Įkraunama...
Įkraunama...

Šunų skiepai

QUOTE(gaudyk @ 2009 06 15, 11:43)
Matuokit temperatura, normali suns kuno temperatura yra 38.5 - 39.5 C, jei kazkas virs/zemiau normos tada negerai.
O pries skiepus ar nuo kirminu vaistuku sudavet? Jei ne, skiepai gali ir nesuveikt taip kaip reikia.

Praeita savaite pas veterinoriu matavome temperatura. Jis sake, kad ji normali. Vaistus nuo kirmeliu davem balandzio 21d., praejus mazdaug menesiui po pasiutiliges skiepu. Dabar dar karta nedaviau, nors turiu tablete. Planuoju suduoti po gero menesio, nes per daznai juk nereikia. g.gif
siandien jis tik vandenuko palake ir daugiau nieko suvalgyti neisiulau sad.gif
Atsakyti
QUOTE(gaudyk @ 2009 06 15, 17:43)
Matuokit temperatura, normali suns kuno temperatura yra 38.5 - 39.5 C, jei kazkas virs/zemiau normos tada negerai.
O pries skiepus ar nuo kirminu vaistuku sudavet? Jei ne, skiepai gali ir nesuveikt taip kaip reikia.

na kad 39.5 normali drisciau priestarauti
Atsakyti
QUOTE(Freja @ 2009 06 15, 14:41)
Sveikos. Mano suniukas 2m. ir 4 men. buvo pirma karta paskiepytas kokteiliu, booster taip vadinamu: Nobivac Lepto, Nobivak DHPPi ir Nobivac KC. Taip velai skiepijom todel, kad salyje, kurioje anksciau gyvenome, tokiu skiepu tiesiog nereikejo. Anksciau jis buvo skiepytas du kartus nuo Parvo ir pries kelione, kovo pabaigoje gavo skiepa nuo pasiutliges - Merial Rabisin.
Taigi, skiepu kokteili suleido ir likucius susvirkste i nosyte pries pusantros savaites. Nuo to laiko jis istisai pucia nosyte, padaugejo isskyru is jos, ir ciaudo dazniau. Bet pucia tai istisai.
Praeita savaite viena diena buvo visas susisukes, nevalge, liudnas, traiskanytes baltos pasirode is akyciu. Nueje pas vet. nieko nerado, tempos nebuvo, plauciai svarus ir pan. Atrodo pasitaise. Siandien ir vel jis ne koks. Dar nevalge, istisai guli, miega, liudnas.

Ar kas nors yra susidures su panasiais pozymiais po skiepu? Ar gali buti tokie pozymiai? Jo bukle manes tikra neramina, nes matosi, kad suniukas isvarges, nors istisai miega, is nosytes kartais net lasa isskyros (skaidrios). sad.gif

Tikiuosi, iš jūsų klaidos pasimokys kiti, ir supras, kad tiek daug skiepų vienu metu šuniui gali labiau pakenkti negu padėti. o ypač jūsų minėtas KC - čia juk nuo veislynų kosulio? O tiksliau - skiepas nuo slogos... Nuo ligos, kurią organizmas tiesiog privalo sugebėti įveikti pats, be jokių skiepų. Dabar jis tokios galimybės neteko.
Nesupratau kaip galėjo dalį sušvirkšti, dalį suleisti. Visos šio kokteilio sudedamosios dalys yra leidžiamos, vienintelė vakcina nuo veislynų kosulio yra purškiama į nosį. Tai dalį bendro kokteilio sušvirkštė, dalį sulašino į nosį, ar kaip?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Daiva D.: 15 birželio 2009 - 18:35
QUOTE(Daiva D. @ 2009 06 15, 14:23)
Tikiuosi, iš jūsų klaidos pasimokys kiti, ir supras, kad tiek daug skiepų vienu metu šuniui gali labiau pakenkti negu padėti. o ypač jūsų minėtas KC - čia juk nuo veislynų kosulio? O tiksliau - skiepas nuo slogos... Nuo ligos, kurią organizmas tiesiog privalo sugebėti įveikti pats, be jokių skiepų. Dabar jis tokios galimybės neteko.
Nesupratau kaip galėjo dalį sušvirkšti, dalį suleisti. Visos šio kokteilio sudedamosios dalys yra leidžiamos, vienintelė vakcina nuo veislynų kosulio yra purškiama į nosį. Tai dalį bendro kokteilio sušvirkštė, dalį sulašino į nosį, ar kaip?

Va, ka reiskai paciam nepasidometi ir aklai pasitiketi daktarais sad.gif KC, tai taip, kaip supratau - nuo kosulio. Na, gal as susimaisiau, bet man pasirode kad tai, kas buvo like svirkste, supurske i jo nosiarykle. O gal ir is kito svirksto, reiks butinai paklausti kai kita karta nueisiu. g.gif
Man klinikoje sake, kad po triju savaiciu turim ateiti pakartotiniems skiepams, bet ne visus vel leis (neprisimenu kuriuos). Ka daryti? Eiti ar ne? Ir ar tokia suniuko bukle pasitaisys? Vargselis istisai ciaudo, ypac lauke. Nosyte bega istisai sad.gif Ir energijos beveik nulis. Truputi pajuda kol lauke vaikstom ir vel miega.

