Įkraunama...
Įkraunama...

Skiepai nuo erkinio encefalito

QUOTE(vataipva @ 2008 05 28, 14:52)
tai paskiepijusi nuo erkinio encifalito jautiesi saugi?

aš pagooglinus susidariau vaizdą, kad erkinis encifalitas yra retesnis nei Laimo liga, tad kaip bežiūrėtum, vistiek nuo erkių saugotis tepalais/purškalais teks. (beje yra vaikiškų priemonių, nuo gimimo skirtų 0+  mirksiukas.gif )

pvz:
Pernai erkiniu encefalitu Lietuvoje užsikrėtė 462, Laimo liga – 2029 žmonės.
citata iš čia

Bet kiek is 462 pasveiko 100 procentu? kiek zinau atveju kas uzsikrete erkiniu encifalitu turi antros grupes invaliduma, pakenke smegenims. Man kazkaip net nekilo klausimo skiepyt ar neskiepyt. Nes kuo toliau, klimatas keiciasi ir visokie parazitai neissala, o dar daugiau dauginasi. Musu visa seima skiepyta, nes mes labai daug laiko praleidziam gamtoje, vien sode.
Atsakyti
QUOTE(giedryte @ 2008 05 28, 14:58)
Bet kiek is 462 pasveiko 100 procentu? kiek zinau atveju kas uzsikrete erkiniu encifalitu turi antros grupes invaliduma, pakenke smegenims. Man kazkaip net nekilo klausimo skiepyt ar neskiepyt. Nes kuo toliau, klimatas keiciasi ir visokie parazitai neissala, o dar daugiau dauginasi. Musu visa seima skiepyta, nes mes labai daug laiko praleidziam gamtoje, vien sode.

tai kiekvieno žmogaus pasirinkimas - skiepytis ar ne.
aš tik bandžiau paaiškinti, kad skiepysi ar ne, vistiek teks naudoti preparatus, atbaidančius šiuos gyvius, įskaitant ir uodus 4u.gif

o erkiniu encefalitu sirgo ir mano keli pažystami, kurie sėkmingai išgijo. nereikia hiperbolizuoti smile.gif visų ligų komplikacijos gąsdina..
Atsakyti
QUOTE(vataipva @ 2008 05 28, 15:46)
tai kiekvieno žmogaus pasirinkimas - skiepytis ar ne.
aš tik bandžiau paaiškinti, kad skiepysi ar ne, vistiek teks naudoti preparatus, atbaidančius šiuos gyvius, įskaitant ir uodus  4u.gif

o erkiniu encefalitu sirgo ir mano keli pažystami, kurie sėkmingai išgijo. nereikia hiperbolizuoti  smile.gif visų ligų komplikacijos gąsdina..

Viskas gerai, tik man si liga pasitikejimo nesuteikia.... O skiepyt ar ne, kiekvieno asmeninis reikalas rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(tigra_111 @ 2008 05 28, 12:20)
Skiepyti galima jau nuo metuku  mirksiukas.gif Maniske jau gaus antra doze skiepu  cool.gif Taip temperatura mums buvo sukilusi 10 dieu po skiepo, pasilaike dvi dienas ir vsio  ax.gif

O iš ko tu sprendi, kad temperatūrą po 10 dienų sukėlė skiepas.

Aš irgi paskiepijau savo mergicą, jokių pašalinių reakcijų nebuvo, netgi jai sakė neskaudėjo. O man skaudėjo kai skiepijo ir savaitę skiepo vieta buvo patinus. Bet čia gal per gret suleido g.gif
Atsakyti

QUOTE(Valisa Vasilisa @ 2008 05 23, 22:54)
Nustebau, kai perskaičiau ką parašei, iš tiesų paieškojusi ir aš radau tokią info čia

Pasidalinkime žiniomis, gal kas su medikais yra apie tai kalbėjęs mirksiukas.gif
Spėju, kad maži vaikai turi gan stiprų imunitetą ir šia liga, jei apsikrečia praserga gan lengvai, be ryškių simptomų (čia tik mano nuomonė) arba statistikoje nėra užfiksuota susirgusių vaikų.

Ar dar kas nors kalbejote su medikais apie info, jog vaikai iki 7 metu amziaus erkiniu encefalitu neserga? Ar tai tik statistiniai duomenys, ar tai tyrimais pagristas faktas?? Vis neapsisprendziu, skiepyt savo maziu ar ne....
Atsakyti
Na, gal tie skiepai visgi labiau tiems,kurie nuosavuose namuose gyvena ar sodus turi, šunis.. Mes tai daugiabutyje.. tik va į Vingio parką beveik kiekvieną savaitgalį lekiam dviračiai važinėtis..nežinau, nemanau, kad skiepų reiktų g.gif
Atsakyti
Seip ir as pradejau dometis siuo skiepu ir mums gydytojas neliepe,tik pasiule kad tikrai butu geriau jei pasiskiepintume nes pas ji jau dvi mergytes is azuolyno parko atejo su erkem verysad.gif verysad.gif ,,,o mes dar megstam gamta,miska tai tikrai reiketu pasiskiepinti ir as maniau kad jau velu bet gydytojas teige kad skiepas 4-ioms vasaroms,,,,,,,,,,,
O seip turiu gydytoja pussesere ir ji sake kad nuo erkinio encefalito vaistu nera-nuo laimo ligos yra,,,,
Atsakyti
Mes savo vaikus paskiepijom. Ramiau, nes gamtoj tenka dažnai pabūti. O ir gydytoja sakė, kad skiepai vienintelė priemonė nuo erkinio encefalito, nes vaistų nėra, o perserga kiekvienas vis kitaip. Vieni lengviau kiti sunkiau
Atsakyti
Na ir man baisi ta liga erkinis encefalitas unsure.gif taigi ir musu seimyna pasiskiepino. tiksliau pernai du skiepai buvo, ir dar ryt galutini ruosiames vaziuot daryti. Tik jau kaina pakilo, tai ojojoj blink.gif perni jei neklystu 44 lt buvo, o siemet 74-75Lt verysad.gif Na bet sveikata neikainojama ax.gif
Atsakyti
Paskiepyjau abu vaikus. vienam 6 metai, kitam 1 metas.
Atsakyti
QUOTE(indreu @ 2008 06 25, 22:06)
Paskiepyjau abu vaikus. vienam 6 metai, kitam 1 metas.

kaip sureagavo vaikiukai į skiepą? rolleyes.gif
Atsakyti
Mano vaikui netoli 2 metukai, rugseji sueis, noriu ji paskiepyt nuo erkinio encefalito, nes baisu i gtamta eit, mano teciui erke ikando, panasu, kad uzkrete ta baisia liga. Nuo kokio amziaus vaikus skiepyt galima, mamytes, pasidalinkit savo ziniom prasau 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tanitaa: 26 birželio 2008 - 13:30