Įkraunama...
Įkraunama...

Kas bandėt leliukus maitint "klijukais"?

Mielos mamytes, as senokai jau auginau savaja, tada beveik visi tais klijukais matino, o jei kuri ne, tai laikydavo baisia tingine, tame tarpe ir as tokia buvau, nelabai man gerai ejosi juos virti, tai prisvildavo, tai ishbegdavo, todel pirkau mishinelius.
Atleiskit, jei ne viska atidziai perskaiciau, tik noriu pasakyt ( jei kuri dar to nepasake), kad vis tik dauguma musu, ir musu tevai, jau nekalbant apie tevukus uzhaugo ant tu klijuku... Ir nieko... O tos dazhnos alergijos, tai taip pat gali buti del visos tos chemijos.
Tokia mano nuomone biggrin.gif .
Atsakyti
thumbup.gif

clap.gif

kakzaip kai panargineji ,tai sios kartos vaikuciai daug daugiau bedu turi,negu tie pavadinkim tarybiniu laiku. kiek esu susidurusi,ta ir statistiskai siu dienu vaikai turi netgi protiniu bedu daug daugiau negu tada. o is kur visa tai,amanu,galima daryti prielaida kad ir ta "chemija" vaistuose,maistuose ir .t.t.t. prie to prisidejo.
Atsakyti
Nezinau kaip kitiems, bet mane, kai buvau maza, mama mazai maitino savo pienu, o daugiausia tais "klijukais", kuriuos vire su karves pienu. Man prasidejo alergija ir gydytojai pripazino, kad nuo karves pieno sad.gif Paskui jau pabaigus su klijukais dar ilgai neisaugau alergijos...O dabar juk karves piena rekomenduoja ar ne nuo 2 metu? Manau, ne be priezasties rolleyes.gif
Atsakyti
labas mamytes, net nezinau ka daryt manajai 5 men, mano pienuko nebeuztenka, tai pabandziau misinukus duot tai jau 4 isbandem ir nuo visu vemia. tai dabar noriu virt klijukus, bet nelabai zinau kaip? smile.gif Ir ar juos reikia maisyt su kuo nors ar duot vienus.
Atsakyti
labas lexi.
mano problema buvo panasi.
glaiu papasakot kaip darau as. mano dukrytei tai tinka ir su gardumu valgo.
imu aviziniu dribsniu. sumalu juos su kavamale (nes lengviau spausis). uzpilu pieno ir verdu. kiek ko reikia tai net nesznau. as verdu vienai dienai,tai dedu 5 didelius saukstus tu sumaltu avizu ir daugmaz puse katiliuko vandens,nu gal apie litra iseina,net nezinau. tada gerai uzvirinu,paverdu.bet gerai suvirint reikia.
tada biski palieku atsalt ir per merliuka (svaru smile.gif ) issunkiu,gaunas toks lipnus,tikrstas klijus. tada kai jau ispaudziu visa turima mase dar karta uzvirinu ta gauta kliju.

tada pagal tai kiek mazoji ar mazasis suvalgo ( pvz manoji valgo daugmaz 200 ).
tai tuos 200 dalinu i tris dalis. dvi dalis imu misinuko.as bent jau milumil1. ir viena dali klijuko.

jei skai,kad netinka joks misinukas,pradizai pabandyk su kokiu nors,gal kartais bus kitaip. bet ji ka tai pasitark su daktare. gal pasiulys ozkos pienu skiest ,nors as kazkaip nesu jo salininke. gal dar kaip nors.

kloijukus gali daryt ir is ryziu ( bet jie kietina labaj viduriukus), bei is ryziu,taicau su jais irgi atsargiai reikia. ne labaj daug gelezies turi ir angliavandeniu.
o aviziniai turek omeny truputi skystinaviduriukus.
bet as dar duodu kmunu silpno arbatelees,tad viskas normaliai.

Atsakyti
QUOTE (egliuke @ 2004 11 10, 17:16)
O dabar juk karves piena rekomenduoja ar ne nuo 2 metu? Manau, ne be priezasties rolleyes.gif

Nuo 1 metuku. Kai kurie daktarai nuo 10 men.
Atsakyti
QUOTE (arcanuma @ 2004 11 11, 15:35)
labas lexi.
mano problema buvo panasi.
glaiu papasakot kaip darau as. mano dukrytei tai tinka ir su gardumu valgo.
imu aviziniu dribsniu. sumalu juos su kavamale (nes lengviau spausis). uzpilu pieno ir verdu. kiek ko reikia tai net nesznau. as verdu vienai dienai,tai dedu 5 didelius saukstus tu sumaltu avizu ir daugmaz puse katiliuko vandens,nu gal apie litra iseina,net nezinau. tada gerai uzvirinu,paverdu.bet gerai suvirint reikia.
tada biski palieku atsalt ir per merliuka (svaru smile.gif ) issunkiu,gaunas toks lipnus,tikrstas klijus. tada kai jau ispaudziu visa turima mase dar karta uzvirinu ta gauta kliju.

