Įkraunama...
Įkraunama...

Kas bandėt leliukus maitint "klijukais"?

QUOTE(o94mama @ 2009 02 04, 10:24)
Pasidejuosiu verysad.gif Mano mažius labai skaniai gėrė " klijukus" ir su pilveliu buvo puiku ir nebeatpylinėjo, bet vat pabėrė žandukus doh.gif Vieną kartą būna nieko, o kitą žandukai gerokai parausta.Kūnelio odytė švarut švarutėlė.Tai , ką dabar daryti? blush2.gif Įtariu, kad su tokia mityba viskas baigta  g.gif Turbūt jau reikia lėkt pirkti mišinuko HA1.Bet keista, kad valgant paprastus mišinukus (bandėm HIPP ir NAN) žandukai neraudonavo.Tai kas čia dabar ?doh.gif

Aš tai siūlyčiau daugiau neeksperimentuoti, o tartis su vaikelį prižiūrinčią gydytoją... Tegu nusiunčia pas alergologą, jei bus neaišku... Nes alerginis bėrimas nėra jau toks nekaltas...

Radau tokį straipsnelį apie kūdikių alergijas, paskaitykite, gal rasite atsakymus sau: http://www.mamoszurn...i...18&Itemid=0
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Liepa18*: 04 vasario 2009 - 09:41
Mamos, pasitarkit su gydytojom, neeksperimentuokit, ir dar su savo vaikiukais.... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Košė-Malošė @ 2009 02 12, 17:03)
Mamos, pasitarkit su gydytojom, neeksperimentuokit, ir dar su savo vaikiukais....  doh.gif

Pabandymą maitinti klijukais vadinate eksperimentu, o mišinukų kaitaliojimas, kai nuo vienų atpylinėja, nuo kitų viduriukai kietėja, o nuo trečių kakoja žaliai- sveika?
Atsiprašau, bet mane nervina visažinės mamytės, kurios mano, kad yra tobulos, o kitos- kvailelės, darančios eksperimentus su savo vaikais. Brangioji, tavo vaikiukas gimęs 2007, o mano pirmasis jau užaugęs ir maitinimo mišinukais naudą jaučiame dar ir dabar.
Tad komentarus su parinktais jaustukais pasilaikykite sau.
rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(o94mama @ 2009 02 12, 19:40)
Pabandymą maitinti klijukais vadinate eksperimentu, o mišinukų kaitaliojimas, kai nuo vienų atpylinėja, nuo kitų viduriukai kietėja, o nuo trečių kakoja žaliai- sveika?
Atsiprašau, bet mane nervina visažinės mamytės, kurios mano, kad yra tobulos, o kitos- kvailelės, darančios eksperimentus su savo vaikais. Brangioji, tavo vaikiukas gimęs 2007, o mano pirmasis jau užaugęs ir maitinimo mišinukais naudą jaučiame dar ir dabar.
Tad komentarus su parinktais jaustukais pasilaikykite sau.
rolleyes.gif

As maniau, kad forumuose diskutuoti reik, o ne ieskoti kuri yra tobula mama, o kuri ne mirksiukas.gif Manau, kad cia dalinames savo nuomonemis, kaip vienas filosofas sake, tik gincuose gimsta tiesa 4u.gif
As pritariu, kad vaikiukas turi gauti MP, na o jei mama nenori (del kokiu nors priezasciu) maitinti savo vaikiuko, tai mano manymu namu gamybos "misinukai" vaikiukui nelabai tinkami todel, kad jie nera subalansuoti kudikio organizmui.
"Kai kurios mamos mano „klijukai” geriau nei mišinukas, bet pasigenda informacijos. Jos nerasdamos stebisi: negi„klijukai” jau visai atgyveno?
„Klijukai” - tai karvės pienas, atskiestas kruopų nuoviru. Jam pagaminti reikia 2/3 karvės pieno ir 1/3 ryžių, avižų ar kitų kruopų nuoviro. Anksčiau mamos dar įberdavo cukraus, tačiau iš tiesų to daryti nepatartina. „Klijukai” padėjo išgyventi pieno neturinčių mamų kūdikiams, kai niekas dar negamino specialių mišinukų, o gryno karvės pieno kūdikiams negalima. Šeimas, kurios gyvena kaime, laiko karvę ir neturi nei motinos pieno, nei pinigų adaptuotam mišinukui, šis naminis patiekalas gelbsti ir dabar. Tačiau jei tėveliai gali vaikučiui nupirkti adaptuoto mišinuko, „klijukais” maitinti nepatariu, nes juose nėra įdėta vitaminų, o baltymas, nors ir praskiestas, nėra pritaikytas vaiko virškinimo sistemai. Adaptuotame mišinyje visos medžiagos yra šiek tiek keičiamos, priartinant prie motinos pieno sudėties ir atsižvelgiant į vaiko poreikius."
(saltinis http://www.tavovaika...print/103.html)
Papildyta:
QUOTE(ritukasx @ 2009 02 12, 19:54)

drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ievukas22: 12 vasario 2009 - 18:17
aš nieko prieš klijus neturiu , savo pirmagimį ant jų ir užauginau, kada MP ėmė eiti į pabaigą pabandžiau duoti mišinuką, nepatikėsite buvo gaila vaiko visas pabalo ir taip vėmė tiesiog fontanu, nepamenu atrodo nun1 davėme , bandėm ir kitokius mišinėlius bet jokių netoleravo, o kai pabandėm klijuką viskas buvo kuo puikiausiai ir labai noriai ir jokio net atpylimo nebuvo , tai va taip ir užaugom smile.gif
Atsakyti
klijukai

hm

mamos, nepuolu ir nei vienos puses nepalaikysiu cia, nors turiu savo nuomone siuo klausimu

visgi kodel KLIJUKAI-toks baisus pavadinimas? mano klausimas retorinis

Atsakyti
QUOTE(saule.a @ 2009 02 17, 14:27)
klijukai
hm
mamos, nepuolu ir nei vienos puses nepalaikysiu cia, nors turiu savo nuomone siuo klausimu

visgi kodel KLIJUKAI-toks baisus pavadinimas? mano klausimas retorinis

Aš irgi to pavadinimo nesuprantu g.gif
Atsakyti
smile.gif na tai matyt dėl to, kad verdant pasidaro tokia tasi, gliti konsistencija... g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Liepa18*: 17 vasario 2009 - 17:52
vienam žurnale radau ,,klijukų,, gaminimo receptą. ten rašo taip:
Klijukams paruošti reikia 100g kruopų (ryžių- linkusiam viduriuoti, atpilti, o avižų ir grikių- jei sunku tuštintis). nuplautos kruopos iš vakaro užmerkiamos vandenyje( greičiau išvirs, liks daugiau vitaminų ir mineralinių medžiagų). Prieš pradedant virti vandens turi būti 2cm virš kruopų. Maišant virti apie 20-25min. tada pertrinti per sietelį arba elektriniu maišytuvu. Karvės pieną būtina užvirti. Šiek tiek praaušus pienui ir kruopoms, į buteliuką įpilti dvi dalis pieno ir viena dalį kruopų nuoviro. Nesaldinti ir nesūdyti.Skanaus biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti

nereikia taip peikti tos mamos,nes musu dauguma ir uzaugo ne ant visokiu misinuku o paprasto karves pieno ir klijuku. pasiklausk senesniu zmoniu kuo vaikus maitindavo, o jau tada kaltink. gal per ziauriai cia pasakiau, bet taip jau yra. pavyzdziui as pazystu daugiavaike seima,turi 5vaikus ir visi nuo gryzimo is ligonines ant klijuku uzaugo. ir visi sveiiki ir gyvi.
Atsakyti
QUOTE(ingute56 @ 2009 08 20, 15:51)
nereikia taip peikti tos mamos,nes musu dauguma ir uzaugo ne ant visokiu misinuku o paprasto karves pieno ir klijuku. pasiklausk senesniu zmoniu kuo vaikus maitindavo, o jau tada kaltink. gal per ziauriai cia pasakiau, bet taip jau yra. pavyzdziui as pazystu daugiavaike seima,turi 5vaikus ir visi nuo gryzimo is ligonines ant klijuku uzaugo. ir visi sveiiki ir gyvi.

Kaip gerai, kad viskas gerai baigesi. O jeigu kazkas butu nutike nuo to karves pieno ir klijuku, tai kas tada butu kaltas g.gif Ar tik ne ta pati mamyte, kuri taip sugalvojo maitinti g.gif Nezinau, kam taip rizikuoti savo vaiku sveikata.
Atsakyti
QUOTE(ritukasx @ 2009 08 20, 21:47)
Kaip gerai, kad viskas gerai baigesi. O jeigu kazkas butu nutike nuo to karves pieno ir klijuku, tai kas tada butu kaltas  g.gif Ar tik ne ta pati mamyte, kuri taip sugalvojo maitinti  g.gif Nezinau, kam taip rizikuoti savo vaiku sveikata.

Seniau jokių kitokių mišinukų ir nebuvo, daug kas taip užaugo. Tarybiniais laikais būdavo mieste vienas mišinukų punktas, į kurį važiuodavai davinio pasimt, ten būdavo paruoštas pieno mišinys, varškytė ir dar kas ten vaikams priklausydavo pagal receptą. O daugiau tai mišinys ruošiamas iš karvės pieno ir cukraus, galima susirast senose tarybinėse vaiko priežiūros knygose.

Bet visumoj, dabar kai yra spec. mišinukai su nuosavo mišinuko gamyba neverta prasidėti, nes tikrai nepagerinsi, o pablogint tikrai gali.
Atsakyti