Mes su vyru savaitgalį išbandėm tešlą picai. Vyras sakė, kad skaniausia pica, kokią tik yra valgęs. Bet jis beveik visada taip sako:)
Dar kepėm blynus su krabų lazdelėm. Labai skanu su saldžiarūgščių na kad ir Uncle Benz padažu.
[U]Vištiena su jogurto padažu-greita, paprasta ir skanu. Jogurto padažą dariau pati, su baziliku, kariu ir kitais prieskoniukais.
Pyragai tai jau tiek išbandyti, kad dabar nusižiūriu kai kurių tešlą, o kai kurių viršų, na improvizuoju jau:) Vyras liepė nustoti kepti pyragus, nes aš nuo saldumynų nestorėju, o jis anksčiau jų nevalgė (nežinojo, kad tokių skanių būna), o dabar pradėjo kartu su manim pyragus ir bandeles kapoti, tai svoris auga
Tiesa, vyrui labai patiko Varškinės kriauklelės. Tik jam buvo neįtikėtina, kad čia aš dariau, galvojo, kad kažkur nusipirkau.
Šiandien nusipirkau žiedą tortui formuoti, tai galvoju, kad kokį Marsą mėginsiu, kai tik proga pasitaikys. Ir labai jau mane vilioja tas Šokoladinis trupinėlis
Vienu žodžiu, Sonatina, nerealūs Tavo receptukai. Fantazija beribė
Tai va, pabaigiau savo plikytus pyragaičius. Į kremą dėjau naminę ožkos varškę ir vietoj citrinos įpyliau truputį romo. Labai skaniai gavosi. Ir kadangi neturiu konditerinio švirkšto, tai pyragėlį įpjaunu ir šaukšteliu įdedu įdaro.
Spurgita, džiaugiuosi, kad kepti ryžiai patiko O krekerių tortas ne veltui vadinasi "tinginių"...
Spygle, malonu, kad savaitgalis buvo skanus... O kepenėles pamėgink, gal ir tavo vyrai valgys...
amirrr, džiaugiuosi, kad pyragas pavyko
naaringiux, ir kaip tas tortas?
seima, labai malonu, kad pyragas gavosi skanus
mamaitiene, ačiū Labai smagu, kad tiek daug patiekalų išbandei O varškines pynutes arba per ilgai kepei, arba tiesiog į tešlą padauginai miltų...
mamushka, labai smagu, kad apkepas ir krekerių tortas patiko
daffni, parašyk, kaip seksis kepti pyragą pamažinus sviesto
astisiau, čia taip jau gavosi su tais saldumynais... O su popieriumi labai paprastai įmesk į riebalus, o kai apversi, popierius pats nukris ir tereiks jį išgriebti šakute...
O užkandiniam tortui su lašiša tiktų avokadas ir citrinos sultys...
Monica, jau merginos tau atsakė apie lizdelius... O su universaliu blynu tu čia įdomiai... Reikės kada nors pamėginti
aaagnex, kažkaip abejoju dėl vaflinės... Tešla gaunasi kaip pasta ir ji neišsilies vaflinėje, o pats vaflis tikrai nesigaus toks plonas, koks turi būti... O kodėl nenori kepti orkaitėje?
noir1
agotai, džiaugiuosi, kad keksiukai patiko
Papildyta:
Liucia, nėra už ką Malonu, kad ir tau tinginys patiko
vvandene, ir kokį pyragą išsirinkai?
laurechka, manau, kad drąsiai gali kepti tokioje formoje - gi jokio skirtumo, ar keksas bus tiesus, ar su skyle
Mama_Tania
crocus, labai džiaugiuosi, kad čiūros, ir ne tik jos, patiko
Vyneta, čia ne mano fantazija beribė, o beribės interneto platybės, daugybė kulinarinių knygų bei žurnalų Aš tiesiog išmėginu patikusius receptus ir su jumis pasidalinu rezultatais
Spygle, malonu, kad savaitgalis buvo skanus... O kepenėles pamėgink, gal ir tavo vyrai valgys...
amirrr, džiaugiuosi, kad pyragas pavyko
naaringiux, ir kaip tas tortas?
