Įkraunama...
Įkraunama...

Skanaus! - 7

saliero stieba tai ta prasme gumbas ? ar kotai be lapu ? ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mamushka: 18 sausio 2007 - 11:03
mamushka, ne ne gumbas smile.gif Gumbas - ta būtų saliero šaknis, o stiebai (ar kotai) atrodo taip:

user posted image

Ir vartoti juos reikia be lapų ax.gif
Atsakyti
Norėjau paklausti, blush2.gif kaip daryti lašinukų įdarą į bandeles,kokių lašinukų reikia ,šalto ar karšto rūkymo,su raumenuku ar be,ar reikia kepinti ir dar ką nors d
ėti,nesu kepusi wub.gif ar tiks bandelių su cinamonu tešla ar geriau kuri kita???
Ir jeigu jau rašau tai SONATINA TU SUPER thumbup.gif ,sąrašo nedėsiu ,bet gaminau tikrai daug ką, meniu namie dabar labai įvairus tavo dėka 4u.gif
Atsakyti
user posted image

Jautienos ir lęšių troškinys

500 g maltos jautienos
1 svogūno galva, supjaustyta kubeliais
1 česnako skiltelė, išspausta spaudykle
200 g pievagrybių, supjaustytų riekėmis
1 skardinė konservuotų pomidorų be odelių
1 saliero stiebas, supjaustytas riekėmis
1 morka, supjaustyta riekėmis
1 puodelis nevirtų lęšių
3 puodeliai vandens
1/4 puodelio raudono vyno (nebūtinai)
1 lauro lapelis
2 v. š. smulkintų petražolių
1 a. š. druskos
1 kubelis jautienos sultinio
1/4 a. š. maltų juodųjų pipirų

Dideliame puode apkepti faršą su svogūnais ir česnakais, kol mėsa nebebus rausva. Suberti pievagrybius ir dar pakepinti. Įmaišyti likusius ingredientus, užvirti, primažinti ugnį ir virti uždengus, kartais pamaišant, kol lęšiai suminkštės (apie 40 min.). Išimti lauro lapelį ir patiekti.

P. S. vyno ir saliero nedėjau (nes neturėjau), bet ir be jų gavosi labai skaniai ax.gif (žinoma, jei mėgstate lęšius rolleyes.gif ) Faršas buvo liesos kiaulienos...
Atsakyti
QUOTE(pince @ 2007 01 18, 12:09)
Norėjau paklausti, blush2.gif kaip daryti lašinukų įdarą į bandeles,kokių lašinukų reikia ,šalto ar karšto rūkymo,su raumenuku ar be,ar reikia kepinti ir dar ką nors d
ėti,nesu kepusi wub.gif ar tiks bandelių su cinamonu tešla ar geriau kuri kita???
Ir jeigu jau rašau tai SONATINA TU SUPER thumbup.gif ,sąrašo nedėsiu ,bet gaminau tikrai daug ką, meniu namie dabar labai įvairus tavo dėka 4u.gif


Dėl lašinukų įdaro patart nieko negaliu, tačiau cinamoninių bandelių tešla tai tikrai tikrai netiks - juk ji saldi labai...
daryk geriau iš Močiutės tešlos receptų, turėtum juos rast temelėje "Tešlos, padažai ir kt." ar panašiai skamba...
Papildyta:
QUOTE(daffni @ 2007 01 18, 12:38)
tokius matavimo puodelius aš turiu, bet va ruošiuosi šeštadieni ir svarstyklių paieškoti biggrin.gif 


As turiu neblogas svarstykles, va tokias (arba labai panasias).
Siaip pries tai norejau pirkt geresnes firmos ,bet pardavejai perkalbejo ir nesigailiu kol kas. Siaip man patinka tuo, kad gali is karto satut ant ju savo inda, kuriame, pvz, maisysiu tesla (as dar ir su reciu istatau) , tada ijungus svarstykles, rodys 0 ir gali pasisvert 500 g miltu smile.gif
Dar gali ta inda statyt su visa tesla, tada vel isijungi svarstykles, vel rodys 0, ir tada dapili pvz 200 g cukraus.
Nu siaip patinka man jos...
Atsakyti

Ikisiu savo trigrasi del dienu "ne kepiniams".

