Įkraunama...
Įkraunama...

Skanaus! - 7

QUOTE(Spyglė @ 2007 01 13, 18:38)
Šiandien po ilgos pertraukos gaminau makaronų lizdelius thumbup.gif ir kepiau žuvį,kurią užpyliau Sonatinos marinatu thumbup.gif
Gimtadienio proga gavau silikoninę formą keksui.Ją reikia prieš kepant kuo nors patepti?

Soantina minejo, kad pries pirma kepima reik aliejum patepti mirksiukas.gif As tai netepiau, nors gal ir tepiau... Patpk, nepamaisys mirksiukas.gif O daugiau tai nebereik niekad tepti.
Atsakyti
sveika SONATINA, ryt zadu dayt italiskas bandeles, 450 g kvietinių miltų

300 ml šilto vandens
[b]kukurūzų ar ryžių miltų
noriu pasitikslint.tu miltu deti 300 ml? blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lora++: 13 sausio 2007 - 22:00
Mama_Tania, na ir šaunu, kad blynas vis dėlto pavyko smile.gif O mums keturiems vos užteko iš visos normos... ax.gif

Portuke 4u.gif O tie šaukštai tai tikrai geras dalykėlis ir kainavo tik kelis litus... ax.gif

noir1, lyg ir blynas kaip blynas gaunasi... g.gif Bet skanus blynas... ax.gif

laurindre 4u.gif

daliela, malonu, kad rageliai patinka smile.gif Tikiuosi ir kotletai buvo skanūs... rolleyes.gif

darzeli, kaip ir sakė laurechka, ten yra Silkė pataluose, tik šįkart padariau želė žiedo formoje smile.gif

mamushka, labai malonu, kad atradote ir be bulvių maisto biggrin.gif (mes bulvių išvis labai mažai valgome... blush2.gif )

Kozete, pašaldau, kol jau praktiškai sukietėja, tada išsiima labai lengvai... Tas pats tinka ir želė pyragaičiams smile.gif

Spygle, kaip laurechka jau spėjo atsakyti (ačiū mirksiukas.gif ), reikėtų formą tik prieš vartojant pirmą kartą patepti aliejumi, o vėliau niekuo nebereikia tepti smile.gif Džiaugiuosi, kad lizdeliai ir vėl nenuvylė ax.gif

lora++, man atrodė, kad viskas aišku recepte... g.gif Kukurūzų ar ryžių miltų reikia kokios saujos, tik pabarstyti bandeles... O į tešlą reikia 450 g paprastų kvietinių miltų ir 300 ml šilto vandens... Ar aiškiau dabar?

astisiau, tikrai nepatarsiu, nes niekada neverdu tokių dalykų... Man daug paprasčiau nusipirkti stiklainį Maximoje doh.gif

Atsakyti
QUOTE(Sonatina @ 2007 01 14, 00:21)
Portuke 4u.gif O tie šaukštai tai tikrai geras dalykėlis ir kainavo tik kelis litus... ax.gif

astisiau, tikrai nepatarsiu, nes niekada neverdu tokių dalykų... Man daug paprasčiau nusipirkti stiklainį Maximoje doh.gif

Jau turiu juos ax.gif kaip aš ankščiau jų neįsigijau, net pati nesuprantu g.gif

O dabar šiandienos virtuviniai įspūdžiai :
pusryčiams išbandžiau apelsininius blynus su jogurtu - skanumelis smile.gif mes dideli blynų mėgejai, tai labai smagu, kad savaitgalias dabar vis kitus kepu, nes jau buvau pritrūkus fantazijos blush2.gif
vakarienei gaminau avokado salotas su vištiena - tik vietoj vištienos dėjau kepta lašiša - na labai man jos patiko, laaabai thumbup.gif Kaip ir rašei, labai geras užpilas , galima ir kitokias salotas gardinti juo. Ačiū 4u.gif

astisiau, aš virdama burokėlius įpilu acto, cukraus ir druskos santykiu 2:1:1 pavirus pusę virimo laiko, kartais įdedu ir lauro lapą, tai paskui jų marinuoti jau nereikia, pabandyk, gal patiks mirksiukas.gif
Atsakyti
labas rytas, kaip atskirti, kad avokadas yra prinokęs, kiek pirkau, vis nepataikau, jis man tokiais sakais atsiduoda ax.gif
Atsakyti
user posted image

