Mama_Tania, o nebandei tešlą subadyti šakute, uždengti folija ir apkepti pripylus pilną formą pupelių? Štai taip:
arba taip
QUOTE(Mama_Tania @ 2007 01 18, 11:55)
aš lygiai tokias turiu - irgi nesigailiu, kad įsigijau
į temą: 3 kartus gaminau Cukinijų pyragą su tunu, ir visi 3 kartai tešlos šonai nukrito, ir teko išimt ir gelbėti. Antrą kartą net gerai užšaldžiau, kad sunku buvo iškočioti (labai). Trečia tik gerai užšaldžiau, biški lengviau buvo iškočioti, bet vistiek po pirmos minutės kraštai susilygino su dugnu, ir kas minutę, reikėjo traukt iš orkaitės ir kelti kraštus, gal kokias 5-7 min. kas minutę - KAIPGI REIKIA TĄ TEŠLĄ KEPT?
į temą: 3 kartus gaminau Cukinijų pyragą su tunu, ir visi 3 kartai tešlos šonai nukrito, ir teko išimt ir gelbėti. Antrą kartą net gerai užšaldžiau, kad sunku buvo iškočioti (labai). Trečia tik gerai užšaldžiau, biški lengviau buvo iškočioti, bet vistiek po pirmos minutės kraštai susilygino su dugnu, ir kas minutę, reikėjo traukt iš orkaitės ir kelti kraštus, gal kokias 5-7 min. kas minutę - KAIPGI REIKIA TĄ TEŠLĄ KEPT?
Man nieko panašaus nebuvo įvykę (pyragą kepiau ne vieną kartą).
Balta duona su pyne
4 puodeliai miltų
3 a. š. sausų mielių
80 g ištirpinto ir praaušinto sviesto ar margarino
1 kiaušinis
2,5 puodelio pieno
2 v. š. cukraus
1,5 a. š. druskos
1 kiaušinio trynys + 1 v. š. pieno viršui aptepti
Mieles išmaišyti šiltame piene su cukrumi. Suberti miltus, druską, dėti sviestą ir kiaušinį. Minkyti tešlą ~ 15 min. Tešla turi gauti minkšta, bet beveik visiškai nelipti prie rankų. Tešlą pridengti plėvele ir šiltai kildinti, kol padvigubės (~ 1 val.). Išminkyti. Atskirti nedidelį gabaliuką tešlos. Iš didesniojo tešlos gabalo suformuoti pailgą kepalą ir dėti į stačiakampę riebalais pateptą formą. Likusį tešlos gabaliuką padalinti į tris dalis. Kiekvieną iškočioti į ploną virvelę, iš jų supinti pynę. Pynę atsargiai uždėti ant tešlos vidurio per visą ilgį. Formą pridengti ir dar šiltai kildinti 30 40 min.
Orkaitę įkaitinti iki 190º C. Trynį sumaišyti su pienu ir aptepti pakilusios duonos viršų. Galima pabarstyti aguonomis, sezamo sėklomis ir pan.
Kepti 30 35 min.
P. S. puodelis - 236 ml. Kaip jau rašiau šiandien, tešla gavosi neįtikėtinai skysta... Gal dėl to, kad recepte reikia taip vadinamų miltų duonai (bread flour), o pas mus nieko panašaus nėra... Beje, mielių įdėjau 1 pakelį (7 g), nors tai ir buvo tik maždaug 2 su trupučiu a. š. Be to, dar bandžiau užmaišyti duonkepėje, bet buvo akivaizdžiai per daug produktų, ir duonkepė tiesiog nebepavežė... Tad išdrėbiau tešlą ant stalo ir bėriau papildomai miltų (ir gana nemažai), kol gavosi normali minkšta ir vos vos limpanti tešla... Pakilo nerealiai... Todėl dar papildomai siūlau formą iškloti kepimo popieriumi suformuojant paaukštintus kraštus (arba imti didesnę formą )... O skonis fantastiškas (sakyčiau, kaip kokios pagerintos pynutės)...
Nu jau bulkikės gražumas
nu tai as irgi pasieškosiu tų svarstyklių senukuosna, tai jau nenukrypsiu i sali:)) siaip gamindama visus kitus patiekalus nei aš nei draugas nesveriam niekada, bet va visokiams saldėsiams to tikrai reikia:))
nu tai as irgi pasieškosiu tų svarstyklių senukuosna, tai jau nenukrypsiu i sali:)) siaip gamindama visus kitus patiekalus nei aš nei draugas nesveriam niekada, bet va visokiams saldėsiams to tikrai reikia:))
Man vakar visiskas pravalas su kepenelem ir keksu su kriausem (nors jau trys kart dariau pagal recepta, vakar kazkokia nesamone gavosi) Matyt menulis
Na, pagaliau aš išsiruošiau padaryti plikytos tešlos pyragėlius
Ale buvau visai tundra, galvojau prasikrapštysiu visą dieną Ištikrųjų labai lengvai ir greitai gaminamas patiekalas... tik man įdaras riebokas... manau kitą kartą sviestą pakeisiu plakta grietinėle, sumaišyta su želatina...
Ale buvau visai tundra, galvojau prasikrapštysiu visą dieną Ištikrųjų labai lengvai ir greitai gaminamas patiekalas... tik man įdaras riebokas... manau kitą kartą sviestą pakeisiu plakta grietinėle, sumaišyta su želatina...
O kaip idara idet i tas plykitas bandeles? As neturiu konditerinio svirksto (reiks parsivezt is LT, nes baba kelis turi), tai tada man jas ipjaut kaip nors ir su saukstu det, ar idara isdejus i maiseli bandyt pristumti???
QUOTE(Sonatina @ 2007 01 18, 10:23)
Martyna
Už ką man balionas? Turbūt už tai, kad vakar pagaliau išbandžiau kinietiškus paplotėlius Seniai jau seilę varvinau, bet vyrui tokie patiekalai nepatinka, tai nebuvo kaip kept, bet vakar sesė atvažiavo ir išbandėm Nugi Dabar sakė dažniau atvažiuos ir visada kepsim juos
Dar dariau tortą "Marsas", tik pas mane jis "Manijus" gavosi, nes prie namų parduotuvėse nebuvo "Mars" šokoladukų, tai pirkau "Maniją" Šiaip nieko toks, tik man norėtųsi kokių vaisių tame kreme vietoj šokoladukų, pvz. šviežių braškių Bet sesė sakė, kad nesąmonė, su šokoladukais daug skaniau
QUOTE(laurechka @ 2007 01 18, 16:38)
O kaip idara idet i tas plykitas bandeles? As neturiu konditerinio svirksto (reiks parsivezt is LT, nes baba kelis turi), tai tada man jas ipjaut kaip nors ir su saukstu det, ar idara isdejus i maiseli bandyt pristumti???
panaudok paprasciausia maiseli, prakirpk kamputi ir viskas, arba is kepimo popieriaus tutele susuk.
QUOTE(laurechka @ 2007 01 18, 16:38)
O kaip idara idet i tas plykitas bandeles? As neturiu konditerinio svirksto (reiks parsivezt is LT, nes baba kelis turi), tai tada man jas ipjaut kaip nors ir su saukstu det, ar idara isdejus i maiseli bandyt pristumti???
Manau, galima trūputį prapjauti ir atsargiai įdarą dėti... ašku daug patogiau su švirkštu