Labas, Sonatina,
kuri laika nieko cia nerasiau, bet tikrai skaitinejau ir ivairius patiekalus gaminau. Taigi, aciu tau dar karteli uz tokius skanumynus
O cia foto mano daryto citrininio - nekepto torto. Be galo skanu, labai patiko
[img=http://img441.imageshack.us/img441/1546/img0679mcz3.jpg]
Tik klausimelis: o tu i pagrinda (smulkinti sausainiai ir tirpintas sviestas), gal dar ka nors imaisai? Pvz, kokio kond. pieno siek tiek ar pan.? Man noretusi, kad jaustusi ne tik sviestas. Kaip manai?
Papildyta:
[img=http://img152.imageshack.us/img152/6246/img0679mtw8.jpg]
Laba,
gaminau triufelių tortą su avietėmis. Nu tik aš su vyšniomis Skonis gavosi pasaka, bet...
jau gamindama, pamačiau, kad kremas nėra tinkamo tirštumo sukti vyniotinį. Išplakiau grietinėlę, viskas super, bet kažkaip jis susileido. Gal vyšnios per "drėgnos" uogos? O gal reiktų į grietinėlę želatinos įdėti? Ir vaizdas nebuvo toks, kaip Sonatinos, nes nesipjaustė jis taip gerai. Bet skonis superinis
Kitą kartą darysiu su mėlynėmis ir dėsiu želatinos į kremą. Noriu tokio gražaus šedevro, kaip Sonatinos nuotraukose:)
gaminau triufelių tortą su avietėmis. Nu tik aš su vyšniomis Skonis gavosi pasaka, bet...
jau gamindama, pamačiau, kad kremas nėra tinkamo tirštumo sukti vyniotinį. Išplakiau grietinėlę, viskas super, bet kažkaip jis susileido. Gal vyšnios per "drėgnos" uogos? O gal reiktų į grietinėlę želatinos įdėti? Ir vaizdas nebuvo toks, kaip Sonatinos, nes nesipjaustė jis taip gerai. Bet skonis superinis
Kitą kartą darysiu su mėlynėmis ir dėsiu želatinos į kremą. Noriu tokio gražaus šedevro, kaip Sonatinos nuotraukose:)
Labutis
Nu nekelia man nuotrauku nors pasiusk Tiek to, papasakosiu ka dariau.... Kepiau Beliasus, Blynus su krabu lazdelem, Troskinau grybus ar kaip jie ten vadinosi, antra karta dariau Tinginiu skruzdelyna, Manu kruopu apkepa kepiau... Atrodo viskas siam kartui Viskas buvo nerealu, bet va Beliasai skanus, bet mums per riebus Vyrui visai su skrandziu bedu buvo Nu, bet svarbu, kad paragavom O visa kita tai kaip visada niam niam Aciu Sonatina
Tiesa, dar bandziau Torta su krekeriais ta suru, neskanus gavosi, bet nusprendem, kad krekeriai buvo neskanus, nes ir vienu paskui nejo valgyt, tai beda zinau
Nu nekelia man nuotrauku nors pasiusk Tiek to, papasakosiu ka dariau.... Kepiau Beliasus, Blynus su krabu lazdelem, Troskinau grybus ar kaip jie ten vadinosi, antra karta dariau Tinginiu skruzdelyna, Manu kruopu apkepa kepiau... Atrodo viskas siam kartui Viskas buvo nerealu, bet va Beliasai skanus, bet mums per riebus Vyrui visai su skrandziu bedu buvo Nu, bet svarbu, kad paragavom O visa kita tai kaip visada niam niam Aciu Sonatina
Tiesa, dar bandziau Torta su krekeriais ta suru, neskanus gavosi, bet nusprendem, kad krekeriai buvo neskanus, nes ir vienu paskui nejo valgyt, tai beda zinau
QUOTE(Vyneta @ 2007 01 15, 13:37)
Laba,
Kitą kartą darysiu su mėlynėmis ir dėsiu želatinos į kremą. Noriu tokio gražaus šedevro, kaip Sonatinos nuotraukose:)
Kitą kartą darysiu su mėlynėmis ir dėsiu želatinos į kremą. Noriu tokio gražaus šedevro, kaip Sonatinos nuotraukose:)
Manau, kad su Želatina nesigaus toks skanus kaip be jos - nes be želatinos kremas lengviau įsigeria į lakštus... Na, nebent dėk grietinėlės standintojo vietoj želatinos.
O man irgi tas kremas gavosi toks skystesnis, kai sudėjau avietes, tačiau tortas gavosi labai skanus ir susikuo gerai, tik pas mane juosteles buvo kreivokos, tai ir tortas kreivokas gavosi, bet labai skanus...
QUOTE(Katu @ 2007 01 15, 11:06)
Aš savaitgalį gaminau Piemenukų pyragą su vieštiena, nu labai labai labai skanus.
Kuris čia tas Piemenukų pyragas? Kažkaip nerandu tokio
QUOTE(Burbukas @ 2007 01 15, 16:41)
Kuris čia tas Piemenukų pyragas? Kažkaip nerandu tokio
šepardo pyragas
Obuolių pyragas Trupinėlis
Tešla
200 g miltų
100 g sviesto
1 a. š. kepimo miltelių
150 g cukraus
1 a. š. tarkuotos citrinos žievelės
Įdaras
1 kg obuolių
200 g riebios grietinėlės
1 indelis (120 ml) natūralaus jogurto
2 kiaušiniai
100 g rudojo cukraus
1 a. š. cinamono
Sviestą supjaustyti kubeliais. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais, cukrumi ir citrinos žievele. Visus ingredientus sudėti į kombainą ir pulso režimu greitai sumaišyti, kol pasidarys trupiniai. 24 cm skersmens išardomos formos dugną iškloti kepimo popieriumi. ¾ trupinių suberti į formą. Nespausti! Ant viršaus išdėlioti plonomis riekutėmis supjaustytus obuolius (juos galima prieš tai pamirkyti rome). Užberti likusius trupinius. Nieko nespausti!
