Pas mane šaldytuve jau šąla tortas MARSAS
Koks skonis parašysiu kai paragausime.Tik suvargau aš su sausainiais,bet pati žiopla (visus iš karto į blenderį sudėjau) tai jis ir nepasuko,teko į dubenį persidėti ir kitu blenderiu smulkinti,tai pilna visur buvo.Sonatina o jie turi kaip džiuvesėliai susismulkinti nes pas mane tai taip gavosi O ryte kaip specialiai niekur MŪSŲ varškės negavau,buvo tik su žalumynais,tai su dviem pakeliais paprastos 9% dariau ir grietinėlės.
Mano forma didesnė 24cm tai kaip ir įdaro mažokai truputį gavosi,bet aš labai gražiai tą 1cm pagrindo apipjoviau ir viskas bus puiku.Užtarkavau šokolado,o tokių triufeliukų neturiu Ir dar tikiuosi kad iš formos išsitrauks ir foliją nusilups puikiai,tortas nesusigadins
Foto nebus nes vyras į kelionę aparatą išsivežė.
Vyneta, džiaugiuosi, kad mėlynių pyragas taip patiko Tikiuosi triufelių tortas su vyšniomis irgi gausis skanus... O formą jam naudojau reguliuojamą, bet manau tiktų 22 - 24 cm skersmens...
balanduke, labai smagu, kad kojytės gavosi skanios Ačiū
krika, o kokius kepimo miltelius naudoji? Man kažkaip niekada jie nesijaučia kepiniuose, bet aš naudoju tik Dr. Oetker kepimo miltelius... Beje, bandelėms praaušus, kepimo milteliai turėjo jausti mažiau arba išvis nebesijausti...
anike, labai malonu, kad taip greitai išbandei bandeles ir jos patiko
Gadiga, džiaugiuosi, kad pynutės gavosi skanios
Mexxica, ačiū Labai malonu, kad keksiukai visiems patiko
Portuke, nėra už ką... Džiaugiuosi, kad ir tu taip greit išbandei bandeles
agotai, gal pamėgink pagal šį receptą Višta gavosi tikrai labai skani...
laurechka, kvietiniai miltai ir yra paprasti... O kokie pas jus paprasti?
Kaliteja, sausainius būtent ir reikia susmulkinti iki miltelių (ar maltų džiūvėsėlių) Tiesą sakant, ir man sausainių kraštai gavosi per aukšti, tai aš juos tiesiog nupjoviau lygiai su įdaru... Na bet tikiuosi tortas bus skanus
balanduke, labai smagu, kad kojytės gavosi skanios Ačiū
krika, o kokius kepimo miltelius naudoji? Man kažkaip niekada jie nesijaučia kepiniuose, bet aš naudoju tik Dr. Oetker kepimo miltelius... Beje, bandelėms praaušus, kepimo milteliai turėjo jausti mažiau arba išvis nebesijausti...
anike, labai malonu, kad taip greitai išbandei bandeles ir jos patiko
Gadiga, džiaugiuosi, kad pynutės gavosi skanios
Mexxica, ačiū Labai malonu, kad keksiukai visiems patiko
Portuke, nėra už ką... Džiaugiuosi, kad ir tu taip greit išbandei bandeles
agotai, gal pamėgink pagal šį receptą Višta gavosi tikrai labai skani...
laurechka, kvietiniai miltai ir yra paprasti... O kokie pas jus paprasti?
Kaliteja, sausainius būtent ir reikia susmulkinti iki miltelių (ar maltų džiūvėsėlių) Tiesą sakant, ir man sausainių kraštai gavosi per aukšti, tai aš juos tiesiog nupjoviau lygiai su įdaru... Na bet tikiuosi tortas bus skanus
QUOTE(Vyneta @ 2007 01 09, 11:28)
Sakykit, o triufelių tortui su avietėmis kokios formos reikia? Turiu menyje kiek cm skersmens? 24 cm tikriausiai...
Mano forma yra atrodo 26 cm, taciau ji man buvo per didele. tai dariau taip - atkirpau ilga gabala folijos, perlenkiau ji issilau pusiau, gavosi tokia ilga juosta, ja apjuosiau torta ir aprisau is maistines pleveles padaryta placia juosta (panasiai kaip ir folija - atkirpau ilga gabala ir sulanksciau ja i tris ar dvi dalis isilgai ir uzrisau banta). Viskas gavosi puikiai :
Norėčiau paklausti, kokius krekerius "žuvytes" jūs perkat ? Parašyta, kad reikia naudot nesūdytus, o aš randu pirkt tik sūdytus, saldžius, svogūnų skonio ir su aguonom ( gal tiktų šitie, bet kad aš nemėgstu aguonų ... ).
