
Šokoladiniai krepšeliai su avietėmis
Tešlai:
3/4 puodelio + 1 v. š. miltų
3 v. š. kakavos miltelių
1/2 puodelio cukraus pudros
žiupsnelis druskos
1/3 puodelio šalto sviesto, supjaustyto 1 cm dydžio kubeliais
1 kiaušinio trynys
labai šalto vandens
Įdarui:
110 g juodo susmulkinto šokolado
1/3 puodelio riebios grietinėlės
1 v. š. aviečių likerio
2 v. š. kambario temperatūros sviesto
Avietinei plaktai grietinėlei:
1 puodelis aviečių džemo
1 v. š. aviečių likerio
1 puodelis riebios grietinėlės
12 šviežių aviečių
Tešlai persijoti miltus, kakavą, cukraus pudrą ir druską. Sudėti sviestą ir pirštais ar dviem peiliais trinti sviestą į miltus, kol pasidarys trupinėliai. Nedideliame dubenėlyje išmaišyti trynį ir 1 a. š. ledinio vandens. Šakute atsargiai įmaišyti į trupinius ir maišyti, kol susimaišys. Dėti tešlą ant vos vos miltais pabarstyto stalo ir greitai suformuoti rutulį. Jei tešla per sausa, kad gautųsi rutulys dar pilti šaukštelį ledinio vandens. Tešlos rutulį išploti į diską, suvynioti į plėvelę ir šaldyti apie 1 val.
Padalinti tešlą į 12 dalių. Iš kiekvienos dalies suformuoti rutuliuką. Kiekvieną rutuliuką iškočioti tarp dviejų plėvelės lakštų. Tešla iškloti krepšelio formos dugną ir sieneles. Jei susidarytų oro burbuliukai, juos atsargiai pradurti dantų krapštukų, atsargiai pirštu išleisti orą ir prispausti tešlą prie formos. Paruoštus krepšelius dar šaldyti 30 min.
Orkaitę įkaitinti iki 200º C. Kepti krepšelius 12 14 min., kol atrodys sausi, bet nepatamsėję. 10 min. aušinti ant grotelių, tada išimti iš formelių ir visiškai ataušinti.
Įdarui sudėti šokoladą į dubenį. Mažame puodelyje užvirti grietinėlę. Nukelti nuo viryklės ir įmaišyti likerį. Užpilti grietinėlę ant šokolado ir palaukti 1 min. Tada šokoladą lėtai bet kruopščiai išmaišyti. Įmaišyti sviestą. Dėti įdarą į ataušusius krepšelius. Atsargiai supurtyti krepšelius, kad įdaras lygiai pasiskirstytų. Šaldyti, kol įdaras sustings apie 1 val.
Avietinei grietinėlei aviečių džemą pašildyti, kol pradės burbuliuoti ir suskystės. Pertrinti per sietelį į nedidelį indelį ir įmaišyti likerį. Turėtų gautis apie ½ puodelio džemo. Gerai ataušinti, bent 30 min. Grietinėlę lengvai išplakti. Sudėti džemą ir išplakti iki standumo. Konditeriniu maišeliu išspausti grietinėle ant krepšelių, papuošti šviežiomis avietėmis. Laikyti šaltai.
P. S. puodelis 237 ml. Gal ir atrodo labai sudėtinga, bet tikrai verta pasivarginti skonis nepaprastas...


