Įkraunama...
Įkraunama...

Kas bandėt leliukus maitint "klijukais"?

QUOTE(Beštuliukas @ 2010 09 21, 14:06)
Sweikos, merginos  4u.gif
Paskaičiau temukę ir bandysiu savąjį bernužėlį maitinti klijuku. Mums ką tik sukako 4 mėn., maitinu savo pienu, primaitinu mišinuku. Dar per pietus duodu truputį obuolio, kurį patarkuoju su šaukšteliu (max gaunasi 1 sriubinis šaukštas). Matau, kad mano vyrukas neprivalgo. Augam kaip ant mielių  biggrin.gif  bigsmile.gif
Pasiskaičius jūsų pasisakymu, bandysiu virti klijuką iš avižų kruopų ir ožkos pieno.
Mišinukai manęs nežavi, tikiu, kad juose yra visokių negerų priedų. Visgi tie mišinukai yra verslas ir kūdikių sveikata nelabai tiems verslininkams rūpi.

Visoms, kad čia pasisako prieš gyvulių pieną (karvės ar ožkos) - mano pačios tėvas užaugo ant karvės ir ožkos pieno, a.a. mano močiutė pieno nei gramo neturėjo.

nebutinai tik avizu ,virk is ryziu is grikiu ,jos puikiai tinka klijukams,kai duosi tik avizu gali viduriukai stipriai palaisveti,tai nepatingek ir issivirk dvieju rusiu klijukus tada turesi vaikui du patiekalus thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(grazina37 @ 2010 09 21, 14:27)
nebutinai tik avizu ,virk is ryziu is grikiu ,jos puikiai tinka klijukams,kai duosi tik avizu gali viduriukai stipriai palaisveti,tai nepatingek ir issivirk dvieju rusiu klijukus tada turesi vaikui du patiekalus thumbup.gif

ačiū, pabandysiu paįvairinti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(mergina26 @ 2010 09 15, 16:54)
jums pediatre sako tvirta "ne", o jums dzin? doh.gif idomiai, tai kam is viso einat ir klausiate , jei po to padarot kaip jums atrodo geriau? idomus mastymas smile.gif  siais laikais jums ne vienas pediatras nerekomenduotu maitinti  "klijukais", kai tokia didele misinuku pasiula, tuo labiau, kad jie verdami  su pienu, kurio iki 1 metu irgi negalima kudikiui duoti, vienu zodziu ziauru, jei gyd, jums nedave issamaus atsakymo kodel negerai vaika maitinti klijukais, tai pagooglinkit, ten visus atsakymus rasite 4u.gif

as nesuprantu ko cia eina ir aiskina mamos kurios nei ruosias maitint vaikus klijukais nei ka, ateina knisa smegenina ir durniuoja doh.gif faktas motinos pienas yra geriausia vaikui, o misinukai? kiek kartu uzaugo ant klijuku, o kiek ant misinuku? pasiziurekita alergiju kiek ir t.t., tai siulau paciai pagooglint uzsienio straipsniuose ir pasiziuret kokie tyrimai atlikti su misinukais ir kas ten daros, man siaubas i vaika kisi nuodus, misinukai - tai vaiu nuodas ir ne kas kita ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Ruduoke @ 2010 09 23, 19:21)
as nesuprantu ko cia eina ir aiskina mamos kurios nei ruosias maitint vaikus klijukais nei ka, ateina knisa smegenina ir durniuoja doh.gif faktas motinos pienas yra geriausia vaikui, o misinukai? kiek kartu uzaugo ant klijuku, o kiek ant misinuku? pasiziurekita alergiju kiek ir t.t., tai siulau paciai pagooglint uzsienio straipsniuose ir pasiziuret kokie tyrimai atlikti su misinukais ir kas ten daros, man siaubas i vaika kisi nuodus, misinukai - tai vaiu nuodas ir ne kas kita ax.gif

tai ir bandome paaiskinti tokioms mamoms, kurios dzin vaiko sveikata, anksciau klijukais maitindavo tik todel, kad nebuvo kuo daugiau maitinti, ir kalbant apie jusu staripsnius uzsienio spaudoje, galiu garantuoti 100 % , kad ten tikrai nerekomenduoja maitinti klijukais, kruopu nuoviru su PIENU. paskaitykit, ka mano pediatrai apie piena, ten aiskiai isdestyta kokia nauda ir zala jis duoda. gal tada maziau aiskinsit apie klijuku nauda doh.gif

