Įkraunama...
Įkraunama...

Skiepai nuo erkinio encefalito

Idomi diskusija! Nors is tikruju, nereikia pamirsti, kad net patys paprasciausi vaistai gali sukelti pasalini poveiki. Kad ir toks jau mums visiems iprastas vaistas kaip citramonas gali sukelti ne ka maziau baisiai skambancius pasalinius simptomus: "Virskinimo trakto sutrikimai dazni: pykinimas, vemimas, viduriavimas. Gali atsirasti virskinimo trakto opu, kurios tam tikrais atvejais gali kraujuoti ir prakiurti. Taip pat gali pasireiksti kvepavimo sistemos. Krutines lastos ir tarpusienio sutrikimai, prasideti padidejusio jautrumo reakcija, gali pasireiksti nervu sistemos sutrikimai: agranulocitoze, anemija ir t.t."
Taip kad kartais gal reikia pasverti: geriau erkinis encefalitas ar GALBUT salutinis poveikis nuo skiepu wink.gif
Atsakyti
QUOTE(dange @ 2009 05 25, 20:46)
O kodėl išsirinkote kokliušą, o ne pvz difteriją ar invazinį HiB(epiglotito ar meningito forma)  bigsmile.gif
Lengvai nekomplikuotai persirgti tam tikrais atvejais nėra blogai, tik kartu  kažkodėl "pamirštama", kad viena iš natūralios ligos baigčių gali būti natūralios komplikacijos ir natūrali mirtis. Siūlau apie tai pagalvoti ne pagąsdinimui ar paskatinimui vakcinuotis  bigsmile.gif  (savo nuomonę apie erkinio encefalito vakciną esu išsakiusi anksčiau), tačiau gana dažnai diskusijose akcentuojamos galimos šalutinės reakcijos į vakciną, o štai natūralios ligos galimi "rezultatai" nurašomi kaip mažai tikėtini arba tikimasi, kad jie aplenks  mirksiukas.gif

o labai dažnai lietuvoje vaikai serga difterija?o kokliušu serga ir skiepyti,taigi skiepas neapsaugo rolleyes.gif o kas liečia meningitą,taip šios ligos atvejų padaugėjo,bet beveik visų vakcinų šalutinių poveikių sąraše minimas meningitas.
vieną dieną perėjau per kelis forumus ir pastebėjau,kad vaikai po MMR(tymai,kiaulytė,raudonukė)suserga tridiene,ir visas mamas gydytojai nuramina,kad tai tik sutapimas,labai abejoju tokiu sutapimu,nes simptomai tokie patys kaip tymų,o ir sukelia šią ligą tymų virusas.tai koks čia sutapimas su skiepu g.gif
Atsakyti
QUOTE(bimkutele @ 2009 05 25, 19:56)

galima skiepyti tik pilnai sveikus vaikus,ir kaip viena mamytė rašė sveikų vaikų kaip ir nebeliko,taigi skiepyjami visi iš eilės.

Vėl tenka grįžti į pradžią mirksiukas.gif Kaip "ne pilnai" sveikas vaikas su nesusiformavusiu imunitetu reaguos į natūralią infekciją. Sutikit, natūrali liga, tai ne tik atsparumo formavimasis ir keli bėrimo elementai odoje.
Atsakyti
QUOTE(dange @ 2009 05 25, 21:06)
Vėl tenka grįžti į pradžią  mirksiukas.gif Kaip "ne pilnai" sveikas vaikas su nesusiformavusiu imunitetu reaguos į natūralią infekciją. Sutikit, natūrali liga, tai ne tik atsparumo formavimasis ir keli bėrimo elementai odoje.

sutinku vaikui gali būti pavojinga natūrali liga,lygiai taip pat kaip ir skiepas,o ar skiepas apsaugos nuo ligos 100% paskiepyjai ir ramu vaikas augs sveikas g.gif labai idomu būtų sužinoti kiek dienų vaikas nuo gimimo iki metų būna sveikas?

