Šiandien kepiau universalų blyną.Į vidų pripjausčiau krabų lazdelių,o kai iškepė ant viršaus užpyliau padažiuko(majonezas+kečupas+česnakėlis) Pakankamai greitas ir skanus patiekalas.Sekantį kartą darysiu su vištiena.
Katu, taip, mano būtent tokia, kaip nuotraukoje (derinom prie interjero )
Mama_Tania, džiaugiuosi, kad kuskusas patiko O duonkepė bent man pirmiausiai buvo reikalinga dėl mielinės tešlos minkymo
laurechka, tikiuosi keksas gavosi ne tik kvapnus, bet ir skanus
mamushka, labai malonu, kad kojytės patiko O kuskusas labai geras dalykas, kai reikia greito garnyro - kelios minutės ir galima valgyti
agotai, smagu, kad išbandei patiekalus su kuskusu
nengamo, kuskuso pirkti būna prie kruopų štai tokiose dėžutėse:
Spygle, džiaugiuosi, kad blynas patiko O fantazijoms vietos jį gaminant tikrai yra
Mama_Tania, džiaugiuosi, kad kuskusas patiko O duonkepė bent man pirmiausiai buvo reikalinga dėl mielinės tešlos minkymo
laurechka, tikiuosi keksas gavosi ne tik kvapnus, bet ir skanus
mamushka, labai malonu, kad kojytės patiko O kuskusas labai geras dalykas, kai reikia greito garnyro - kelios minutės ir galima valgyti
agotai, smagu, kad išbandei patiekalus su kuskusu
nengamo, kuskuso pirkti būna prie kruopų štai tokiose dėžutėse:
Spygle, džiaugiuosi, kad blynas patiko O fantazijoms vietos jį gaminant tikrai yra
Pasidariau italiskos bandeles Labai lengva ir skanu, vyrui patiko. O del duonkepes, vyras sianden uzsimene, kad gal reiktu. Nors ir neprasiau, pats dasuto
Gaminau lietinius pagal Sonatinos receptą , jau net ir mano mergina vienus valgė be jokio įdaro
Na va, kalbėjau kalbėjau ir prisikalbėjau Ką tik baigiau sukonstruoti Triufelių tortą su avietėmis ir grietnėle Tiesa, nelabai jis triufeliškas gavosi, nes pasirodo, namie nėra normalios kakavos, o tik kažkoks kakavos tipo gėrimas, bet čia lengvai pataisomas reikaliukas O dabar norėčiau konsultacijos:
1. Kepiau iš pusės normos, atitinkamai kepiau perpus mažesnėje skardoje, bet jau to biskvito storumas gavosi Kokie 2,5 - 3 cm, tai tortas toks nelabai elegantiškas,storais lakštais. Kokia galėtų būti to priežastis??
2. Išvyniojant praaušusį biskvitą jis keliose vietose stipriai sutrūko, nors atrodė toks minkštas ir elastingas. Ir vėl nesuprantu kodėl taip nutiko, nes suvyniojau labai lengvai ir atsargiai?
3. Sutepus lakštus jie vis taikėsi sutižti, sutrūkti ir visaip kaip kitaip prarasti savo prekinę formą, kol aš juos susukau rateliu vienas apie kitą. Čia turbūt vėl dėl to biskvito nekokybės?
Labai laukiu ryto paragaut kas gavosi, nes visi ingredientai atskirai labai skanūs, tad derinys turėtų būti super
P.S. Sonatina, taigi šitaip užkrėtei merginas tom duonkepėm, kad net mažiuko bizniuko idėją iš to galima labai lengvai išrutuliot Vakar vėl kepiau itališkas bandeles, tai vyras grįžęs namo radęs garuojančias savo mėgstamas bandeles sako - bet gi tau sunku su ta tešla, kaip lengviau ją galima išminkyt? Tai sakau yra toks aparatas, tai atsakymas buvo - tai perkam, nebent brangus, tai palaukiam mano algos ir nupirksiu
1. Kepiau iš pusės normos, atitinkamai kepiau perpus mažesnėje skardoje, bet jau to biskvito storumas gavosi Kokie 2,5 - 3 cm, tai tortas toks nelabai elegantiškas,storais lakštais. Kokia galėtų būti to priežastis??