Nezinau, tiketi tuo ar ne, bet Menulio kalendoriu teigia, jog priespilnyje, kai menulis "auga", kepiniai buna geresnes kokybes, graziai iskyla ir pan. Ir priesingai, delcioje, kai menuo "dyla", kepiniai nepakyla, zmenga. Todel delcios metu rekomenduojama deti siek tiek daugiau kildinimo medziagu ir t.t. O juk dabar yra pacios paskutines dienos pries jaunati, menuo beveik visai sudiles, tai turbut kepiniams laikas nepalankus g.gif Bent jau vienas is paaiskinimu, kodel patyrusios kepejos turejo bedu vakar g.gif

Na, nezinau, kiek cia aktuali ta "ezoterika", tai daugiau nesipletosiu blush2.gif
Atsakyti
As vakar vakarienei kepiau manu apkepa. Tai Mb sako, ka tu ci aman pyraga vakrienei duodi doh.gif . Kadangi dejau puse cukraus, tai tikrai nesigavo saldus ir su jogurtu lapnojo apsilaizydamas thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(xmarx @ 2007 01 18, 12:55)
Ikisiu savo trigrasi del dienu "ne kepiniams".

Nezinau, tiketi tuo ar ne, bet Menulio kalendoriu teigia, jog priespilnyje, kai menulis "auga", kepiniai buna geresnes kokybes, graziai iskyla ir pan.  Ir priesingai, delcioje, kai menuo "dyla", kepiniai nepakyla, zmenga. Todel delcios metu rekomenduojama deti siek tiek daugiau kildinimo medziagu ir t.t. O juk dabar yra pacios paskutines dienos pries jaunati, menuo beveik visai sudiles, tai turbut kepiniams laikas nepalankus  g.gif  Bent jau vienas is paaiskinimu, kodel patyrusios kepejos turejo bedu vakar  g.gif

Na, nezinau, kiek cia aktuali ta "ezoterika", tai daugiau nesipletosiu  blush2.gif


Nu, tada aš kažkokia nenormali arba su mėnuliu susipykus, nes man vakar labai skanus Dunojaus pyragas gavosi smile.gif Gal kad kartu su vyru, su meile gaminom biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Sonatina @ 2007 01 18, 11:06)
mamushka, ne ne gumbas smile.gif Gumbas - ta būtų saliero šaknis, o stiebai (ar kotai) atrodo taip:

user posted image

Ir vartoti juos reikia be lapų ax.gif

sonatina, ar labai didelis skonio skirtumas tarp šaknies ir stiebų? klausiu, nes stiebų pas mus labai retai būna, o šaknų - praktiškai visada unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Katu @ 2007 01 18, 11:45)
As turiu neblogas svarstykles, va tokias (arba labai panasias).
Siaip pries tai norejau pirkt geresnes firmos ,bet pardavejai perkalbejo ir nesigailiu kol kas. Siaip man patinka tuo, kad gali is karto satut ant ju savo inda, kuriame, pvz, maisysiu tesla (as dar ir su reciu istatau) , tada ijungus svarstykles, rodys 0 ir gali pasisvert 500 g miltu smile.gif
Dar gali ta inda statyt su visa tesla, tada vel isijungi svarstykles, vel rodys 0, ir tada dapili pvz 200 g cukraus.
Nu siaip patinka man jos...

thumbup.gif aš lygiai tokias turiu - irgi nesigailiu, kad įsigijau thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif


į temą: help.gif help.gif help.gif help.gif help.gif help.gif 3 kartus gaminau Cukinijų pyragą su tunu, ir visi 3 kartai tešlos šonai nukrito, ir teko išimt ir gelbėti. Antrą kartą net gerai užšaldžiau, kad sunku buvo iškočioti (labai). Trečia tik gerai užšaldžiau, biški lengviau buvo iškočioti, bet vistiek doh.gif po pirmos minutės kraštai susilygino su dugnu, ir kas minutę, reikėjo traukt iš orkaitės ir kelti kraštus, gal kokias 5-7 min. kas minutę doh.gif - KAIPGI REIKIA TĄ TEŠLĄ KEPT?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mama_Tania: 18 sausio 2007 - 13:55
pince, džiaugiuosi, kad tavo meniu tapo įvairesnis smile.gif O dėl lašinukų ir aš negaliu patarti, nes dar niekada nepirkau jų (o ir bandelių su lašinukais nekepiau... g.gif ) Gal kurios kitos merginos galės padėti ax.gif
Tešlą, kaip ir siūlo Katu, rinkis geriau Močiutės smile.gif

Katu, reikia ir man pasidairyti tokių svarstyklių smile.gif

xmarx 4u.gif

agotai, džiaugiuosi, kad apkepas - pyragas patiko smile.gif

yuki, skirtumas maždaug kaip tarp bulvės ar morkos ir agurko biggrin.gif Gumbas toks gana krakmolingas, o stiebas traškus smile.gif Ką tik nusipirkau pakelį stiebų (pagaliau normalesnė kaina tongue.gif ), reiks dabar visur dėti, nes man jų skonis labai neblogas smile.gif O gumbai man irgi patinka, ypač sriubose ir troškiniuose... rolleyes.gif

Atsakyti
beje, apvirta sakni supjaustyta riekelm, labai skanu apkepti pavoliota miltuose,
Atsakyti