Įkraunama...
Įkraunama...

Kas bandėt leliukus maitint "klijukais"?

as manau kiekviena mama geriausiai zino ko jos vaikui reikia, jei vaikui tas pienukas tinka tegu ir valgo, kiekviena mama renkasi ar vaika maitinti pagal taip kaip mes augom, ar pagal naujausias knygas, anksciau zmones uzaugo ir dideliu bedu neturejo, o dabar paziurekit kas darosi, tie maziukai serga ir serga, visokios ligos issivysto, ar yra istirta tas misinuku poveikis toklesniam gyvenimui ar ateinanciom kartom?
ir nera cia ko nervuotis ar pult an kitu zmoniu, cia yra tema namu gamybos misinukai ir kurios ju negamina manau gali nesikist i joms neaktualia tema
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2008 10 15, 19:03)
Trecia is tingejimo blush2.gif maitinu misiniais-jis irgi alergiskas, nevalgo normalaus maisto(ta prasme darzovieniu, mesos), jis toks pats, kaip pirmagymis unsure.gif Vargu bau, ar tai sutapimas...

O cia man patinka thumbup.gif O jus zinot, is ko gaminami misinukai? bigsmile.gif Is to pacio versiukams skirto karves pieno lotuliukas.gif 

O del PSO rekomendaciju zindymui jusu zinios pasene mirksiukas.gif Pasidomekit naujovem Zindymo temose 4u.gif  O gal vietoj 6 metu perskaitet 6 menesius? Bet siaip si tema skirta ne maitinimui mp, tad kas tai liecia-nemoralizuokit bent jau cia 4u.gif

O jusu nurodyti pvz visai netinkami schmoll.gif Prie ko cia kraujo nuleidimas viduramziais? mastau.gif  Pavyzdys tinka nebent einant kalbom apie operacijas. Arba su ta kedute? Yra automobiliu temos-ten ir duokit tuos pvz. Cia tema-apie maista, tad ir pvz turetu buti APIE MAISTA.
Mano pvz elementarus-pati juk nevalgot nei uzplikomos bulviu koses, nei greitu makaronu, nesirenkat net limonadu, kuriuos gamintojai dabar "praturtina" vitaminais. hihihi.gif  Tai kodel norit, kad musu vaikai valgytu toki bruda-susintetintus karves pieno miltelius? g.gif

Aš viską perskaičiau gerai, o jūs taip pat pasidomėkit, kad tose žindymo temose taip pat rašoma (kaip ir rekomenduojama PSO), kad geriausiai kūdikį pradėti primaitinti tada kai jis pats parodo susidomėjimą maistu, o tai dažniausiai ir nutinka apie 6 mėn. ir nekišti jam visko per anksti kaip tai "kalėdų žąsiai", kol jis dar nepajėgia išspjauti.

