saliero stieba tai ta prasme gumbas ? ar kotai be lapu ?
Norėjau paklausti, kaip daryti lašinukų įdarą į bandeles,kokių lašinukų reikia ,šalto ar karšto rūkymo,su raumenuku ar be,ar reikia kepinti ir dar ką nors d
ėti,nesu kepusi ar tiks bandelių su cinamonu tešla ar geriau kuri kita???
Ir jeigu jau rašau tai SONATINA TU SUPER ,sąrašo nedėsiu ,bet gaminau tikrai daug ką, meniu namie dabar labai įvairus tavo dėka
ėti,nesu kepusi ar tiks bandelių su cinamonu tešla ar geriau kuri kita???
Ir jeigu jau rašau tai SONATINA TU SUPER ,sąrašo nedėsiu ,bet gaminau tikrai daug ką, meniu namie dabar labai įvairus tavo dėka
Jautienos ir lęšių troškinys
500 g maltos jautienos
1 svogūno galva, supjaustyta kubeliais
1 česnako skiltelė, išspausta spaudykle
200 g pievagrybių, supjaustytų riekėmis
1 skardinė konservuotų pomidorų be odelių
1 saliero stiebas, supjaustytas riekėmis
1 morka, supjaustyta riekėmis
1 puodelis nevirtų lęšių
3 puodeliai vandens
1/4 puodelio raudono vyno (nebūtinai)
1 lauro lapelis
2 v. š. smulkintų petražolių
1 a. š. druskos
1 kubelis jautienos sultinio
1/4 a. š. maltų juodųjų pipirų
Dideliame puode apkepti faršą su svogūnais ir česnakais, kol mėsa nebebus rausva. Suberti pievagrybius ir dar pakepinti. Įmaišyti likusius ingredientus, užvirti, primažinti ugnį ir virti uždengus, kartais pamaišant, kol lęšiai suminkštės (apie 40 min.). Išimti lauro lapelį ir patiekti.
P. S. vyno ir saliero nedėjau (nes neturėjau), bet ir be jų gavosi labai skaniai (žinoma, jei mėgstate lęšius ) Faršas buvo liesos kiaulienos...
QUOTE(pince @ 2007 01 18, 12:09)
Norėjau paklausti, kaip daryti lašinukų įdarą į bandeles,kokių lašinukų reikia ,šalto ar karšto rūkymo,su raumenuku ar be,ar reikia kepinti ir dar ką nors d
ėti,nesu kepusi ar tiks bandelių su cinamonu tešla ar geriau kuri kita???
Ir jeigu jau rašau tai SONATINA TU SUPER ,sąrašo nedėsiu ,bet gaminau tikrai daug ką, meniu namie dabar labai įvairus tavo dėka
ėti,nesu kepusi ar tiks bandelių su cinamonu tešla ar geriau kuri kita???
Ir jeigu jau rašau tai SONATINA TU SUPER ,sąrašo nedėsiu ,bet gaminau tikrai daug ką, meniu namie dabar labai įvairus tavo dėka
Dėl lašinukų įdaro patart nieko negaliu, tačiau cinamoninių bandelių tešla tai tikrai tikrai netiks - juk ji saldi labai...
daryk geriau iš Močiutės tešlos receptų, turėtum juos rast temelėje "Tešlos, padažai ir kt." ar panašiai skamba...
Papildyta:
QUOTE(daffni @ 2007 01 18, 12:38)
tokius matavimo puodelius aš turiu, bet va ruošiuosi šeštadieni ir svarstyklių paieškoti
As turiu neblogas svarstykles, va tokias (arba labai panasias).
Siaip pries tai norejau pirkt geresnes firmos ,bet pardavejai perkalbejo ir nesigailiu kol kas. Siaip man patinka tuo, kad gali is karto satut ant ju savo inda, kuriame, pvz, maisysiu tesla (as dar ir su reciu istatau) , tada ijungus svarstykles, rodys 0 ir gali pasisvert 500 g miltu
Dar gali ta inda statyt su visa tesla, tada vel isijungi svarstykles, vel rodys 0, ir tada dapili pvz 200 g cukraus.
Nu siaip patinka man jos...
Ikisiu savo trigrasi del dienu "ne kepiniams".
Nezinau, tiketi tuo ar ne, bet Menulio kalendoriu teigia, jog priespilnyje, kai menulis "auga", kepiniai buna geresnes kokybes, graziai iskyla ir pan. Ir priesingai, delcioje, kai menuo "dyla", kepiniai nepakyla, zmenga. Todel delcios metu rekomenduojama deti siek tiek daugiau kildinimo medziagu ir t.t. O juk dabar yra pacios paskutines dienos pries jaunati, menuo beveik visai sudiles, tai turbut kepiniams laikas nepalankus Bent jau vienas is paaiskinimu, kodel patyrusios kepejos turejo bedu vakar
Na, nezinau, kiek cia aktuali ta "ezoterika", tai daugiau nesipletosiu
As vakar vakarienei kepiau manu apkepa. Tai Mb sako, ka tu ci aman pyraga vakrienei duodi . Kadangi dejau puse cukraus, tai tikrai nesigavo saldus ir su jogurtu lapnojo apsilaizydamas
QUOTE(xmarx @ 2007 01 18, 12:55)
Ikisiu savo trigrasi del dienu "ne kepiniams".
