QUOTE(butybe @ 2010 05 09, 23:26)
Gal yra kokia mamyte, kuri tikrai ismano si reikala ir savus vaikus taip maitina ir galetu pasidalinti patirtim ir informacija? (galit ir i az rasyt) Busiu labai dekinga.
Visos kruopos yra labai vertingos, tad kasdien virkit is skirtingu kruopu, kad vaikas gautu reikiamas medziagas bei vitaminus. Viena diena virkit is avizu, kita diena is ryziu, trecia diena is mieziu, ketvirta is grikiu. Venkite kvieciu bei rugiu kruopas del galimo gliuteno netoleravimo.
Kaip virti klijukus: litras vandens, valgomas saukstas(ar pusantro) nuplautu kruopu, virti ant letos ugnies tol, kol skyscio lieka per puse, kruopos istezta, skystis tampa panasus i skystus klijus(is to ir pavadinimas). Perkosti. Tirscius metat lauk(arba pati suvalgot), realiai gaunasi apie puse litro skyscio. Reikalingas kiekis: 2/3 klijuko ir 1/3pieno(jei vaikas suvalgo 120gr, tai 80gr klijuko, 40 pieno). Sumaisto, pasildot iki tinkamos temperaturos, as dar berdavau siek tiek cukraus, bet tai nebutina. Pieno parduotuvinio nebevirindavau, nes jis ir taip pasterizuotas(t.y. virintas). Likusi kieki klijuku supildavau i stiklainiuka ir dedavau saldituvan, kad nereiktu kaskart virti ir apsisunkinti(veliau jau issivirdavau ir didesnius kiekius, bet naudodavau TIK viena diena, kita diena grieztai pildavau lauk ir virdavau sviezia is kitu kruopu, tokiu budu vaikas gaudavo visas medziagas).
Po kokio menesio klijuku kieki mazinau, didinau pieno kieki: puse per puse, paskui 2/3 pieno, o klijuku tik 1/3, kol nuo 4 menesiu jau pilnai gerem piena(priprates organizmas prie nedideliu kiekio pieno, veliau dideli kiekiai nealergizavo).
Su klijukais ir paprastu pienu uzaugo trys vaikai.