aš skaičiau, kad klijukai pats blogiausias pasirinkimas, kokį begalima atrasti
karvės piene ir taip mažai vitaminų, o jei dar skiesti su ryžių nuoviru tai išvis nieko nebelieka
verčiau jei mažylis linkęs į alergijas, nepagailėti pinigėlių mišinukams...
Gal kas galite pasidalinti patirtimi (kurios negalite maitinti pačios), kokius savos gamybos "mišinukus" naudojate, kad nereikėtų naudoti parduotuvės "chemijų".
Buvusi kolegė minėjo, kad virdavo kažkokią ryžių putrelę, ir jos vaikis augo kaip ant mielių bei neturėjo jokių virškinimo problemų ...
Buvusi kolegė minėjo, kad virdavo kažkokią ryžių putrelę, ir jos vaikis augo kaip ant mielių bei neturėjo jokių virškinimo problemų ...
Na yra mamyciu, kurios verda vadinamus klijukus, bet nzn ar tai labai gerai?
Pabandyk visu pirma ar leliukas juos valgys? Maniskui kai buvo suviduriaves viriau klijukus, bet ju grieztai atsisake ir dabar i jokias koses net neziuri.
Yra ozkos pienuko ar karves jei taip nenori misinuko duoti Bet nezinau dabar visi daktarai teigia,kad karves pienuko ar ozkos negalima todel, kad jame per daug baltymu ir vaikiuko skrandukas buna per daug apkraunamas
O ko tu taip grieztai nusiteikus pries misinukus?
Na jie vistiek specializuoti vaikam gi yra
Pabandyk visu pirma ar leliukas juos valgys? Maniskui kai buvo suviduriaves viriau klijukus, bet ju grieztai atsisake ir dabar i jokias koses net neziuri.
Yra ozkos pienuko ar karves jei taip nenori misinuko duoti Bet nezinau dabar visi daktarai teigia,kad karves pienuko ar ozkos negalima todel, kad jame per daug baltymu ir vaikiuko skrandukas buna per daug apkraunamas
Radau kitoj temoj apie savo problemyte kalbejai
Parasysiu tada kaip pati klijukus viriau
Reikia ryzius virti vandenyje tol kol gausis tirstas skystymelis arba tista mase ir ryziai bus gerai isvire. tada likusius ryziukus sutrinti,siek tiek pagradinti cukriuku ir duoti, bet gaunasi tirstas skystimukas, delto reikia ir soskes su didesne skylute.
Ir virti reikia 1-2k. kazkur.
Bet paziurek ar valgys
Reikia ryzius virti vandenyje tol kol gausis tirstas skystymelis arba tista mase ir ryziai bus gerai isvire. tada likusius ryziukus sutrinti,siek tiek pagradinti cukriuku ir duoti, bet gaunasi tirstas skystimukas, delto reikia ir soskes su didesne skylute.
Bet paziurek ar valgys
QUOTE(vaivora @ 2006 07 31, 00:33)
Radau kitoj temoj apie savo problemyte kalbejai
Bet paziurek ar valgys
Bet paziurek ar valgys
Labai ačiū. Reikės bandyti, kol išeis.
O kiek dėti ryžių (ką tik iš vienos kolegės sužinojau, kad galima imti ir kitas kruopas - avižines, kvietines) ir kiek vandens?
Na, man iki to pažiūrėjimo dar toloka , bet noriu gerai išmokti virti putrelę, kol esu , kad prireikus nebereikėtų blaškytis.
QUOTE(vaivora @ 2006 07 30, 23:45)
Na yra mamyciu, kurios verda vadinamus klijukus, bet nzn ar tai labai gerai?
Aš manau, kad bent jau tikrai ne geriau už MP, bet nesant kitos išeities - gal tiks
Gal davei nebalintą klijuką? Esu girdėjusi, kad reikia jį skiesti virintu (virinant kildinti 3 kartus) pienuku, iš pradžių santykiu 1:3, po to pienelio pilti vis daugiau.
Kaip tik karvės ir ožkos gryno pieno iš karto duoti negalima, dėl minėto didelio kiekio baltymų ir dar dėl to, kad pienas riebus, ypač ožkos
O daktarai teigia taip, kaip liepia užsakovai - tie, kurių prekes gydytojai mums reklamuoja. Jei pavyktų kada pataikyti pas kokį nekomercinį gydytoją, jis kalbėtų visai kitaip
O dėl mišinukų, tai nzn., kaip jie ten SUBALANSUOTI ar specializuoti vaikams , jei kūdikiai, jais pamaitinti, klykia iš skausmo... Mišinėlis - tai pieno miltai, kokiais sovietmečiu kolūkiuose šerdavo kiaules. Tikras kaimietis kiaules sau augindavo ne miltais, bet karvės pienu. O dabar verslininkai tuos pačius pieno miltus pakvepina chemikalais ir tai vadina SUBALANSAVIMU ar specializavimu... . Juokdariai. Bet skaudžiausia, kad visa tai neva skirta vargšams kūdikiams.
Žinoma, jei mano kūdikis atsisakys tos kruopienės, jei nebegalėsiu gauti normalaus pieno, jei tas klijukas kaip nors kenks mano , tada, kaip šalutinį ir paskutinį variantą aš bandysiu kokį nors mišinuką.
