AS galvoju save ir maza dukryte paskiepit, nes be gamtos neapseisi,
Vakar buvome pas gydytoją,tai primygtinai rekomendavo,kad reikia skiepyti dukrytę. Tai galvojam, kad nuo rugsėjo mėnesio pradėsim skiepų maratoną,kad iki vasaros įgytų imunitetą.
O mes pries savaite pasiskiepijom abi (as - antru skiepu, o mazaja skiepijome pirma karta). Jokiu baisiu pasekmiu. Tik toje vietoje paraudo. O man ir paraudo, ir patino. Liepe tik ta diena neslapinti, t.y. nesimaudyti. O lauke vaikstinejome ir ta pacia diena.
As dar dvejojau, ar skiepyti mazaja, bet po to, kai pernai is misko "atsinesiau" erke, isisiurbusia i nugara, tai po tu keliu savaicio neramumo (o gal jau apsikreciau?..), nusprendziau ir pati pasiskiepti, ir mergina paskiepyti. Bo mergina jau rudeni eis i darza. O darzelis netoli miskelio.
As dar dvejojau, ar skiepyti mazaja, bet po to, kai pernai is misko "atsinesiau" erke, isisiurbusia i nugara, tai po tu keliu savaicio neramumo (o gal jau apsikreciau?..), nusprendziau ir pati pasiskiepti, ir mergina paskiepyti. Bo mergina jau rudeni eis i darza. O darzelis netoli miskelio.
QUOTE(*Lina* @ 2007 04 30, 16:40)
mes visa šeima pasiskiepijom nuo erkinio encefalito Vilniuje Endemik"e,ir nė vienam jokios reakcijos nebuvo
mes ir pries du metus pasiskiepinom,jokiu salutiniu poveikiu ir jokios reakcijos i skiepa.
Mes visa seimyna pasiskiepyje. Saviski skiepijom pavasario pradzioj. Siaip man net minties nebuvo neskiepyti, as net neieskojau jokios info, nes zinojau kas tai per liga is pazistamu kurie uzsikrete ir pasekmes liko visam gyvenimui, gavo net invalidumo grupe, ziauri liga. Maniskiui net 2 metuku nebuvo kai skiepijomes, musu daktare sake galima skiepyti net nuo 6 menesiu, jei daznai bunate gamtoje.
Po pirmo skiepo igaunamas 70% imunitetetas.
Po antro skiepo 90 %;
Po trecio 99.99 %.
Po antro skiepo 90 %;
Po trecio 99.99 %.
QUOTE(giedryte @ 2007 10 02, 15:14)
Po antro skiepo 90 %;
Po trecio 99.99 %.
Po antro skiepo 90 %;
Po trecio 99.99 %.
Is kur tokie skaiciai? nuoroda galima?
QUOTE(giedryte @ 2007 10 02, 13:14)
Mes visa seimyna pasiskiepyje. Saviski skiepijom pavasario pradzioj. Siaip man net minties nebuvo neskiepyti, as net neieskojau jokios info, nes zinojau kas tai per liga is pazistamu kurie uzsikrete ir pasekmes liko visam gyvenimui, gavo net invalidumo grupe, ziauri liga. Maniskiui net 2 metuku nebuvo kai skiepijomes, musu daktare sake galima skiepyti net nuo 6 menesiu, jei daznai bunate gamtoje.
Po antro skiepo 90 %;
Po trecio 99.99 %.
Po antro skiepo 90 %;
Po trecio 99.99 %.
Tai labai "gera" daktare, kad "leidzia" nuo 6 menesiu skiepyti, kai net patys situ vakcinu gamintojai nerekomenduoja iki metu skiepyti. Nes sita vakcina labai stipri ir gali sukelti daug komplikaciju. Bet kai mamos nesuka sau galvos, nes viska zino, tai labai paprasta matyt gyvent:) Suskiepyji viskuom, kuom imanoma ir jau esi beveik motina didvyre, padariusi viska del savo vaiko:)
O sitie procentai apie imuniteta tai matyt tos "gerai ismanancios" gydytojos:)
Taip, daktare tikrai puiki. Galima skiepyti nuo 6 menesiu, bet jei ner poreikio, zinoma, kad geriau palaukti kol vaikiukas paaugs. Bet jei zmones gyvena ar labai daznai buna gamtoje, tai geriau paskiepyti, nei laukti pasekmiu. Niekas juk nevercia skiepytis, kiekvienos mamos individualus reikalas, nereikia cia taip susireiksminti.
