Įkraunama...
Įkraunama...

Kas bandėt leliukus maitint "klijukais"?

Karves pienas nera skirtas maitinti kudykiams. O klijukai gaminami su karves pienu.

kadangi karvės pienas turi 2-3 kartus daugiau baltymų, nei motinos pienas ar pieno mišinys, baltymų perteklius gali alergizuoti ir apsunkinti inkstų veiklą,
karvės piene per mažai geležies, kuri ypač reikalinga kūdikiams ir mažiems vaikams, tam, kad jie nesusirgtų mažakraujyste,
geležis iš karvės pieno labai blogai pasisavinama,
karvės piene yra per mažai kitų tokių vaiko augimui svarbių mikroelementų ir vitaminų kaip cinkas, jodas, vitaminai D, A, folio rūgšties, ir per daug natrio kalio, chloro,
per anksti pradėjus vartoti karvės pieną, jautresniam kūdikiui dėl jo sukeltos alergijos gali atsirasti žarnyno mikrokraujavimų, kurie sukelia sunkias mažakraujystes.

(saltinis - www.imunitetas.lt)
Atsakyti
straipsnis tikrai neblogas, taciau ji paskaicius susidaro vaizdas, kad nera tie misinukai tokie nekalti, o apie klijukus kazi ko blogo nu nemaciau g.gif
Kalbant apie klijukus, tai visai suprantu mamytes, kurios jais maitina vaikus. Beja, "ant klujuku" uzaugo mano mama, uzaugau as ir mano sesuo, ant ju gi uzaugo ir mano vyresnelis. Kaip sakoma, jau ne viena karta rata apsuko, o va kaip bus su misinukininku karta dar neaisku...
Savo mazaja nuo 3men. maitinu misinuku, bet nesu visai isitikinusi, kad gerai darau ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vijone: 07 spalio 2008 - 10:04
sakykit o i klijukus ar galima misinuko pilti vietoj pieno, nes jo neturiu? maziukui su pilvuku nelabai, galvoju gal pabandyt duot klijuku avizu nors po 30 ml du kart dienoj? g.gif daktare sake kad galima...ar kas daro taip?
Atsakyti
QUOTE(Lu Lu @ 2008 10 13, 13:53)
sakykit o i klijukus ar galima misinuko pilti vietoj pieno, nes jo neturiu? maziukui su pilvuku nelabai, galvoju gal pabandyt duot klijuku avizu nors po 30 ml du kart dienoj?  g.gif  daktare sake kad galima...ar kas daro taip?

Kai vaikui 2 menesiu buvo uzkieteje viduriukai, tai isviriau klijukus avizinius ir ant ju maisiau misinuka-pramuse labai greit, ta pati vakara, neteko nei muiliuko naudoti, nei vaistu thumbup.gif Paskui kas kur-tuoj misinuka maisau ant klijuko(uzkietejo-aviziniai klijukai, suskystejeo-ryziniai klijukai). Uz tai pirmos koses musu buvo kruopines(nes jas jau organizmas "pazino" nuo poros menesiu) 4u.gif
Atsakyti
...ir dar neįsivaizduoju nei vieno šiuolaikinio gydytojo, kuris galėtų kalbėti apie klijuko naudą

Ir iš viso pasiskaičius šitą forumą pasijuntu kaip atidarius duris į praeitį doh.gif Kas per nesąmonė tikėti, kad kažkoks klijukas geriau nei specialiai kūdikiui gaminamas mišinukas schmoll.gif . Aš pati esu tik už MP ir nenoriu leistis į diskusijas su tom, kurios "atseit MP neturėjo ar turėjo mažai", bet pasakysiu, kad pačios kaltos, kad bele ko prisiperkat napasitarusios su savo gydytojais ir kišat savo kūdikiams - o tada ir prasideda visi bėrimai, pilvo pūtimai (kurio be to būna ir ne muo mišinuko) t.t. ir tenka "gelbėtis" klijukais doh.gif . Mano pačios dukrytė gana alergiška ir atrodė, kad MP trūksta (o gal ir trūko, bet viskas susitvarkė su laiku), bet net nekilo minti klijuką virti, pirkau mišinius, nors nei vieno negėrė schmoll.gif .
O toms kurios sako, kad daugelis mūsų esam užaugę ant klijukų ir nieko, galiu tik pasakyti: Anksčiau žmones gydydavo kraują nuleisdami, tai gal kai jūsų vaikas susirgs nuleiskit litrą, kitą, gal padės ?! g.gif

