O aš šiandien pietums gaminau Šepardo pyragą. Tikrai labai skanu. Ir šeimynai labai patiko O vaikai raitė,net ausys linko
QUOTE(Sonatina @ 2007 01 18, 14:10)
Mama_Tania, o nebandei tešlą subadyti šakute, uždengti folija ir apkepti pripylus pilną formą pupelių? Štai taip:
arba taip
arba taip
ne, nežinojau, kad taip reikia
už tokį gerą patarymą, nes pusė miesto keps tavo pyragą ( ir krekerio tortą )
Aciu tau, Sonatina, uz nuostabius ir greitai paruosiamus receptus vakar vakare kepiau jogurtinius plynus, siandien pietums-mesos kukulius su sureliu. viskas labai skanu rytoj darysiu vistiena su darzovem jogurto padaze,tikiuosi gausis skaniai
Ką tik iškepiau Mėsos apkepą, nugi laaaabai skanu
QUOTE(valiute @ 2007 01 18, 14:20)
Na, pagaliau aš išsiruošiau padaryti plikytos tešlos pyragėlius
Ale buvau visai tundra, galvojau prasikrapštysiu visą dieną Ištikrųjų labai lengvai ir greitai gaminamas patiekalas... tik man įdaras riebokas... manau kitą kartą sviestą pakeisiu plakta grietinėle, sumaišyta su želatina...
Ale buvau visai tundra, galvojau prasikrapštysiu visą dieną Ištikrųjų labai lengvai ir greitai gaminamas patiekalas... tik man įdaras riebokas... manau kitą kartą sviestą pakeisiu plakta grietinėle, sumaišyta su želatina...
o jau kad pagavo mane įkvėpimas kai pamačiau nuotrauką... tai jau iškepiau:) manau kad kazkas ne taip- iškilo puikiai, lyg ir viskas ok- bet kad pavirsius traškus... kodėl? taip turi būti? į pirktus plikytus pyragėlius tai niekuo nepanašus... dar bandysiu kažkaip įdarą sukišti, nes švirkšto neturiu tai...
lora++, džiaugiuosi, kad šįkart itališkos bandelės pavyko
valiute, galima pasidaryti ir kitokį įdarą visai be riebalų :
Prancūziškas kremas (French Pastry Cream):
2 kiaušiniai
350 ml pieno
4 v. š. krakmolo
1/2 st. cukraus
Sumaišyti krakmolą su 1/4 st. cukraus, įmaišyti ten kiaušinius, trinti tol, kol neliks gumuliukų. Likusią 1/4 st. cukraus supilti į puodą su pienu ir užvirti. Nuolat maišant į kiaušinių masę plona srovele supilti karštą pieną, tada vėl viską supilti atgal į puodą ir pavirti ant silpnos ugnies kelias minutes, kol sutirštės (neužvirti). Nukelti kremą nuo viryklės, perdėti į dubenį, uždengti plėvele (taip, kad plėvelė liestų visą kremo paviršių) ir visiškai ataušinti.
Mano pateikto plikytos tešlos recepto kiekiui reikia bent dvigubos kremo normos
laurechka, jei neturi švirkšto - teks nupjauti pyragaičio viršų, įdėti kremo ir uždengti "kepurėle"... Arba įsigyti švirkštą (man patogiau konditeriniai maišeliai su antgaliais). Geriausiai tinka toks antgalis:
Su maišeliu tikrai nepavyks, na nebent dar mėgint susukt iš standesnio popieriaus tūtelę...
Martyna, aha, būtent už paplotėlius Džiaugiuosi, kad pagaliau išbandei ir nenusivylei Malonu ir kad "Manijus" patiko
nengamo, malonu, kad Šepardo pyragas ir jums patiko
Mama_Tania, o kokio dydžio miestas?
curly , nėra už ką Džiaugiuosi, kad receptai pravertė
matre, smagu, kad apkepas patiko
LIAN, šiaip po kiek laiko su įdaru pyragėliai gerokai suminkštėja Dar vis ruošiuosi pamėginti tešlą daryti ne su vandeniu, o su pienu - gal tada gautųsi minkštesni?
valiute, galima pasidaryti ir kitokį įdarą visai be riebalų :
Prancūziškas kremas (French Pastry Cream):
2 kiaušiniai
350 ml pieno
4 v. š. krakmolo
1/2 st. cukraus
Sumaišyti krakmolą su 1/4 st. cukraus, įmaišyti ten kiaušinius, trinti tol, kol neliks gumuliukų. Likusią 1/4 st. cukraus supilti į puodą su pienu ir užvirti. Nuolat maišant į kiaušinių masę plona srovele supilti karštą pieną, tada vėl viską supilti atgal į puodą ir pavirti ant silpnos ugnies kelias minutes, kol sutirštės (neužvirti). Nukelti kremą nuo viryklės, perdėti į dubenį, uždengti plėvele (taip, kad plėvelė liestų visą kremo paviršių) ir visiškai ataušinti.
