Mano mazasis nuo dvieju men auga ant klijuku. Tiesa klijuku perioda jau praejom. Geriam gryna piena nuo keturiu men ir viskas
Nebandziau. Bet pvz turiu pazystama, kuri vaikui verda klijukus, nes jos vaikas vienas is nedaugelio kurie netoleruoja MP ir visu misinuku. Tad jai cia vienintele iseitis.
Nenoriu veltis i nereikalinga diskusija, tegu kiekviena savov aika maitina kaip jai atrodo geriausia, bet su klijukais kudikis negautu vitaminu, kuriu gauna su MP (naturaliu) arba su misinuku (dirbtiniu). O pasisakymas kad musu mamos ar mociutes taip vaikus augino man isvis juokingas - gal dar grizkim i akmens amziu? Viskas juk tobuleja, keiciasi - medicina, technologijos ir t.t.
Nenoriu veltis i nereikalinga diskusija, tegu kiekviena savov aika maitina kaip jai atrodo geriausia, bet su klijukais kudikis negautu vitaminu, kuriu gauna su MP (naturaliu) arba su misinuku (dirbtiniu). O pasisakymas kad musu mamos ar mociutes taip vaikus augino man isvis juokingas - gal dar grizkim i akmens amziu? Viskas juk tobuleja, keiciasi - medicina, technologijos ir t.t.
QUOTE(marina861 @ 2011 01 11, 23:21)
bet su klijukais kudikis negautu vitaminu,
nu tikrai, avižose nėra jokių vitaminų, ane?
QUOTE(Baltija @ 2011 01 24, 12:44)
nu tikrai, avižose nėra jokių vitaminų, ane?
Kiek jau jų ten lieka virus, nuvirus, košus, perkošus
Mielosios,
as manau kad kiekviena mama zino,kas jos vaikui geriausia ,beje,pati pirmaji savo vaikuti klijukais maitinau juo nuo 2osios gyvenimo savaites,nes pienuko visai nebuvo ,laksto va didelis ir sveikas vaikas ,jokiu ligu,alergiju sunkiu netureje,o dabar antraji pasigimziusi vos vos men istempiau su savo pienuku,kas man jau rekordas,tai sakau jokiu klijuku nevirsiu,nevargsiu o misiniu maitnsiu ir ka jus manot,isbandziau daugybe ir niekas netinka ,tai jau siand viriau klijuka ir ziuresiu kuo cia viskas baigsis,kolkas po pavalgymo deda i aki kaip vyras jau pusvalandi,o pries tai budavo kosmareliai...
Juk kruopos vertingos ir jose yra vitaminu,pakanka tik salia klijuko girdyti d vitamina o jau nuo kokio 4 men juk jau galima sultyciu duoti zozdiu as nieko pries net gi ir siais pilnais visokio gero ir lengvai paruosiamo maistelio kudikiams,duoti klijuks,juk kartais net nebera kitos iseities...
as manau kad kiekviena mama zino,kas jos vaikui geriausia ,beje,pati pirmaji savo vaikuti klijukais maitinau juo nuo 2osios gyvenimo savaites,nes pienuko visai nebuvo ,laksto va didelis ir sveikas vaikas ,jokiu ligu,alergiju sunkiu netureje,o dabar antraji pasigimziusi vos vos men istempiau su savo pienuku,kas man jau rekordas,tai sakau jokiu klijuku nevirsiu,nevargsiu o misiniu maitnsiu ir ka jus manot,isbandziau daugybe ir niekas netinka ,tai jau siand viriau klijuka ir ziuresiu kuo cia viskas baigsis,kolkas po pavalgymo deda i aki kaip vyras jau pusvalandi,o pries tai budavo kosmareliai...
Juk kruopos vertingos ir jose yra vitaminu,pakanka tik salia klijuko girdyti d vitamina o jau nuo kokio 4 men juk jau galima sultyciu duoti zozdiu as nieko pries net gi ir siais pilnais visokio gero ir lengvai paruosiamo maistelio kudikiams,duoti klijuks,juk kartais net nebera kitos iseities...
Mamoms, kurios labai pries klijukus: yra ir tokiu seimu, kurios tiesiog neisgali nusipirkti misinio, net ir vieno is pigesniu Similac, jau nekalbant apie Aptamil ir kitus.. Jos verda klijukus ir sekmingai augina savo mazylius..