seima, labai malonu, kad pyragas gavosi skanus
mamaitiene, ačiū Labai smagu, kad tiek daug patiekalų išbandei O varškines pynutes arba per ilgai kepei, arba tiesiog į tešlą padauginai miltų...
mamushka, labai smagu, kad apkepas ir krekerių tortas patiko
daffni, parašyk, kaip seksis kepti pyragą pamažinus sviesto
astisiau, čia taip jau gavosi su tais saldumynais... O su popieriumi labai paprastai įmesk į riebalus, o kai apversi, popierius pats nukris ir tereiks jį išgriebti šakute...
O užkandiniam tortui su lašiša tiktų avokadas ir citrinos sultys...
Monica, jau merginos tau atsakė apie lizdelius... O su universaliu blynu tu čia įdomiai... Reikės kada nors pamėginti
aaagnex, kažkaip abejoju dėl vaflinės... Tešla gaunasi kaip pasta ir ji neišsilies vaflinėje, o pats vaflis tikrai nesigaus toks plonas, koks turi būti... O kodėl nenori kepti orkaitėje?
noir1
agotai, džiaugiuosi, kad keksiukai patiko
Papildyta:
Liucia, nėra už ką Malonu, kad ir tau tinginys patiko
vvandene, ir kokį pyragą išsirinkai?
laurechka, manau, kad drąsiai gali kepti tokioje formoje - gi jokio skirtumo, ar keksas bus tiesus, ar su skyle
Mama_Tania
crocus, labai džiaugiuosi, kad čiūros, ir ne tik jos, patiko
Vyneta, čia ne mano fantazija beribė, o beribės interneto platybės, daugybė kulinarinių knygų bei žurnalų Aš tiesiog išmėginu patikusius receptus ir su jumis pasidalinu rezultatais
sveikutes,jau taip skanu ir smagu cia pas jus uzsukus,kad ir as neatislaikiau,siandien vakarienei kepiau manu apkepa;labai skanu ir greitai pagaminama.Maziukas sake labai skanus pyragas
Kepiau beliasus Kita syki (jei vyras neisbrokuos): 1. Darysiu mazesnius, 2. Tesla ploniau kociosiu Kazkaip man ziuriu su dydziais nelabai pavyksta
O čia jums dar viena saldi idėja...
Iš močiutės mielinės tešlos kepiau bandeles su lašinukais ir liko tešlos... Tad padariau varškės įdarą pagal šio pyrago receptą, tik vietoje uogų ir persikų įmaišiau saują pamirkytų razinų... Kadangi įdaras gana skystas ir jį būtų sunku priversti neišbėgti iš bandelių, iškočiojau tešlos apskritimus, juos įklojau į keksiukų formeles ir dėjau po kelis šaukštus varškės įdaro...
Iš močiutės mielinės tešlos kepiau bandeles su lašinukais ir liko tešlos... Tad padariau varškės įdarą pagal šio pyrago receptą, tik vietoje uogų ir persikų įmaišiau saują pamirkytų razinų... Kadangi įdaras gana skystas ir jį būtų sunku priversti neišbėgti iš bandelių, iškočiojau tešlos apskritimus, juos įklojau į keksiukų formeles ir dėjau po kelis šaukštus varškės įdaro...
siandien visa diena skanavom pikantiska vafliu torta tik man buvo biskuti per svelnus, truko prieskoniu... bet siaip viskas
vakar vėl gaminau makaronų lizdelius, tik šykart suradau lizdelius, kurie yra storesni, na gal kaip lakštiniai, tai skonis dar geresnis
Nu aš vakar mislinau mislinau, kokius čia saldumynus kepti šiandieniniams svečiams, ir kadangi po kol kas rankos nekyla kept jau bandytų, kepiau grietinės keksiukus su ananasais:)) Nu tai čia buvo pirmi mano keksiukai su aliejum, o ne su sviestu, ir dar su grietine:)) Turiu pastebėti, kad man patiko, prisikimšau prieš miegą . Iš tiesų jie tokie panašeni į keksą, t.y. vidus toks purus, minkštas, o viršus traškus ( aš gi čia skundžiausi kad kai kurie nelabai iškyla).
