdejau cia veda suniukus skiepyti 8 sav. tai tada idomu nuo ko jie skiepyja?

Nuo užkrečiamų ligų, kurios yra pavojingos šunims. Pvz., šunų maras, parvovirusinis enteritas. Šios ligos dažniausiai mirtinos, todėl nuo jų būtina paskiepyti.
ar man taip pat reiketu duoti vaistu nuo kirmeliu pries skiepus. (suniukas ne is veislyno, is drauges)

Būtinai reikia.
Nueikite pas veterinarą, ir išaiškins viską.

Jei planuojate kada nors vežtis šuniuką į Lietuvą, ar kurią kitą šalį, turėsite paskiepyti jį ir nuo pasiutligės bei padaryti antikūnių tyrimą.

Vicious Vici, gal užteks siautėti?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Daiva D.: 23 rugsėjo 2009 - 11:26
Laba diena,

prisipažinsiu visos temelės neperskaičiau blush2.gif , bet gal kam bus nesunku atsakyti.. Vakar paskiepinau savo jorkiuką kasmetiniu skiepu (jam 1,4 m.). Norėjau pasiklausti kaip su tuo maudymu ir vedimu į lauką? Žinau, kad paskiepijus 3 mėn. šuniuką jo vesti į lauką ir maudyti negalima 2 savaites. Dabar veisėja man patarė 3 dienas nevesti į lauką ir savaitę nemaudyti, bet maniškis jokio reikaliuko namie neišspaudžia, todėl kaip ir visada, vedu į lauką, juolab ir vetas nieko nesakė. O gal žinote kaip su maudymu?

Labai ačiū!!! 4u.gif
Atsakyti
Porą savaičių po skiepo būtų geriau susilaikyti nuo didelių fizinių krūvių, stipraus streso ir maudymų. Į lauką galit keliauti - juk nepriversi visų šuniukų sysioti namie kasmet po skiepo blink.gif
Atsakyti
2009 09 08, 10:14 Paskelbta: #152

" Vis daugiau straipsniu pasirodo, kad tikrai nereikalingi kasmetiniai skiepai, kad tai tik budas vetams ir vakcinu gamintojams uzsidirbti pinigu. Kai kur raso, kad vakcinos galioja bent jau tris metus, kitur kad jei mazas suniukas skiepytas, visai nebereikia skiepu. Nesinori per daug skiepyti suni ir katina, bet baisu kad ir nesusirgtu. Truputi pasimetus kaip is tikruju elgits? Kiek ilgai islieka imunitetas ligom ir kuo tiketi? "

schmoll.gif as jau irgi abejoju tu skiepu gerumu. Mano suniukui 3 m. pirma karta taip gavosi kad po skiepo va vargselis tai guli kaip lapas, tai dreba, tai karstas... verysad.gif
reikia pasidomet giliau kaip tomis ligomis apsikreciama, pvz. ji vedzioju visada su pavadeliu, nieko jis nevalgo lauke, ..o pasiutlige ?? ka jis pats ja susirgtu ne is niekur, ar tipo kitas suo sergantis pribeges kai ikastu ??
aisku kad vaistai didelis verslas..

Atsakyti
QUOTE(Grilka @ 2009 10 15, 21:19)
schmoll.gif  as jau irgi abejoju tu skiepu gerumu. Mano suniukui 3 m. pirma karta taip gavosi kad po skiepo va vargselis  tai guli kaip lapas, tai dreba, tai karstas... verysad.gif
reikia pasidomet giliau kaip tomis ligomis apsikreciama,  pvz. ji vedzioju visada su pavadeliu, nieko jis nevalgo lauke, ..o pasiutlige ?? ka jis pats ja susirgtu ne is niekur, ar tipo kitas suo sergantis pribeges kai ikastu ??
aisku kad vaistai didelis verslas..

tokie įstatymai, ar gali juos laužyti g.gif kaip vyksi kur su šuniu? o kaip nenumatytos situacijos, įkas tarkim tavo šuo kam nors... (tik nesakyk, kad neįmanoma, viskas yra įmanoma, visaip gyvenime būna), tas kas nors pareikalaus įrodymo ar skiepytas nuo pasiutligės... neturėsi, oj bėda...
taigi, paprastas žmogelis, jei esi, nepakovosi labai prieš įstatymą...
Atsakyti

va va !!!!! apie suknistus istatymus ir vetas man siand. uzsimine kazka, kai klausinejau apie skiepus. DEJAU ant istatymu, kurie siaip net atskirose valstybese skiriasi,..
reikia bent atsizvelgti apie koki konkretu suni eina kalba,
niekada niekur su juo nevyksiu o ir sunelis mano kaip zaislinis apie ikandima nera kalbos.. gaila ziuret dabar kai blogai jauciasi verysad.gif kitam kartui galvosiu ka daryt.. dabar buvo 3-viename skiepai vadinami.. gal kokio vieno visaj nereikia...
tikrai yra straipsniu kaip alina sunio sveikata..
Atsakyti
QUOTE(Grilka @ 2009 10 15, 21:38)
va va !!!!!  apie suknistus istatymus ir vetas man siand. uzsimine kazka, kai klausinejau apie skiepus. DEJAU ant istatymu, kurie siaip net atskirose valstybese skiriasi,..
niekada niekur su juo nevyksiu o ir sunelis mano kaip zaislinis apie ikandima nera kalbos.. gaila ziuret dabar kai blogai jauciasi verysad.gif kitam kartui galvosiu ka daryt.. dabar buvo 3-viename skiepai vadinami.. gal kokio vieno visaj nereikia...

oj, tai pati kalta ax.gif tai kam darei kažkokius tris viename g.gif net mažiukus šuniukus, kai kompleksinius daro, žmonės daro tarpus, niekas nedaro gi iš karto. Pasidavei jau reklamoms. Pasiutligės juk iš viso yra atskiras skiepas, koks dar gali būti 3in1? unsure.gif
Atsakyti
Tai tas kompleksinis ir yra nuo kelių ligų vienu metu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo IngaU.: 15 spalio 2009 - 21:42
Sveiki visi smile.gif

norėjau pasiteirauti ar esate ką girdėję apie skiepus Eurican DHPPI-LR (taip užrašyta ant lipduko skiepų knygelėje)

Prieš metus šuo buvo skiepytas būtent šiais skiepais. Ar rekomenduojama skiepyti tos pačios firmos skiepais?

Labai ačiū iš anksto už Jūsų nuomones 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vaidat: 16 spalio 2009 - 09:23
QUOTE(Vaidat @ 2009 10 16, 10:24)
Mes renkamės skiepus taro Eurican ir Nobivac. Pernai metais vakcina buvo Eurican. Gal kas žinote ką geriau pasirinkti ar jokio skirtumo? Nes veterinarinėje į kurią einame Eurican vakcinos neturi. Reiktų vesti į kitą.

Abi vakcinos normalios, bet aš visada renkuosi Nobivac.
Atsakyti
QUOTE(Grilka @ 2009 10 15, 21:38)
va va !!!!!  apie suknistus istatymus ir vetas man siand. uzsimine kazka, kai klausinejau apie skiepus. DEJAU ant istatymu, kurie siaip net atskirose valstybese skiriasi,..

jo, mano draugė veterinariją studijuoja paskutiniam kurse, sakė skiepykit tik nuo maro ir pasiutligės, susigadinsit šunį.. bet tai ką tu čia pasirinksi, darai kaip liepia ir viskas..
Atsakyti