Tarp mamų visąlaik aktualios diskusijos, nuo kada vaikui galima duoti karvės pieno. Šiuo klausimu nuomonės labai skiriasi. Vienos mamos pradeda jį duoti labai anksti, tvirtindamos, kad taip užaugo jos pačios ir jų tėvai. Kitos iš karto, kai jau nebeturi savo pieno, vaikučius ima maitinti mišiniais. Kas yra geriau? Teiraujamės gydytojos pediatrės Eugenijos Nazimovienės.

Pirmieji dveji vaiko gyvenimo metai itin svarbūs, nes tuomet formuojasi valgymo įpročiai, jis itin greitai auga, vystosi, taikosi prie aplinkos. Tai lyg investicija į ateitį − kokius pamatus paklosime, tokią sveikatą mažylis turės ateityje.

Paklausta, kokį pienelį tuo metu geriau duoti vaikui, gydytoja E.Nazimovienė atsako: „Geriausias maistas kūdikiui – motinos pienas, to negalima pamiršti, todėl krūtimi reikėtų maitinti kuo ilgiau, kad ir iki 2-3 metų. Kai motinos pieno nepakanka arba jis dingsta, tėvai paprastai renkasi karvės pieną sakydami, kad taip buvo maitinami ir jie patys. Aišku, galime važinėti zaporočiečiu, tačiau mieliau rinktumėmės mersedesą. Manau, kad vaikams reikia duoti tai, kas geriausia ir skirta būtent jiems“.

Palyginus su specialiais vaikams skirtais pieno mišiniais, karvės pienas turi daug trūkumų. „Karvės piene geležies beveik nėra. Išgerdamas 1 litrą karvės pieno kasdien, vaikas gali būti rožiniais skruostais, stambus ir atrodyti sveikas. Kad gautų reikiamą geležies kiekį per parą iš karvės pieno, vaikas jo turėtų išgerti 20 litrų – tai tiesiog fiziškai neįmanoma. Vaikams, kurie išgeria 1-2 litrus karvės pieno per parą (tai ypač dažna situacija rajonuose, tarp gyventojų, turinčių savo ūkius) dažnai nustatoma anemija, dėl kurios ilgainiui gali atsirasti net širdies ūžesiai. Juk karvės pienas suteikia sotumo, bet neaprūpina reikalingomis medžiagomis. Nieko daugiau nevalgydamas, vaikas jų ir negauna“, − tvirtina E.Nazimovienė.

Tyrimai parodė, kad karvės piene yra per daug baltymų, kurie apsunkina vaiko inkstų veiklą. Jį vartojant, galimi net mikrokraujavimai iš žarnyno, kurių nepastebime, o tai dar labiau didina geležies netekimą − mažakraujystė gilėja. Be to, karvės piene aptinkama daug natrio, kurio perteklius apsunkina inkstų veiklą. Vitaminų, reikalingų vaiko augimui ir vystymuisi karvės piene yra nepakankamai.

Būtent tomis medžiagomis, kurių trūksta karvės piene, yra praturtinti kai kurie pieno mišiniai. Vaikams nuo vienerių iki trejų metų gydytoja pataria duoti pieno mišinį „Aptamil Kinder-Milch plus“, nes jame yra ne tik vaikui reikalingų maisto medžiagų, bet ir unikalus prebiotikų (fruktooligosacharidų ir galaktooligosacharidų) kompleksas „Imunofortis“. Europos pediatrų, gastroenterologų ir mitybos draugija (ESPGHAN) rekomenduoja papildyti mišinius vaikams prebiotikais, kurie palaiko natūralų organizmo atsparumą.

