Įkraunama...
Įkraunama...

Skanaus! - 7

QUOTE(krika @ 2007 01 09, 20:58)
berods "saldva"  g.gif ai kažkokie lietuviški. bet šaltose pynutėse kepimo miltelių, kaip ir sakei, nesijaučia  biggrin.gif


Man vieni kepimo milteliai irgi labai jautesi - Aldo ar kazkokie, baltam celofaniniam pakeli. O Saldvos (jei jie raudonam pakelyje), tai nesijaucia...
Mes ka tik sukirtom tu naujuju Italisku duoneliu, skanios, bet per surias uzsimaisiau... smile.gif
Siaip privargau as su jom - man, kaip visada pastaruoju metu, miltu pritruko - su nustatyu kiekiu gavosi tesla, siek tiek tirstesne uz blynu (nu, riebios grietines tirstumo). Nesuprantu, ka as darau ne taip... Tai idejau dar miltu ir perdejau, tai bandukes gavosi per kietos truputuka... Dar labai norejau viska atlikt greitai, tai kildinau teslos dubeni istaciusi i kita dubeni su karstu vandeniu - tai ja ryskiai perkaitinau is pradziu... Po to issitraukiau kukuruzu miltus, paziurejau, kad ju galiojimas kazkada 2005 metais pasibaiges ir ten karaliauja riebus raudonas dzygas, tai bandeliu virsu pabarsciau kvietiniais miltais doh.gif Nu zodziu, nesekasi man pastaruoju metu virtuvej, ypac kai reikia is nurodyto kiekio miltu uzminkyt tesla - nu as ju dar dadedu beveik puse nurodytos normos, nes man ji gaunasi maisoma, o ne minkoma...
Gal ir man reikes gimtadieniui duonkepes pasiprasyt thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Sonatina @ 2007 01 09, 17:00)
[img]Kiaušinių patė

Atsiprašau už neišmanymą blush2.gif , bet patę reikia valgyti kaip užkandį ar prie kažko? ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kozete: 10 sausio 2007 - 09:29
Mama_Tania, tai tu tiesiog torto iš krekerių ekspertė bigsmile.gif Šešis kartus darei bigsmile.gif thumbup.gif

WANDA, tavo nuotraukos, kaip visada, thumbup.gif Džiaugiuosi, kad tortukas patiko smile.gif

krika, na tikiuosi kaip nors įveiksit tas pynutes... rolleyes.gif

Kaliteja, labai smagu, kad tortas patiko smile.gif

Katu, aš tai tikrai labai džiaugiuosi duonkepe thumbup.gif Jokios terlionės, nereikia indų plauti (duonkepė lieka praktiškai švari), nuo stalo gremžti tešlos blush2.gif , o ir laiko kiek susitaupo - kol tešlą minko, galima daryti kažką kita...
O su miltais tai reikia atsargiai - tik padauginsi ir kepinys bus kietas... Beje, itališkų bandelių tešla duonkepėje iškilo beveik trigubai, o išėmus bandė lipti prie rankų, bet pasibarsčiau vos vos miltų ant stalo ir nesunkiai suformavau bandeles... ax.gif

Kozete, aš šį patė patiekiau kaip užkandį, valgėme su itališkomis bandelėmis smile.gif
Atsakyti
Aš tai trupinius darau su paprasčiausia mėsmale ax.gif Permalu ir thumbup.gif thumbup.gif smile.gif
Atsakyti
O pas vakar vakare buvo vyniotynių vakarienė smile.gif Kiepiau universalų blyną -super dalykėlis thumbup.gif Man jis ir vienas skanus pasirodė, bet susigundžiau pagaminti varškės įdarą ir užkepti orkaitėje. Labai labai skanu ir gražu buvo, net nespejau nufotkint, nes vyrai energingai dalintis ėmė (lemonui lemonui danieliui danieliui pjierui....vos netapau pjeru). Įdarą pagaminau netyčia labai purų ir skanutėlį - dėjau varškės, jogurto, kiaušinį ir truputį cukraus, tad per skystas tapo, tai įbėriau vanilinio skonio padažo miltelių RUF ir paskaninau džiovintomis braškėmis. Super skanu, puru ir gražu, tik prailgo laukti, kol įdaras iškepė - apie 45 min., nes storą vyniotinį susukau.
O desertui kepiau morenginį vyniotinį, tik įdarą dariau citrininį ( pagal Mišelę), nes norėjosi "užmušti" morengo saldumą biggrin.gif Man buvo visai skanu (nalabai mėgstu morengus), o vyras įvertino "puikiai" ax.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Portuke: 10 sausio 2007 - 11:19
QUOTE(Sonatina @ 2007 01 10, 09:40)
Katu, aš tai tikrai labai džiaugiuosi duonkepe thumbup.gif Jokios terlionės, nereikia indų plauti (duonkepė lieka praktiškai švari), nuo stalo gremžti tešlos blush2.gif , o ir laiko kiek susitaupo - kol tešlą minko, galima daryti kažką kita...
O su miltais tai reikia atsargiai - tik padauginsi ir kepinys bus kietas... Beje, itališkų bandelių tešla duonkepėje iškilo beveik trigubai, o išėmus bandė lipti prie rankų, bet pasibarsčiau vos vos miltų ant stalo ir nesunkiai suformavau bandeles...  ax.gif

