QUOTE(Sonatina @ 2007 01 28, 20:06)
amirrr, tikrai nėra labai riebu, ypač įmetus kartu bulvę ir gerai nusausinus popierinėmis servetėlėmis...
atrodo tai tikrai viliojančiai , kaip tik ieškau ko nors šokoladinio, ryt atvažiuoja veina panelytė, tai norisi palepint, tik niekaip neišsirenku ką
Sveikutes
stoju ir as i sonatinos gerbeju gretas perskaiciau visas temas nuo pradzios iki galo kol kas isbandziau tik varskini tingini,super skonis, mamytei lb patiko man biski per saldu, nes curkaus biski laaaaaaaaabai per daug pridejau netyciom dar daug receptu savo eiles laukia
ta proga siandien dvi kepimo formas po pigiai nusipirkau
Sonatina man toks klausimukas iskilo, kokios salies ta Dr.Quetker produkcija?
stoju ir as i sonatinos gerbeju gretas perskaiciau visas temas nuo pradzios iki galo kol kas isbandziau tik varskini tingini,super skonis, mamytei lb patiko man biski per saldu, nes curkaus biski laaaaaaaaabai per daug pridejau netyciom dar daug receptu savo eiles laukia
ta proga siandien dvi kepimo formas po pigiai nusipirkau
Sonatina man toks klausimukas iskilo, kokios salies ta Dr.Quetker produkcija?
QUOTE(Sonatina @ 2007 01 28, 19:00)
Viršutinėje nuotraukoje kepti ant kepimo popieriaus juostelių, apatinėje - tešlą spaudžiant tiesiai į verdantį aliejų... Iš tiesų tai labai panašu į spurgas: traški plutelė ir minkštutėlis vidus... Labai skanu... [/i]
O kur dingsta tas popierius?Neprikepa
Lindra, pynutės atrodo super
Mama_Tania, džiaugiuosi, kad keksas pavyko ir gavosi skanus Beje, baltas šokoladas ir man beveik visur ištirpo O bananą sutryniau tiesiog šakute (jeigu tikrai gerai prinokęs - susitrina be problemų)
O barniai dėl indų plovimo baigėsi įsigijus indaplovę
pragma, malonu, kad keksas patiko
daffni, o aš kombaino neturiu... Turiu paprastą, bet gerą mikserį ir gerą blenderį - kol kas užtenka O tos frazės apie kombainą tiesiog receptų pažodinis vertimas... Aa, tiesa, dar labai geras daiktas tešlai minkyti yra duonkepė O mielinės tešlos tikrai nebijok (tik nesuberk iškart visų miltų ir labai gerai išminkyk)
Shiduh, tie kotletai tikrai kažkas nežemiško... O šiaip smagu, kad ir kiauliena, ir bandelės, ir kepenėlės gavosi skanios
vytule, bandelės atrodo klasiškai Džiaugiuosi, kad ir vištų kepenėlės patiko
lora++, gal mielės nelabai aktyvios, gal miltų per daug įdedi, gal tešlą per mažai išminkai, gal tešlą tiesiog per ilgai kildini, gal... Jei dažniau kepsi, tiesiog išmoksi jausti mielinę tešlą
Raseliuke, labai šaunu, kad bandelės puikiai pavyksta ir nebereikia pirkti batonų
mamushka, blynas atrodo labai viliojančiai...
Antrininke, iš tiesų miltai visur skirtingi, patalpų drėgnumas skirtingas ir t. t. Shiduh teisingai patarė, kad nereikia iškart suberti visų miltų, o berti palaipsniui ir žiūrėti, kad tešla praktiškai nebeliptų prie rankų, bet ir nebūtų kieta (geriau minkšta ir vos lipni, nei kieta)... Kuo tešla minkštesnė, tuo kepinys puresnis
Papildyta:
laurechka, aš specialiai formuoju nedideles ~3 cm dydžio bandeles O kai jos pakyla ir iškepa gaunasi 5 - 6 cm dydžio Kaip jau rašiau, iš normos gavosi 25 bandelės... O kaip tavoji bandelių diena?
kisule, kaip ir atsakė agotas, vanduo reikalingas tam, kad pluta gautųsi traški, o vidus minkštas
garbane, džiaugiuosi, kad žuvis patiko Tikiuosi atrasi ir patinkantį pyragą... O kukulius su šviežiais špinatais ar gaminai?