Mano pateikto plikytos tešlos recepto kiekiui reikia bent dvigubos kremo normos
laurechka, jei neturi švirkšto - teks nupjauti pyragaičio viršų, įdėti kremo ir uždengti "kepurėle"... Arba įsigyti švirkštą (man patogiau konditeriniai maišeliai su antgaliais). Geriausiai tinka toks antgalis:
Su maišeliu tikrai nepavyks, na nebent dar mėgint susukt iš standesnio popieriaus tūtelę...
Martyna, aha, būtent už paplotėlius Džiaugiuosi, kad pagaliau išbandei ir nenusivylei Malonu ir kad "Manijus" patiko
nengamo, malonu, kad Šepardo pyragas ir jums patiko
curly , nėra už ką Džiaugiuosi, kad receptai pravertė
matre, smagu, kad apkepas patiko
LIAN, šiaip po kiek laiko su įdaru pyragėliai gerokai suminkštėja Dar vis ruošiuosi pamėginti tešlą daryti ne su vandeniu, o su pienu - gal tada gautųsi minkštesni?
QUOTE(Sonatina @ 2007 01 18, 15:39)
Su kepenelem.........nu gal pirmam kartui reikejo is puses dozes daryti, nes vyras iskrapste visus obolius, o man paliko kepenys
O keksas kazkodel sviesioji puse po 30 min. kepimo liko skista, o ruda issikepe.
QUOTE(pince @ 2007 01 18, 11:09)
Norėjau paklausti, kaip daryti lašinukų įdarą į bandeles,kokių lašinukų reikia ,šalto ar karšto rūkymo,su raumenuku ar be,ar reikia kepinti ir dar ką nors d
ėti,nesu kepusi ar tiks bandelių su cinamonu tešla ar geriau kuri kita???
ėti,nesu kepusi ar tiks bandelių su cinamonu tešla ar geriau kuri kita???
Labas. Aš darau tokį įdarą: šalto rūkymo šoninė (kad būtų ir mėsytės ir lašinukų), svogūnų daug smulkiai papjaustau, pipiriukų ir kokių nors prieskonių mėsai (aš naudoju Santa Marijos prieskonius). Viską drai išmaišau ir dedu į bandeles. Mėsos įdaro kepti nereikia.
labas rytas, kepiau varškėčius ir mergina mano valgė
QUOTE(darzelis @ 2007 01 18, 22:57)
Labas. Aš darau tokį įdarą: šalto rūkymo šoninė (kad būtų ir mėsytės ir lašinukų), svogūnų daug smulkiai papjaustau, pipiriukų ir kokių nors prieskonių mėsai (aš naudoju Santa Marijos prieskonius). Viską drai išmaišau ir dedu į bandeles. Mėsos įdaro kepti nereikia.
Tokį įdariuką ir mes daug kur naudojam Šiaip man tie visokie lašinukai tai nei šis nei tas, ale perkam šoninę, kur beveik vien mėsytė, tai va ją tikrai ypač mano brangusis mėgstą daug kur dėti:)) nu nebūtų vyras lietuvis:)))
QUOTE(Sonatina @ 2007 01 18, 19:42)
apie 30 000 gyventojų...
QUOTE(darzelis @ 2007 01 18, 21:57)
su svogūnais stengiuosi nieko nedaryti, o kaip reikia (turiu omeny, kaip tai darote?) smulkiai papjaustyti ?
Na mergaitės, žinokit, universalus blynas - tai dalykas... mmm.... vyras sakė, kur būna pirkti tokių dalykų? teko ilgai įtikinėt, kad tai aš pati aš... viską padariau pati pradžia tai įtartina buvo, toks skystimėlis į skarda supiltas, dar ir sviestuką pamiršau uždėlioti, tai jau kai trūputį apkepė - sukaišiojau vistiek. O įdarui padariau skanią varškytę su razinom, kondensuotu pienu ir pertepiau blyną. Nerealus skonis... Eilinį kartą ačiū Sonatinai (dažnai nesigiriu, bet daug ką esu išbandžiusi)