kadangi ne visi isgali pirkti "super gerus"misinelius.kas is to,kad mes isleidom kruvas pinigu tiems ale"brangiems ir geriems"(aceit),patys sedejom neede ir nieko gero is to neisejo.Dukra fontanais nuo bet kokio misinio vare,nes isgirtasis APTAMIL"as nepadejo,o va klijukai tai super-nei atpilineja,nei ka blogo jai daro
O klijuku virimas tikrai neuzima paros laiko,15 min maksimum ir jusu vaikiukas,sotus ir patenkintas
QUOTE(rasa1470 @ 2006 08 08, 13:36)
noriu ir aš pasigirti, kad mano mažylė taip skaniai valgo klijukus kad ausys linguojasi ir taip greit suvalgo, mūsų mėgstamiausia tai avižinių ir ryžių dribsnių klijukai, o 5grūdų tai sunkokai valgė, tai kol kas nevirsiu. kitam savo vaikeliui net nesiruošiu duoti mišinukų iškart prie namų gamybos mišinukų, aš manau kad tai kur kas sveikiau. šiaip visada atrūgsta ir nebeatpilinėja. mes laimingi ir sotūs
Sveikute nieko neturiu pries klijukus, jug "ant ju ir mes uzaugom" bet kai pagalvoji ka tas vaikiukas gauna is to klijuko ir nesvarbu kad visa nakti ismiega... bet siam gyvenime kiekvienas laisvas pasirinkimui ir nieks neturi teises jusu smerkt
QUOTE(modestasta @ 2006 08 09, 10:22)
bet siam gyvenime kiekvienas laisvas pasirinkimui ir nieks neturi teises jusu smerkt
Kiekvieno teise rinktis O tu klijuku nereikia nuvertinti-juose vitaminu, mikroelementu yra daugiau nei vitaminizuotuose misinukuose. Is kur zinau-dirbu su naturalia produkcija, ir vazinejant po pasauli teko apsilankyti isgirtose misinuku gamyklose Pirma vaika maitinau klijukais, antra-misinukais, jei bus trecias-po visu misinuku gamybos apziuru-vel grisiu prie maitinimo klijukais. Aisku, jei ruosiate vaiko skrandi cocacolos ir macdonaldo, kaip sako Lumiux, vartojimui- labai prasom, juk netrukdom, cia kiekvieno teise rinktis Tik paskui nesistebekit, jei vaikas bus alergiskas, jei tures problemu su skrandziu, virskinimu ir pan. Jau gydytojai rekia, kad sojos produktai sukelia vezi, o dauguma misinuku pagaminti sojos pagrindu Ir vat kudikiui tai nenuodinga
nu matot kaip o as dar bandziau kisti butent su soja misinuka tundra ir nezinojau nieko apie tuos vezius nieko
QUOTE(modestasta @ 2006 08 09, 10:22)
Sveikute nieko neturiu pries klijukus, jug "ant ju ir mes uzaugom" bet kai pagalvoji ka tas vaikiukas gauna is to klijuko ir nesvarbu kad visa nakti ismiega... bet siam gyvenime kiekvienas laisvas pasirinkimui ir nieks neturi teises jusu smerkt
NA DĖKUI UŽ TOKI PASISAKYMĄ, SU MIŠINUKAIS AMŽINOS BĖDOS MUMS, MUMS JAU 3 MĖN. O JŲ SUVALGOM 60-90, NA MAXIMUMAS JAU KADA ILGAI NEVALGĖ 105,IR GAN ILGAI VALGOM, STUMIAM LAUK SU LIEŽUVIUKU, MES NETGI MAŽAI SVORIO PRIAUGOM, O KUR 2 MĖNESĮ 1KG.DAR REIKIA PRIAUGTI. DABAR JI MAN SUVALGO PO 150 PAGAL SAVO AMŽIŲ, LABAI GREIT VALGO, NEBĖRA STUMIMŲ LAUK, DABAR TIK DUOK. O ŠIAIP DAR DUODU VITAMINŲ IR PATI IŠSPAUDŽIU PO PORĄ LAŠELIŲ SULČIŲ BUROKĖLIŲ AR MORKŲ. BE TO KRUOPOS GI SVEIKA KAIP SAKO GYDYTOJAI. LAIKO DAUG NEUŽIMA JŲ VIRIMAS.
QUOTE(Borderline @ 2006 08 08, 23:02)
kazkokia tundra...nemanau kad visa kudikyste virsit klijukus. uzsiknisit. laiko vaikui neuzteks...absurdas visiskas, kai parduotuves pilnos ivairiu kokybisku misiniu specialiai kudikiams. skaitykit etiketes, o ne bijokit "tos chemijos". suprasciau dar is ubagystes. bet sitokiu nesamoniu siais laikais prisigalvot...keista.
