Varškės tortas „Marsas“250 g šokoladinių sausainių
150 g sviesto
3 a. š. želatinos miltelių
375 g kreminės varškės
1 a. š. vanilės
120 ml cukraus
300 ml riebios grietinėlės
3 šokoladukai „Mars“
22 cm skersmens torto formą iškloti folija. Sausainius susmulkinti blenderyje ir sumaišyti su ištirpintu sviestu. Gauta mase lygiu sluoksniu padengti formos dugną ir kraštus. Uždengti plėvele ir pašaldyti 1 val.
Želatiną užpilti 60 ml vandens, išbrinkinti ir ištirpinti ant nedidelės ugnies. Mikseriu išplakti varškę su cukrumi ir vanile. Atskirai išplakti grietinėlę. Šokoladukus smulkiai supjaustyti ir sumaišyti su varške. Įmaišyti želatiną. Tada palaipsniui įmaišyti išplaktą grietinėlę. Gautą masę sukrėsti į paruoštą formą ir šaldyti 4 – 6 val.
P. S. nedaug darbo, o rezultatas super...
Turėjau 3 indelius Mūsų švelniosios varškės ir 200 ml grietinėlės, bet viskas gavosi OK