Cituoju:"...„klijukais” maitinti nepatariu, nes juose nėra įdėta vitaminų, o baltymas, nors ir praskiestas, nėra pritaikytas vaiko virškinimo sistemai. Adaptuotame mišinyje visos medžiagos yra šiek tiek keičiamos, priartinant prie motinos pieno sudėties ir atsižvelgiant į vaiko poreikius"
Nors gal Jums tai ir neatrodo žalinga g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo HappyAngel: 02 gruodžio 2009 - 19:37
QUOTE(-ciute- @ 2008 10 15, 11:41)
1....ir dar neįsivaizduoju nei vieno šiuolaikinio gydytojo, kuris galėtų kalbėti apie klijuko naudą

2.Cituoju:"...„klijukais” maitinti nepatariu, nes juose nėra įdėta vitaminų, o baltymas, nors ir praskiestas, nėra pritaikytas vaiko virškinimo sistemai. Adaptuotame mišinyje visos medžiagos yra šiek tiek keičiamos, priartinant prie motinos pieno sudėties ir atsižvelgiant į vaiko poreikius"
Nors gal Jums tai ir neatrodo žalinga g.gif

1. Taip, visi siuolaikiniai daktarai "nupirkti" misinuku gamintoju drinks_cheers.gif Kaip jie kitaip snekes, jei turi "iskisti", "rekomenduoti" butent to gamintojo misinuka, o ne kito.
As labai puikiai sita zinau, nes isdirbau kudikiu maisto gamyboje 6 metus, tad dabar, sededama vaiko prieziuros atostogose, galiu drasiai sakyti, jog misinukas-s... ir nuodas paskutinis.
2. Turetum zinoti, kad visos kruopos, darzoves, pienas, mesa-tai ne siaip maistas, bet pilni savaiminiu vitaminu, mikroelementu, mineraliniu medziagu. Juk kai truksta vaikui gelezies, pirmiausia patariama ne duoti SINTETINIO pavidalo gelezies preparatu, o patariama vartoti raudona mesa, grikiu kruopas, ankstines kulturas. Taip ar ne? Tai kur tada dingo tie vitaminai klijukuose? g.gif Niekur. Jie yra ten pat. Va, kad papildomai nededa sintetiniu vitaminu-tas tiesa, bet nuo to klijukas netampa nei zalingas, nei nuodingas.
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2008 10 15, 13:09)
1. Taip, visi siuolaikiniai daktarai "nupirkti" misinuku gamintoju drinks_cheers.gif Kaip jie kitaip snekes, jei turi "iskisti", "rekomenduoti" butent to gamintojo misinuka, o ne kito.
As labai puikiai sita zinau, nes isdirbau kudikiu maisto gamyboje 6 metus, tad dabar, sededama vaiko prieziuros atostogose, galiu drasiai sakyti, jog misinukas-s... ir nuodas paskutinis.
2. Turetum zinoti, kad visos kruopos, darzoves, pienas, mesa-tai ne siaip maistas, bet pilni savaiminiu vitaminu, mikroelementu, mineraliniu medziagu. Juk kai truksta vaikui gelezies, pirmiausia patariama ne duoti SINTETINIO pavidalo gelezies preparatu, o patariama vartoti raudona mesa, grikiu kruopas, ankstines kulturas. Taip ar ne? Tai kur tada dingo tie vitaminai klijukuose? g.gif Niekur. Jie yra ten pat. Va, kad papildomai nededa sintetiniu vitaminu-tas tiesa, bet nuo to klijukas netampa nei zalingas, nei nuodingas.

Pati esu trumpai dalyvavus ir turiu ne vieną pažįstamą medicinos atstovą ir piukiai žinau gydytojų papirkimo metodus, būdus ir t.t. bet tai dar neįrodo, kad 100 % gydytojų tam pasiduoda, kad tiktai gautų iš to pelno. Visada yra tokių (nors nedaugelis), kurie ištikimi savo principams ir visgi po MP, jei jau tokia situacija, liepia duoti (vadovaudamiesi PSO rekomendacijom, kuri yra tikrai ne pelno siekanti) mišinuko, bet ne klijuko, O YPAČ ALERGIŠKAM KŪDIKĖLIUI, nes nelaiku (ta prasme per anksti) paduotas kitoks maistas (ta prasme visokių kruopų nuovirai) gali dar labiau sualerginti.
Nors, velniai nematė, duotik Jūs ką norit, klijukus, morkų sultytes, pagremžtus obuoliukus ir t.t. ir cepelinų nepamiškit, galit su blenderiu sumalt ir duot - juk taip skanu, bent jau man, o juk ir ten mėsa natūrali, o jei dar bulvės savo darže užaugintos tai iš vis super thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo -ciute-: 15 spalio 2008 - 11:38
QUOTE(sena pažįstama @ 2008 10 15, 11:38)
Kai vaikui 2 menesiu buvo uzkieteje viduriukai, tai isviriau klijukus avizinius ir ant ju maisiau misinuka-pramuse labai greit, ta pati vakara, neteko nei muiliuko naudoti, nei vaistu thumbup.gif Paskui kas kur-tuoj misinuka maisau ant klijuko(uzkietejo-aviziniai klijukai, suskystejeo-ryziniai klijukai). Uz tai pirmos koses musu buvo kruopines(nes jas jau organizmas "pazino" nuo poros menesiu) 4u.gif