čia pasiskaičius ir išsigąsti galima
man, tiesą sakant, net nekilo mintis klijukus virti. Nuėjau į parduotuvę ir nupirkau tą mišinuką. Niu nieko - neklykė vaikas iš skausmo. Pilvelį pūtė, bet praėjo
man, tiesą sakant, net nekilo mintis klijukus virti. Nuėjau į parduotuvę ir nupirkau tą mišinuką. Niu nieko - neklykė vaikas iš skausmo. Pilvelį pūtė, bet praėjo
QUOTE(Isila @ 2006 07 31, 09:24)
Smagu, kad neklykė. Gal neklyks ir mano. Bet aš mišinėlius bandysiu duoti tik tada, jei neturėsiu pieno, o klijukas kažkuo netiks. Gali būti, kad putrelės nenorės, bet tikrai nemanau, kad nuo jos pūs pilvą. Bet pagyvensime - pamatysime. Dabar man svarbiausia įgusti virti tą "šedevrą": atrasti kruopų ir vandens santykį, virimo trukmę, tirštumą. Ir tikėtis, kad... neprireiks
QUOTE(Laumiux @ 2006 07 31, 09:46)
Smagu, kad neklykė. Gal neklyks ir mano. Bet aš mišinėlius bandysiu duoti tik tada, jei neturėsiu pieno, o klijukas kažkuo netiks. Gali būti, kad putrelės nenorės, bet tikrai nemanau, kad nuo jos pūs pilvą. Bet pagyvensime - pamatysime. Dabar man svarbiausia įgusti virti tą "šedevrą": atrasti kruopų ir vandens santykį, virimo trukmę, tirštumą. Ir tikėtis, kad... neprireiks
Nezinau, as tai duodu misinuka, ir viskas gerai. O del klijuku, tai ka as zinau, mano pazistama vire tuos klijukus, ir ka, galiausiai nustate bloga krauja, truko daug ko, ir sugadino skrandi vaikui Ir dabar tenka maitinti misinukais HA
Mano vyresnėlė buvo nebloga besotė ir to mišinuko būdavo per mažai, tai aš dariau taip: ryžius sumaliau su kavamale smulkiai, gavos beveik miltukai. Tada iš miltukų virdavau tyrelę vandenį be jokių priedų {cukraus, druskos...} ir tos tyrelės įpildavau į mišinuko pienuką. mergytė labai skaniai gėrė ir jokių sutrikimų nebuvo.
QUOTE(nikola @ 2006 07 31, 12:19)
mano pazistama vire tuos klijukus, ir ka, galiausiai nustate bloga krauja, truko daug ko, ir sugadino skrandi vaikui Ir dabar tenka maitinti misinukais HA
Kraują, skrandį sugadinti galima ir vyresniam vaikui, kuris valgo daug ką, ir, atrodo, nieko neturėtų ko nors trūkti.
Kad ir kuo vaiką maitintum - MP, putrele ar mišinėliu, reikia nuolat stebėti jo sveikatą, tirti ir prireikus gydyti ar koreguoti mitybą.
O dėl klijukų, tai aš užaugau jais maitinama. Ir ne tik aš. Paklauskite savo mamų. Daugelis, kurios negalėjo maitinti pačios, tikėtina, maitino putrele, ir tik vienetai mišinėliu "Malyš", kurio tuo metu būdavo pirkti.
Gal tie pieno miltai (mišinėlis) ir nėra nuodai, bet aš pirmenybę (po MP!) teikiu klijukui. Ir dabar nenusėdžiu vietoje, kaip noriu išmokti jį normaliai virti. Tai bus lyg ir savotiškas indėlis į kraitelį. Tik padėtas ne į spintą, bet į mano smegeninę. O prireikus tinkamai panaudotas
QUOTE(Laumiux @ 2006 07 31, 08:43)
O dėl mišinukų, tai nzn., kaip jie ten SUBALANSUOTI ar specializuoti vaikams , jei kūdikiai, jais pamaitinti, klykia iš skausmo... Mišinėlis - tai pieno miltai, kokiais sovietmečiu kolūkiuose šerdavo kiaules. Tikras kaimietis kiaules sau augindavo ne miltais, bet karvės pienu. O dabar verslininkai tuos pačius pieno miltus pakvepina chemikalais ir tai vadina SUBALANSAVIMU ar specializavimu... . Juokdariai. Bet skaudžiausia, kad visa tai neva skirta vargšams kūdikiams.
Žinoma, jei mano kūdikis atsisakys tos kruopienės, jei nebegalėsiu gauti normalaus pieno, jei tas klijukas kaip nors kenks mano , tada, kaip šalutinį ir paskutinį variantą aš bandysiu kokį nors mišinuką.
As mastau taip pat Ir pirmas vaikas uzaugo ant klijuku. Galima virti bet kokiu kruopu klijukus, tiesiog verdi kruopas, kol gausis tokia tasi mase, per marle perkosi, ir supilsi i buteliuka. Santykis-1 dalis pieno(ozkos ar karves), 3 dalys klijuku. Kad geriau gertu-iberdavau kruopele cukraus. Veliau po kokio menesio jau sntyki didindavau-2 pieno, 2 klijuku. Klijukus kaip minejau, kaitaliodavau kas diena vis kitus-tai ryziu, tai grikiu, tai avizu, tai mieziu. Viskas buvo puiku, vaikas augo gerai Nuo 4 menesiu jau valgem kruopu koseles drasiai, nuo 5-darzovienes, nuo 6-mesa kirto kaip uz tevyne Su skrandziu viskas buvo gerai, o i misinukus ziuriu irgi itariai, nes poto, ka uzsienyje teko pamatyti.. Visiems uzsienieciams iki lietuviu standartu dar toli, toli...Ir girtis europiniais standartais-neatsargu, neveltui berods Nestle, rasta kokiu ten kenksmingu medziagu, kad net is prekybos iseme, o kur garantija, kad kituose to pacio nera?