Sonatina, daug patiekalų prigaminau pagal tavo receptus. Ačiū tau, viskas super
Gal patarsi ką padaryt su fetos sūriu, turiu daug, gal kokias įdomesnias salotas?
Kepti ryžiai su malta kiauliena ir ananasais
2 puodeliai trumpagrūdžių ryžių
1/3 puodelio aliejaus
500 g maltos kiaulienos
1 svogūno galva, supjaustyta kubeliais
1 mažas šviežias ananasas, nuluptas ir supjaustytas nedideliais kubeliais
1/4 puodelio sojos padažo
Ryžius užpilti 2 1/2 puodelio šalto vandens, uždengti puodą ir užvirti. Kai užvirs, stipriai prisukti viryklę ir virti 10 min. Su šakute išmaišyti, ataušinti.
Stipriai įkaitinti didelę keptuvę, įpilti trečdalį aliejaus. Sudėti pusę maltos mėsos ir nuolat maišant kepinti apie 2 min., kol nebebus rausva. Išimti iš keptuvės. Tą patį padaryti su likusia kiauliena.
Įkaitinti likusį aliejų, suberti ryžius ir maišant kepti apie 2 minutes. Suberti atgal kiaulieną, sudėti svogūnus, ananasus ir sojos padažą. Dar kepti maišant kelias minutes. Iškart patiekti.
P. S. šviežio ananaso neturėjau, tad subėriau vidutinio dydžio konservuotų ananasų skardinę (žinoma, skystį nupyliau)... Svogūnus pakepinau prieš berdama ryžius, kad spėtų suminkštėti... Tokiems patiekalams ryžius rekomenduojama gerai nuplauti (kelis kartus pakeičiant vandenį) ir išsivirti iš vakaro (per naktį laikyti šaldytuve)... Bet aš išviriau 2 maišelius paprastų plikytų ryžių... Nesitikėjome, kad bus taip skanu...
Šiandien gaminau vištienos kepenėles saldžiarūgščiame padaže, gavosi superinis patiekalas . Tik aš dar įdėjau paprikos , turėjau užsilikusios, tai man pasirodė kad tiks, pasirodo neklydau. Labai skanus patiekalas , Sonatina ačiū .
QUOTE(Shiduh @ 2007 01 25, 22:27)
siandien: kewle korejietiskai ir mociutes bandeles. nu sakes neber figuros per tuos receptus kaip skanu.
p.s. miargos, taigi nedekit tiek miltu i tas bandeles. is pradziu maziau, paskui jei reiks dadesit, tesla nukietint labai lengva, o pataisyt nebeimanoma. praktikos cia reikia, kasdien kepkit, tai ranka jau mintinai zinos kiek bert, uzsimerkusios teslas darysit (cia is savo praktikos )
p.s. miargos, taigi nedekit tiek miltu i tas bandeles. is pradziu maziau, paskui jei reiks dadesit, tesla nukietint labai lengva, o pataisyt nebeimanoma. praktikos cia reikia, kasdien kepkit, tai ranka jau mintinai zinos kiek bert, uzsimerkusios teslas darysit (cia is savo praktikos )
agam,ačiū...bėda tik kad jau sudėjau kiek parašyta buvo....turbūt dėl to ir prastai kilo,nes ir man pasirodė per kietos...o universalus blynas gavosi
sveikos,noriu kepti Greitas pyragas su obuoliais ir cinamonu ( http://www.supermama...p;#entry5917750 ) , bet turiu klasuimeli: ar vietoj vanilinio kremo galima naudoti vanilini pudinga? nes kelias maximas praejau,o niekur to kremoneradau, nors seniau tikrai matydavau...o tada kiek det pudingo? visa pakeli ar maziau?
Niekad nekepdavau mielinių bandelių, nes vis bijojau, kad nesigaus , Prisiverčiau Itališkos bandelės jau šeimynos skrandžiuose Įtariu vėl elektros sąskaitos ryškų padidėjimą, sakiau bandelių nebepirksiu , kepsiu Ačiū, mūsų kulinarijos Guru Sonatinai
Esu kinietisko maisto gerbeja. siandien gaminau kepta kiauliena su anakardziu riesutais... skanumelis!!! Keliones i kinieciu restoranus tikrai suretes
Aciu tau labai, Sonatina
Aciu tau labai, Sonatina
QUOTE(Shiduh @ 2007 01 28, 15:38)
as siandien dariau kepeneles su kopustais. nu ziauriai skanu.