NA JAU NA MAMYTĖ, SĖKMĖS TAU PAČIAI AUGINANT VAIKELĮ ANT PARDUOTUVINĖS CHEMIJOS. TURBŪT MAITINI VISKUOM KĄ RANDI LENTYNOSE. NE IŠ UBAGYSTĖS VERDAM , O IŠ NORO KUO MŽIAU KIŠTI TOS CHEMIJOS SAVO VAIKELIUI, IR TAIP JAU LABAI ALERGIŠKI VAIKUČIAI PASIDARĖ NUO TŲ CHEMIJŲ.KIEK PROBLEMŲ BŪNA NUO JŲ . AŠ KUO STENGIUOSI VISKĄ DARYTI PATI DABAR KLIJUKUS IR ARBATĖLES, SULTIS, PO TO KOŠYUTES IR T.T. MAN NEGAILA LAIKO DĖL SAVO MYLIMO VAIKO
geriausia tai kai rasot "nuo tu chemiju", mirk is juoko. ar bent zinot, kas ten per " tos chemijos"?
kad soja sukelia vezi tik supermamoj tundru skyrely galima perskaityt.
beje, sojos pagrindu gaminami tik misinukai alergiskiems kudikiams. dauguma misiniu yra karves pieno pagrindu pagaminti.
apie cipsus ir cola tai atsiprasau, bet Laumiux visai ne i tema pavare, juk kalbam apie klijukus cia. ar cia noreta gal pasakyti, kad misinukai yra izanga i nesveika mityba 21 amziuje?
o tu Laumiux kodel svarstai kad pieno nebus? supermamoj prisigasdinai? taigi geriausia savo pienu maitint, nereiks nei baisiuju "tu chemiju" nei senobiniu KLIJUKU.
beje, sojos pagrindu gaminami tik misinukai alergiskiems kudikiams. dauguma misiniu yra karves pieno pagrindu pagaminti.
apie cipsus ir cola tai atsiprasau, bet Laumiux visai ne i tema pavare, juk kalbam apie klijukus cia. ar cia noreta gal pasakyti, kad misinukai yra izanga i nesveika mityba 21 amziuje?
o tu Laumiux kodel svarstai kad pieno nebus? supermamoj prisigasdinai? taigi geriausia savo pienu maitint, nereiks nei baisiuju "tu chemiju" nei senobiniu KLIJUKU.
QUOTE(Borderline @ 2006 08 10, 15:40)
geriausia tai kai rasot "nuo tu chemiju", mirk is juoko. ar bent zinot, kas ten per " tos chemijos"?
o tu nepamastei,kad ne visos turi savo pienelio?o is juoko tai gali ir numirt,manau mes nepriestarausim,jei savo nesamoningus ir ale"protingus"pasisakymus pasilaikysi sau
galiu duoti klijuku recepta is vok. knygos, gal ka domina.
QUOTE(Laumiux @ 2006 08 10, 15:38)
vienu atveju pataikei
Papildyta:
Žinoma. Aš iš pradžių tikėjausi pieno turėti ir juo maitinti, kol kūdikėliai sukaks 2 metai. Tačiau mano mama ir buvusi kolegė mane "atšaldė", kad taip, deja, būna ne visoms. Todėl (kelintą kartą kartoju ) aš klijuką virsiu TIK tada, jei nebeturėsiu MP.
Papildyta:
Žinoma. Aš iš pradžių tikėjausi pieno turėti ir juo maitinti, kol kūdikėliai sukaks 2 metai. Tačiau mano mama ir buvusi kolegė mane "atšaldė", kad taip, deja, būna ne visoms. Todėl (kelintą kartą kartoju ) aš klijuką virsiu TIK tada, jei nebeturėsiu MP.
Mažiau tu tikėk ta savo "buvusia kolege". Tieisog atrodo, kad ji tau labai jau didelę įtaką daro - ji sako, kad kažin, ar turėsi pieno, ji matino klijukais ir super buvo, ji dar kažką (tiesiog iš smalsumo norėčiau sužinoti, kiek jai ir jos vaikams metų). Gims vaikiukas ir pati matysi kas jam geriausia, be to pienuko turėsi tikrai manau (labai to linkiu). Nereik iš anksto užsiciklinti - "klijukai klijukai". Gal tau jų visai nereiks, o gal jie netiks tavo vaikui (ryžiai labai kietina viduriukus, o gal tavasis bus alergiškas karvės ar pieno pieno baltymams). Medikai irgi nebūtinai blogai pataria
Tundra gal mane kas ir pavadintu, nes iki 6 men maitinau MP ir tada ne i galva neatejo duoti misinuku.
