Įkraunama...
Įkraunama...

Kas bandėt leliukus maitint "klijukais"?

aš apie klijukus irgi dažnai pagalvojhu tik iškilo klausimas nuo kelių mėnesių galima pradėti duoti, mums dar tik 2,5mėn
Atsakyti
QUOTE(rasa1470 @ 2006 07 31, 21:03)
aš apie klijukus irgi dažnai pagalvojhu tik iškilo klausimas nuo kelių mėnesių galima pradėti duoti, mums dar tik 2,5mėn

Jei MP neturi, bandyk virti klijuką. Tik pasirūpink galimybe pieną pirkti iš karvę laikančio žmogaus, o ne iš parduotuvės.

MAno buvusi kolegė sako, kad jai pieno taip neliko apie 1,5 - 2 mėn. Ir ji net negalvojo pirkti mišinukų. Dabar tas buvęs putrelės valgytojas neseniai vedė. Nerealaus grožio bernas blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Laumiux: 31 liepos 2006 - 20:32
QUOTE(rasa1470 @ 2006 07 31, 21:03)

Kadangi savo pieno turejau tik savaite-nuo jos ir pradejau virti blush2.gif Siai dienai mano bernas vaiksto zalias-sergame vejaraupiais, lotuliukas.gif bet stiprus ir protingas vaikas-mitas, kad vaiko gabumai priklauso nuo motinos pieno schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Sandrag @ 2006 07 31, 19:50)
Galima virti bet kokiu kruopu klijukus, tiesiog verdi kruopas, kol gausis tokia tasi mase, per marle perkosi, ir supilsi i buteliuka. Santykis-1 dalis pieno(ozkos ar karves), 3 dalys

O gal gali pasakyti, kiek kruopų ir vandens reikia? Pavyzdžiui, kai verdu manų košę, 1 litrui pieno dedu pusę stiklinės kruopų...
Papildyta:
QUOTE(Sandrag @ 2006 07 31, 21:26)
Siai dienai mano bernas vaiksto zalias-sergame vejaraupiais

Čia nuo putrelės? verysad.gif Ar šia liga vaikai suserga ir dėl kitų priežasčių?
Atsakyti
QUOTE(Laumiux @ 2006 07 31, 21:31)
1.O gal gali pasakyti, kiek kruopų ir vandens reikia? Pavyzdžiui, kai verdu manų košę, 1 litrui pieno dedu pusę stiklinės kruopų...
Papildyta:

2.Čia nuo putrelės?  verysad.gif  Ar šia liga vaikai suserga ir dėl kitų priežasčių?

1. Stikline vandens-saukstas kruopu. Piena atvirinta tik veliau uzpildavau 4u.gif
2. lotuliukas.gif lotuliukas.gif Maniskiui jau 10 metu thumbup.gif Tiesiog norejau pasakyti, kad mitas, jog vaikas, maitinamas motinos pienu, buna gabesnis, stipresnis ir visoks-eksnis, jis uzauga kaip ir kiti vaikai, o serga irgi vienodai. Vejaraupiais apserga nepriklausomai, ar maitini putrele, ar motinos pienu, tai oro laseliniu budu plintanti liga, galinti uzklupti vaika bet kur ir bet kada mirksiukas.gif Siaip geriau, kad kuo mazesnis persirgtu-lengviau serga mirksiukas.gif Suaugusiam tai neretai ir mirtina liga buna.
Atsakyti
turiu tarybinių laikų knygą apie vaiko priežiūrą, ten tikrai mačiau parašyta kaip klijukus virti. Jei norit, pažiūrėsiu ir parašysiu čia.
Atsakyti
nu vaa papasakosiu Mano drauge pagimde 7men. dukryte, ji svere 1.5kg. Menesi gulejo Santariskese. Mama savo pienu maitino iki kokiu 3men., po to vire klijukus. Ir ka isaugo ko puikiausiai jos mergyte. Nors daktarai sake, kad ji labai blogai daro, kad maityna tais klijukais. Dabar jinai greitai eis i mokykla. Anksti ji pradejo sneketi, ir eilerascius deklamavo,budama 3 metuku. Va!
o su tais pirktiniais misiniais, tai irgi klausimas didelis, tai bere, tai viduriai uzketeja , tai isvis vaikas nevalgo.
Drauge vire klijukus daugiausiai is aviziniu ir grikiu kropu. Nuo ryziu gali biski viduriukai keteti.
Labai gerai papasakojo Sandrag. Tikrai taip ir drauge dare. Sekmes!
Atsakyti
ir as pritariu klijuku virimui ,kai auginau dukryte teko maitinti jais ,vyrdavau visai parai kad nereiketu ilgai virtuveje buti ,ir tikrai geras dalykas gali reguliuoti vaikucio viduriukus jei kieti viduriukai duodavau avizu jei laisvesni ryziu ,dabar jai 15 metu ir tikrai stipri panele auga ,ir klijukus galima duoti nuo gimimo tik pieno kiekis kitoks pilasi ,tai nebijokite klijuku ir jei yra galimybes vyrkite pacios drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Isila @ 2006 08 01, 08:57)
turiu tarybinių laikų knygą apie vaiko priežiūrą, ten tikrai mačiau parašyta kaip klijukus virti. Jei norit, pažiūrėsiu ir parašysiu čia.

O smile.gif labai noriu ax.gif
Papildyta:
QUOTE(grazina37 @ 2006 08 01, 09:46)
ir klijukus galima duoti nuo gimimo tik pieno kiekis kitoks pilasi

O tai koks tada? Ne 1:3? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Laumiux: 01 rugpjūčio 2006 - 09:04

O tai koks tada? Ne 1:3? g.gif
[/quote]
pavarciau knygas o ten raso kad iki 2 men reikia lygiomis dalimis pylti tiek klijuko tiek pieno ,o nuo 2 men 1/3 thumbup.gif
Atsakyti
norėjau dar paklausti jei mišinukus valgo kas 3-4 val. tai ir klijukus taip pat, ar jau bus kitoks laiko tarpas tarp maitinimų
Atsakyti
QUOTE(rasa1470 @ 2006 08 01, 20:34)
norėjau dar paklausti jei mišinukus valgo kas 3-4 val. tai ir klijukus taip pat, ar jau bus kitoks laiko tarpas tarp maitinimų

priklausomai kiek suvalgys ir ar jausis alkanas vaikas. Maniškė valgė kas 3-4 val.

Pradėjau virti klijukus kai tik baigės mano pienas (3 mėn panašiai buvo mano panai). Su tais mišinukais doh.gif jie nemažai kainuoja visų pirma...visų antra nemažai ir tekdavo išpilt, nes visai neturėjo valgymo rėžimo, o antrą kartą šildyt nebegalima buvo. Šiaip visi užaugom ant tų klijukų....ir nieko.... ax.gif

Virdavau tiek, kad užtektų parai laiko....ir sočiau buvo (naktim nebesikeldavo thumbup.gif )....
Atsakyti