Aš taip pat dariau ši patiekaliuką, super! Taip pat gaminau ir Vištienos kepenėles su obuoliais, pirštelius apsilaižyti galima (o dar žinant, kad aš taaaip dievinu obuolius visur ir visada.. ) Tiesą sakant, Sonatina, tavo dėka atradau nuostabų produktą- vištienos kepenėles Anksčiau buvau ragavus tik jautienos, o pastarosios man nelabai.. Ką gi, savo eilės laukia Saldžiarūgštės vištų kepenėlės
Siandien eilini karta dariai kinetiskius paplotelius. Nu man patinka. Tik va siandien vyrtvej sukiojasi anyta......nu ir prasidejo: o ka ten darysi? ant keptuves? as tau sakau, mesa neissikeps. Bandziau sakyti, kad ne pirma karta darau ir viskas puikiai issikepdavo. Paragavo, sako , negali mesa traip greit issikepti. Vienu zodziu, issigando metere ir nevalge. O mes su vyru prisikirtom
Ir dabar suku galva, kodel gi taip greitai issikepa (per 5 min)? Nusprendziau, kad del ipilto i farsa degtines.
Ir dabar suku galva, kodel gi taip greitai issikepa (per 5 min)? Nusprendziau, kad del ipilto i farsa degtines.
Ispaniškos Čiūros (Churros) su karštu šokoladu
1 puodelis vandens
1/4 a. š. druskos
100 g sviesto
1 puodelis miltų
3 kiaušiniai
4 v. š. cukraus
1 a. š. cinamono
aliejaus virti
150 g juodo šokolado
1/2 puodelio + 2 v. š. pieno
1/2 v. š. krakmolo
Dideliame puode storu dugnu ar keptuvėje įkaitinti aliejų (pilti per ~ 2 pirštus).
Nedideliame puode užvirti vandenį su druska ir sviestu (pamaišyti, kol sviestas ištirps). Suberti iškart visus miltus ir greitai maišyti mediniu šaukštu, kol tešla taps vientisa ir sušoks į rutulį. Dėti tešlą į dubenį ir po vieną įmaišyti kiaušinius (po kiekvieno gerai išmaišyti).
Iš kepimo popieriaus išsikirpti pailgas juosteles. Tešlą sudėti į konditerinį maišelį su žvaigždės antgaliu (arba į polietileninį maišelį nukirptu kampu) ir ant paruoštų juostelių išspausti pailgus pyragaičius. Kartu su kepimo popieriumi atsargiai dėti į įkaitusį aliejų ir virti ~ 4 min., viena kartą apverčiant (po 2 min. iš kiekvienos pusės). Galima tešlą spausti iškart į aliejų be popieriaus, tik tuomet pyragaičiai nesigaus tiesūs, o išsikraipys.
Iškepusius pyragaičius sudėti ant popierinių servetėlių, kad susigertų riebalai. Po vieną apvolioti cukruje, sumaišytame su cinamonu. Valgyti pamirkant į karštą šokoladą (šokoladą smulkiai sulaužyti, dėti į puodą storu dugnu, užpilti 1/2 puodelio pieno ir nuolat maišant kaitinti, kol šokoladas visiškai ištirps. Krakmolą sumaišyti su 2 v. š. pieno ir nuolat maišant supilti į šokoladą. Dar nenustojant maišyti pakaitinti, kol masė ims tirštėti).
P. S. kad neprisigertų riebalų, kepdama įmečiau žalios bulvės gabaliuką... Pagaminti tikrai labai paprasta - tai tiesiog plikyta tešla, kepama riebaluose... Viršutinėje nuotraukoje kepti ant kepimo popieriaus juostelių, apatinėje - tešlą spaudžiant tiesiai į verdantį aliejų... Iš tiesų tai labai panašu į spurgas: traški plutelė ir minkštutėlis vidus... Labai skanu...
QUOTE(Sonatina @ 2007 01 28, 20:00)
vis laukiu, laukiu, kada sonatina įdės ką gamino savaitgalį , vajezum, kaip čia skanu, tik įtariu rieboka