2. Išvyniojant praaušusį biskvitą jis keliose vietose stipriai sutrūko, nors atrodė toks minkštas ir elastingas. Ir vėl nesuprantu kodėl taip nutiko, nes suvyniojau labai lengvai ir atsargiai?
3. Sutepus lakštus jie vis taikėsi sutižti, sutrūkti ir visaip kaip kitaip prarasti savo prekinę formą, kol aš juos susukau rateliu vienas apie kitą. Čia turbūt vėl dėl to biskvito nekokybės?
Labai laukiu ryto paragaut kas gavosi, nes visi ingredientai atskirai labai skanūs, tad derinys turėtų būti super
P.S. Sonatina, taigi šitaip užkrėtei merginas tom duonkepėm, kad net mažiuko bizniuko idėją iš to galima labai lengvai išrutuliot Vakar vėl kepiau itališkas bandeles, tai vyras grįžęs namo radęs garuojančias savo mėgstamas bandeles sako - bet gi tau sunku su ta tešla, kaip lengviau ją galima išminkyt? Tai sakau yra toks aparatas, tai atsakymas buvo - tai perkam, nebent brangus, tai palaukiam mano algos ir nupirksiu
QUOTE(Portuke @ 2007 01 11, 23:08)
1. Kepiau iš pusės normos, atitinkamai kepiau perpus mažesnėje skardoje, bet jau to biskvito storumas gavosi Kokie 2,5 - 3 cm, tai tortas toks nelabai elegantiškas,storais lakštais. Kokia galėtų būti to priežastis??
Jau rašiau per šventes, kad man ir didelės orkaitės skardoj gavosi labai storas ir vyniojamas suplyšo Vienintelė priežastis mano nuomone, kad recepte kiekiai nurodyti šaukštais, tai per daug kaupinus matyt sėmėm
Lora++, dėkui už pyrago nuorodą, savaitgalį išbandysiu.
Kartą valgiau l skanų desertą, tai buvo braškės, grietinėlė ir buvo įdėta želatinos, viskas buvo kaip tyrelė, bet l. skanu, SONATINA, gal žinai kaip tokį pasigaminti, nes net neįsivaizduoju kiek ko reikia dėti
Kartą valgiau l skanų desertą, tai buvo braškės, grietinėlė ir buvo įdėta želatinos, viskas buvo kaip tyrelė, bet l. skanu, SONATINA, gal žinai kaip tokį pasigaminti, nes net neįsivaizduoju kiek ko reikia dėti
QUOTE(Spyglė @ 2007 01 11, 22:06)
Šiandien kepiau universalų blyną.Į vidų pripjausčiau krabų lazdelių,o kai iškepė ant viršaus užpyliau padažiuko(majonezas+kečupas+česnakėlis) Pakankamai greitas ir skanus patiekalas.Sekantį kartą darysiu su vištiena.
Aš vakar irgi iškepiau universalųjį blyną. Dariau iš pusės normos ir tai užteko. Skaniai suėjo ir be jokio įdaro
Kepenėlės su obuoliais
600 g vištų ar kalakutų kepenėlių
2 rūgštūs ar saldžiarūgščiai obuoliai
2 a. š. medaus
2 v. š. konjako (brendžio)
druskos, pipirų
sviesto
Kepenėles nuplauti, stambiai supjaustyti, pagardinti druska, pipirais ir apkepti svieste. Kitoje keptuvėje svieste apkepti skiltelėmis supjaustytus obuolius. Įmaišyti į obuolius medų, supilti konjaką ir uždegti. Kaip liepsna užges, sumaišyti su kepenėlėmis ir viską dar patroškinti.
