Įkraunama...
Įkraunama...

Šunų skiepai

QUOTE(Borzika @ 2009 03 04, 11:06)
Kada konkrečiai buvo darytas skiepas nuo pasiutligės?

Dehelmentizuoti reik 10 dienų prieš skiepą.

Kainos kiekvienoj vet.klinikoj bent šiek tiek skiriasi. Be to, priklauso dar ir kokia vakcina bus skiepijama.

na mes gavom 3 skiepus , kurie priklauso mazam suniukui ...
Atsakyti
QUOTE(KaZantipA @ 2009 03 04, 10:09)
na mes gavom 3 skiepus , kurie priklauso mazam suniukui ...

Kartoju klausimą: Kada konkrečiai buvo darytas skiepas nuo pasiutligės?
Nuo to ir priklauso atsakymas (įdomiai labai jau jūsų toje knygutėje parašyta g.gif ), nes skiepyt reikės ne dabar, bet praėjus 1 metams po skiepo nuo pasiutligės padarymo.

Atsakyti
QUOTE(KaZantipA @ 2009 03 04, 10:00)
mano suniui jau metai, knyguteje parasyta kad reikia vasario men. skiepus padaryti, o dabar pries skiepus reikia nukirminuoti?? ir kirk mazdaug kainuoja dabar, nezinot?

O jūs skaitote, kas jums rašoma? jau ne pirmą kartą klausiate to paties.
Skiepyti reikia ne tada, kai šuniui sueina metai, o tada, kai praeina metai nuo paskutinio skiepo. Ir jei veterinaras įrašė kitaip, tai arba jis buvo blogai išsimiegojęs ir įrašė ne tą datą, arba prastai mokėsi, arba nori daugiau uždirbti (šventas reikalas uždirbti iš žioplų klientų, bet šuns sveikatos gaila - skiepų perteklius nėra naudingas).
Prieš skiepus visada reikia nukirminuoti. Tai abc, negi dabar prieš kiekvieną skiepijiimą klausinėsite?
Skiepai kainuoja apie 50 lt. Tiksliau galite sužinoti paskambinusi į kliniką. Kaina gali skirtis priklausomai nuo vakcinos, nuo klinikos kainodaros politikos, ir nuo kliento statuso veterinaro informacinėje sistemoje.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Daiva D.: 04 kovo 2009 - 10:22
na tai va, perskaiciau viska kas parasyta knyguteje:
1) vakcinacina nuo pasiutliges padaryta 2008.05.17 galioja iki 2009.02.18 (nobivac rabies)
2) kitos vakcinos padarytos
1.2008.04.17 galioja iki 2008.05.17 ( vanguard plus 7)
2.2008.05.17 galioja iki 2009.02.18 ( vanguard plus 7)

tai va taip, sorry, gal as ir tupa, del to jus pikstat, bet as geriau pasiklausiu eilini karta, nei kazka padarysiu blogai, kad paskui nebebus kelio atgal ... 4u.gif ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo KaZantipA: 04 kovo 2009 - 20:08
QUOTE(KaZantipA @ 2009 03 04, 20:08)
1) vakcinacina nuo pasiutliges padaryta 2008.05.17 galioja iki 2009.02.18 (nobivac rabies)
2) kitos vakcinos padarytos 
1.2008.04.17 galioja iki 2008.05.17 ( vanguard plus 7)
2.2008.05.17 galioja iki 2009.02.18 ( vanguard plus 7)

tai va taip, sorry, gal as ir tupa, del to jus pikstat, bet as geriau pasiklausiu eilini karta, nei kazka padarysiu blogai, kad paskui nebebus kelio atgal ...  4u.gif  ax.gif

Nu va ir grybų pripjovė jūsų veterinaras. Jums reikia skiepyti gegužės mėnesį.
Atsakyti
QUOTE(KaZantipA @ 2009 03 04, 20:08)

O kurioje vet.klinikoje, jei ne paslaptis, taip parašė?
Atsakyti
Gal kas gali mane apsviesti blush2.gif Planavau suniukus skiepiti pirmuoju skiepu sei sestadieni, pries tai jau du kartus buvo suduoti vaistai nuo kirminu, po paskutinio sudavimo praejo 10 dienu, bet vistiek pastebiu, kad pasirodo kirminu. Tai ka man dabar daryti- duti trecia karta g.gif Anksciau visada duodavau po du kartus ir dabar nezinau ka daryti- skiepyti ar var laukti? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Borzika @ 2009 03 05, 10:39)
O kurioje vet.klinikoje, jei ne paslaptis, taip parašė?

cia as buvau Lentvari, pas Ruslana Nojeva ( nes maniau kad joio skirtumo kur daryti skiepus, o sita arciausiai), kur jis man dar ikiso Hillso, na ir sake kad sterelizuociau pas ji suni, gerai kad taip nepadariau blink.gif
Atsakyti
QUOTE(KaZantipA @ 2009 03 05, 11:07)
cia as buvau Lentvari, pas Ruslana Nojeva

Tavo vietoj aš darsyk pas jį nuvažiuočiau (ar bent jau pasiskambinčiau) ir parodyčiau šį aprašą-http://vetlt1.vet.lt/vr/pdf/RV1599.pdf bei paklausčiau, kuo remdamasis jis įrašė tas datas.
Atsakyti
QUOTE(Borzika @ 2009 03 05, 12:50)
Tavo vietoj aš darsyk pas jį nuvažiuočiau (ar bent jau pasiskambinčiau) ir parodyčiau šį aprašą-http://vetlt1.vet.lt/vr/pdf/RV1599.pdf bei paklausčiau, kuo remdamasis jis įrašė tas datas.

na viskas aisku ...
Atsakyti
Sveikos. Mano suniukas 2m. ir 4 men. buvo pirma karta paskiepytas kokteiliu, booster taip vadinamu: Nobivac Lepto, Nobivak DHPPi ir Nobivac KC. Taip velai skiepijom todel, kad salyje, kurioje anksciau gyvenome, tokiu skiepu tiesiog nereikejo. Anksciau jis buvo skiepytas du kartus nuo Parvo ir pries kelione, kovo pabaigoje gavo skiepa nuo pasiutliges - Merial Rabisin.
Taigi, skiepu kokteili suleido ir likucius susvirkste i nosyte pries pusantros savaites. Nuo to laiko jis istisai pucia nosyte, padaugejo isskyru is jos, ir ciaudo dazniau. Bet pucia tai istisai.
Praeita savaite viena diena buvo visas susisukes, nevalge, liudnas, traiskanytes baltos pasirode is akyciu. Nueje pas vet. nieko nerado, tempos nebuvo, plauciai svarus ir pan. Atrodo pasitaise. Siandien ir vel jis ne koks. Dar nevalge, istisai guli, miega, liudnas.

Ar kas nors yra susidures su panasiais pozymiais po skiepu? Ar gali buti tokie pozymiai? Jo bukle manes tikra neramina, nes matosi, kad suniukas isvarges, nors istisai miega, is nosytes kartais net lasa isskyros (skaidrios). sad.gif
Atsakyti
Matuokit temperatura, normali suns kuno temperatura yra 38.5 - 39.5 C, jei kazkas virs/zemiau normos tada negerai.
O pries skiepus ar nuo kirminu vaistuku sudavet? Jei ne, skiepai gali ir nesuveikt taip kaip reikia.
Atsakyti