QUOTE(o94mama @ 2009 02 12, 19:40)
Pabandymą maitinti klijukais vadinate eksperimentu, o mišinukų kaitaliojimas, kai nuo vienų atpylinėja, nuo kitų viduriukai kietėja, o nuo trečių kakoja žaliai- sveika?
Atsiprašau, bet mane nervina visažinės mamytės, kurios mano, kad yra tobulos, o kitos- kvailelės, darančios eksperimentus su savo vaikais. Brangioji, tavo vaikiukas gimęs 2007, o mano pirmasis jau užaugęs ir maitinimo mišinukais naudą jaučiame dar ir dabar.
Tad komentarus su parinktais jaustukais pasilaikykite sau.
As maniau, kad forumuose diskutuoti reik, o ne ieskoti kuri yra tobula mama, o kuri ne
Manau, kad cia dalinames savo nuomonemis, kaip vienas filosofas sake, tik gincuose gimsta tiesa
As pritariu, kad vaikiukas turi gauti MP, na o jei mama nenori (del kokiu nors priezasciu) maitinti savo vaikiuko, tai mano manymu namu gamybos "misinukai" vaikiukui nelabai tinkami todel, kad jie nera subalansuoti kudikio organizmui.
"Kai kurios mamos mano klijukai geriau nei mišinukas, bet pasigenda informacijos. Jos nerasdamos stebisi: negiklijukai jau visai atgyveno?
Klijukai - tai karvės pienas, atskiestas kruopų nuoviru. Jam pagaminti reikia 2/3 karvės pieno ir 1/3 ryžių, avižų ar kitų kruopų nuoviro. Anksčiau mamos dar įberdavo cukraus, tačiau iš tiesų to daryti nepatartina. Klijukai padėjo išgyventi pieno neturinčių mamų kūdikiams, kai niekas dar negamino specialių mišinukų, o gryno karvės pieno kūdikiams negalima. Šeimas, kurios gyvena kaime, laiko karvę ir neturi nei motinos pieno, nei pinigų adaptuotam mišinukui, šis naminis patiekalas gelbsti ir dabar. Tačiau jei tėveliai gali vaikučiui nupirkti adaptuoto mišinuko, klijukais maitinti nepatariu, nes juose nėra įdėta vitaminų, o baltymas, nors ir praskiestas, nėra pritaikytas vaiko virškinimo sistemai. Adaptuotame mišinyje visos medžiagos yra šiek tiek keičiamos, priartinant prie motinos pieno sudėties ir atsižvelgiant į vaiko poreikius."
(saltinis
http://www.tavovaika...print/103.html)
Papildyta:
QUOTE(ritukasx @ 2009 02 12, 19:54)