Įkraunama...
Įkraunama...

Šunų skiepai

QUOTE(Perlen @ 2009 07 24, 21:02)
Aš saviem nelašinau, turiu tablečių

Supratau wink.gif

QUOTE(archeologe @ 2009 07 24, 21:25)
rekomendavo pasiskiepyti nuo šunų kosulio

O aš neskiepyčiau ax.gif

QUOTE(archeologe @ 2009 07 24, 21:53)
turbūt draugas kažką sumaišė arba nežinau, nes jis teigė, kad veterinaras klausė ar buvo skiepyta nuo blusų

Greičiausiai draugas neteisingai suprato, nes labai jau abejoju, kad veterinaras būtų to klausęs smile.gif
Beje, būna manančių /įsitikinusių, kad jų šuo yra paskiepytas "nuo erkių" (nors veterinaras greičiausiai tik lašiukus užlašino) - tokie skiepai LT nėra registruoti, o ir jų veiksmingumas ginčytinas.
Atsakyti
QUOTE(Borzika @ 2009 07 25, 13:15)
Supratau wink.gif
O aš neskiepyčiau ax.gif

Na mes jau kartą paskiepijom
Atsakyti
QUOTE(Vitra @ 2009 09 01, 10:30)
Dabar rugsėjo 20 d. jai reikia kartoti skiepus (praėjus metams).
Ar aš teisingai suprantu, kad galiu iki to laiko (pvz. šiandien) suduoti vaistukų nuo kirminų ir tada praėjus 10 d. galiu vežti skiepyti?

Vaistus nuo kirminų duočiau rugsėjo 11 d., skiepyčiau - 21 d.
Atsakyti
QUOTE(Vitra @ 2009 09 01, 11:19)
Šios temos pradžioj buvo rašyta, kad teoriškai reikėtų skiepyti 10 d. prieš pasibaigiant skiepams, kad susiformuotų imunitetas.

Aš manyčiau, kad imunitetas turėtų išsilaikyt ilgiau nei lygiai 1 m.
Tai labai svarbu, kažin?

Tai gal svarbiau teisiniu požiūriu, nes:
QUOTE(kykute @ 2007 01 10, 09:24)
norint išlikti teisiam prieš įstatymus šunį reikia skiepyti likus 15 d. iki skiepo galiojimo pabaigos – kol dar galioja senasis ir kad spėtų įsigalioti naujasis.

Papildyta:
QUOTE(Vitra @ 2009 09 01, 10:30)
Ar aš teisingai suprantu, kad galiu iki to laiko (pvz. šiandien) suduoti vaistukų nuo kirminų

Manau, kad nieko blogo nenutiks, jei jau šiandien duosit vaistų nuo kirminų.
Atsakyti
Vis daugiau straipsniu pasirodo, kad tikrai nereikalingi kasmetiniai skiepai, kad tai tik budas vetams ir vakcinu gamintojams uzsidirbti pinigu. Kai kur raso, kad vakcinos galioja bent jau tris metus, kitur kad jei mazas suniukas skiepytas, visai nebereikia skiepu. Nesinori per daug skiepyti suni ir katina, bet baisu kad ir nesusirgtu. Truputi pasimetus kaip is tikruju elgits? Kiek ilgai islieka imunitetas ligom ir kuo tiketi?
Atsakyti
Skirtingu ligu skiepai skirtingai suteikia imuniteta. O kaip elgtis tai jau patys turit nuspresti, paskaite daugiau literaturos siuo klausimu.
Atsakyti
QUOTE(vilmusius @ 2009 09 08, 10:14)
Vis daugiau straipsniu pasirodo, kad tikrai nereikalingi kasmetiniai skiepai, kad tai tik budas vetams ir vakcinu gamintojams uzsidirbti pinigu. Kai kur raso, kad vakcinos galioja bent jau tris metus, kitur kad jei mazas suniukas skiepytas, visai nebereikia skiepu. Nesinori per daug skiepyti suni ir katina, bet baisu kad ir nesusirgtu. Truputi pasimetus kaip is tikruju elgits? Kiek ilgai islieka imunitetas ligom ir kuo tiketi?

Propagandos visuomet buvo ir bus. Ir jau Jūsų reikalas, kuo tikėti ir kaip elgtis.
Geros vakcinavimo praktikos vadovas veterinarams sako taip: "Jei šuniukas vakcinuotas privalomais skiepais vaikystėje (čia pagal gamintojo instrukciją, pvz., Nobivac - 2 ir 3 mėn. - kykutes pastaba bigsmile.gif ) ir revakcinuotas po metų, jį nuo infekcinių ligų galima skiepyti rečiau nei kas metus".
Pasiutligės skiepas pas mus privalomas daryti kasmet.
O intervalus tarp skiepijimų nuo kitų ligų turi nurodyti arba vakcinos gamintojas (pagal atliktus tyrimus) arba veterinarijos gydytojas. Dar galima daryti antikūnių tyrimą - bet jis brangus.
Atsakyti
QUOTE(kykute @ 2009 09 09, 07:47)
Dar galima daryti antikūnių tyrimą - bet jis brangus.

Kokių ligų antikūnių? Aš iki šiol žinojau tik apie pasiutligę.
Atsakyti
QUOTE(Daiva D. @ 2009 09 09, 08:04)
Kokių ligų antikūnių? Aš iki šiol žinojau tik apie pasiutligę.

Teoriškai - visų infekcinių. Tik kad praktiškai nedaro pas mus LT. Pasiutligės antikūnų tyrimas pasidarė privalomas ir jau kaip ir komercinis - ir tai pažiūrėkit, kiek laiko užtruko LT laboratorijos metodo įsisavinimas: ar pamenat, kiek laiko į Suomiją ir Lenkiją kraują tyrimams siųsdavo? O kitų ligų antikūnių jie nesuinteresuoti nustatinėt.
Atsakyti
Aišku... Teoriškai - arklys, praktiškai - neatsikelia. Vadinasi, realios galimybės nėra. Gaila. Norėčiau sužinoti, koks maniškių imunitetas po savavališkai pakoreguoto skiepų grafiko smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Daiva D. @ 2009 09 09, 09:17)
Aišku... Teoriškai - arklys, praktiškai - neatsikelia. Vadinasi, realios galimybės nėra. Gaila. Norėčiau sužinoti, koks maniškių imunitetas po savavališkai pakoreguoto skiepų grafiko smile.gif

Prasome pasidalinti savavaliskai pakoreguotu skiepu grafiku. Labai idomu 4u.gif

Kykute
Propagandos visuomet buvo ir bus. Ir jau Jūsų reikalas, kuo tikėti ir kaip elgtis.

Sakot propaganda g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vilmusius: 09 rugsėjo 2009 - 18:09
as cia norejau paklausti. gyvenu ne lietuvoj, o airijoj. ir ruosiames isigyti suniuka, po menesio kai paaugs. domejausi kada pirmas skiepas ir radau pasisakyma, kad airijoj nera pasiutliges. ar tai tiesa? o jei tiesa, tai ar man reikia suniuka skiepyti, nes kiek girdejau cia veda suniukus skiepyti 8 sav. tai tada idomu nuo ko jie skiepyja?
ar man taip pat reiketu duoti vaistu nuo kirmeliu pries skiepus. (suniukas ne is veislyno, is drauges)
Atsakyti