Kepti ryžiai su malta kiauliena ir ananasais2 puodeliai trumpagrūdžių ryžių
1/3 puodelio aliejaus
500 g maltos kiaulienos
1 svogūno galva, supjaustyta kubeliais
1 mažas šviežias ananasas, nuluptas ir supjaustytas nedideliais kubeliais
1/4 puodelio sojos padažo
Ryžius užpilti 2 1/2 puodelio šalto vandens, uždengti puodą ir užvirti. Kai užvirs, stipriai prisukti viryklę ir virti 10 min. Su šakute išmaišyti, ataušinti.
Stipriai įkaitinti didelę keptuvę, įpilti trečdalį aliejaus. Sudėti pusę maltos mėsos ir nuolat maišant kepinti apie 2 min., kol nebebus rausva. Išimti iš keptuvės. Tą patį padaryti su likusia kiauliena.
Įkaitinti likusį aliejų, suberti ryžius ir maišant kepti apie 2 minutes. Suberti atgal kiaulieną, sudėti svogūnus, ananasus ir sojos padažą. Dar kepti maišant kelias minutes. Iškart patiekti.
P. S. šviežio ananaso neturėjau, tad subėriau vidutinio dydžio konservuotų ananasų skardinę (žinoma, skystį nupyliau)... Svogūnus pakepinau prieš berdama ryžius, kad spėtų suminkštėti... Tokiems patiekalams ryžius rekomenduojama gerai nuplauti (kelis kartus pakeičiant vandenį) ir išsivirti iš vakaro (per naktį laikyti šaldytuve)... Bet aš išviriau 2 maišelius paprastų plikytų ryžių... Nesitikėjome, kad bus taip skanu...