tada pagal tai kiek mazoji ar mazasis suvalgo ( pvz manoji valgo daugmaz 200 ).
tai tuos 200 dalinu i tris dalis. dvi dalis imu misinuko.as bent jau milumil1. ir viena dali klijuko.

jei skai,kad netinka joks misinukas,pradizai pabandyk su kokiu nors,gal kartais bus kitaip. bet ji ka tai pasitark su daktare. gal pasiulys ozkos pienu skiest ,nors as kazkaip nesu jo salininke. gal dar kaip nors.

kloijukus gali daryt ir is ryziu ( bet jie kietina labaj viduriukus), bei is ryziu,taicau su jais irgi atsargiai reikia. ne labaj daug gelezies turi ir angliavandeniu.
o aviziniai turek omeny truputi skystinaviduriukus.
bet as dar duodu kmunu silpno arbatelees,tad viskas normaliai.

labas,aciu tau labai uz pataima.vakar tik viena gurksni isgere misinuko ir po vlnos veme 1.5 val.tai patikek kaip sunku matyt kaip taip vaikas kankinasi.tai nemanu kad bus gerai ir su misiniku skiesti klijukus, turbut daktare lieps su karves pienu.bet bjau as karves pien9o duot dar jai.na man jau protas neisnesa ka dary!! sad.gif
o mazdaug kiek tu laiko verdi tuos kliijukus??]
istikro kaip mano mama salko tipo kad mes uzaugom su karves pienu ir jokiu elergiju ir nieko!!tai net mezinu, na paziuredsim ka daktare ryt patars!
Atsakyti
QUOTE (Lexi 04 @ 2004 11 10, 19:01)
labas mamytes, net nezinau ka daryt manajai 5 men, mano pienuko nebeuztenka, tai pabandziau misinukus duot tai jau 4 isbandem ir nuo visu vemia. tai dabar noriu virt klijukus, bet nelabai zinau kaip? smile.gif Ir ar juos reikia maisyt su kuo nors ar duot vienus.

sakychiau, kad jeigu mazhulei tavo pienuko nebeuzhtenka, gali jau pradeti primaitinti "kietu maistu" ir virt nebe klijus, o paprasta avizhu koshyte (pvz, ish milupos avizhu dribsniu) ar pan. vis tik 5 men tavajai, jau galima pradet "rimta" maisteli.
ir jeigu tiek vemia - gal kita problema yra, o ne mishinys. bandyk aishkinitis, gal kas su skranduku ar ka. sekmes.
Papildyta @ [mergetime]1100196417[/mergetime]
ir ish vis, pagalvokit - kas naudingo lieka ish tu avizhu shitiek jas virus, nukoshus ir vel virus? grynas krakmolas nieko daugiau... tai kam dar ta mishini krakmolu skiest? juk naudos ish jo nulis... o mishini vis tiek naudojat. vargo daug, o vertes - mazha.

alergijos atsiranda tikrai ne del mishinuku - o del uzhtershtos aplinkos, priedu (konservantu, tirshtikliu, emulsikliu, skonio ir kvapo stiprikliu, etc) musu maiste, buitines xemijos (indu plovikliu, skalbikliu, priemoniu grindims plauti, baldams valyti, etc), kurie dezinfekuoja ir ishnaikina aplinkoje naturaliai gyvenanchius mikroorganizmus... galu gale nuo didejanchio aplinkos uzhtershtumo cheminemis medzhiagomis...

Atsakyti
matai,as klijukus pasirinkau del kitu priezasciu. del pilvuko,del viduriuku ir t.t.

beja, lexi, tu tikrai pasitark su gydytoja,gla kas su srkanduku rimtai.

o verdu tai nelabaj ilgai,kai jau matau,kad jau isvire smile.gif
ppabandysi viena kart,ir puikiai matysi smile.gif
Atsakyti
Labučiukas visoms ir visiems biggrin.gif na kaip matau tai klijukai jau nėra taip ir blogai! thumbup.gif juk "senas daiktas" nebutinai turi buti blogas?ar ne smile.gif
Atsakyti
nezinau net ka daryt bandziau virt klijukus, bet man kose gavosi dejau 6-7 saukstus aviziniu dribsniu ir 1l vandens, viriau kokia 20-30 min, gal per ilgai viriau nezinau ar tai ir turi gautis, na pabandysiu sunkti ja, gal kas ir gausis! doh.gif
Atsakyti
tada dek maziau arba daugiau vandens.
as verdu manau trumpiau.apie 10min.
Atsakyti