Įkraunama...
Įkraunama...

Skanaus! - 7

QUOTE(ScarleTa @ 2007 01 17, 17:25)
Labas vakaras  4u.gif

Ruošiuosi kepti Aharoni obuolių pyragą, bet neturiu brendžio  unsure.gif Ko turiu, tai viskis ir degtinė  unsure.gif Kuris tinka, ar geriau išvis nedėti  blush2.gif Būčiau labai dėkinga, jei neužilgo kas nors atsakytų  help.gif  blush2.gif  biggrin.gif



As tai deciau viski bigsmile.gif
Atsakyti
Na va dabar skanauju Aharoni obuolių pyragą... Man jo skonis toks... nežinau... savotiškas rolleyes.gif Reikia priprasti, nes nėra saldus, o ir kartokas dar rolleyes.gif Bet šiaip thumbup.gif Įdomu...
Atsakyti

Sveika, Sonatina,

atejau padeoti uz "Moliugu blynu" recepta 4u.gif Na tiesiog nepaprastai skanu thumbup.gif thumbup.gif Sunku net patiketi, jog toki skanesta galima iskepti is gana neisraskingo skonio darzoves.
Atsakyti
QUOTE(ScarleTa @ 2007 01 17, 20:44)
Na va dabar skanauju Aharoni obuolių pyragą... Man jo skonis toks... nežinau... savotiškas  rolleyes.gif Reikia priprasti, nes nėra saldus, o ir kartokas dar  rolleyes.gif Bet šiaip  thumbup.gif Įdomu...

g.gif g.gif g.gif
Man kartokas tikrai nebuvo ir saldumo užteko mirksiukas.gif
Atsakyti
Šiandien vakarienei gaminau kuskusą su faršu ir daržovėmis.Nepaprastai skanu ir labai greitai paruošiama.Sekantis kuskusas bus su vištienos krūtinėle.Ačiū už puikų receptą 4u.gif
Atsakyti
O aš šiandien pietums gaminau kotletus su suflė kepurėlėmis. Tikrai labai skanu thumbup.gif Šiaip nemėgstu kalakutienos faršo,bet šį kartą naudojau būtent tokį lotuliukas.gif Ir tikrai labai skanu bigsmile.gif Ačiū,Sonatina 4u.gif wub.gif
Nu ir aš truputį pateršiu eterį ax.gif

user posted image
Atsakyti
vakar vakare uzejo gamonimo budas, tai dariau italiskas bandeles ir trupini, bet buvo pilna nesekmiu su teslom doh.gif
italisku bandeliu tesla buvo labai skysta tad neisejo man padaryt mazu bndeliu formos, tai supyliau i bleka ir iskepiau kaip duonele, bet buvo labai skanu, vyras sako nebepirksim batono o visad kepsi Italiska duona.(sonatina kodel man tokia skysta gavosi tesla, viska dariau pagal recepta?)
trupinio tesla saldziau pusantros valandos, bet kai reik tarkot, visai nesitarkuoja blush2.gif , tai vel supyliau i bleka tesla i vsio. bet ir skanu essen.gif
as anksciau nikad nenaudojau kalakutienos, o kiauliena arba kiauliena su jautiena, o paskutiniu metu tik kalukutienos, ir kazkada is kaiulienos farso gaminau kotletus, tai man tokie neskanus riebus kazkokie blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lora++: 18 sausio 2007 - 07:46
QUOTE(Portuke @ 2007 01 17, 17:16)



Tai aš taip mislijau mislijau ir gaunas, kad i savo keksus biškelį nedadėdavau miltu blush2.gif blush2.gif ax.gif .. nors turiu pastebėti, kad man ir tep atrodydavo jų per daug....
Atsakyti
QUOTE(ad23 @ 2007 01 17, 18:18)
neradau tokios temos tai paklausiu cia. klausykit kokius indus naudojat kepinaims orkaiteje?Nes as labai noriu ka kept o turiu tik pora nemazu bletu.
Ir dar ar buna kokie termometrai pamatuot kiek orkaitej tempos?


Aš turiu nemažai indų kepimui - gal 4 stiklinius (vieną iš jų mažiuką puodą su dangčiu - jame gaminu, kai gaminuosi valgyt sau vienai, bet to, jį galima ir į mikrobangę kišt, ir ant viryklės dėti, kitos - kvadratinės kepimo formos). Turiu metalines gal tris - viena kvadratiniam keksui (bet jos nebenaudoju jau), vieną keksui su skylę ir vieną išardomą formą apvaliems tortams. Dar turiu tefloninę apvalią, vadinasi picai, bet tinka žemesniems pyragams. O tada kaimenė silikoninių - kvadratinė keksui (duonai), vaisių pyragui (su įdubimu vidury), pyragaičiams (truputį didesni už keksiukus) dvi formas, keksiukų formą, tada dar turiu mini tokių pyragiukų formą. Dar yra Tuperwaro kepimo akmui ir tokia plastikinė forma - joje skaniai gaunasi kugeliukas, vištiena troskint... Daugiau nepamenu, bet tikrai dar rasčiau turbūt smile.gif

QUOTE(lora++ @ 2007 01 18, 08:44)
italisku bandeliu tesla buvo labai skysta tad neisejo man padaryt mazu bndeliu formos, tai supyliau i bleka ir iskepiau kaip duonele, bet buvo labai skanu, vyras sako nebepirksim batono o visad kepsi Italiska duona.(sonatina kodel man tokia skysta gavosi tesla, viska dariau pagal recepta?)