Klijukais nepatartina maitinti, nes:
juose nera vitaminu A ir C, kuriu butinai reikia kudikiams nuo 6 savaites;
padideja alergijos rizika del ankstyvo grudu ir karves pieno davimo;
padideja pavojus, kad kudikis gaus per daug bakteriju (nes maziems kudikiams butina duoti TIK motinos piena /svieziai paruosta misinuka);
KLIJUKUOSE yra per daug baltymu ir mineraliniu medziagu, kuriu kieki ir santyki verdant klijukus yra sunku/neimanoma be laboratorijos pamatuoti. Kudikio virskinimo sistema gali buti apkrauta. Be to, kas menesi kudikis vystosi ir reikia pirkti misinukus, pritaikytus jo amziaus grupei. Tai yra PRE-misinukai, kurie nesotus bet l.lengvai pasisavinami, 2-misinukai skirti kudikiams nuo 4 men., 3-misinukai nuo 8 men. ir JUNIOR iki 2 m.
Karves pienas priskiriamas stipriausiu alergenu grupei pirmaisiais gyvenimo metais.
Misinukai gaminami fabrike sitaip:
karves pieno baltymai suskaidomi taip, kad pienas tampa panasus i MP.
Vietoje pieno riebalu dedama nesociuju riebaliniu rugsciu.
Dedama pieno cukraus (laktozes), kuri sotina pirmosiomis savaitemis, veliau (i misinukus, skirtus vyresniems kudikiams)- maltodextrino (hidrolizuoto krakmolo). Taip kudikis pasisotina ir gauna jam reikiama angliavandeniu kieki.
I misinukus pridedama vitaminu pagal grieztus ES normatyvus.
Misinuku biznio atstove nesu. Esu jauna mama sedinti namie ir turinti interneta. Perskaitykit etiketes, sudeti, iveskit visus cheminius pavadinimus i google ir suzinosit, ko ten yra. Nereikia bijoti.
Ir nepatarciau pirkti kai kuriu rusisku/lenkisku/pigiu misiniu, nes i juos dedama kartais ir valg. dazu, nereikalingu alergizuojanciu aromatiniu medz.
Tai tiek. ir linkiu maitinti savo vaikus MP bei nekvarsinti sau galvos atgyvenusiais klijukais.
Papildyta:
Laumiux, pieno tikrai turesi jei maziau klausysies kitu. mane mama irgi bande saldyt ir SM vsko galima prisiskaityt. ir is tiesu, as vargau pirmais menesiais su tuo savo MP. Bet paskui buciau maitinus ir maitinus. Pati savanoriskai nutraukiau maitinima. kitos per greitai pasiduoda.
Klijukais nepatartina maitinti, nes:
juose nera vitaminu A ir C, kuriu butinai reikia kudikiams nuo 6 savaites;
padideja alergijos rizika del ankstyvo grudu ir karves pieno davimo;
padideja pavojus, kad kudikis gaus per daug bakteriju (nes maziems kudikiams butina duoti TIK motinos piena /svieziai paruosta misinuka);
KLIJUKUOSE yra per daug baltymu ir mineraliniu medziagu, kuriu kieki ir santyki verdant klijukus yra sunku/neimanoma be laboratorijos pamatuoti. Kudikio virskinimo sistema gali buti apkrauta. Be to, kas menesi kudikis vystosi ir reikia pirkti misinukus, pritaikytus jo amziaus grupei. Tai yra PRE-misinukai, kurie nesotus bet l.lengvai pasisavinami, 2-misinukai skirti kudikiams nuo 4 men., 3-misinukai nuo 8 men. ir JUNIOR iki 2 m.
Karves pienas priskiriamas stipriausiu alergenu grupei pirmaisiais gyvenimo metais.
Misinukai gaminami fabrike sitaip:
karves pieno baltymai suskaidomi taip, kad pienas tampa panasus i MP.
Vietoje pieno riebalu dedama nesociuju riebaliniu rugsciu.
Dedama pieno cukraus (laktozes), kuri sotina pirmosiomis savaitemis, veliau (i misinukus, skirtus vyresniems kudikiams)- maltodextrino (hidrolizuoto krakmolo). Taip kudikis pasisotina ir gauna jam reikiama angliavandeniu kieki.
I misinukus pridedama vitaminu pagal grieztus ES normatyvus.
Misinuku biznio atstove nesu. Esu jauna mama sedinti namie ir turinti interneta. Perskaitykit etiketes, sudeti, iveskit visus cheminius pavadinimus i google ir suzinosit, ko ten yra. Nereikia bijoti.
Ir nepatarciau pirkti kai kuriu rusisku/lenkisku/pigiu misiniu, nes i juos dedama kartais ir valg. dazu, nereikalingu alergizuojanciu aromatiniu medz.
Tai tiek. ir linkiu maitinti savo vaikus MP bei nekvarsinti sau galvos atgyvenusiais klijukais.
Papildyta:
Laumiux, pieno tikrai turesi jei maziau klausysies kitu. mane mama irgi bande saldyt ir SM vsko galima prisiskaityt. ir is tiesu, as vargau pirmais menesiais su tuo savo MP. Bet paskui buciau maitinus ir maitinus. Pati savanoriskai nutraukiau maitinima. kitos per greitai pasiduoda.