o kaip daznai reikia tokiu atveju duot tuos klijukus jei viduriukai uzietejo? kiek mililitru? kiek ten pilti misinuko?
nesiruosiu vaiko maitinti vien klijukais, bet jei uzkietejo viduriukai gal galima pabandyt o ne iskart griebtis vaistuku g.gif
Atsakyti
Man kyla gailestis verysad.gif pagalvojus, kad kokia nors mažai žinių turinti ir pasimetusi mama gali "užeiti" čia ir prisiskaityti tokių nesąmonių kaip, kad "geriau duokit klijuką, o ne mišinuką" verysad.gif . Kaip jau buvo rašyta anksčiau, net ir tų "nesintetinių klijukų" gaminimas atima daug laiko, tai jau vietoj to, kad stovėti prie viryklės - praleskit jį su savo kūdikiu: žindykit pagal poreikį, kada tik užsimanys ir kiek užsimanys, nors ir porą valandų ir neklausykit tų nesąmonių, kad jeigu kūdikis verkia tai "tikrai pieno trūksta" (yra dar labai daug priežasčių, kodėl jis gali verkti ar būti neramus), ir susinormalizuos pieno gamyba. O jei yra kitų bėdų ar neturit jėgų ir noro, kaip kai kas vadina, "taip aukotis", tai bent siūlau pasiskaityti PSO (pasaulinės sveikatos organizacijos) rekomendacijas. Manau tokiu atveju protingas žmogus pats nuspręs kas, kaip ir prie ko ir nebeaugins savo vaiko kaip sovietmečiu "su klijukais"
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo HappyAngel: 02 gruodžio 2009 - 19:39
QUOTE(-ciute- @ 2008 10 15, 14:31)
O jei yra kitų bėdų ar neturit jėgų ir noro, kaip kai kas vadina, "taip aukotis", tai bent siūlau pasiskaityti PSO (pasaulinės sveikatos organizacijos) rekomendacijas. Manau tokiu atveju protingas žmogus pats nuspręs kas, kaip ir prie ko ir nebeaugins savo vaiko kaip sovietmečiu "su klijukais"

Kur tas PSO buna, kai misinukais apsinuodija 400 Kinijos, 12 Rusijos, nepamenu kiek Australijos vaiku? Kur PSO buna, kai Nestle pieno misiniuose atranda kenksmingu medziagu, virsijanciu keliskart leistinas normas? Kodel PSO LEIDZIA misinukus gaminti is genetiskai modifikuotos sojos?

Man PSO kartais buna VBS(viena boba sake) lygio. Ji man ne autoritetas.
Paziurejau, jusu vaikas yra mano treciojo vaiko amziaus 4u.gif Pagal tas kalbas, itariu, jo dar nemaitinat nei darzovienem, nei kruopienem, ar ne? mirksiukas.gif Nes PSO rekomenduoja zindyti iki 6 metu, o primaitinti tik nuo metu.

As uzauginau du(trecio dar neskaitau) vaikus. Viena pagal PSO rekomendacijas, maitindama misinukais ir neiseidama is ligoniniu, antra pagal senoliu patarimus-su klijukais ir normaliu(ne cepelinais, aisku) maistu nuo 4 menesiu ir neturejusi problemu su vaiko sveikata. Taip kad palyginti tikrai turiu ka. mirksiukas.gif
O jus dar jauna, neseniai iskepta mamyte, pamatysit, kartais rekomendacijos laaaaabai skiriasi nuo realybes.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sena pažįstama: 15 spalio 2008 - 15:26
QUOTE(sena pažįstama @ 2008 10 15, 17:09)
Kur tas PSO buna, kai misinukais apsinuodija 400 Kinijos, 12 Rusijos, nepamenu kiek Australijos vaiku? Kur PSO buna, kai Nestle pieno misiniuose atranda kenksmingu medziagu, virsijanciu keliskart leistinas normas? Kodel PSO LEIDZIA misinukus gaminti is genetiskai modifikuotos sojos?

Man PSO kartais buna VBS(viena boba sake) lygio. Ji man ne autoritetas.
Paziurejau, jusu vaikas yra mano treciojo vaiko amziaus 4u.gif Pagal tas kalbas, itariu, jo dar nemaitinat nei darzovienem, nei kruopienem, ar ne? mirksiukas.gif Nes PSO rekomenduoja zindyti iki 6 metu, o primaitinti tik nuo metu.

