Įkraunama...
Įkraunama...

Skiepai nuo erkinio encefalito

QUOTE(Liutukeee @ 2011 06 01, 09:37)
Tai tada reik tiketis,kad po antro skiepo dar blogiau bus? g.gif

Sunku prognozuoti. Karščiavimas po šios vakcinos gana įprastas, o štai stiprūs galvos skausmai tikrai neramina.Siūlyčiau dar kartą persvarstyti , ar erkinio encefalito rizika tikrai didelė ir vakcinavimas būtinas.
Atsakyti
Mano vyrui pries savaite isisege erke. Apimti panikos kita ryta nuvaziavo i endemik, paeme krauja ir suleido ticovac pirma doze. Tai pirma diena po skiepo savijauta kaip sergant gripu, o kuo toliau tuo blogiau - pykina nera jegu, silpna ir t.t. Jau savaite praejoo tik blogeja
Aisku daktarai sako kad nuo skiepu taip buti negali, nors skiepo anotacijoje aiskiai isvardinti visi sie pasaliniai poveikiai kaip dazni...
Antros nebeskiepysim dozes, nesamone sitoks salutinis poveikis kaip ee susirgus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zuwytes: 04 birželio 2011 - 21:29
QUOTE(Zuwytes @ 2011 06 04, 22:28)
Mano vyrui pries savaite isisege erke. Apimti panikos kita ryta nuvaziavo i endemik, paeme krauja ir suleido ticovac pirma doze. Tai pirma diena po skiepo savijauta kaip sergant gripu, o kuo toliau tuo blogiau - pykina nera jegu, silpna ir t.t. Jau savaite praejoo tik blogeja
Aisku daktarai sako kad nuo skiepu taip buti negali, nors skiepo anotacijoje aiskiai isvardinti visi sie pasaliniai poveikiai kaip dazni...
Antros nebeskiepysim dozes, nesamone sitoks salutinis poveikis kaip ee susirgus.

ka daro farmacininku propaganda..ir as anksciau buciau taip darius, bet dabar kas savaite praktiskai isisiurbia.
Atsakyti
Mum daktare sake, kad netiesa, jog vaikai iki 7 metu encefalitu neserga..sake nesamone doh.gif paklausiau o jus pati skiepijates, sako ne...kad as nebunu gamtoj... biggrin.gif o vaikus savo sakau skiepijat? sako kad jie jau dideli pas mane, bet nesiskiepija...Kodel idomu daktarai patys nesiskiepija ? biggrin.gif Mes norajom visa seima pasiskiepyt, bet apsigalvojom...
Atsakyti
QUOTE(Lu Lu @ 2011 06 06, 17:22)
Mum daktare sake, kad netiesa, jog vaikai iki 7 metu encefalitu neserga..sake nesamone  doh.gif paklausiau o jus pati skiepijates, sako ne...kad as nebunu gamtoj... biggrin.gif o vaikus savo sakau skiepijat? sako kad jie jau dideli pas mane, bet nesiskiepija...Kodel idomu daktarai patys nesiskiepija ?  biggrin.gif Mes norajom visa seima pasiskiepyt, bet apsigalvojom...

juk galetu ta gydytoja pasiskiepyt, maza kas, zole ir mieste auga... biggrin.gif kazkodel to nedaro...
Atsakyti
QUOTE(Zuwytes @ 2011 06 04, 22:28)

tai kad ta vakcina nuo šios erkės jau nepadės,nebent tik nuo kitų unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(žydrynė @ 2011 06 06, 20:31)
tai kad ta vakcina nuo šios erkės jau nepadės,nebent tik nuo kitų unsure.gif

Na yra toks dalykas, kaip postekspozicinė vakcinacija. Panašiu principu vakcinuojama nuo pasiutligės po gyvūno įkandimo.
Atsakyti
QUOTE(dange @ 2011 06 06, 20:35)
Na yra toks dalykas, kaip postekspozicinė vakcinacija. Panašiu principu vakcinuojama nuo pasiutligės po gyvūno įkandimo.

bet aš kaip tik neseniai apie tai skaičiau,kad imunitetas jau nespės susidaryti,nes per trumpas ligos inkubacinis periodas unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(žydrynė @ 2011 06 06, 20:51)
bet aš kaip tik neseniai apie tai skaičiau,kad imunitetas jau nespės susidaryti,nes per trumpas ligos inkubacinis periodas unsure.gif

Iš esmės jūs teisi. Prieš kažkurį laiką tokios savybės buvo priskiriamos vienai iš erkinių vakcinų, tačiau, kodėl ir kuo ta vakcina ypatinga, girdėti neteko.
Atsakyti
Mes antrą vasarą gyvename pamiškėjė. Pernai jokių erkių nebuvo.
Šiemet dukrelei erkė buvo įsisegusi net du kartus.
Prieš mėn. ištraukėme dar gyvą, tikrinom dėl Laimo - erkė buvo sveika. Galvojau gal pasigavo kol ėjome į mišką ir žinoma jokių skiepų nedarėme.

Vakar vėl radau ant kūnelio mažą kelių mm. nimfą, vėl stresas. Ir kaltas jau ne miškas, o erkė buvo mūsų sklype, nes mergaitė sirgo ir dvi savaites iš kiemo net nėjo niekur. Tikriausiai ji yra labiau patraukli erkėms nei kiti šeimos nariai. Todėl svarstau apie skiepus.

-Bet jei ji kartais užsikrėstų EE dabar ar tas skiepas nepasunkins eigos?
- Tik prieš savaitę ji baigė gerti antibiotikus, per mažas laiko tarpas, imunitetas nėra pats stipriausias.

Purkštis kas kelias valandas priemonėmis nuo erkių? Ir taip visą vasarą.

Dar perskaičiau, kad po mėn, turėjo tirti antikūnius, ar tikrai tiria? Mums priduodant erkę dėl Laimo laboratorijoje nieko nepasakė, kad reikia. Gal vaikus netiria?
Atsakyti
Tai gal ji EE ir susirgo???
Atsakyti
Nemanau, nes 3 šeimos nariai sirgo su temperatūra, slogom ir kosuliais. Jai labiau komplikavosi į plaučius. Išskyrus temperatūros jokių kitų EE simptomų nebuvo.
Atsakyti