Beje, visos kruopos turi savo vertingu medziagu. Jeigu vaikui tiko klijukas ir nera alergijos pienui, nereikia apsistoti ties viena rusim. Kaitaliojant kruopas ir mazylis gaus visu vertingu medziagu
Be to, ir mano mazute jau baigia misinio pakeli ir tada pereisim prie klijuko, nes koseles jau su pienu valgom
Taigi, sekmes prie puodu
Beje, visos kruopos turi savo vertingu medziagu. Jeigu vaikui tiko klijukas ir nera alergijos pienui, nereikia apsistoti ties viena rusim. Kaitaliojant kruopas ir mazylis gaus visu vertingu medziagu
Be to, ir mano mazute jau baigia misinio pakeli ir tada pereisim prie klijuko, nes koseles jau su pienu valgom
Taigi, sekmes prie puodu
Is ko gaminamas misinukas(angliskai)
http://www.youtube.c...be_gdata_player
O cia kaip pagamint sveika piena praturtinta kalciu
http://www.youtube.c...feature=related
Kazkaip niekad nebuvau susimascius is ko tie misiniai gaminami ir visad buvau pries klijukus,bet pasiskaicisu daugiau visgi savo nuomone pakeiciau. Kolkas sunu maitinu pati jam 7 men,bet jei nutraukinesiu maitinima tai tada tikrai ant klijuku eisiu.
http://www.youtube.c...be_gdata_player
O cia kaip pagamint sveika piena praturtinta kalciu
http://www.youtube.c...feature=related
Kazkaip niekad nebuvau susimascius is ko tie misiniai gaminami ir visad buvau pries klijukus,bet pasiskaicisu daugiau visgi savo nuomone pakeiciau. Kolkas sunu maitinu pati jam 7 men,bet jei nutraukinesiu maitinima tai tada tikrai ant klijuku eisiu.
QUOTE(beruuta @ 2011 06 28, 14:49)
Mielosios,
dėl tų pasakymų,kad mama žino kas jos vaikui geriausia,tai...tikrai nevisada sutikčiau bet dėl tų klijų,tai na...draugės vaikas per 3čią mėnesį numetė svorio (maitinamas tik MP),tai ji ėmė ieškot mišinukų,netiko nei vienas,o va išvirtą tą klijų vaikas noriai ir godžiai traukė,tai primaitina dabar tuo klijum,nes... nu o ką daryt,jei mišinio neima
sveikos,sesuo maziu nuo 2 men klijum maitina,skiedzia karves pienu atvirintu,dvi dalys pieno,trecia klijuko....du vaikiukai jos jau taip ismaitinti.As meginau pora dienu vietoj misinio,kai jau nemaitinau savojo PM,tai valgo noriai,tik skiedziau su misinuku
Tik reikia gerai perkosti,nes buna ,uzsikemsa skylute
Tik reikia gerai perkosti,nes buna ,uzsikemsa skylute
QUOTE(Zziviliukas @ 2010 10 12, 20:53)
ir as pasikartosiu-perkalbekit su gydytojais pirma.
mano mama mane ant klijuku uzaugino ir pati man rekomendavo pabandyti ir pati yra medike
bet nespaude ir po to pati jau pasiule nebandyti, nes: dabartiniai grudai auginami ziauriai tresiant laukus ir grudai dabar turi glitimo-kuris maziesiems netinka..tai paklausiu ir musu pediatres nuomones apie klijukus-pasake grudai su glitimu-NE!
va ir nebandysim, nes ne tik gydytoja pasake Ne, bet ir mama kuri yra medike ir kuri pati mane taip uzaugino pasake NE..taip kad visada pasikonsultuokite ir isgirskite kelias nuomones
mano mama mane ant klijuku uzaugino ir pati man rekomendavo pabandyti ir pati yra medike
bet nespaude ir po to pati jau pasiule nebandyti, nes: dabartiniai grudai auginami ziauriai tresiant laukus ir grudai dabar turi glitimo-kuris maziesiems netinka..tai paklausiu ir musu pediatres nuomones apie klijukus-pasake grudai su glitimu-NE!
va ir nebandysim, nes ne tik gydytoja pasake Ne, bet ir mama kuri yra medike ir kuri pati mane taip uzaugino pasake NE..taip kad visada pasikonsultuokite ir isgirskite kelias nuomones
Pasakykit mamai,kad siai dienai yra pirkt ekologisku kruopu.
Pati as MP maitinau,nutraukiau 9a menesi,tai maniskiai iskart ant ozkos pieno perejo,o mano broliene verda klijukus savo dvynukems.Ji isitikinus,kad daug geriau,nei misiniai sintetiniai.Kai pagalvoju,jei reiktu rinktis misinys ar klijai,as visgi apsistociau ties klijukais.Manes tos kalbos ,kurios kartojamos it mantros,kad misinys subalansuotas,sveikas,praturtintas vitaminais-neveikia.
Kiek buta skandalu su misiniu gamintojais ,pamenu straipsni skaiciau,eme keliu gamintoju misinius ir GMO rado visuose. Netaip senai Kinijoj nevienas desetkas vaiku pasimire pamaitinti misiniais-partija netinkama,melamino lyg perdaug buvo.