na bet tema apie erkinį encefalitą reikia palikti vietos tiems kam aktuali ši tema rolleyes.gif
Atsakyti
[COLOR=blue]
QUOTE(dange @ 2009 05 25, 18:46)
O kodėl išsirinkote kokliušą, o ne pvz difteriją ar invazinį HiB(epiglotito ar meningito forma)  bigsmile.gif
Lengvai nekomplikuotai persirgti tam tikrais atvejais nėra blogai, tik kartu  kažkodėl "pamirštama", kad viena iš natūralios ligos baigčių gali būti natūralios komplikacijos ir natūrali mirtis. Siūlau apie tai pagalvoti ne pagąsdinimui ar paskatinimui vakcinuotis  bigsmile.gif  (savo nuomonę apie erkinio encefalito vakciną esu išsakiusi anksčiau), tačiau gana dažnai diskusijose akcentuojamos [b]galimos šalutinės reakcijos į vakciną, o štai natūralios ligos galimi "rezultatai" nurašomi kaip mažai tikėtini arba tikimasi, kad jie aplenks  [/B]mirksiukas.gif

Toje laidoje beje rimtoje televizijoje pateikti aiskus skaiciai 2008 metais uzregistruota 350 sunkiu salutiniu poveikiu po skiepo, kaip ir rodytos mergaites, ir 300 susirgimu erkiniu encefalitu neskiepytu(o gal tarp ju ir skiepytu buvo?), is ju 150 lengva forma sirgo. Be to imunitetas lieka visam gyvenimui. Mane skaiciai vercia susimastyti, kiek erkes pakenke zmogui ir kiek skiepai. Beje ir as bijau ligu, bet va, is kur zinoti, kad skiepas saugo 5metus, neatlieka niekas jokiu tyrimu, kad pvz. zmogus pasiskiepijo ir jam isisiurbe uzkresta erke,ir jis tikrai isvenge ligos???
Gal cia ir ne prie ko, bet galite Dange, pakomentuoti mano drauges berniuko atveji. Berniukas paskiepytas visais skiepais tuo paciu ir nuo vejaraupiu, jam keturi metukai ir sirgo gan stipriai vejaraupiais, aisku pati liga nera baisi nepalyginsi su erkiniu encefalitu, bet va apsaugos skiepas nepateisino g.gif
Atsakyti
QUOTE(Elzė @ 2009 05 24, 14:44)
nenoriu suklaidinti, bet gyvūnų ir žmonių erkės netokios pačios  g.gif

Ar galetumete pakomentuoti placiau?
Papildyta:
QUOTE(dange @ 2009 05 25, 18:46)
Lengvai nekomplikuotai persirgti tam tikrais atvejais nėra blogai, tik kartu  kažkodėl "pamirštama", kad viena iš natūralios ligos baigčių gali būti natūralios komplikacijos ir natūrali mirtis. Siūlau apie tai pagalvoti ne pagąsdinimui ar paskatinimui vakcinuotis  bigsmile.gif  (savo nuomonę apie erkinio encefalito vakciną esu išsakiusi anksčiau), tačiau gana dažnai diskusijose akcentuojamos galimos šalutinės reakcijos į vakciną, o štai natūralios ligos galimi "rezultatai" nurašomi kaip mažai tikėtini arba tikimasi, kad jie aplenks  mirksiukas.gif

na o juk ne prie vienos vakcinos salutiniu irgi galima rasti mirtis , tik siuo atveju jau nenaturali...
Atsakyti
QUOTE(bimkutele @ 2009 05 25, 19:56)
kalbu ne apie vaistus,kas ką vartoja,o apie sveikus naujagimius,kurie nuo tokių dozių virusų ir pavojingos chemijos,gali ne tik neapsisaugoti nuo ligų,bet ir likti rimtais ligoniukais visam gyvenimui.

žinoma gydytojas mato ką skiepyja ir kiek tų skiepų gauna,žino ir tai,kad negalima skiepyti vaiko alergiško kiaušinio baltymui,bet vistiek skiepyja,nes nežino ar vaikas alergiškas ar ne.

galima skiepyti tik pilnai sveikus vaikus,ir kaip viena mamytė rašė sveikų vaikų kaip ir nebeliko,taigi skiepyjami visi iš eilės.