Ar dėl duonkepės galėčiau paklausti? aš vargstu, nes niekaip neišeina gerą duoną iškepti verysad.gif kokius tu konkrečiai miltus naudoji? ir mieles kokias?
jau nebežinau kame čia bėda - ar miltuose, ar mašinoje ar manyje doh.gif
Atsakyti
gaminau ir aš vakar tortą marsą, šiandien ryte ragavom, tikrai labai skanus gavosi smile.gif o trupinius maliau su kavamale rolleyes.gif
Atsakyti
krika, nengamo 4u.gif

Portuke, ir man universalus blynas ir vienas pats buvo skanus smile.gif Džiaugiuosi, kad patiko smile.gif O Mišelės receptai tai super ax.gif

grange, o kokia tavo duonkepė? Duonos aš dar joje pačioje nebandžiau kepti, kol kas naudoju tik tešlai užmaišyti ir pakildinti, o kepu orkaitėje... Miltus naudoju pačius paprasčiausius (net ir Optima linija...), o mieles dedu sausas Dr. Oetker pakeliuose po 7 g... O kas būtent tau nesigauna? Gal produktus dedi ne pagal eilę? g.gif

rutuke, labai malonu, kad tortas patiko smile.gif

Flowwer, aš bulvinių blynų nekepu, bet štai čia yra visa tema apie juos 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Sonatina @ 2007 01 10, 13:55)
grange, o kokia tavo duonkepė? Duonos aš dar joje pačioje nebandžiau kepti, kol kas naudoju tik tešlai užmaišyti ir pakildinti, o kepu orkaitėje... Miltus naudoju pačius paprasčiausius (net ir Optima linija...), o mieles dedu sausas Dr. Oetker pakeliuose po 7 g... O kas būtent tau nesigauna? Gal produktus dedi ne pagal eilę? g.gif

aa, aš galvojau,akd tu pačioj duonkepėj kepi.
na pas mane daewoo.
Būnant užsienyje kepdavau kasdien ir viskas išeidavo kuo puikiausiai, sudedi viską, pajungi ir po kelių val turi duoną.
Darau viską pagal instrukciją, gramas į gramą išmatuoju viską, išplaka ten viską kaip priklauso, kai prasideda ramybės tas periodas, kai kelia, tešla pakyla iki pat viršaus, atrodo kad jau bus gerai, o kai pradeda jau kepti, ir ji susmunka, žodžiu, kai išimi, vietoj normalaus kepaliuko būna kažkur 5 sukritusi tešla ir vidurys visas neiškepęs g.gif vienu moemntu lyg ir nieko buvo, bet vidus šlapias, na tikrai ne kaip duonos, tik pakraščiukai gavosi.
Mašiną naują pirko, iš Anglijos aprvežė.. bet pradedu įtarti,akd čia su mašina gal kas ne taip g.gif
Atsakyti
gaminau paukstienos burgerius, tai turiu viena klausima: uztenka tik pakepti juos, ar visgi reikia dar patroskinti? nes farsas iskepa greitai, o vat morkos ir cukinija buvo dar negatavi, nors hihihi.gif as iskart 3 suvalgiau ir tik tada dar patroskinau likusius bigsmile.gif - skanu...

QUOTE(Sonatina @ 2007 01 10, 09:40)
Mama_Tania, tai tu tiesiog torto iš krekerių ekspertė bigsmile.gif Šešis kartus darei bigsmile.gif  thumbup.gif

bigsmile.gif net 9 kartus (6-su grietine, 3- su kondensuotu pienu), labai jau man patinka greiti receptai, nes laiko pastoviai truksta ax.gif
Atsakyti
Gal galite pasakyti kur ieškoti sausų mielių? smile.gif
Atsakyti
grange, o tu pamėgink tik tešlą pasiruošti duonkepėje, o tada kepti orkaitėje - jei nesukris, tada tikrai kalta duonkepė, o ne produktai... Man negraži forma duonos iš duonkepės, todėl geriau kepu orkaitėje pati suformavusi... ax.gif

Mama_Tania, o kaip smulkiai sutarkavai morkas ir cukinijas? Galvoju, kad kuo smulkiau sutarkuota, tuo greičiau turi iškepti... Teoriškai reikia tik iškepti, bet jei patroškinus skaniau, kodėl gi ne? rolleyes.gif
O tu tikrai krekerių tortų ekspertė bigsmile.gif lotuliukas.gif

mamushka, su tom dietom taip jau būna ax.gif

Kozete, ieškok visose parduotuvėse prie kepimo miltelių, želė ir pan. 4u.gif
Man labiausiai patinka šios:

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sonatina: 10 sausio 2007 - 16:56