Smagu,kad yra daug bendraminciu, nepasiduodanciu gydytoju spaudimui serti vaikus neaiskios sudeties misiniais.
visada uz maitinima MP, bet kartais buna kaip buna..
jei ne MP tik uz klijukus ir ozkos pienuka. bent jau zinai ka vaikui duodi, priesingai nei tie misiniai (atseit vitaminai, subalansuota), tuomet ir "sasyskos" yra mesa, jei misiniai yra MP atitikmuo
man paskaicius misiniu sudeti net bandyt nesinorejo, nors turejau nusipirkus gydytojos priremta.
beje maniskes nera ragavusios ir sintetiniu vaikisku kosiu
zodziu mano nuomone duoti tai kas tikra
o apie grizima i akmens amziu.. kazkodel visi kuo toliau tuo labiau linksta prie ukininku produkcijos, jau pradeda ziureti etiketese sudetis, nori kuo maziau E, tai ar tai nera tas vadinamas grizimas i "akmens amziu" ? gal ir nera taip blogai pradedam atsirinkti patys, ne tik aklai einam ten kur veda reklamos ir rinkodara.
beje, Norvegijoje po siai dienai galima rasti tas vadinamas "virtuveles " su vaiku maisteliu galiojanciu lygiai para, tais paciais klijukais is ozkos pieno. Kas galetu sakyti,kad Norvegija yra akmens amziaus valstybe ? tiesiog ne ES.. o tai manau daug ka sako irgi.
buti ne banda sunkiau , sekmes mamoms verdant klijukus
visada uz maitinima MP, bet kartais buna kaip buna..
jei ne MP tik uz klijukus ir ozkos pienuka. bent jau zinai ka vaikui duodi, priesingai nei tie misiniai (atseit vitaminai, subalansuota), tuomet ir "sasyskos" yra mesa, jei misiniai yra MP atitikmuo
man paskaicius misiniu sudeti net bandyt nesinorejo, nors turejau nusipirkus gydytojos priremta.
beje maniskes nera ragavusios ir sintetiniu vaikisku kosiu
zodziu mano nuomone duoti tai kas tikra
o apie grizima i akmens amziu.. kazkodel visi kuo toliau tuo labiau linksta prie ukininku produkcijos, jau pradeda ziureti etiketese sudetis, nori kuo maziau E, tai ar tai nera tas vadinamas grizimas i "akmens amziu" ? gal ir nera taip blogai pradedam atsirinkti patys, ne tik aklai einam ten kur veda reklamos ir rinkodara.
beje, Norvegijoje po siai dienai galima rasti tas vadinamas "virtuveles " su vaiku maisteliu galiojanciu lygiai para, tais paciais klijukais is ozkos pieno. Kas galetu sakyti,kad Norvegija yra akmens amziaus valstybe ? tiesiog ne ES.. o tai manau daug ka sako irgi.
buti ne banda sunkiau , sekmes mamoms verdant klijukus
na kokiu tik nuomoniu neprisiskaiciau , kartais atrodo geriau nieko neskaityti nes pasimeti zmogus. esu jauna naujai kepta mama , mano suneliui dar tik 2 men, ir nors turiu pienelio jis jo nenori valgyti,visaip su kantrybe zaidziam, ir i misinuka imaisau ir iki verkimu bandau igrusti ir nusitraukusi is buteliuko duodu taip nuo trecios savaites, juk norisi to kas geriausia mazyliui, situacija tokia, kad nakti tinka MP, o diena primaitinu misinuka, pienelio labai sumazejo, labai rimtai mastau apie klijukus, nors ir esu jauna ir siuolaikiska, bet as labiau linkstu link, kaip sako, ''atgyvenu''. gal ir sako kad misinukai perdirbti, kad tiktu leliukui, bet juk ten viska isdirbta perdirbta ir tikrai nieko naudingo, juk visi uzaugome maitinami klijukais, tai juk jau patikrinta ir isbandyta, manau dauguma mamyciu renkasi misinukus nes taip paprasciau, uzpylei vandenuko ir prasau, valgom. kai pradejom misinuko valgyti daugiau, pajauciau, kad namuose kudikis, naktys neramios, maziukas kankinas kojytem mala, pilveli skauda, viduriukai kieteja, sako ir nuo MP buna taip, bet tai priklauso nuo mamos mitybos.mamytes, netingekim ir duokim zuikiam kiek imanoma daugiau naturalumo, juk aplink viskas modifikuota,tresta, perdirbta ir t.t. juk tam ir duotos motinystes atostogos. na as manau, kad mes pakankamai dideli ir drasiai jau galime valgyti klijukus, siand apsisvieciau kaip jie gaminami, ryt pradesime ragauti, labai tikiuosi, kad mums patiks