Įkraunama...
Įkraunama...

Skanaus! - 7

O aš šiandien pietums gaminau Šepardo pyragą. Tikrai labai skanu. Ir šeimynai labai patiko thumbup.gif thumbup.gif O vaikai raitė,net ausys linko lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Sonatina @ 2007 01 18, 14:10)
Mama_Tania, o nebandei tešlą subadyti šakute, uždengti folija ir apkepti pripylus pilną formą pupelių? g.gif Štai taip:

user posted image

arba taip ax.gif

user posted image

ne, nežinojau, kad taip reikia

aciuks.gif už tokį gerą patarymą, nes pusė miesto keps tavo pyragą ( lotuliukas.gif ir krekerio tortą lotuliukas.gif )
Atsakyti
Aciu tau, Sonatina, uz nuostabius ir greitai paruosiamus receptus 4u.gif vakar vakare kepiau jogurtinius plynus, siandien pietums-mesos kukulius su sureliu. viskas labai skanu thumbup.gif rytoj darysiu vistiena su darzovem jogurto padaze,tikiuosi gausis skaniai ax.gif
Atsakyti
Ką tik iškepiau Mėsos apkepą, nugi laaaabai skanu thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(valiute @ 2007 01 18, 14:20)
Na, pagaliau aš išsiruošiau padaryti plikytos tešlos pyragėlius ax.gif
Ale buvau visai tundra, galvojau prasikrapštysiu visą dieną doh.gif Ištikrųjų labai lengvai ir greitai gaminamas patiekalas... tik man įdaras riebokas... manau kitą kartą sviestą pakeisiu plakta grietinėle, sumaišyta su želatina...
user posted image

o jau kad pagavo mane įkvėpimas kai pamačiau nuotrauką...smile.gif tai jau iškepiau:) manau kad kazkas ne taip- iškilo puikiai, lyg ir viskas ok- bet kad pavirsius traškus... kodėl? taip turi būti? į pirktus plikytus pyragėlius tai niekuo nepanašus... dar bandysiu kažkaip įdarą sukišti, nes švirkšto neturiu tai...smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo LIAN: 18 sausio 2007 - 19:13
lora++, džiaugiuosi, kad šįkart itališkos bandelės pavyko smile.gif

valiute, galima pasidaryti ir kitokį įdarą visai be riebalų smile.gif :

Prancūziškas kremas (French Pastry Cream):

2 kiaušiniai
350 ml pieno
4 v. š. krakmolo
1/2 st. cukraus

Sumaišyti krakmolą su 1/4 st. cukraus, įmaišyti ten kiaušinius, trinti tol, kol neliks gumuliukų. Likusią 1/4 st. cukraus supilti į puodą su pienu ir užvirti. Nuolat maišant į kiaušinių masę plona srovele supilti karštą pieną, tada vėl viską supilti atgal į puodą ir pavirti ant silpnos ugnies kelias minutes, kol sutirštės (neužvirti). Nukelti kremą nuo viryklės, perdėti į dubenį, uždengti plėvele (taip, kad plėvelė liestų visą kremo paviršių) ir visiškai ataušinti.

Mano pateikto plikytos tešlos recepto kiekiui reikia bent dvigubos kremo normos smile.gif

laurechka, jei neturi švirkšto - teks nupjauti pyragaičio viršų, įdėti kremo ir uždengti "kepurėle"... Arba įsigyti švirkštą (man patogiau konditeriniai maišeliai su antgaliais). Geriausiai tinka toks antgalis:

user posted image

Su maišeliu tikrai nepavyks, na nebent dar mėgint susukt iš standesnio popieriaus tūtelę... g.gif