Nolina, malonu, kad bandelės buvo skanios
Spygle, nėra už ką Malonu, kad receptai praverčia
Mijja, ačiū Gaila, kad Aharoni pyragas nesigavo skanus... Betgi nepilkit, merginos, degtinės vietoje brendžio Vis dėlto tai nėra vienas ir tas pats... Geriau tada romo arba išvis nieko...
Linjau, malonu, kad paplotėliai patiko O kaip įvertino vyras?
katiliuk, smagu, kad kepenėlės patiko Aš naudoju 6% vyno actą...
astisiau, ačiū Malonu, kad daug patiekalų jau išbandei... O su feta sūriu retai ką darau, nes jis pakankamai brangus... O šį receptą mėginai?
bjaurybe, džiaugiuosi, kad blynas gavosi Gal ir bandelės kitą kartą pavyks geriau...
seima, aš pudingo dėčiau pusę pakelio...
Papildyta:
vitta, labai malonu, kad ir jums Itališkos bandelės patiko Ačiū
zole, džiaugiuosi, kad kiauliena patiko
Wild Flower, tikrai vištų kepenėlės puikus produktas Džiaugiuosi, kad išmėginti receptai patiko
Uliuliuska, o aš degtinės nepilu į faršą ir vis tiek paplotėliai puikiai iškepa per 5 min. Aš manau, kad spėja iškepti todėl, kad faršo sluoksnis gaunasi plonas, o kepama gana karštai, o vėliau uždengus garuose...
nighttingale, gaila, kad tinginys gavosi per saldus (aš vis dėlto linkusi labai tiksliai matuosi produktus gamindama desertus ir kepdama kepinius... )
O Dr. Oetker produkcija iš esmės yra vokiška (ponas Oetker buvo vokietis ), bet realiai Lietuvoje perkame Lenkijoje pagamintus produktus...
O šiaip labai malonu, kad perskaitei visas temas...
Sandriuks, popierius visiškai neprilimpa, o apvertus pyragaitį tiesiog nukrenta ir jį reikia išgriebti šakute
Mama_Tania, džiaugiuosi, kad keksas pavyko ir gavosi skanus Beje, baltas šokoladas ir man beveik visur ištirpo O bananą sutryniau tiesiog šakute (jeigu tikrai gerai prinokęs - susitrina be problemų)
O barniai dėl indų plovimo baigėsi įsigijus indaplovę
pragma, malonu, kad keksas patiko
daffni, o aš kombaino neturiu... Turiu paprastą, bet gerą mikserį ir gerą blenderį - kol kas užtenka O tos frazės apie kombainą tiesiog receptų pažodinis vertimas... Aa, tiesa, dar labai geras daiktas tešlai minkyti yra duonkepė O mielinės tešlos tikrai nebijok (tik nesuberk iškart visų miltų ir labai gerai išminkyk)
Shiduh, tie kotletai tikrai kažkas nežemiško... O šiaip smagu, kad ir kiauliena, ir bandelės, ir kepenėlės gavosi skanios
vytule, bandelės atrodo klasiškai Džiaugiuosi, kad ir vištų kepenėlės patiko
lora++, gal mielės nelabai aktyvios, gal miltų per daug įdedi, gal tešlą per mažai išminkai, gal tešlą tiesiog per ilgai kildini, gal... Jei dažniau kepsi, tiesiog išmoksi jausti mielinę tešlą
Raseliuke, labai šaunu, kad bandelės puikiai pavyksta ir nebereikia pirkti batonų
mamushka, blynas atrodo labai viliojančiai...
Antrininke, iš tiesų miltai visur skirtingi, patalpų drėgnumas skirtingas ir t. t. Shiduh teisingai patarė, kad nereikia iškart suberti visų miltų, o berti palaipsniui ir žiūrėti, kad tešla praktiškai nebeliptų prie rankų, bet ir nebūtų kieta (geriau minkšta ir vos lipni, nei kieta)... Kuo tešla minkštesnė, tuo kepinys puresnis
Papildyta:
laurechka, aš specialiai formuoju nedideles ~3 cm dydžio bandeles O kai jos pakyla ir iškepa gaunasi 5 - 6 cm dydžio Kaip jau rašiau, iš normos gavosi 25 bandelės... O kaip tavoji bandelių diena?
kisule, kaip ir atsakė agotas, vanduo reikalingas tam, kad pluta gautųsi traški, o vidus minkštas
garbane, džiaugiuosi, kad žuvis patiko Tikiuosi atrasi ir patinkantį pyragą... O kukulius su šviežiais špinatais ar gaminai?