O gal reikia radeti kelti klausima kodel vaikai pas msu dabar yra nesveiki?? ju priezastis manau slipi dar pradedant paciam vaisiu formuotis...

ir manau akd ateis tikri tas metas, kai ne tik vaiaki vakcinu ivairiausiu nepernes..bet ir suauges zmogus..

Atsakyti
QUOTE(Suisse @ 2009 05 26, 09:58)
O gal reikia radeti kelti klausima kodel vaikai pas msu dabar yra nesveiki?? ju priezastis manau slipi dar pradedant paciam vaisiu formuotis...

ir manau akd ateis tikri tas metas, kai ne tik vaiaki vakcinu ivairiausiu nepernes..bet ir suauges zmogus..

kodėl?todėl,kad naujagimis tik gimes per 24val.gauna hepatito B skiepą,kurio šalutiniai poveikiai :

Injekcijos vietoje: trumpalaikis skausmingumas, paraudimas, sukietėjimas.
Reti nepageidaujami poveikiai
Poveikiai visam organizmui: nuovargis, karščiavimas, bendras negalavimas,
panašūs į gripo simptomai.
Poveikiai centrinei ir periferinei nervų sistemai: galvos svaigimas, galvos
skausmas, parestezija.
Poveikiai virškinimo traktui: pykinimas, vėmimas, viduriavimas, pilvo
skausmas.
Poveikis kepenims: kepenų funkcijos rodiklių anomalijos.
Poveikiai raumenims ir skeletui: artralgija, mialgija.
Poveikiai odai ir jos dariniams: bėrimas, niežulys, dilgėlinė.
Poveikiai visam organizmui: anafilaksija, seruminė liga.
Poveikiai širdies ir kraujagyslių sistemai: sinkopė, hipotenzija.
Poveikiai centrinei ir periferinei nervų sistemai: paralyžius, neuropatija,
neuritas (Guillain-Barre sindromas, optinio nervo neuritas, išsėtinė
sklerozė), encefalitas, encefalopatija, meningitas, traukuliai.
Poveikis kraujui: trombocitopenija.
Poveikis raumenims ir skeletui: artritas.
Poveikis kvėpavimo sistemai: panašūs į bronchų spazmo simptomai.
Poveikiai odai ir jos dariniams: angioneurozinė edema, daugiaformė eritema.
Poveikis kraujagyslėms: vaskulitas.
Poveikis leukocitams ir retikuloendotelinei sistemai: limfmazgių padidėjimas.

man nekyla klausimas,kodėl vaikai turi sveikatos problemų schmoll.gif
Atsakyti
Kodėl daugėja gydytojų ir ligonių?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bimkutele: 26 gegužės 2009 - 08:30
QUOTE(dange @ 2009 05 25, 19:46)

Man vis tiek priimtiniau persirgti 2-3 vaikiškom ligom ir įgauti patvarų imunitetą visam gyvenimui negu gauti 10 ligų sukėlėjus(visom 10 natūraliai praktiškai tikrai neįmanoma užsikrėst) į kūdikio organizmą plius dozę kenksmingų pagalbinių medžiagų ir baigus revakcinacijas po 5-15 metų neturėti imuniteto nei vienai iš jų(kada iškyla grėsmė susirgti suaugus),o plius dar ir tuos metus,kada skiepas "galioja" nėra šimtaprocentinės apsaugos ir kasmet ji vis silpsta rolleyes.gif .O kodėl turėčiau galvoti,kad jau mano vaikui tai būtinai bus komplikacijos ir nutiks viskas,kas blogiausia,susiję su ta liga;aš kaip tik galvoju,kad mano vaikui viskas bus gerai,pozityvus mąstymas irgi daug ką reiškia,tuo jau esu įsitikinus iš savo patirties rolleyes.gif .(ne tik ligų)
Mano mama persirgo difterija prieš daugiau kaip 50 metų ir pasveiko be jokių komplikacijų,dar tais laikais kai net normalaus gydymo nebuvo.Bendradarbės vaikas sirgo HiB epiglotitu,aišku pradžioj būklė buvo pavojinga,bet greitai pasveiko be jokių komlikacijų.Gal aš čia kai kam kvailai atrodysiu su šiais pavyzdžiais,bet kas labai bijot ligų tai skiepykitės.
Čia biškį ne į temą apie erkes ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Salvina: 26 gegužės 2009 - 10:40
QUOTE(bimkutele @ 2009 05 26, 09:09)
kodėl?todėl,kad naujagimis tik gimes per 24val.gauna hepatito B skiepą,kurio šalutiniai poveikiai :