As uzauginau du(trecio dar neskaitau) vaikus. Viena pagal PSO rekomendacijas, maitindama misinukais ir neiseidama is ligoniniu, antra pagal senoliu patarimus-su klijukais ir normaliu(ne cepelinais, aisku) maistu nuo 4 menesiu ir neturejusi problemu su vaiko sveikata. Taip kad palyginti tikrai turiu ka. mirksiukas.gif
O jus dar jauna, neseniai iskepta mamyte, pamatysit, kartais rekomendacijos laaaaabai skiriasi nuo realybes.

O čia tai jau labai klystate, PSO rekomenduoja kūdykius iki 6 mėn. maitinti tik MP ir įvesti papildomą maitinimą nuo pusės metų nenutraukiant žindymo (nebent yra kitos bėdos ir gydytojai liepia kitaip), ką ir žadu sėkmingai greitai padaryti.

O taip, man PSO tikrai autoritetas, nes jie rekomendacijas duoda remiantis praktikoje atliktais medicininiais tyrimais, kuriuose dalyvauja šimtai ar tūkstančiai žmonių, o ne tuo, kaip "viena teta vaiką užaugino labai sveiką su klijukais, o kita teta su mišinukais labai ligotą". Visada išimčių yra, tačiau seniai įrodyta, kad sveikiausi kūdikiai tie, kurie maitinami MP - už ką aš ir esu (o tik jau paskui už mišinukus).

Labai užjaučiu jus dėl buvusių vaiko ligų, bet niekad nesužinosit kaip būtų buvę, jei ir antrą būtumėt su mišinukais auginusi, nes juk vaikai tokie skirtingi.

O šių laikų vartotojiškoje visuomenėje pilna visokio š... tai dar nereiškia, kad negalima atsirikti kokybiškų produktų, tam ir davė mums Dievas protą...Ane?
Taip pat juk nevežiojame savo kūdikio ant kelių automobilyje pasisodinus todėl, kad pirkdami automobilinę kėdutę paremtumėte jas gaminančius - taip darome todėl, kad įrodyta, kad taip saugiau. Taip pat ir su mišiniais - pirkdamos juos mes nešame pelną jas gaminančiom kompanijom, bet jau geriau taip negu kažkoks kūdikio virškinimo sistemos neatitinkantis klijukas, juk dabar jau galime pasirinkti. Be to juk prisiminkime, kad iš esmės "karvės pienas yra skirtas veršiukui, o nu leliukui", nors ir praskiestas 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo -ciute-: 15 spalio 2008 - 16:56
QUOTE(-ciute- @ 2008 10 15, 17:51)
Labai užjaučiu jus dėl buvusių vaiko ligų, bet niekad nesužinosit kaip būtų buvę, jei ir antrą būtumėt su mišinukais auginusi, nes juk vaikai tokie skirtingi.

Be to juk prisiminkime, kad iš esmės "karvės pienas yra skirtas veršiukui, o nu leliukui", nors ir praskiestas 4u.gif

Trecia is tingejimo blush2.gif maitinu misiniais-jis irgi alergiskas, nevalgo normalaus maisto(ta prasme darzovieniu, mesos), jis toks pats, kaip pirmagymis unsure.gif Vargu bau, ar tai sutapimas...

O cia man patinka thumbup.gif O jus zinot, is ko gaminami misinukai? bigsmile.gif Is to pacio versiukams skirto karves pieno lotuliukas.gif

O del PSO rekomendaciju zindymui jusu zinios pasene mirksiukas.gif Pasidomekit naujovem Zindymo temose 4u.gif O gal vietoj 6 metu perskaitet 6 menesius? Bet siaip si tema skirta ne maitinimui mp, tad kas tai liecia-nemoralizuokit bent jau cia 4u.gif

O jusu nurodyti pvz visai netinkami schmoll.gif Prie ko cia kraujo nuleidimas viduramziais? mastau.gif Pavyzdys tinka nebent einant kalbom apie operacijas. Arba su ta kedute? Yra automobiliu temos-ten ir duokit tuos pvz. Cia tema-apie maista, tad ir pvz turetu buti APIE MAISTA.
Mano pvz elementarus-pati juk nevalgot nei uzplikomos bulviu koses, nei greitu makaronu, nesirenkat net limonadu, kuriuos gamintojai dabar "praturtina" vitaminais. hihihi.gif Tai kodel norit, kad musu vaikai valgytu toki bruda-susintetintus karves pieno miltelius? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sena pažįstama: 15 spalio 2008 - 17:15