P.s. Gaudyk ir Daiva D. labai dekui jums uz patarimus. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Freja: 15 birželio 2009 - 22:07
QUOTE(Freja @ 2009 06 15, 21:59)
Va, ka reiskai paciam nepasidometi ir aklai pasitiketi daktarais sad.gif KC, tai taip, kaip supratau - nuo kosulio. Na, gal as susimaisiau, bet man pasirode kad tai, kas buvo like svirkste, supurske i jo nosiarykle. O gal ir is kito svirksto, reiks butinai paklausti kai kita karta nueisiu.  g.gif
Man klinikoje sake, kad po triju savaiciu turim ateiti pakartotiniems skiepams, bet ne visus vel leis (neprisimenu kuriuos). Ka daryti? Eiti ar ne? Ir ar tokia suniuko bukle pasitaisys? Vargselis istisai ciaudo, ypac lauke. Nosyte bega istisai sad.gif Ir energijos beveik nulis. Truputi pajuda kol lauke vaikstom ir vel miega.

P.s. Gaudyk ir Daiva D. labai dekui jums uz patarimus.  4u.gif

Aš manau, revakcinacija jūsų šuniui nereikalinga. Suaugusiems šunims ji nedaroma. Be to, vakcinuojmas tik visiškai sveikas šuo. O tokios būklės kaip dabar, jo negalima skiepyti jokiu būdu.
Atsakyti
QUOTE(Daiva D. @ 2009 06 15, 18:13)
Aš manau, revakcinacija jūsų šuniui nereikalinga. Suaugusiems šunims ji nedaroma. Be to, vakcinuojmas tik visiškai sveikas šuo. O tokios būklės kaip dabar, jo negalima skiepyti jokiu būdu.

Mes turetumem eiti i revakcinacija po 1.5 savaites. Jie klinikoje man aiskino, kad atseit dabar, po pirmo kokteilio, jis nepasaugotas, o po revakcinacijos jau bus 100% apsaugotas. Sakykim jis pasveiks iki tol ir mes neisim tu antru skiepu susileist, sitie pirmieji vistiek veiks? (nes daktarai man aiskino kitaip).
Matot, suniukas gimes ir uzauges saloje, kur nera ligu, siaucianciu Europos zemyne. Todel jis ir nebuvo skiepytas. O cia sunu pilna pilna lauke. Todel ir bijau, kad jis gali uzsikresti. Bet tokio agresyvaus pasalinio poveikio tikrai nesitikejau. unsure.gif
Daiva, jus, matosi ismanote musu diskutuojamus dalykus. Galima pasmalsausiu, esat pati veterinare ar tiesiog daug domites? mirksiukas.gif
Atsakyti
Aš nesu veterinarė. Todėl į mano nuomonę turėtumėt žiūrėti kritiškai smile.gif
Kokia ta sala, gal UK ar Airija? Tai ten nėra tik pasiutligės, o kitų virusinių ligų juk pasitaiko. Žemyne jos irgi ne taip jau baisiai siaučia.
Ko gero, vietiniai veterinarai neturi praktikos su tom ligom, ir nedažnai jiems tenka skiepyti. Gal pasirinko pačią "pačiausią" schemą. Bet nepagalvojo apie galimą šalutinį poveikį sad.gif
Atsakyti
QUOTE(Daiva D. @ 2009 06 15, 18:35)
Aš nesu veterinarė. Todėl į mano nuomonę turėtumėt žiūrėti kritiškai smile.gif
Kokia ta sala, gal UK ar Airija? Tai ten nėra tik pasiutligės, o kitų virusinių ligų juk pasitaiko. Žemyne jos irgi ne taip jau baisiai siaučia.
Ko gero, vietiniai veterinarai neturi praktikos su tom ligom, ir nedažnai jiems tenka skiepyti. Gal pasirinko pačią "pačiausią" schemą. Bet nepagalvojo apie galimą šalutinį poveikį sad.gif

Mano sunytis yra islandukas. Tai ten pasiutliges skiepa reikejo net specialiai uzsisakyti. O dabar va, gyvenam Olandijoje. Cia sunu milijonai. Kazkaip matau jog cia daktarai priprate tuos kokteilius dalinti i kaire i desine. Pati irgi galvojau, kad reiktu paskiepyti, nes ji neprates prie tiek bacilu. Vakar net pirma blusa radau! Nera gyvenime turejes. Bet dabar va kaip gavosi.... sad.gif
Atsakyti
Tai jau paskiepijote. To turėtų pilnai užtekti.
Atsakyti
sveiki,
norėjau paklausti ar reikia duoti tabletę nuo kirminų prieš skiepus jau suaugusiam šuniui? šuniukui jau 2,5 metų ir jau reikės vešti skiepyti tai nzn ar duoti ar nereikia.gal tik mažiems šuniukams reikia?
Atsakyti
QUOTE(mirameda @ 2009 07 21, 20:09)
sveiki,
norėjau paklausti ar reikia duoti tabletę nuo kirminų prieš skiepus jau suaugusiam šuniui? šuniukui jau 2,5 metų ir jau reikės vešti skiepyti tai nzn ar duoti ar nereikia.gal tik mažiems šuniukams reikia?

blink.gif Tai būtinai reikia,ne tabletę,o pagal svorį,gal ir pusės užtenka,o gal ir dviejų reikia.Ir ne tik prieš skiepą reikia duot nuo kirminų,o kas 3-4 mėn.Arba dabar veterinarai turi lašiukus,tai užlašina iškart skiepijant,šiandien kaip tik savo skiepijau rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Perlen @ 2009 07 21, 20:54)
dabar veterinarai turi lašiukus, tai užlašina iškart skiepijant

O kuriuos lašinot: Stronghold ar Advocate?
Nors man asmeniškai tabletės patikimesnės atrodo ax.gif
Atsakyti