O kas dėl pieno veršiukui tai "mišinyje visos medžiagos yra šiek tiek keičiamos, priartinant prie motinos pieno sudėties ir atsižvelgiant į vaiko poreikius" (čia vėl iš to straipsnio), atrodo kas čia tokio, tas pats pienas? Nemanau, juk skiriasi duona nuo tešlos. Lygiai taip pat kaip jums atrodo netinkama kūdikiui duoti cepelinų, taip pat jo skrandukui netinka ir visokie klijukai. O kas dėl maitinimo MP, tai jeigu mano pasisakymai kažkam atrodo kaip moralizavimas... tai ką jau padarysi doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo -ciute-: 15 spalio 2008 - 22:29
mielosios mamytes...as pasiskaiciusi sita temele verkiau pasikukciodama verysad.gif
MP nebeturiu nuo 2 men...ir dukrytei maitinu misinuku...
kai kuriu jusu nuomoniu pasiskaicius atrodo, kad as ragana didziausia, jog savo kudiki maitinu misinuko, o ne klijukais doh.gif
jus aiskinat, kad su klijukais visi uzaugo senovej, bet ar pagalvojot is kokiu grudu buvo jie verdami? ogi is ekologisku doh.gif mano vyras ukininkas, tai as matau kaip uzauginami grudai doh.gif schmoll.gif baisu!!!!!!!!!!!!!!!ten daugiau chemijos, nei tuose misinukuose....o karves piena koki duoda?nejau jos tik sienuka ir zolyte eda?kurie taip pat anaiptol nera be chemijis...plius visokie papildai, kad pienukas riebesnis ir t.t butu...juk visos tos kruopos tiek chemiskai apdorotos...ojojoj...nesakau, kad misinukai tai auksas, bet ir as su jais uzaugau ir vyras ir brolis.
mano manymu ir misinukai, ir klijukai yra prikisti chemijos, tik misinukams + todel, kad ten daugiau reikalingu medziagu. ir zinoma cia kiekvienos mamos apsisprendimo reikalas...jei butu mano valia maitinciau savo MP iki pat 1m, bet yra kaip yra...
Atsakyti
Agnestar as tau pritariu,as tai pat labai senai neturiu mp tik 3men maitinau savo vaikuti.dabar maitinu isomil.karves pieno dar nedaviau nes zinau koks ten "NATURALUMAS" nebent turint savus kaimus bet ir tai as neduodu.kazkaip man atrodo nesvaru tos mociutes rankom irgi nevisada svariom viska daro.as uz naturalius produktus bet kartais tas naturalumas buna tik blogiau.dziaugiuosi kad turim kaima,darzoves kurios yra ekologiskos bet pienuko karves kazkaip nelabai noriu duoti.as pati jo niekada negeriu man neskanu o maza tai labai megau o ypac silta o dabar pagalvojus tai fee... smile.gif
Atsakyti
Jeigu tos besilaukiančios mamytės tiek laiko skirtų informacijos apie žindymą surinkimui, kiek jos skiria klijukų receptūros analizavimui, kiek daug problemų savaime išsispręstų... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Agnestar @ 2008 10 16, 15:51)
mano vyras ukininkas, tai as matau kaip uzauginami grudai doh.gif  schmoll.gif baisu!!!!!!!!!!!!!!!ten daugiau chemijos, nei tuose misinukuose....o karves piena koki duoda?nejau jos tik sienuka ir zolyte eda?kurie taip pat anaiptol nera be chemijis...plius visokie papildai, kad pienukas riebesnis ir t.t butu...juk visos tos kruopos tiek chemiskai apdorotos...

Paskaiciau ir...susijuokiau biggrin.gif Prisipazinkit, jog su zemes ukio nieko bendra neturite, o karvytes tik per tv matet 4u.gif Kitu atveju zinotumet, kad karvem duodami ne papildai, o vitaminai, ir ne del pieno riebumo, o del ju fizines sveikatos. Riebumas nepriklauso nuo valgomos zoles ar sieno, o nuo karves "kilmes", t.y. vienos yra mesines, kitos skirtos pienui mirksiukas.gif Riebumui siek tiek pakelti yra naudojamas liaudiskai tariant "kombikormas", o lietuviskai-kombinuoti pasarai, t.y. grudu miltu misiniai, praturtinti mineralinemis medziagomis.
O kaip apdorojama kruopa chemiskai-man isaiskinkit g.gif , mat kai dirbau vaiku maisto srityje, mano konkreti sritis-kruopines koses, tai pasikausciusi ta tema stipriai esu. bigsmile.gif Tos koses, kurios tirpsta vandenyje-va jos sutinku, chemiskai apdorotos drinks_cheers.gif nes jokia kruopa vandeny netirpsta schmoll.gif Kuo trumpiau kruopas(dribsnius) reikia uzplikius vandeniu laikyti, tuo daugiau ji apdorota chemiskai mirksiukas.gif O va vaiku maiste kosytes net uzplikyti nereikia, istirpo kaip snaige ir vualia biggrin.gif Ir atvirksciai, jei kruopa reikia virti ilgai, vadinasi-tai pats naturaliausias produktas 4u.gif
Gal turejot minty, kad kruopos padarytos is chemizuotu ukiu auginamu grudu? Yra lengva iseitis-pirkit is sertifikuotu ekologisku ukiu produktus;grudus, kruopas, mesa, piena, varske, grietine, darzoves-ir nereiks sukti galvos del chemikalu, esanciu kruopose mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(eivi @ 2008 10 16, 16:30)
as pati jo niekada negeriu man neskanu o maza tai labai megau o ypac silta o dabar pagalvojus tai fee... smile.gif