Sonatina, supratau vieną dalyką: visada reikia klausyti tavęs aš ananasų nesutryniau blenderiu kaip tu, ir manau, kad būtų buvę skaniau jei būčiau sutrynusi:) bet šiaip vis tiek super:)
taigi šįvakar patieksiu kalakutienos keksiukus su bruknytėm:))
o rytoj tikriausiai kepsiu arba marsą arbavėl pabandysiu kepti šokoladinį trupinėlį, nes bus didelė proga ir turėsiu sveikintojų)
p.s. bandysiu su mažiau sviesto:))
Sonatina, supratau vieną dalyką: visada reikia klausyti tavęs aš ananasų nesutryniau blenderiu kaip tu, ir manau, kad būtų buvę skaniau jei būčiau sutrynusi:) bet šiaip vis tiek super:)
taigi šįvakar patieksiu kalakutienos keksiukus su bruknytėm:))
o rytoj tikriausiai kepsiu arba marsą arbavėl pabandysiu kepti šokoladinį trupinėlį, nes bus didelė proga ir turėsiu sveikintojų)
p.s. bandysiu su mažiau sviesto:))
Kiauliena su grybais vyno ir grietinėlės padaže
1 kg kiaulienos, supjaustytos gabaliukais
1/2 kg pievagrybių (ar kitokių grybų)
1 puodelio sauso balto vyno
1 puodelis grietinėlės
100 g tarkuoto fermentinio sūrio
druskos, pipirų
Įkaitinti šlakelį aliejaus keptuvėje. Apkepti mėsą iš visų pusių. Suberti supjaustytus grybus, pagardinti druska, pipirais, uždengti, prisukti viryklę iki vidutinio galingumo ir troškinti, kol išgaruos praktiškai visas skystis (apie 15 min.) Įpilti ½ puodelio vyno ir troškinti 20 25 min. Supilti likusį vyną ir dar troškinti 15 min. Supilti grietinėlę, jei reikia, dar pagardinti prieskoniais, ir pakaitinti ant silpnos ugnies 7 10 min. Suberti tarkuotą sūrį, uždengti. Kai tik sūris išsilydys, išjungti viryklę, išmaišyti ir patiekti.
P. S. dariau iš sprandinės. Manau, kad gaminant iš išpjovos, išsitroškintų greičiau... Kaip tyčia neturėjau vyno, tad vietoje jo įpyliau sultinio... Greičiausiai kitą kartą dar įdėsiu svogūno... Žinoma, ne dietinis patiekalas , bet labai skanus...
na ka, i savo gimtine veziausi pagaminta citrinini torta, su nerimu laukiau ragavimo, bet skonis buvo nerealus visai mano seimynai patiko ir gyre Ir dar nusiveziau plikytu pyrageliu, tai mano krikstadukra uzsiprase savo ketvirtojo gimtadienio proga, kad ju iskepciau
Aš tai iš vis karvė
receptus kopijuoju, gaminu, o parašyt atsiliepimu tingiu
Dariau jau kelintą kart kiniškus paplotėlius, kepiau Jūros gėrybių teriną bulvių plutelėje ( tik mažai dėjau krevečių, tai gavosi tokia košė žuvies, karštas nelabai, bet šaltas ), beliašus, tinginių skruzdėlyną, silkę marinavau degtinėje ( labai pikantiškas skonis) ir šiaip daug ką pritaikau virtuvėj, o prieskonių kiek atsirado pas mane
Ačiū puslapio autorei
receptus kopijuoju, gaminu, o parašyt atsiliepimu tingiu
Dariau jau kelintą kart kiniškus paplotėlius, kepiau Jūros gėrybių teriną bulvių plutelėje ( tik mažai dėjau krevečių, tai gavosi tokia košė žuvies, karštas nelabai, bet šaltas ), beliašus, tinginių skruzdėlyną, silkę marinavau degtinėje ( labai pikantiškas skonis) ir šiaip daug ką pritaikau virtuvėj, o prieskonių kiek atsirado pas mane
Ačiū puslapio autorei