Nolina, malonu, kad bandelės buvo skanios
Spygle, nėra už ką Malonu, kad receptai praverčia
Mijja, ačiū Gaila, kad Aharoni pyragas nesigavo skanus... Betgi nepilkit, merginos, degtinės vietoje brendžio Vis dėlto tai nėra vienas ir tas pats... Geriau tada romo arba išvis nieko...
Linjau, malonu, kad paplotėliai patiko O kaip įvertino vyras?
katiliuk, smagu, kad kepenėlės patiko Aš naudoju 6% vyno actą...
astisiau, ačiū Malonu, kad daug patiekalų jau išbandei... O su feta sūriu retai ką darau, nes jis pakankamai brangus... O šį receptą mėginai?
bjaurybe, džiaugiuosi, kad blynas gavosi Gal ir bandelės kitą kartą pavyks geriau...
seima, aš pudingo dėčiau pusę pakelio...
Papildyta:
vitta, labai malonu, kad ir jums Itališkos bandelės patiko Ačiū
zole, džiaugiuosi, kad kiauliena patiko
Wild Flower, tikrai vištų kepenėlės puikus produktas Džiaugiuosi, kad išmėginti receptai patiko
Uliuliuska, o aš degtinės nepilu į faršą ir vis tiek paplotėliai puikiai iškepa per 5 min. Aš manau, kad spėja iškepti todėl, kad faršo sluoksnis gaunasi plonas, o kepama gana karštai, o vėliau uždengus garuose...
nighttingale, gaila, kad tinginys gavosi per saldus (aš vis dėlto linkusi labai tiksliai matuosi produktus gamindama desertus ir kepdama kepinius... )
O Dr. Oetker produkcija iš esmės yra vokiška (ponas Oetker buvo vokietis ), bet realiai Lietuvoje perkame Lenkijoje pagamintus produktus...
O šiaip labai malonu, kad perskaitei visas temas...
Sandriuks, popierius visiškai neprilimpa, o apvertus pyragaitį tiesiog nukrenta ir jį reikia išgriebti šakute
QUOTE(Sonatina @ 2007 01 28, 20:43)
laurechka, aš specialiai formuoju nedideles ~3 cm dydžio bandeles O kai jos pakyla ir iškepa gaunasi 5 - 6 cm dydžio Kaip jau rašiau, iš normos gavosi 25 bandelės... O kaip tavoji bandelių diena?
Aaa, o as padarau tokias didesnes, todel man ir gaunasi nedaug, bet tokiu normaliu O bandeliu diena buvo Nemaniau, kad tos varskines bandeles bus tokios gerules Kepiau dviguba porcija (vakare), tai ryte buvo belikusio 6 bandeles berods...
Tai va pasigirsiu... Tortas "Marsas" - pasaka...skanumėlis neišpasakytas. Dariau savo vaikiuko gimtadieniui. Valgo svečiai tą tortą ir aikčioja... oi kiek šokolado... kaip gražiai iš šonų šokoladas... , tai turėjau išduoti, kad šonuose ne šokoladas, o šokoladiniai sausainiai sutrinti o viduje tie Mars šokoladukai taip skaniai traška, tik jie man buvo pradėję "lipti" į viršų, toks skystimukas viršuje bandė susidaryti, bet suėjo viskas čiki. Dar labai skanu tinginys su krekeriukais"žuvytėm", užkandinis vaflių tortukas su krabų lazdelėm. Šį tortuką kai padėjau ant stalo, tai mama sako gal arbatos prie torto reikėtų , kai paragavo labai nustebo... sako , maniau bus saldumynas Žodžiu, ačiū Sonatinai.
Nebeįsivaizduoju kokių baliukų be Tavo receptų.
Nebeįsivaizduoju kokių baliukų be Tavo receptų.