Apie skiepo poveiki visa info gavau poliklinikoje.
QUOTE(giedryte @ 2007 10 04, 12:46)
Taip, daktare tikrai puiki. Galima skiepyti nuo 6 menesiu, bet jei ner poreikio, zinoma, kad geriau palaukti kol vaikiukas paaugs. Bet jei zmones gyvena ar labai daznai buna gamtoje, tai geriau paskiepyti, nei laukti pasekmiu. Niekas juk nevercia skiepytis, kiekvienos mamos individualus reikalas, nereikia cia taip susireiksminti.
Nesusireiksminu, bet kiek zinau, gal ir klystu Lietuvoj populiarios Austrijoje gaminamos vakcinos nuo erkinio encefalito. Ir kaip cia gali but, kad gamintojas, kuris jau ir taip suinteresuotas parduot kuo anksciau savo produkcija nurodo, kad nuo metu vakcinuot galima, o jau gydytoja parekomenduoja dar anksciau. Nebent as klystu ir cia kokia kita vakcina:) Siaip tai gydytojai dazhnai irgi gauna kokias nors dovaneles uz tevams isiulytu vakcinu skaiciu..... Bet kaip jus ir rasot, kiekvienos mamos reikalas cia:)
O buvo taip
Paziurejau pavasari zinias, kad 2006 metais ruduo buvo labai siltas tad labai daug "prisiveise" erkuciu, tad 2007 metu pavasari labai daug ju atgijo, tad kita diena mes jau buvom poliklinikoje ir skiepyjomes, daktare nei zodzio man nebuvo uzsiminus apie sia vakcina. Tik paklausiau kokia reakcija buna po skiepo vaikams, tad man viska ir paaiskino, kad net buvo atveju kai tevai ateje ir praso net maziukus skiepyt, tad galima skiepyk nuo 6 men, bet nerekomenduojama .
Va tokia istorija
P.S Kiekvienas gali klisti, tame tarpe ir daktarai. Vieni gal gauna kazka uz skiepus kiti ne. Na mums dar neteko susidurti, kad ikalbinetu kuom nors skiepytis, tokios patirties neturiu, daktare tikrai puiki!
Tai tiek!
Paziurejau pavasari zinias, kad 2006 metais ruduo buvo labai siltas tad labai daug "prisiveise" erkuciu, tad 2007 metu pavasari labai daug ju atgijo, tad kita diena mes jau buvom poliklinikoje ir skiepyjomes, daktare nei zodzio man nebuvo uzsiminus apie sia vakcina. Tik paklausiau kokia reakcija buna po skiepo vaikams, tad man viska ir paaiskino, kad net buvo atveju kai tevai ateje ir praso net maziukus skiepyt, tad galima skiepyk nuo 6 men, bet nerekomenduojama .
Va tokia istorija
P.S Kiekvienas gali klisti, tame tarpe ir daktarai. Vieni gal gauna kazka uz skiepus kiti ne. Na mums dar neteko susidurti, kad ikalbinetu kuom nors skiepytis, tokios patirties neturiu, daktare tikrai puiki!
Tai tiek!
na kiek aš žinau tai skiepyti galima tik nuo metų...
QUOTE(giedryte @ 2007 10 05, 08:08)
Va tokia istorija
o tau gydytoja paaiskino, kad sis skiepas neapsaugo nuo Laimo ligos , kuri pasitaiko daug, daug kartu dazniau, negu encafalitas. gal ir tavo pazistamiems (jei neklistu) buvo kaip tik Laimo liga?