Įkraunama...
Įkraunama...

Skanaus! - 7

QUOTE(spiglys @ 2007 02 06, 22:36)
Tikrai neperkaitinau. Naudoju Elodie Levure Boulangere mieles.  Su vandeniu viskas kuo puikiausiai gaunasi, Su pienu pirmą kartą vos ne vos, o šiandien tai  viską išpyliau. Norėjau išsikepti duoną. Recepte rašo, jog mieles ištirpinti piene atskiestame su vandeniu. Nu ir nesigavo. Kaip manot jei pirmiausia iškildinčiau vandeny, o poto įpilčiau pieno. Ar pavyktų toks eksperimentas ? smile.gif

Štai duonos receptas( deja rusų kalba):

1 кг Сильной простой муки(обычной муки)
30 гр свежих или 1 ст.л. сухiх дрожжей(я пользую active dry yeast)
500 гр. Теплого толченого картофеля,очень гладкого и сухого
600 мл Теплого молока и воды,в равных пропорциях
2 ч.л. Соли

Распустите дрожжи в 6 ст.л. смеси молока с водой. Просейте в миску вместе муку и соль. Вoтрите картофель в муку,как если бы втирали его в жир,чтобы у вас получилась гладкая смесь.
Добавьте дрожжи и остальную жидкость.
Тщательно замесите, вот так должно выглядет'(на етом етапе я использовала миксер,крюком для теста,на 1-2 скорости замешивалось ) и оставьте подходить пока не удвоится в объеме-примерно на 2 часа(я обычно накрываю пленкой миску и ставлю в духовку,включив там свет)

Осадите тесто,слегка вымесите и выложите на противень,придайте ему форму круглой или овальной булки.Накройте влажной тканью и поставьте на 30 минут на расстойку,пока не увеличится в объеме вполовину.(я просто пленкой накрываю и сверху полотеничко)

Выпекайте булку в предварительно разогретой до 220Ц(425Ф) духовке примерно 45 минут,пока корочка не зарумянится.

Prašau atkreipti dėmesį, kad tai Sonatinos receptų tema. Savo receptus prašau dėti esančiuose skyreliuose pagal temą. Ačiū
Atsakyti
QUOTE(spiglys @ 2007 02 06, 23:36)
Tikrai neperkaitinau. Naudoju Elodie Levure Boulangere mieles.  Su vandeniu viskas kuo puikiausiai gaunasi, Su pienu pirmą kartą vos ne vos, o šiandien tai  viską išpyliau. Norėjau išsikepti duoną. Recepte rašo, jog mieles ištirpinti piene atskiestame su vandeniu. Nu ir nesigavo. Kaip manot jei pirmiausia iškildinčiau vandeny, o poto įpilčiau pieno. Ar pavyktų toks eksperimentas ? smile.gif



Na, labai keista... Nes aš mielinę tešlą visada maišau su pienu. Pirmą kartą pabandžiau tik itališkas bandeles su vandeniu...
Na, gal mielių galiojimas baigėsi? Gal namuose labai šalta, todėl nekyla? Arba gal kildini per karštai? Nu, labai daug gal... Mano namuose vakarais dažniausiai būna labai šalta žiemą (apie 16 laipsnių). Tai mielėm suveikt būna truputį sunkiau. Todėl nešu jas prie židinio, dedu į kitą puodą su karštu vandeniu arba kildinu šiltoj orkaitėj...
Atsakyti
Medaus – riešutų kvadratėliai
noriu daryti siuos kvadratelius bet g.gif niekur negaunu migdolu ploksteliu gal kas matete blush2.gif kur yra

Atsakyti
QUOTE(kisule @ 2007 02 07, 11:33)
Medaus – riešutų kvadratėliai
noriu daryti siuos kvadratelius bet  g.gif  niekur negaunu migdolu ploksteliu gal kas matete  blush2.gif kur yra


Šitas klausimas Sonatinos temose užduodamas jau mažiausiai 7 kartą smile.gif
Plokštelių ieškok Kaune Šilo parduotuvėse prie prieskonių. Ten jų tikrai būdavo. Dar galima pasidaryt pačiai (Sonatina kažkur aprašė, kaip vyksta visas procesas).
Atsakyti
spigly, na net nežinau, ką ir patarti... Kiek dariau, su pienu mielės lygiai taip pat pakyla, kaip ir su vandeniu... Čia tiktai, kaip ir Katu sakė, gali būti problemos su pačiom mielėm, su pieno temperatūra, su apskritai aplinkos temperatūra ir t. t. ax.gif

kisule, neseniai mačiau keliose didžiosiose Rimi parduotuvėse smulkintų migdolų (kaip ir plokštelėm, bet nelabai tvarkingom tongue.gif )... O šiaip, tai tikrai gali pasidaryti pati (nuplikyti migdolus verdančiu vandeniu, tada pirštais nuimti žievelę ir susipjaustyti) arba tiesiog naudoti kitus riešutus - anakardžių, lazdynų, graikiškus ir t. t. smile.gif

Katu 4u.gif
Atsakyti
O kaip sokoladiniam trupineliui padaryti trupinius be kombaino g.gif
Atsakyti
agotai, bandyk mikseriu arba tiesiog pirštais smile.gif
Atsakyti
QUOTE(agotas @ 2007 02 07, 16:46)
O kaip sokoladiniam trupineliui padaryti trupinius be kombaino g.gif


O mano mama darydavo taip - paimdavo švarų rankšluostuką, sudėdavo ten sausainius, užlenkdavo vėl rankšlustuku ir sudaužydavo plaktuku, kuriuo karbonadą ruošdavo.
Atsakyti
QUOTE(Katu @ 2007 02 07, 17:47)
O mano mama darydavo taip - paimdavo švarų rankšluostuką, sudėdavo ten sausainius, užlenkdavo vėl rankšlustuku ir sudaužydavo plaktuku, kuriuo karbonadą ruošdavo.



bigsmile.gif aš riešutus taip darau lotuliukas.gif
Atsakyti
ir as taip darau , kulinarkej ismokino ax.gif
Atsakyti
QUOTE(bjaurybe @ 2007 02 05, 10:02)
vakar kepiau dešreles susuktas tešloje,pagal močiutės mielinės tešlos receptą..gavosi  thumbup.gif ....vaikai šiandien į mokyklą išsinėšė pietums ax.gif

cia bus mieline tesla ir i vidu isukt desrele ir i orkaite g.gif ax.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(mamushka @ 2007 02 07, 17:55)
ir as taip darau , kulinarkej ismokino  ax.gif


Na, mano mama irgi "kulinarkę" baigusi, gal ir ją ten išmokino smile.gif
Gaila, kad vaikystėj iš jos nesimokiau, dabar pačiai viską tenka smile.gif O jos paklaust tai ne prestižas biggrin.gif
Atsakyti