Mes gyvenam pacioje pamiskeje, taigi spalio pabaigoje dareme pirma skiepuka 1,5 metu dukrytei Enemik centre (Encepur Children skiepas), bet veliau uzsimirsom, veliau vaikas ilgam isisirgo ir dabar nebezinau ka daryt, nes antrasis skiepas turejo buti daromas praejus 1-3men po pirmojo skiepo, o dabar jau eina 5 menuo . Gal kas zinot ka daryt? Ar bebus veiksmingi skiepukai, jei dabar darytume likusius du, o gal reikia viska pradet is naujo?
QUOTE(eglaite2 @ 2012 02 27, 20:11)
Mes gyvenam pacioje pamiskeje, taigi spalio pabaigoje dareme pirma skiepuka 1,5 metu dukrytei Enemik centre (Encepur Children skiepas), bet veliau uzsimirsom, veliau vaikas ilgam isisirgo ir dabar nebezinau ka daryt, nes antrasis skiepas turejo buti daromas praejus 1-3men po pirmojo skiepo, o dabar jau eina 5 menuo . Gal kas zinot ka daryt? Ar bebus veiksmingi skiepukai, jei dabar darytume likusius du, o gal reikia viska pradet is naujo?
man rodos tai geriausiai jums pasakytų Endemike, kur ir skiepijotės.
QUOTE(Mnnhmer @ 2012 03 06, 21:48)
Sveiki,
Noriu pasiteirauti del galimu salutiniu efektu ar komplikaciju susijusiu su skiepu nuo erkinio encefalito.
Taip pat butu labai naudingi komentarai apie skiepijimasi Vilniuje - kur patartumete, ar yra ryskesni kainu skirtumai? (kaip supratau Endemik'u daugelis nusivyle).
Noriu pasiteirauti del galimu salutiniu efektu ar komplikaciju susijusiu su skiepu nuo erkinio encefalito.
Taip pat butu labai naudingi komentarai apie skiepijimasi Vilniuje - kur patartumete, ar yra ryskesni kainu skirtumai? (kaip supratau Endemik'u daugelis nusivyle).
pažįstama medikė sakė, kad naudojamos skirtingos vakcinos nuo erkinio encifalito (tik nepamenu pavadinimų ), tai pirma pasidomėkit, kokia vakcina naudojama skiepų kabinete.
Kokie yra uz ir pries?
Radau stai ka raso apie encefalita
Saltinis: http://sveika-gyvens...to-apsaugo.html
Bet mano vaikui pernai erke buvo isisegusi net 4 kartus, todel gaunasi kad mums kaip ir verta skiepytis, bet duomenis is tos citatos vis sustabdo.
Radau stai ka raso apie encefalita
Vaikai iki 16 m. sudaro apie 10 proc. visų sergančiųjų ir dažniausiai serga lengvesne ligos forma.
Saltinis: http://sveika-gyvens...to-apsaugo.html
Bet mano vaikui pernai erke buvo isisegusi net 4 kartus, todel gaunasi kad mums kaip ir verta skiepytis, bet duomenis is tos citatos vis sustabdo.
Mes pasiskiepyje visi nuo erkinio encefalito, nes liga tai is tikruju baisi, pazeidzia nervus...
Bet jei kazkas nekeliauja niekur i gamta, buna tik mieste tai nemanau, kad yra didele prasme skiepytis
Bet jei kazkas nekeliauja niekur i gamta, buna tik mieste tai nemanau, kad yra didele prasme skiepytis
QUOTE(katinulis @ 2012 03 12, 11:57)
Mes pasiskiepyje visi nuo erkinio encefalito, nes liga tai is tikruju baisi, pazeidzia nervus...
užsikrėsti gali net ir mieste - parke, nes erkėms net nereikia medžių, užtenka žolės. Pvz., kažkada skelbta, kad Vilniuje, Vingio parke yra pavojingų erkių, platinančių Laimo ligą, židinys. Taigi šių padarų visur galit pasigauti
QUOTE(yesterday @ 2012 03 13, 10:00)
užsikrėsti gali net ir mieste - parke, nes erkėms net nereikia medžių, užtenka žolės. Pvz., kažkada skelbta, kad Vilniuje, Vingio parke yra pavojingų erkių, platinančių Laimo ligą, židinys. Taigi šių padarų visur galit pasigauti
Erkės kaip tik žolėje ir būna. Nuo medžių jų nepasigaunama...
QUOTE(Salsa @ 2012 03 13, 12:34)
pasigaunama - kiek teko landžioti po tankiausius Dzūkijos miškus, kur žolės net nerasi - samanos ir tiek. jau žiūrėk ir ropoja per drabužius
QUOTE(Salsa @ 2012 03 13, 12:34)
pasigausi. nuo lapuociu. ant spygliuociu ju tik nebuna
Siandien paskiepijom mazyle (beveik 2m) pirmaja vakcina, savo poliklinikoje. tikiuosi jokiu salutiniu poveikiu ir nebus. O skiepijomes, nes vasara jau zadame savaitgaliais i gamta lakstyt, na miskiukas, ezeriukas bet susimasciau, kad ir patiems gal reiktu pasiskiepyt ale nesinoretu susirgt.. BET planuojam antra leliuka ir paskaiciau, kad skiepija tik esant butinam atvejui, kai uzsikresti tikimybe labai didele tai matyt siam sezonui bent jau pati busiu "pramazinusi" skiepus..
Baisiai bijau erkių, tad buvau nusprendusi paskiepyti dukrytę (1,5m.). Pirmiausia norėjau pasiskiepyti pati, pažiūrėti savo reakciją į skiepą. Nuvažiavus į Endemik'ą paprašiau, kad padarytų erkinio encifalito antikūnių tyrimą. Vaikystėj ir ne tik daug laiko praleisdavau gamtoj, ir nevirintą pieną gėriau. Buvo ir tų gripų vasarą.. Na, dėl viso pikto. Tačiau mane atkalbėjo. Neva, net jei ir buvau susirgus, imunitetą žmogus turi penkerius metus. Nors visada maniau, kad imunitetas įgyjamas visam gyvenimui. Suabejojau, kad gal tos tetos visgi geriau žino Be to, tikslas buvo, išbandyti skiepą" ant savęs". Ranką, beje, skaudėjo (skiepijo encepur skiepu). Dabar esu lbe galo pikta, kad suklaidino. To tyrimo jau tikriausiai nepasidarysiu. Bijodama erkių turėsiu badytis visą gyvenimą. Paskaičius temą, suabejojau ir dėl skiepo vaikui