Kepta kiauliena
1 2 kg kiaulienos sprandinės gabalas
česnako galva
sauja džiovintų slyvų, abrikosų
druskos, pipirų
majonezo
Sprandinėje padaryti nedidelių įpjovų, į kurias prikišti česnako skiltelių ir džiovintų vaisių. Mėsą ištrinti druska ir pipirais. Aptepti majonezu. Standžiai suvynioti į foliją (arba dėti į kepimo rankovę) ir kepti iki 200º C orkaitėje 1 2 val. (iki kepimo pabaigos likus 20 min. praplėšti foliją ar kepimo rankovę, kad mėsa apskrustų).
P. S. nieko nauja čia nėra, bet mėsa gavosi skani Kepimo laikas priklauso nuo jūsų orkaitės ir mėsos gabalo dydžio... Ar mėsa iškepė, tikrinau termometru - geras tai daiktas Kepiau kepimo rankovėje. Abrikosų, gaila, neturėjau... Manau, su jais būtų buvę dar skaniau... Bet iš principo ir taip gavosi super... Teoriškai iškeptą mėsą reikėtų iškart standžiai suvynioti į foliją ir palaukti prieš pjaustant bent 20 min., kad mėsa išliktų sultinga, bet mes valgėm iškart
Sveikos
aš tai viriau azijietišką vištienos sriubą, vyrui labai patiko, tik man ji tokia tamsi gavosi, gal sakau nuo sojos padazo??
ir vakar kepiau varškės keksą su šokolado gabaliukais, vakar buvo skanumėlis, dar šiltas bet šiandien, kai atsipjoviau gabaliuką, tai toks, na suzmekęs, kaip ir susispaudęs, nežinau, bet jau nebe toks skanus
o matau naujas receptukas mėsos, jei ne šiandien, tai rytoj išbandysiu
aš tai viriau azijietišką vištienos sriubą, vyrui labai patiko, tik man ji tokia tamsi gavosi, gal sakau nuo sojos padazo??
ir vakar kepiau varškės keksą su šokolado gabaliukais, vakar buvo skanumėlis, dar šiltas bet šiandien, kai atsipjoviau gabaliuką, tai toks, na suzmekęs, kaip ir susispaudęs, nežinau, bet jau nebe toks skanus
o matau naujas receptukas mėsos, jei ne šiandien, tai rytoj išbandysiu
QUOTE(kriziukas @ 2007 01 19, 10:46)
ir vakar kepiau varškės keksą su šokolado gabaliukais, vakar buvo skanumėlis, dar šiltas bet šiandien, kai atsipjoviau gabaliuką, tai toks, na suzmekęs, kaip ir susispaudęs, nežinau, bet jau nebe toks skanus
Greičiausiai taip gavosi todėl, kad dar karštą keksą supjaustei - keksus reikėtų pilnai atvėsinti ir tik tada skanauti. Na, tokie jau jie - lepūs kaip vyrai
QUOTE(darzelis @ 2007 01 18, 22:57)
Labas. Aš darau tokį įdarą: šalto rūkymo šoninė (kad būtų ir mėsytės ir lašinukų), svogūnų daug smulkiai papjaustau, pipiriukų ir kokių nors prieskonių mėsai (aš naudoju Santa Marijos prieskonius). Viską drai išmaišau ir dedu į bandeles. Mėsos įdaro kepti nereikia.
Ačiū,bandysiu kept
QUOTE(Katu @ 2007 01 19, 11:09)
Greičiausiai taip gavosi todėl, kad dar karštą keksą supjaustei - keksus reikėtų pilnai atvėsinti ir tik tada skanauti. Na, tokie jau jie - lepūs kaip vyrai
Man ir taip buvo, supjausčiau, o kitą dieną jau toks susmegęs buvo....
Nieko pasitaisysim
Sveikos šeimininkutės,kepiau itališkas bandeles vakar vakare 10 val gavosi šiandien vėl kepsiu ir anyta užsimanė recepto Blynas universalas irgi super,bet pirmą kartą kai kepiau tai turėjau prastą popierių vos nereikėjo su juo visu valgyti kepiau su krabų lazdelėmis Kitą kartą kepsiu krevetėmis.Aš taip noriu tų matavimo šaukštelių,bet mano miestuke jų nėra dažnai būnu Klaipėdoje,gal kuri žinote kur jų būna Klaipėdoje Duonkepės irgi noriu dabar derinu su MB Kepsiu kiaulieną pagal naujausią receptą,esu kiaulienos ėdikė
QUOTE(Katu @ 2007 01 19, 10:09)
Greičiausiai taip gavosi todėl, kad dar karštą keksą supjaustei - keksus reikėtų pilnai atvėsinti ir tik tada skanauti. Na, tokie jau jie - lepūs kaip vyrai
na taip, pjausčiau dar karštą tai gal ir dėl to... nu nieko, kitą kartą pasitaisysiu
QUOTE(Martyna @ 2007 01 18, 16:40)
Už ką man balionas? Turbūt už tai, kad vakar pagaliau išbandžiau kinietiškus paplotėlius Seniai jau seilę varvinau, bet vyrui tokie patiekalai nepatinka, tai nebuvo kaip kept, bet vakar sesė atvažiavo ir išbandėm Nugi Dabar sakė dažniau atvažiuos ir visada kepsim juos
o kur paplotėlių receptas? niekaip jo nerandu...