Kepiau vakar šokoladinį trupinėlį. Nu gavosi tai toks kaip ir pas Sonatiną nuotraukoj , tik va kaži skonis ar manojo toks pats buvo:)) Noriu paklaust: ar jums neatrodo, kad galima į trupinius dėti mažiau sviesto, nes man tas pagrindas toks riebokas gavosi, ale gal sakau čia kondensuotas pienas persisunkė ir dar..o jis jums ne per saldus? nu aš jau nereali saldumynų mėgėja, ale jis man saldus toks labai... aišku skanus žiauriai...vakar su draugu jau vos ne pusę dviese sukirtom .. Sakė, dabar šitas pirmoj vietoj:))
QUOTE(seima @ 2007 01 27, 15:10)
sveikos,noriu kepti Greitas pyragas su obuoliais ir cinamonu ( http://www.supermama...p;#entry5917750 ) , bet turiu klasuimeli: ar vietoj vanilinio kremo galima naudoti vanilini pudinga? nes kelias maximas praejau,o niekur to kremoneradau, nors seniau tikrai matydavau...o tada kiek det pudingo? visa pakeli ar maziau?
aš irgi kremo taip ir neradau mūsų parduotuvėse, bet kremą darau iš šio recepto (neprisimenu, atrodo Shiduh rašė, kad galima )
o neseniai nupirkau Dr. Oetker firmos kremą, bet dar neišbandžiau, be to ir nežinau ar galima naudoti
QUOTE(Sonatina @ 2007 01 28, 22:43)
1. Mama_Tania, džiaugiuosi, kad keksas pavyko ir gavosi skanus Beje, baltas šokoladas ir man beveik visur ištirpo O bananą sutryniau tiesiog šakute (jeigu tikrai gerai prinokęs - susitrina be problemų)
O barniai dėl indų plovimo baigėsi įsigijus indaplovę
2. seima, aš pudingo dėčiau pusę pakelio...
O barniai dėl indų plovimo baigėsi įsigijus indaplovę
2. seima, aš pudingo dėčiau pusę pakelio...
1.
2. sonatina, ar iš tikrųjų vietoj kremo galima naudoti pudingą? gausis?
[quote=Sonatina,2007 01 28, 23:43]
nighttingale, gaila, kad tinginys gavosi per saldus (aš vis dėlto linkusi labai tiksliai matuosi produktus gamindama desertus ir kepdama kepinius... )
O Dr. Oetker produkcija iš esmės yra vokiška (ponas Oetker buvo vokietis ), bet realiai Lietuvoje perkame Lenkijoje pagamintus produktus...
O šiaip labai malonu, kad perskaitei visas temas...
as irgi visada tiksliai matuoju, bet kazkaip uzsiziopsojau, ir idejau daugiau nei stikline
kaip gerai, as kaip tik vaziuoju i Lenkija, ten turetu buti pigiau, tai parsivesiu papildymu savo virtuves atsargoms
Merginos, kaip manote, is kokiu proporciju tureciau kepti manu apkepa, tokioje skardoje?
nighttingale, gaila, kad tinginys gavosi per saldus (aš vis dėlto linkusi labai tiksliai matuosi produktus gamindama desertus ir kepdama kepinius... )
O Dr. Oetker produkcija iš esmės yra vokiška (ponas Oetker buvo vokietis ), bet realiai Lietuvoje perkame Lenkijoje pagamintus produktus...
O šiaip labai malonu, kad perskaitei visas temas...
as irgi visada tiksliai matuoju, bet kazkaip uzsiziopsojau, ir idejau daugiau nei stikline
kaip gerai, as kaip tik vaziuoju i Lenkija, ten turetu buti pigiau, tai parsivesiu papildymu savo virtuves atsargoms
Merginos, kaip manote, is kokiu proporciju tureciau kepti manu apkepa, tokioje skardoje?
Daffni,man šokoladinis trupinėlis irgi truputį per saldus ,bet čia ir esmė nepersivalgysime Tikriausiai galima mažiau cukraus dėti.Per riebus jis man nebuvo nes dėjau 175 gr riebalu mišinį,o ne 200.Nu iš manęs nelabai kokia kepėjėlė,bet nemanau,kad kond pienas gali persisunkti nes jis išsiplaka ir nėra skystas.Bet šis pyragas pats skaniausias iš mano keptų
QUOTE(noir1 @ 2007 01 29, 11:17)
Daffni,man šokoladinis trupinėlis irgi truputį per saldus ,bet čia ir esmė nepersivalgysime Tikriausiai galima mažiau cukraus dėti.Per riebus jis man nebuvo nes dėjau 175 gr riebalu mišinį,o ne 200.Nu iš manęs nelabai kokia kepėjėlė,bet nemanau,kad kond pienas gali persisunkti nes jis išsiplaka ir nėra skystas.Bet šis pyragas pats skaniausias iš mano keptų
Nu man jis irgi labai skanus buvo..bet ar nepersivalgysiu, tai cia jau klausimas:))))