man nekyla klausimas,kodėl vaikai turi sveikatos problemų schmoll.gif

Bimkutele, jūs rimtai g.gif Vaikas, nepaskiepytas per 24 val hepatito B skiepu, augs be sveikatos problemų g.gif

QUOTE(Salvina @ 2009 05 26, 11:36)
Man vis tiek priimtiniau persirgti 2-3 vaikiškom ligom ir įgauti patvarų imunitetą visam gyvenimui negu gauti 10 ligų sukėlėjus(visom 10 natūraliai praktiškai tikrai neįmanoma užsikrėst) į kūdikio organizmą plius dozę kenksmingų pagalbinių medžiagų ir baigus revakcinacijas po 5-15 metų neturėti imuniteto nei vienai iš jų(kada iškyla grėsmė susirgti suaugus),o plius dar ir tuos metus,kada skiepas "galioja" nėra šimtaprocentinės apsaugos ir kasmet ji vis silpsta rolleyes.gif .O kodėl turėčiau galvoti,kad jau mano vaikui tai būtinai bus komplikacijos ir nutiks viskas,kas blogiausia,susiję su ta liga;aš kaip tik galvoju,kad mano vaikui viskas bus gerai,pozityvus mąstymas irgi daug ką reiškia,tuo jau esu įsitikinus iš savo patirties rolleyes.gif .(ne tik ligų)
Mano mama persirgo difterija prieš daugiau kaip 50 metų ir pasveiko be jokių komplikacijų,dar tais laikais kai net normalaus gydymo nebuvo.Bendradarbės vaikas sirgo HiB epiglotitu,aišku pradžioj būklė buvo pavojinga,bet greitai pasveiko be jokių komlikacijų.Gal aš čia kai kam kvailai atrodysiu su šiais pavyzdžiais,bet kas labai bijot ligų tai skiepykitės.
Čia biškį ne į temą apie erkes ax.gif

Jūs teisi- visom dešimčia pirmais gyvenimo metais neužsikrės. Greičiausiai neužsikrės ir nepersirgs antraisiais(bent jau su šiandieniniu vakcinavimo procentu). O tai reiškia, kad po dešimties metų jis bus imlus visoms likusioms.Aišku, didesnės dalis šių ligų yra pavojingiausios būtent ankstyvoje vaikystėje mirksiukas.gif
Apie pozityvų mąstymą supratau. Tačiau pozityvumas išskirtinai taikomas galvojant apie ligą("nesusirgs arba sirgs lengvai"), bet ne apie vakcinavimą("šalutiniai poveikiai ir būtent rimti tikrai bus").
Atsakyti
QUOTE(dange @ 2009 05 26, 13:03)
Bimkutele, jūs rimtai  g.gif Vaikas, nepaskiepytas per 24 val hepatito B skiepu, augs be sveikatos problemų  g.gif

turiu omenyje,kad vaikas vos spėjęs gimti jau farširuojamas virusais,chemija,ar čia normalu,kaip tai gali atsiliepti vaiko centrinei nervų sistemai,nes cheminės medžiagos kurios yra vakcinose juk kenkia nervų sistemai ar aš neteisi?skiepyti negalima kiaušinio baltymui alergiškų kūdikių,kai gimsta vaikutis gydytojai aiškiaregiais tampa,mato,kad nealergiškas ar tiesiog rizikuoja?

raupai "skiepų" dėka išnyko,kodėl kitos ligos neišnyko skiepų dėka g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bimkutele: 26 gegužės 2009 - 11:25