Kuo ypatingas šis kompleksas? Anot gydytojos pediatrės E.Nazimovienės, jis skatina tos floros, kuri yra natūraliai vaiko žarnyne (daugiausia bifido-ir lakto-bakterijų), dauginimąsi. Kadangi fruktooligosacharidai ir galaktooligosacharidai (GOS/FOS) yra skaidulinės medžiagos, jos nukeliauja per visą žarnyną – t.y. nesuyra nei skrandyje, nei plonojoje žarnoje. Tik storojoje žarnoje jas pradeda skaidyti bifido bakterijos savo mitybinėms reikmėms. Taigi šis kompleksas yra kaip trąša bifido bakterijoms, jo dėka žarnyne daugėja „gerųjų“ bakterijų.

Dėl to rūgštėja išmatų „ph“, gerėja žarnyno gleivinės barjerinė funkcija, o tai reiškia, kad užslopinama sąlyginai patogeninė žarnyno flora. Išmatos tampa minkštesnės – rečiau stebimi vidurių užkietėjimai. Besidaugindamos bifido bakterijos stimuliuoja žarnyno gleivinę, pogleivį, limfinį audinį, kuris yra svarbus imuniteto formavimuisi. Moksliškai įrodyta, kad vaikai, maitinti mišiniais su prebiotikų kompleksu, rečiau serga kvėpavimo takų bei infekcinėmis žarnyno ligomis, taip pat alerginėmis ligomis (atopiniu dermatitu).
Atsakyti
QUOTE(mergina26 @ 2010 09 27, 12:36)
tai ir bandome paaiskinti tokioms mamoms, kurios dzin vaiko sveikata,  anksciau klijukais maitindavo tik todel, kad nebuvo kuo daugiau maitinti, ir kalbant apie jusu staripsnius uzsienio spaudoje, galiu garantuoti 100 % , kad ten tikrai nerekomenduoja maitinti klijukais, kruopu nuoviru su PIENU.  paskaitykit, ka mano pediatrai apie piena, ten aiskiai isdestyta kokia nauda ir zala jis duoda. gal tada maziau aiskinsit apie klijuku nauda doh.gif

Ar jus pati skaitet ta straipsni? Ne? Tai paskaitykit. Jei skaitet-tada labai KRUOPSCIAI dar syki paskaitykit ta vieta, kur sakoma apie maitinima karves pienu. Radot? Ka radot? Karves piene nera gelezies. Tai tiesa. O motinos piene kiek gelezies? Jos irgi nera. Taip kad lygiavertis kaltinimas, pagal gelezies trukuma reiktu kudikiams atsisakyti ir motinos pieno irnesakyk.gif Uz tai koks stebuklas sukurtas-misinukai su gelezimi bigsmile.gif Ir ne bet kokie, o BUTENT konkretus reklamuojamas pavadinimas, nu pasaulio stebuklas drinks_cheers.gif Tik kazkodel niekas nepasako, kas parasyta mazutemis raidemis ant dezutes(o gi isvardinti net 12 sudetingiausiu pavadinimu, kuriuos ivede i E lentele, gausime 12E) bigsmile.gif Net cocacoloj ju maziau thumbup.gif O jei paziureti misinuko sudeti-nu ir jis gaminamas is to pacio pavojingo karves pieno. Tik kad gamintojai visada stengsis pamoketi daktarams bonusus, kad sie padarytu reklama.
Kitas dalykas-net senos mociutes, promociutes, nebaigusios jokiu mokslu zinojo, kad kudikiui patenkinti vitaminu trukuma, mikroelementu GRYNO karves pieno negalima buvo duoti. Ji reikejo skiesti su grudines kilmes klijukais. Ir si tema-ne apie karves piena, jos nauda bei zala. O maitinima klijukais(kad patenkinti vitaminu ir mikroelementu trukuma) su tam tikru pieno kiekiu(kuris nepakenktu vaiko organizmui).
Kaip sakiau anksciau-maitinkit jus misinukais i sveikata, niekas nesistengia nei jusu perkalbeti, nei moralizuoti, nei ko kita daryti. Cia renkasi tik tos moterys, kurios jau savo vaiku kailiu patyre misinuku "nauda" ir iesko naturalesniu maitinimo budu savo mazyliams. 4u.gif
Atsakyti