Sonatina, nelabai supratau to paplotėlių recepto, kam padalinti tešlą į dvi dalis, ar tai antram papločiui ir keptuvę tik ištepti sviestu, o po to nereikia jokio riebalo?
Uliuliuska, na jei nemėgstate kepenėlių iš principo, tai joks receptas neprivers jų pamėgti O dėl kekso tai net neįsivaizduoju, kodėl taip atsitiko... Ar tikrai visus produktus tiksliai matavai?
darzeli
Nolina, džiaugiuosi, kad varškėčiai patiko (o ką, tavo mergina labai išranki? )
daffni
Mama_Tania, tai nebloga pyrago reklama Net 15 000 žmonių gamins O kodėl nieko nedarai su svogūnais?
Daivve, labai džiaugiuosi, kad universalus blynas patiko (o ir įdaras pagal aprašymą turėtų būti super... )
kriziuk, tai sriuba tikrai nuo sojos padažo tamsoka O kaip tu keksą per naktį laikei? Ta prasme, į ką nors vyniojai ar kaip? Tikiuosi mėsa gausis skani
Katu, tikrai tie keksai, kaip ir vyrai
noir1, džiaugiuosi, kad bandelės pavyko, o ir blynas gavosi skanus Tikiuosi ir mėsa patiks... Dėl šaukštų Klaipėdoje neatsakysiu, o duonkepė - geras daiktas...
mamushka, ačiū
jurginėli, tešlą reikia dalinti į dvi dalis, nes gaunasi du paplotėliai Taip, riebalais reikia šiek tiek patepti du kartus - prieš kepant pirmą paplotėlį ir prieš kepant antrą paplotėlį
darzeli
Nolina, džiaugiuosi, kad varškėčiai patiko (o ką, tavo mergina labai išranki? )
daffni
Mama_Tania, tai nebloga pyrago reklama Net 15 000 žmonių gamins O kodėl nieko nedarai su svogūnais?
Daivve, labai džiaugiuosi, kad universalus blynas patiko (o ir įdaras pagal aprašymą turėtų būti super... )
kriziuk, tai sriuba tikrai nuo sojos padažo tamsoka O kaip tu keksą per naktį laikei? Ta prasme, į ką nors vyniojai ar kaip? Tikiuosi mėsa gausis skani
Katu, tikrai tie keksai, kaip ir vyrai
noir1, džiaugiuosi, kad bandelės pavyko, o ir blynas gavosi skanus Tikiuosi ir mėsa patiks... Dėl šaukštų Klaipėdoje neatsakysiu, o duonkepė - geras daiktas...
mamushka, ačiū
jurginėli, tešlą reikia dalinti į dvi dalis, nes gaunasi du paplotėliai Taip, riebalais reikia šiek tiek patepti du kartus - prieš kepant pirmą paplotėlį ir prieš kepant antrą paplotėlį
QUOTE(pince @ 2007 01 18, 11:09)
Norėjau paklausti, kaip daryti lašinukų įdarą į bandeles,kokių lašinukų reikia ,šalto ar karšto rūkymo,su raumenuku ar be,ar reikia kepinti ir dar ką nors d
ėti,nesu kepusi ar tiks bandelių su cinamonu tešla ar geriau kuri kita???
Ir jeigu jau rašau tai SONATINA TU SUPER ,sąrašo nedėsiu ,bet gaminau tikrai daug ką, meniu namie dabar labai įvairus tavo dėka
ėti,nesu kepusi ar tiks bandelių su cinamonu tešla ar geriau kuri kita???
Ir jeigu jau rašau tai SONATINA TU SUPER ,sąrašo nedėsiu ,bet gaminau tikrai daug ką, meniu namie dabar labai įvairus tavo dėka
gal dar nepaveluotai patarsiu .
Tešlą pyragėliams darau šitą močiutės mielinė tešla. O įdarui, tai perku šalto rūkymo šoninę ("Biovelos" mūsų šeimynai skaniausia), juos pakepinu su svogūnu, papipirinu ir įdedu grietinės 12% , ir dar truputuką patroškinu. Pyragėliai superiniai gaunasi, dingsta nuo stalo per 5 minutes.