Martyna, aha, būtent už paplotėlius lotuliukas.gif Džiaugiuosi, kad pagaliau išbandei ir nenusivylei smile.gif Malonu ir kad "Manijus" patiko mirksiukas.gif

nengamo, malonu, kad Šepardo pyragas ir jums patiko smile.gif

Mama_Tania, o kokio dydžio miestas? tongue.gif

curly smile.gif, nėra už ką 4u.gif Džiaugiuosi, kad receptai pravertė smile.gif

matre, smagu, kad apkepas patiko rolleyes.gif

LIAN, šiaip po kiek laiko su įdaru pyragėliai gerokai suminkštėja smile.gif Dar vis ruošiuosi pamėginti tešlą daryti ne su vandeniu, o su pienu - gal tada gautųsi minkštesni? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Sonatina @ 2007 01 18, 15:39)
daffni, ačiū 4u.gif

Uliuliuska, o kas nutiko??? blink.gif

Su kepenelem.........nu gal pirmam kartui reikejo is puses dozes daryti, nes vyras iskrapste visus obolius, o man paliko kepenys
O keksas doh.gif kazkodel sviesioji puse po 30 min. kepimo liko skista, o ruda issikepe.
Atsakyti
QUOTE(pince @ 2007 01 18, 11:09)
Norėjau paklausti, blush2.gif kaip daryti lašinukų įdarą į bandeles,kokių lašinukų reikia ,šalto ar karšto rūkymo,su raumenuku ar be,ar reikia kepinti ir dar ką nors d
ėti,nesu kepusi wub.gif ar tiks bandelių su cinamonu tešla ar geriau kuri kita???


Labas. Aš darau tokį įdarą: šalto rūkymo šoninė (kad būtų ir mėsytės ir lašinukų), svogūnų daug smulkiai papjaustau, pipiriukų ir kokių nors prieskonių mėsai (aš naudoju Santa Marijos prieskonius). Viską drai išmaišau ir dedu į bandeles. Mėsos įdaro kepti nereikia.
Atsakyti
labas rytas, kepiau varškėčius thumbup.gif ir mergina mano valgė bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(darzelis @ 2007 01 18, 22:57)
Labas. Aš darau tokį įdarą: šalto rūkymo šoninė (kad būtų ir mėsytės ir lašinukų), svogūnų daug smulkiai papjaustau, pipiriukų ir kokių nors prieskonių mėsai (aš naudoju Santa Marijos prieskonius). Viską drai išmaišau ir dedu į bandeles. Mėsos įdaro kepti nereikia.



Tokį įdariuką ir mes daug kur naudojam drinks_cheers.gif Šiaip man tie visokie lašinukai tai nei šis nei tas, ale perkam šoninę, kur beveik vien mėsytė, tai va ją tikrai ypač mano brangusis mėgstą daug kur dėti:)) nu nebūtų vyras lietuvis:))) biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Sonatina @ 2007 01 18, 19:42)
Mama_Tania, o kokio dydžio miestas? tongue.gif

lotuliukas.gif apie 30 000 gyventojų...

QUOTE(darzelis @ 2007 01 18, 21:57)
Labas. Aš darau tokį įdarą: šalto rūkymo šoninė (kad būtų ir mėsytės ir lašinukų), svogūnų daug smulkiai papjaustau, pipiriukų ir kokių nors prieskonių mėsai (aš naudoju Santa Marijos prieskonius). Viską drai išmaišau ir dedu į bandeles. Mėsos įdaro kepti nereikia.

su svogūnais stengiuosi nieko nedaryti, o kaip reikia (turiu omeny, kaip tai darote?) smulkiai papjaustyti ax.gif ?
Atsakyti
Na mergaitės, žinokit, universalus blynas - tai dalykas... mmm.... 4u.gif vyras sakė, kur būna pirkti tokių dalykų? lotuliukas.gif lotuliukas.gif teko ilgai įtikinėt, kad tai aš pati aš... viską padariau pati lotuliukas.gif lotuliukas.gif pradžia tai įtartina buvo, toks skystimėlis į skarda supiltas, dar ir sviestuką pamiršau uždėlioti, tai jau kai trūputį apkepė - sukaišiojau vistiek. O įdarui padariau skanią varškytę su razinom, kondensuotu pienu ir pertepiau blyną. Nerealus skonis... Eilinį kartą ačiū Sonatinai 4u.gif (dažnai nesigiriu, bet daug ką esu išbandžiusi) 4u.gif 4u.gif
Atsakyti