QUOTE(Sauma @ 2007 01 09, 16:03)
Norėčiau paklausti, kokius krekerius "žuvytes" jūs perkat ? Parašyta, kad reikia naudot nesūdytus, o aš randu pirkt tik sūdytus, saldžius, svogūnų skonio ir su aguonom ( gal tiktų šitie, bet kad aš nemėgstu aguonų ... ).
Tai gali naudoti saldžius, aš naudoju su aguonom arba su sezamo sėklom.
QUOTE(Sauma @ 2007 01 09, 16:03)
Norėčiau paklausti, kokius krekerius "žuvytes" jūs perkat ? Parašyta, kad reikia naudot nesūdytus, o aš randu pirkt tik sūdytus, saldžius, svogūnų skonio ir su aguonom ( gal tiktų šitie, bet kad aš nemėgstu aguonų ... ).
QUOTE(laurindre @ 2007 01 09, 16:06)
Tai gali naudoti saldžius, aš naudoju su aguonom arba su sezamo sėklom.
QUOTE(Sonatina @ 2007 01 09, 16:10)
Sauma, aš kaip ir laurindre, perku su aguonom - jie nei sūrūs, nei saldūs, bet jei nemėgsti - tai skruzdėlynui ar tortukui gali pirkti saldžius, tik pasireguliuoti cukraus kiekį, o užkandiniam tortui - sūrius...
as torta su krekeriu zuvytem, kur naudojama grietine, dariau jau 6 kartus, tai galiu pasakyti, kad krekeriu su aguonom ir saldu krekeriu konsistencija gaunasi skirtinga, krekeriai su aguonom ne taip isminksteja, kaip saldus krekeriai - ju mase gaunasi per minksta, vientisa, irgi skanu - bet skirtumas yra
QUOTE(Sauma @ 2007 01 09, 16:03)
Norėčiau paklausti, kokius krekerius "žuvytes" jūs perkat ? Parašyta, kad reikia naudot nesūdytus, o aš randu pirkt tik sūdytus, saldžius, svogūnų skonio ir su aguonom ( gal tiktų šitie, bet kad aš nemėgstu aguonų ... ).
as pirkau su sezamu
Kiaušinių patė
15 g želatinos miltelių
2 v. š. vandens
300 ml sultinio
150 ml riebios grietinėlės
6 kietai virti kiaušiniai, smulkiai sukapoti
150 ml grietinės
druskos, juodųjų pipirų
krevečių
Nedideliame vandenyje ant 2 v. š. vandens užbarstyti želatinos miltelius. Leisti 3 min. išbrinkti, tada dėti indelį į indą su verdančiu vandeniu ir ištirpinti želatiną (~ 3 min.).
Įmaišyti želatiną į sultinį.
Išplakti grietinėlę. Įmaišyti kiaušinius, grietinę ir sultinį. Pagardinti druska ir pipirais. Išpilstyti masę į formeles ir šaldyti mažiausiai 3 val. Išimti iš formelių, papuošti krevetėmis, krapais, citrinų griežinėliais.
P. S. Krevetes įmaišiau iškart į masę... Tikrai skanu...
nugi padariau torta ir as ,ir ka jus manot,daba susveitem su vyru dviese vienu prisedimu ,reiskia geras
ne tik atrodo,tikrai idomus ,ir skanus
http://www.supermama...?...t&p=6699494
ne tik atrodo,tikrai idomus ,ir skanus
http://www.supermama...?...t&p=6699494
QUOTE(Sonatina @ 2007 01 09, 14:45)
krika, o kokius kepimo miltelius naudoji? Man kažkaip niekada jie nesijaučia kepiniuose, bet aš naudoju tik Dr. Oetker kepimo miltelius... Beje, bandelėms praaušus, kepimo milteliai turėjo jausti mažiau arba išvis nebesijausti...
berods "saldva" ai kažkokie lietuviški. bet šaltose pynutėse kepimo miltelių, kaip ir sakei, nesijaučia
QUOTE(Sonatina @ 2007 01 09, 14:45)
Kaliteja Na bet tikiuosi tortas bus skanus
Nu žinokite tikrai skanus gavosi ir labai gražiai išsikėlė iš formos.
draugei dar į namus įdėjau,nes vyro nėra tai viena neįveiksiu