Nezinau, tiketi tuo ar ne, bet Menulio kalendoriu teigia, jog priespilnyje, kai menulis "auga", kepiniai buna geresnes kokybes, graziai iskyla ir pan. Ir priesingai, delcioje, kai menuo "dyla", kepiniai nepakyla, zmenga. Todel delcios metu rekomenduojama deti siek tiek daugiau kildinimo medziagu ir t.t. O juk dabar yra pacios paskutines dienos pries jaunati, menuo beveik visai sudiles, tai turbut kepiniams laikas nepalankus Bent jau vienas is paaiskinimu, kodel patyrusios kepejos turejo bedu vakar
Na, nezinau, kiek cia aktuali ta "ezoterika", tai daugiau nesipletosiu
Nezinau, tiketi tuo ar ne, bet Menulio kalendoriu teigia, jog priespilnyje, kai menulis "auga", kepiniai buna geresnes kokybes, graziai iskyla ir pan. Ir priesingai, delcioje, kai menuo "dyla", kepiniai nepakyla, zmenga. Todel delcios metu rekomenduojama deti siek tiek daugiau kildinimo medziagu ir t.t. O juk dabar yra pacios paskutines dienos pries jaunati, menuo beveik visai sudiles, tai turbut kepiniams laikas nepalankus Bent jau vienas is paaiskinimu, kodel patyrusios kepejos turejo bedu vakar
Na, nezinau, kiek cia aktuali ta "ezoterika", tai daugiau nesipletosiu
Nu, tada aš kažkokia nenormali arba su mėnuliu susipykus, nes man vakar labai skanus Dunojaus pyragas gavosi Gal kad kartu su vyru, su meile gaminom
QUOTE(Sonatina @ 2007 01 18, 11:06)
mamushka, ne ne gumbas Gumbas - ta būtų saliero šaknis, o stiebai (ar kotai) atrodo taip:
Ir vartoti juos reikia be lapų
Ir vartoti juos reikia be lapų
sonatina, ar labai didelis skonio skirtumas tarp šaknies ir stiebų? klausiu, nes stiebų pas mus labai retai būna, o šaknų - praktiškai visada
QUOTE(Katu @ 2007 01 18, 11:45)
As turiu neblogas svarstykles, va tokias (arba labai panasias).
Siaip pries tai norejau pirkt geresnes firmos ,bet pardavejai perkalbejo ir nesigailiu kol kas. Siaip man patinka tuo, kad gali is karto satut ant ju savo inda, kuriame, pvz, maisysiu tesla (as dar ir su reciu istatau) , tada ijungus svarstykles, rodys 0 ir gali pasisvert 500 g miltu
Dar gali ta inda statyt su visa tesla, tada vel isijungi svarstykles, vel rodys 0, ir tada dapili pvz 200 g cukraus.
Nu siaip patinka man jos...
Siaip pries tai norejau pirkt geresnes firmos ,bet pardavejai perkalbejo ir nesigailiu kol kas. Siaip man patinka tuo, kad gali is karto satut ant ju savo inda, kuriame, pvz, maisysiu tesla (as dar ir su reciu istatau) , tada ijungus svarstykles, rodys 0 ir gali pasisvert 500 g miltu
Dar gali ta inda statyt su visa tesla, tada vel isijungi svarstykles, vel rodys 0, ir tada dapili pvz 200 g cukraus.
Nu siaip patinka man jos...
aš lygiai tokias turiu - irgi nesigailiu, kad įsigijau
į temą: 3 kartus gaminau Cukinijų pyragą su tunu, ir visi 3 kartai tešlos šonai nukrito, ir teko išimt ir gelbėti. Antrą kartą net gerai užšaldžiau, kad sunku buvo iškočioti (labai). Trečia tik gerai užšaldžiau, biški lengviau buvo iškočioti, bet vistiek po pirmos minutės kraštai susilygino su dugnu, ir kas minutę, reikėjo traukt iš orkaitės ir kelti kraštus, gal kokias 5-7 min. kas minutę - KAIPGI REIKIA TĄ TEŠLĄ KEPT?
pince, džiaugiuosi, kad tavo meniu tapo įvairesnis O dėl lašinukų ir aš negaliu patarti, nes dar niekada nepirkau jų (o ir bandelių su lašinukais nekepiau... ) Gal kurios kitos merginos galės padėti
Tešlą, kaip ir siūlo Katu, rinkis geriau Močiutės
Katu, reikia ir man pasidairyti tokių svarstyklių
xmarx
agotai, džiaugiuosi, kad apkepas - pyragas patiko
yuki, skirtumas maždaug kaip tarp bulvės ar morkos ir agurko Gumbas toks gana krakmolingas, o stiebas traškus Ką tik nusipirkau pakelį stiebų (pagaliau normalesnė kaina ), reiks dabar visur dėti, nes man jų skonis labai neblogas O gumbai man irgi patinka, ypač sriubose ir troškiniuose...
Tešlą, kaip ir siūlo Katu, rinkis geriau Močiutės
Katu, reikia ir man pasidairyti tokių svarstyklių
xmarx
agotai, džiaugiuosi, kad apkepas - pyragas patiko
yuki, skirtumas maždaug kaip tarp bulvės ar morkos ir agurko Gumbas toks gana krakmolingas, o stiebas traškus Ką tik nusipirkau pakelį stiebų (pagaliau normalesnė kaina ), reiks dabar visur dėti, nes man jų skonis labai neblogas O gumbai man irgi patinka, ypač sriubose ir troškiniuose...
beje, apvirta sakni supjaustyta riekelm, labai skanu apkepti pavoliota miltuose,