lora++, džiaugiuosi, kad šįkart itališkos bandelės pavyko
valiute, galima pasidaryti ir kitokį įdarą visai be riebalų

:
Prancūziškas kremas (French Pastry Cream):
2 kiaušiniai
350 ml pieno
4 v. š. krakmolo
1/2 st. cukraus
Sumaišyti krakmolą su 1/4 st. cukraus, įmaišyti ten kiaušinius, trinti tol, kol neliks gumuliukų. Likusią 1/4 st. cukraus supilti į puodą su pienu ir užvirti. Nuolat maišant į kiaušinių masę plona srovele supilti karštą pieną, tada vėl viską supilti atgal į puodą ir pavirti ant silpnos ugnies kelias minutes, kol sutirštės (neužvirti). Nukelti kremą nuo viryklės, perdėti į dubenį, uždengti plėvele (taip, kad plėvelė liestų visą kremo paviršių) ir visiškai ataušinti.
Mano pateikto plikytos tešlos recepto kiekiui reikia bent dvigubos kremo normos
laurechka, jei neturi švirkšto - teks nupjauti pyragaičio viršų, įdėti kremo ir uždengti "kepurėle"... Arba įsigyti švirkštą (man patogiau konditeriniai maišeliai su antgaliais). Geriausiai tinka toks antgalis:

Su maišeliu tikrai nepavyks, na nebent dar mėgint susukt iš standesnio popieriaus tūtelę...
Martyna, aha, būtent už paplotėlius

Džiaugiuosi, kad pagaliau išbandei ir nenusivylei

Malonu ir kad "Manijus" patiko
nengamo, malonu, kad Šepardo pyragas ir jums patiko
Mama_Tania, o kokio dydžio miestas?
curly
, nėra už ką

Džiaugiuosi, kad receptai pravertė
matre, smagu, kad apkepas patiko
LIAN, šiaip po kiek laiko su įdaru pyragėliai gerokai suminkštėja

Dar vis ruošiuosi pamėginti tešlą daryti ne su vandeniu, o su pienu - gal tada gautųsi minkštesni?