O mišinukas tai skanu bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2008 10 20, 15:43)
Paskaiciau ir...susijuokiau biggrin.gif Prisipazinkit, jog su zemes ukio nieko bendra neturite, o karvytes tik per tv matet 4u.gif Kitu atveju zinotumet, kad karvem duodami ne papildai, o vitaminai, ir ne del pieno riebumo, o del ju fizines sveikatos. Riebumas nepriklauso nuo valgomos zoles ar sieno, o nuo karves "kilmes", t.y. vienos yra mesines, kitos skirtos pienui mirksiukas.gif Riebumui siek tiek pakelti yra naudojamas liaudiskai tariant "kombikormas", o lietuviskai-kombinuoti pasarai, t.y. grudu miltu misiniai, praturtinti mineralinemis medziagomis.
O kaip apdorojama kruopa chemiskai-man isaiskinkit g.gif , mat kai dirbau vaiku maisto srityje, mano konkreti sritis-kruopines koses, tai pasikausciusi ta tema stipriai esu. bigsmile.gif Tos koses, kurios tirpsta vandenyje-va jos sutinku, chemiskai apdorotos drinks_cheers.gif nes jokia kruopa vandeny netirpsta schmoll.gif Kuo trumpiau kruopas(dribsnius) reikia uzplikius vandeniu laikyti, tuo daugiau ji apdorota chemiskai mirksiukas.gif O va vaiku maiste kosytes net uzplikyti nereikia, istirpo kaip snaige ir vualia biggrin.gif Ir atvirksciai, jei kruopa reikia virti ilgai, vadinasi-tai pats naturaliausias produktas 4u.gif
Gal turejot minty, kad kruopos padarytos is chemizuotu ukiu auginamu grudu? Yra lengva iseitis-pirkit is sertifikuotu ekologisku ukiu produktus;grudus, kruopas, mesa, piena, varske, grietine, darzoves-ir nereiks sukti galvos del chemikalu, esanciu kruopose mirksiukas.gif

thumbup.gif drinks_cheers.gif Ekologisku produktu vis dar galima nusipirkti.... Tik reikia nepatingeti issirinkti ir pasidometi...... O misinuku ekologiski, kolkas tik hipp maciau ir tai neaisku, kaip jie ten pagaminti....
Atsakyti
Mama pasakojo, kad anksciau kai nebeturedavo pieno gamindavo misinuka is karves pieno, biski cukraus ir vandens.Viska uzvirindavo, atvesindavo ir stai- namu gamybos misinukas ax.gif
Atsakyti
Tokia tinkama tema, bent jau man, ir pamiršta. Mano mažiukė nenori mišinukų, visai nebevalgo. O juk dar visai mažiukė, dar trijų neturi. Pabandyti reikia ir man klijukus. Mamytės, kaip juos virti? Kuo saldinti, ar galima ožkos pienu skiesti? Ar iškarto galima duoti ar po truputį pratinti?
Pasidalinkit ax.gif
Atsakyti
Na bent jau mums, kai paklausiau gydytojos, pasakė, kad tie klijukai jokių vitaminų neturi. Tai ir nebedariau 4u.gif Sako atitaikykit mišinuką ir maitinkit. Bet kai paklausai, tai mūsų močiutės, visus vaikus taip užaugino, ir tų vitaminų užteko.
Atsakyti
QUOTE(mamike @ 2008 11 29, 00:10)
Tokia tinkama tema, bent jau man, ir pamiršta. Mano mažiukė nenori mišinukų, visai nebevalgo. O juk dar visai mažiukė, dar trijų neturi. Pabandyti reikia ir man klijukus. Mamytės, kaip juos virti? Kuo saldinti, ar galima ožkos pienu skiesti? Ar iškarto galima duoti ar po truputį pratinti?
Pasidalinkit ax.gif

Labux,
mano mergytė kažko pradėjo blogai valgyti mišinuką, iki 4,5 mėn. maitinau MP ir vieną kartą dienoje nuo 2 mėn.duodavau NAN1 HA, tai buvo gerai, dabar MP nebeliko, tai turbūt virsiu klijukus. Kiek čia beliko iki rimtų košių įvedimo.
O kaip virti parasyta aukščiau, aš taip pat jau pamiršau kaip reikia, įėjau pasižiūrėti "recepto" g.gif

santa2.gif
Atsakyti