Kepti iki 200º C įkaitintoje orkaitėje 20 min.
Išplakti jogurtą su kiaušiniais, grietinėle, cukrumi ir cinamonu. Užpilti ant apkepto pyrago ir dar kepti 30 40 min. Ataušinti pyragą formoje, nuimti bortelį ir pabarstyti cukraus pudra.
P. S. labai skanus pyragas, tik man šiek tiek per saldus (galbūt vertėtų pamažinti cukraus kiekį tešloje, bet aš neturėjau natūralaus jogurto (dėjau vyšninį) ir obuoliai buvo tikrai saldūs)
laurechka, labai džiaugiuosi, kad bandelės patiko
BOMBONKE , labai paguosti negaliu , nes vis tiek saldumo jaučiasi, bet manau gali dėti mažiau medaus ir aštresnių garstyčių (tiesiog ragauk patį užpilą) ir turėtų gautis neblogai
lora++,
mamushka, tikiuosi rituxx nemėgino malti sausų grybų
daffni, džiaugiuosi, kad keksas gavosi skanus O dėl to, kad neiškyla... Gal tu per stipriai išmaišai tešlą? Gal vietoje sodos (jeigu recepte nurodyta) dedi vien kepimo miltelių? O gal per anksti ištrauki kepinius iš orkaitės... Daugybė visokių gal...
Katu, labai malonu, kad pyragas patiko O paprastą Šepardo pyragą su faršu mėginai daryti? Tas irgi
rts, tortas atrodo Labai džiaugiuosi, kad patiko O man kažkaip nesijaučia sviesto... Manau, jei dėsi kondensuoto, bus tiesiog per saldu, nes sausainiai ir taip jau saldūs... Gali įmaišyti riešutų, gal jie numuštų sviesto skonį...
Vyneta, o tikrai gerai išplakei grietinėlę? (beje, kokios firmos ji buvo?) Nes man kremas gavosi labai labai tirštas... Gal tikrai, kaip pataria Katu, geriau berk standiklio, o ne želatinos, nes tortas nebebus toks drėgnas... Bet svarbu, kad nors buvo skanu
Gadiga, gaila, kad taip nepasisekė su beliašais... Nors man keista, kodėl jie gavosi riebūs... Aš į verdantį aliejų įmetu žalios bulvės gabalą, kad taip neprisigertų aliejaus (kai labai apkepa, ištraukiu ir įmetu kitą), ir iškepusius beliašus būtinai dedu ant popierinių servetėlių, kad susigertų riebalų perteklius...
O šiaip smagu, kad tiek visko naujo išmėginai
peledziuke, džiaugiuosi, kad mėsa patiko
Burbuk, ar jau radai?
MAMICY
BOMBONKE , labai paguosti negaliu , nes vis tiek saldumo jaučiasi, bet manau gali dėti mažiau medaus ir aštresnių garstyčių (tiesiog ragauk patį užpilą) ir turėtų gautis neblogai
lora++,
mamushka, tikiuosi rituxx nemėgino malti sausų grybų
daffni, džiaugiuosi, kad keksas gavosi skanus O dėl to, kad neiškyla... Gal tu per stipriai išmaišai tešlą? Gal vietoje sodos (jeigu recepte nurodyta) dedi vien kepimo miltelių? O gal per anksti ištrauki kepinius iš orkaitės... Daugybė visokių gal...
Katu, labai malonu, kad pyragas patiko O paprastą Šepardo pyragą su faršu mėginai daryti? Tas irgi
rts, tortas atrodo Labai džiaugiuosi, kad patiko O man kažkaip nesijaučia sviesto... Manau, jei dėsi kondensuoto, bus tiesiog per saldu, nes sausainiai ir taip jau saldūs... Gali įmaišyti riešutų, gal jie numuštų sviesto skonį...
Vyneta, o tikrai gerai išplakei grietinėlę? (beje, kokios firmos ji buvo?) Nes man kremas gavosi labai labai tirštas... Gal tikrai, kaip pataria Katu, geriau berk standiklio, o ne želatinos, nes tortas nebebus toks drėgnas... Bet svarbu, kad nors buvo skanu
Gadiga, gaila, kad taip nepasisekė su beliašais... Nors man keista, kodėl jie gavosi riebūs... Aš į verdantį aliejų įmetu žalios bulvės gabalą, kad taip neprisigertų aliejaus (kai labai apkepa, ištraukiu ir įmetu kitą), ir iškepusius beliašus būtinai dedu ant popierinių servetėlių, kad susigertų riebalų perteklius...
O šiaip smagu, kad tiek visko naujo išmėginai
peledziuke, džiaugiuosi, kad mėsa patiko
Burbuk, ar jau radai?
MAMICY
sonatina,o ir visos kitos kurios galit padet
turiu beda.surasiau vyrui sarasa ir dar tiksliai uzrasiau kaip angliskai kalakutas vadinasi ir kad man jo krutines reik..ir ka nebutu vyras.partempe man 5 kg susalusia zasi zmones gelbekit.ar zasis panasiai kaip kalakutas?kaip man ja doroti ir ka is jos galima pagamint
o man reiktu ka nors padaryt is kakalutienos sirdeliu diedas megsta o as ne, tudie nznau ka su jom veikt
bombonke zasi orkaitej kepa kaip ir visus paukscius, su obuoliais slyvom ir pan.
bombonke zasi orkaitej kepa kaip ir visus paukscius, su obuoliais slyvom ir pan.