Makaronai su krevetėmis

4 asmenims

2 v. š. aliejaus
1 didelė svogūno galva, supjaustyta kubeliais
1 česnako skiltelė, išspausta spaudykle
375 g pievagrybių, supjaustytų riekėmis
500 g pomidorų, supjaustytų kubeliais
druskos, juodųjų pipirų
500 g makaronų
375 g virtų luptų krevečių
125 ml grietinės
4 v. š. kapotų petražolių

Keptuvėje įkaitinti aliejų ir apkepti svogūnus bei česnaką, kol suminkštės, bet dar neparuduos. Suberti grybus ir dar kepti apie 5 min.Sudėti pomidorus su druska ir pipirais ir pavirti neuždengus apie 20 min., kol sutirštės.
Tuo metu išvirti makaronus pasūdytame vandenyje.
Į pomidorų padažą suberti krevetes ir grietinę, pavirti kelias minutes, kol krevetės peršils. Paragauti, ar netrūksta prieskonių.
Makaronus nuvarvinti, dėti į pašildytas lėkštes, ant viršaus užpilti padažu, pabarstyti petražolėmis ir iškart patiekti.

P. S. pomidorų neturėjau, bet radau indelį paruošto pomidorų padažo su bazilikais, tad jį ir panaudojau (tik neviau 20 min., nes padažas jau ir taip paruoštas)... Vietoje krevečių įdėjau krabų lazdelių... Skanaus... rolleyes.gif

Atsakyti
QUOTE(astisius @ 2007 01 14, 00:11)
Sonatina, na gal aš čia ne į temą, bet gal patarsi? kaip skaniai išvirt burokėlius? doh.gif  blush2.gif  blush2.gif  blush2.gif

Burokėliai bus skanesni jei kepsi orkaitėj. Tokie burokėliai skanu į mišraines.
Atsakyti
Portuke, na ir greitai tu čia su taip šaukštais apsisukai biggrin.gif Džiaugiuosi, kad blynai ir salotos patiko smile.gif
O tokį užpilą padariau ir ant paprastos baltos mišrainės - pasaka bigsmile.gif

Nolina, paprastai parduotuvėse visi avokadai būna neprinokę (t. y. labai kieti). Tad aš nusipirkusi palaikau kelias dienas kartu su obuoliais - labai greitai prinoksta ir suminkštėja (tik nereikia laukti, kol pavirs į košę mirksiukas.gif ) 4u.gif

tavi 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Portuke @ 2007 01 13, 23:21)
Jau turiu juos  ax.gif  kaip aš ankščiau jų neįsigijau, net pati nesuprantu  g.gif

O kur tų šaukštų reikia ieškoti g.gif
Atsakyti
Sesei gimtadieniui padariau torta "Marsas", paprasiau kad nufotikintu, bet gryzus radau tik torto viduriuka, o foto pamirso padaryti doh.gif. Tortas labai labai skanus thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
Darau kieksa su kriausem, bet tesla man isejo tokia visai ne skysta. Ar taip ir turi buti? Ir ar 300 ml miltu lygu 300 gr? doh.gif

Viskas pavyko, jau net ir paragavau tongue.gif
Atsakyti
Ne, 300 ml miltų tikrai nelygu 300g. Viena stiklinė miltų - t.y., 250ml, yra 150 gramų. Taigi 300ml yra maždaug stiklinė ir šaukštas, apie 180g.
Bet svarbiausia, kad pavyko. }
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sharkis: 14 sausio 2007 - 16:21