vakar gaminau kiaulieną su grybais vyno ir grietinėlės padaže
gavosi super , papildomai dėjau svogūno, krapų ir nenaudojau vyno.
Laižėm lėkštes
Dėkui SONATINAI
QUOTE(Spyglė @ 2007 02 01, 21:26)
Merginos gal kuri gaminote ir galite atsakyti.Norėčiau kepti lazaniją su baltuoju padažu.Recepto gale parašyta,kad reikia kepti uždengus.Bet mano didysis Simax keptuvas yra be dangčio,gal nieko tokio?Iškeps kaip ir kiekvienas patiekalas.
Aš lazanjos lakštus įmetu į verdantį vandenį, tik tiek, kol sutepu prieš tai įdėtą lakštą, ir man puikiausiai iškepa neuždengtas, ir kampai niekada nebūna kieti. O kai kepiau neapvirtus, kampai vistiek liko kieti, nors ir uždengus.
Spygle, lazaniją aš visada kepu atidengtą, tik lakštai prieš tai būna šiek tiek pavirti, ir viskas gerai gaunasi... na, ne pagal Sonatiną darydavau
O aš nieko naujo taip ir ir nepadariau, nors receptų prisikopijavau . Labai noriu bandeles namines išbandyti, bet vis laiko nėr
Nuo kovo nebedirbsiu, tai tada matyt ir darbuosiuosi virtuvėj, tik va reiks kažkaip žiūrėt su svoriu
O aš nieko naujo taip ir ir nepadariau, nors receptų prisikopijavau . Labai noriu bandeles namines išbandyti, bet vis laiko nėr
Nuo kovo nebedirbsiu, tai tada matyt ir darbuosiuosi virtuvėj, tik va reiks kažkaip žiūrėt su svoriu
Biskvitinis morkų vyniotinis
Vyniotiniui
3 kiaušiniai + 1 trynys
2/3 puodelio cukraus
1 a. š. vanilės
1 puodelis (minus 2 v. š.) miltų
4 v. š. krakmolo
2 a. š. kepimo miltelių
1/4 a. š. druskos
1 a. š. cinamono
1 puodelis smulkiai sutarkuotų morkų
1/4 puodelio aliejaus
Kremui
250 g varškės
125 g kambario temperatūros sviesto
100 g ištirpinto balto šokolado
1 a. š. vanilės
3/4 puodelio smulkintų riešutų
Orkaitę įkaitinti iki 170º С, kepimo skardą (25 x 37 cm) iškloti kepimo popieriumi.
Ant vandens garų vonelės mikseriu vidutiniu greičiu išplakti kiaušinius, trynį, vanilę ir cukrų, kol gausis labai puri šviesi masė (apie 10 min.). Į kiaušinių masę persijoti miltus, krakmolą, kepimo miltelius, druską ir cinamoną. Atsargiai išmaišyti. Suberti morkas, supilti aliejų ir dar kartą viską kruopščiai, bet atsargiai išmaišyti. Supilti masę į paruoštą skardą ir kepti 20 25 min. (tikrinti mediniu pagaliuku).
Iškepus išimti iš orkaitės ir palaukti kelias minutes. Kartu su popieriumi suvynioti, pradedant siauruoju galu, ataušinti.
Kremui išplakti varškę su sviestu ir vanile. Įmaišyti šokoladą.
Išvynioti ataušusį biskvitą, nuimti popierių ir aptepti puse kremo. Pabarstyti 1/3 riešutų ir suvynioti. Aptepti likusiu kremu, apibarstyti likusiais riešutais. Prieš patiekiant atšaldyti.
P. S. tai dar vienas puikus Mišelės receptas... Puodelis - 237 ml. Riešutų nedėjau... Kepiau 20 min., bet jaučiu, kad perkepiau, nes biskvitas vyniojamas trūkinėjo... Labai skanus, neriebus vyniotinis...