P. S. mums tikrai labai patiko super paprasta, bet neįtikėtinai skanu...
Sonatina,
noriu konsultacijos .
Kepiau kalakutienos keksiukus, gavosi labai skaniai ačiū.
Dariau tortą "Marsas" gavosi taip pat puikiai, tik galvoju, kad kitą kartą galima būtu pabandyti daryti, ne su varške, o su kokiu mascarponės sūriu.
Kepiau itališkas bandeles ir čia prasidėjo nesėkmės , naudojau sausas mieles ir kažkodėl labai prastai iškilo mielės. Kaip rašei šiltame vandenyje su cukrumi turėjo užputoti, bet man neužputavo. Tešla taip pat prastai iškilo, bandeles, kai padariau, palaikiau 30min. irgi neiškilo, kepiau dvigubai ilgesnį laiką ir vidus liko neiškepęs. Ką galėjau blogai padaryti?
Po to dariau kiaušinių patę, vieną klaidą tai žinau, netyčia per daug išsukau grietinėlę ir gavosi sviestas , bet jį sudėjau į masę . Viską sumaišiau sudėjau į silikoninę formą ir palaikiau iki ryto. Šiandien formeles pamerkiau į šiltą vandenį ir bandžiau gražiai išversti, bet vis tiek gražiai neišsivertė. Kaip gražiai išimti? O ragausiu vakare, tada žinosiu kas gavosi.
Labai ačiū už receptus.
noriu konsultacijos .
Kepiau kalakutienos keksiukus, gavosi labai skaniai ačiū.
Dariau tortą "Marsas" gavosi taip pat puikiai, tik galvoju, kad kitą kartą galima būtu pabandyti daryti, ne su varške, o su kokiu mascarponės sūriu.
Kepiau itališkas bandeles ir čia prasidėjo nesėkmės , naudojau sausas mieles ir kažkodėl labai prastai iškilo mielės. Kaip rašei šiltame vandenyje su cukrumi turėjo užputoti, bet man neužputavo. Tešla taip pat prastai iškilo, bandeles, kai padariau, palaikiau 30min. irgi neiškilo, kepiau dvigubai ilgesnį laiką ir vidus liko neiškepęs. Ką galėjau blogai padaryti?
Po to dariau kiaušinių patę, vieną klaidą tai žinau, netyčia per daug išsukau grietinėlę ir gavosi sviestas , bet jį sudėjau į masę . Viską sumaišiau sudėjau į silikoninę formą ir palaikiau iki ryto. Šiandien formeles pamerkiau į šiltą vandenį ir bandžiau gražiai išversti, bet vis tiek gražiai neišsivertė. Kaip gražiai išimti? O ragausiu vakare, tada žinosiu kas gavosi.
Labai ačiū už receptus.
Savaitgalį kepiau Šepardo pyragą su vištiena, o vakar dariau Koyletus su suflė kepurėlėmis. Viskas buvo labai skanu.
Galiu pasakyti, kad Kiaušinių - faršo vyniotinio ir Kotletų su su suflė kepurėlėmis skonis man gavosi visiškai tas pats. Abu dariau iš kalakutienos faršo.
Galiu pasakyti, kad Kiaušinių - faršo vyniotinio ir Kotletų su su suflė kepurėlėmis skonis man gavosi visiškai tas pats. Abu dariau iš kalakutienos faršo.
O aš labai dažnai savaitgaliais darau Šepardo pyragą, nu skonis koks super
Sonatina tavo receptai visi tokie aiškūs, surašyti žingsnis po žingsnio ką ir kaip daryti, tokiai kulinarei kaip man - labai viskas suprantama, ačiū
p.s. gaminau ir varškės tinginį, ir sagutes, ir blynelius... žodžiu, esu Sonatinos gerbėja