! 
Merginos, jei vėl bus padarytas "šaršalas" iš temos, būsiu priversta skirti įspėjimus ir temą uždaryti. Kiekviena mama renkasi savo vaikui tai, kas jai atrodo esant geriausia. Yra temos skirtos mišinukams, MP, kodėl tada negali būti temos apie klijukus, kurioje nebūtų moralizuojama, nebūtų kišami neprašomi patarimai ir t.t.? Būtų tiesiog nuostabu, jei mamos rastų bent trupinėlį daugiau tolerancijos kitokiai nuomonei. Ačiū.
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2010 09 27, 13:00)
Ar jus pati skaitet ta straipsni?

nesvarbu, elkites kaip tinkama, as tik noriu akcentuoti, kad kas liecia keliu men. kudikiu maitinima, jei nemaitinama mp, butina pasikonsultuoti su gyd. to jums ir linkiu mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(mergina26 @ 2010 09 27, 14:59)
nesvarbu,  elkites kaip tinkama, as tik noriu akcentuoti, kad kas liecia keliu men. kudikiu maitinima,  jei nemaitinama mp, butina pasikonsultuoti su gyd.  to jums ir linkiu mirksiukas.gif

Cia renkasi jau tos, kurios pasikonsultavo su pediatrais arba alergologais ir sie jei ir nebuvo suzaveti, tai bent jau nedraude, o atvirksciai, net pasiulydavo tinkamesni santyki klijuku ir pieno 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2010 09 27, 15:22)
Cia renkasi jau tos, kurios pasikonsultavo su pediatrais arba alergologais ir sie jei ir nebuvo suzaveti, tai bent jau nedraude, o atvirksciai, net pasiulydavo tinkamesni santyki klijuku ir pieno 4u.gif

na mums jau siule pereit ant pieno, bet vis dar nesiryztu ax.gif
Atsakyti
Pasisakysiu ir aš. Auginu beveik 3 mėn. sūnelį. Ir ką gi, ,mano pienelio užteko 1 mėn. ir tai dar mišinikais primaitindavau, pirkau geriausius anot gydytojos mišinukus, išbandėm jų tikrai daug: Aptamil, NAN1, similac, milumil... ir ką.. vaikui pilvą taip pūsdavo, kad jis raitydavos ir klykdavo iki pamėlynavimo, nieko nėjo padaryt, prieš keletą dienų pradėjau virt klijuką (mama išmokė), vaikutis ramus, miega, šypsosi. AŠ NETGI TURIU LAIKO SAU biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif čia tai stebuklas, kurio per 3 mėn. nebuvo.
Taip kad maitinsiu klijukais tol, kol vaikas pradės valgyt normalų maistą. VELNIOP VISUS MIŠINUKUS, geriau jau papildomai dar vitaminų duosiu prie klijukų, nei klausysiuos kaip mano vaikas cypia iš skausmo tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(boruze_taskuota @ 2010 10 10, 11:01)

teisingai 4u.gif
manes vyras vis klausia kada klijukus virt pradesiu. teks matyt mokintis virti
mama visus vaikus ismaitino jais nuo kudikystes
ta pati situacija ir pas mane, pienelio turejau tik apie menesi ir primaitindavau misinukais, dabar belikes tik misinukas ir nuo jo labai atpila, nors priauga svorio mazyle normaliai
Atsakyti
ir as pasikartosiu-perkalbekit su gydytojais pirma.
mano mama mane ant klijuku uzaugino ir pati man rekomendavo pabandyti ir pati yra medike smile.gif
bet nespaude ir po to pati jau pasiule nebandyti, nes: dabartiniai grudai auginami ziauriai tresiant laukus ir grudai dabar turi glitimo-kuris maziesiems netinka..tai paklausiu ir musu pediatres nuomones apie klijukus-pasake grudai su glitimu-NE!
va ir nebandysim, nes ne tik gydytoja pasake Ne, bet ir mama kuri yra medike ir kuri pati mane taip uzaugino pasake NE..taip kad visada pasikonsultuokite ir isgirskite kelias nuomones
Atsakyti