Kepta kiaulienos išpjova su parmezano padažu
2 kiaulienos išpjovos
50 g rozmarino ir čiobrelių mišinio
4 v. š. aliejaus
250 ml grietinėlės
4 v. š. tarkuoto parmezano sūrio
druskos
Išpjovas apvolioti prieskonių mišiny gerai paspaudžiant, kad jie priliptų. Ant vidutinės ugnies įkaitinti aliejų. Dėti mėsą į keptuvę ir kepti 5 min. Apversti, pagardinti druska ir dar kepti 5 min. Apkepti šonus, pagardinant druska. Iš viso kepti 15 min.
Orkaitę įkaitinti iki 210º C. Grietinėlę sumaišyti su sūriu. Mėsą supjaustyti 1,5 cm storio riekėmis. Išdėlioti į kepimo indą ir užpilti grietinėlės ir sūrio mišiniu. Kepti orkaitėje 15 min.
P. S. mintis labai gera, bet šiek tiek trūko prieskonių... Kitą kartą į žolių mišinį įbersiu pipirų ar adžikos... Dariau iš kalakuto krūtinės, tad teko orkaitėje kepti ilgiau...
keptuvėje kepti kokiais gabalais? kad paskui prieš kepant orkaitėje mėsą reikia dar supjaustyti 1,5 cm storio riekėmis
crocus
jurginėli, džiaugiuosi, kad mėsa patiko
laurindre, Monica, o aš lazanijos lakštų neapverdu (tingiu tiesiog... ), bet ir taip gaunasi normaliai...
Linjau, išpjovas reikia apkepti nepjaustytas (jos gi būna nedidelės) Aš apkepiau pusę kalakuto krūtinėlės nepjausčiusi, bet tiesiog teko ilgiau pakepti orkaitėje
jurginėli, džiaugiuosi, kad mėsa patiko
laurindre, Monica, o aš lazanijos lakštų neapverdu (tingiu tiesiog... ), bet ir taip gaunasi normaliai...
Linjau, išpjovas reikia apkepti nepjaustytas (jos gi būna nedidelės) Aš apkepiau pusę kalakuto krūtinėlės nepjausčiusi, bet tiesiog teko ilgiau pakepti orkaitėje
QUOTE(jurginėlis @ 2007 02 02, 10:26)
vakar gaminau kiaulieną su grybais vyno ir grietinėlės padaže
gavosi super , papildomai dėjau svogūno, krapų ir nenaudojau vyno.
Laižėm lėkštes
Dėkui SONATINAI
gavosi super , papildomai dėjau svogūno, krapų ir nenaudojau vyno.
Laižėm lėkštes
Dėkui SONATINAI
o kur sita recepta radai tokio as nemaciau
Sonatina tu tikras lobis ,as i favoritus isimeciau tavo patiekalus jau isbandziau beliasus ,varskes apkepa , vistiena havajietiskai tuno salotas su pupelem,spurgas,bet cia dar tik pradzia
Sonatina, noriu vakarienei gaminti Bulvine pica su tunu ir mastau daba Ten didele porcija. As darysiu is puses... O ar galima det pomidorus is skardines? Ir butinai reik skysti nupilti? Dekui
Brestu brestu triufeliu tortui, ale dar nedarysiu Darysiu savaitgali Marsa
Brestu brestu triufeliu tortui, ale dar nedarysiu Darysiu savaitgali Marsa
Išbandžiau kepenėles su obuoliais.Buvo skanu tik mano obuoliai saldoki buvo. Ko gero skaniau būtų su rūgštesniais.
Essexgirls, labai ačiū O mėsos receptą jau įkėliau į pirmą puslapį... Lauksiu ir tęsinio...
laurechka, žinoma, gali naudoti konservuotus pomidorus, bet skystį tai tikrai būtina nupilti, nes bijau, kad pagrindas gali labai sumirkti nuo per didelio skysčio kiekio... Tikiuosi ir "pica", ir "Marsas" patiks
matre, manau kitą kartą gausis dar skaniau...
laurechka, žinoma, gali naudoti konservuotus pomidorus, bet skystį tai tikrai būtina nupilti, nes bijau, kad pagrindas gali labai sumirkti nuo per didelio skysčio kiekio... Tikiuosi ir "pica", ir "Marsas" patiks
matre, manau kitą kartą gausis dar skaniau...
Mes valgėm saldžiarūgštes višgų kepenėles Labai skanu