Ir man tokia gavosi, tai pridėjau šiek tiek miltų, ir tada gavosi per kieta smile.gif


O aš vakar pasigaminau tą Dunojaus pyragą. Gaminau pagal 1 receptą. Nu gavosi nerealiai skanu... Nors jos baigė kepti 23:45, tačiau labai norėjom paragaut - karštos buvo iš viso labai skanios. O šiandien, iš 16 pyragėlių, liko tik 4 smile.gif Žodžiu, sėdžiu išpūstu pilvu ir noriu namo likusių pribaigt thumbup.gif
Atsakyti
o man diedai kuskusa isbrokyjo doh.gif o man skanu ax.gif
Atsakyti
daffni, tikiuosi ir tau keksiukai pavyks smile.gif

Įdedu kelias nuorodas konvertavimo:

čia reikia išsirinkti produktą ir iš ko į ką konvertuoti

o čia yra pagrindinių produktų konvertavimo lentelė smile.gif

Tik aišku būtų gerai turėti ir matavimo puodelį... Aš turiu štai tokius
user posted image
ir labai labai džiaugiuosi... Vieną pirkau Senukuose, kitą mažesnį Rimi... O dabar mačiau ir Maximoje tokių yra.

O Portukes įdėta nuoroda irgi super, ačiū 4u.gif

Shiduh, tikrai tokių košių niekada neviriau blink.gif Matyt kažkuri kita mergina rašė... ax.gif O kiaušinių patė nuorodą tuoj įkelsiu...

ad23, aš turiu nemažai metalinių - tefloninių formų (keturkampių, apvalių, tortinių), silikoninių, keraminių (stačiakampių ir apvalių), kelias stiklines apkepams... Čia jau priklauso nuo to, ką dažniausiai gaminsi... O termometrą neseniai įsigijau mėsai (kai kepiau kalakutą per Kalėdas) ax.gif Neįsivaizduoju, ar jis tinka ir orkaitės temperatūrai... g.gif Gal ir tinka?

ScarleTa, gaila negalėjau laiku atsakyti doh.gif Aš tavo vietoje būčiau nedėjusi nei viskio, nei degtinės - vis tik tai visiškai ne tas pats, kas brendis... Manau dėl to ir pyragas gavosi kartokas unsure.gif

xmarx, labai džiaugiuosi, kad blynai patiko smile.gif Man jie irgi buvo ypač skanūs rolleyes.gif

Martyna 4u.gif

Spygle, labai malonu, kad kuskusas patiko... Visai neblogas produktas tas kuskusas, kai reikia kokio nors greito patiekalo ax.gif

nengamo, kotletai thumbup.gif Džiaugiuosi, kad patiko smile.gif

lora++, gal vakar buvo kokia maisto gamybai neskirta diena? Ir aš kepiau vakar duoną - pyragą, tai tešla gavosi visiškai skysta doh.gif Bet pavyko išgelbėti ir iškepti labai labai skanią duoną...
Šiaip jeigu gaunasi per skysta, reikia berti dar miltų (miltai skirtingi, oro drėgnumas skirtingas ir pan.), tik, aišku, nepersistengti, nes kepinys bus kietas...
Na bet šaunu, kad vis tiek iškepei ir netgi gavosi skanu smile.gif
O aš dabar kaip tik perku kiaulienos faršą, bet liesą - jis, žinoma, brangesnis, bet skanus...

Katu, žiūriu irgi formų ir kepimo indų prikaupus biggrin.gif O su tom itališkom bandelėm - tešlą maišiau duonkepėj ir pakilusi ji dar lipo prie rankų, bet aš miltų bėriau tik vos vos formuodama bandeles, kad nesigautų per kietos...
Labai džiaugiuosi, kad Dunojaus pyragas patiko smile.gif

mamushka, tada teks tau jį gamintis tik sau ir nereip dėmesio į diedus tongue.gif
Atsakyti
user posted image

Saldžiarūgštės vištų kepenėlės

1 vidutinio dydžio svogūno galva
2 – 3 vidutinio dydžio morkos
3 v. š. aliejaus
2 saliero stiebai
500 g vištų kepenėlių
4 nubraukti v. š. cukraus pudros
4 v. š. acto
3 v. š. sojos padažo
1 nubrauktas v. š. krakmolo
druskos, pipirų

Svogūną ir morkas supjaustyti kubeliais. Keptuvėje įkaitinti aliejų ir kepti svogūnus bei morkas apie 5 minutes, kol suminkštės. Saliero stiebus smulkiai supjaustyti. Kepenėles supjaustyti gabaliukais ir kartu su salierais dėti į keptuvę ir viską kepti 10 min., nuolat maišant.
Sumaišyti cukraus pudrą, actą, sojos padažą ir krakmolą, kol neliks gumuliukų. Įmaišyti 300 ml šalto vandens. Supilti padažą į keptuvę, užvirti ir maišant pavirti, kol sutirštės. Pagardinti druska ir pipirais ir patiekti su virtais ryžiais.

P. S. žiūriu pastaruoju metu vištų kepenėles dažnokai gaminu, bet man jos patinka ax.gif Saliero neturėjau, bet ir be jo gavosi tikrai skanu rolleyes.gif
Atsakyti