Įkraunama...
Įkraunama...

Kas bandėt leliukus maitint "klijukais"?

QUOTE(vaivora @ 2006 07 31, 00:33)
Radau kitoj temoj apie savo problemyte kalbejai  4u.gif  blush2.gif

Parasysiu tada kaip pati klijukus viriau  blush2.gif

Reikia ryzius virti vandenyje tol kol gausis tirstas skystymelis arba tista mase ir ryziai bus gerai isvire. tada likusius ryziukus sutrinti,siek tiek pagradinti cukriuku ir duoti, bet gaunasi tirstas skystimukas, delto reikia ir soskes su didesne skylute.
Ir virti reikia 1-2k. kazkur.

Bet paziurek ar valgys  rolleyes.gif

palengvinimui galima ryzius pirma kavamale sumalti ik milteliu, o paskui tik uzplikyti. daug greiciau taip...isbandytas reikalas, mano dukryte puikiai toki klijuka valge thumbup.gif

pirma parasiau, o paskui paskaiciau cia visokiu barniu....siaubas...kam rietis del tokiu individualiu dalyku? net skaityt nemalonu...buvo paprasyta tik pasidalint patirtim, o jau zmogus pats nuspres kaip elgtis...nera absoliucios teisybes pasaulyje, leiskime rinkis smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saule^: 08 rugpjūčio 2007 - 13:49
Labas, skaiciau cia jusu tema apie klijukus, nezinau ka daryti, savo pieno turejau iki 2 men, dabar mano mergaite 5 men, labai vargstam su misinukais, yra elergiska baltymui, keiciu misinukus kas 2 savaites nes ji suvalgo puse pircijos nei turetu suvalgyti. ir sumia, svorio priuga labai mazai. galvoju gal virti klijukus, bet jei ji alergiska baltymui tai pienas bus negerai, sakau gal galui is pradziu duoti tik virtus klijukus, kiek paskaitiejau tai stiklinei vandenns saukstas avizu? jei galima lbai laukiu patarimu! ar galim tik to klijuko duoti ar reikia butinai to pieno?
Atsakyti
Mamytes geriau duokit mazyliams misinuku nes juose yra vitaminu reikalingu kudykio organizmui o klijukai nera labai vertingi juose daug baltymu o per daug ir negerai.Seniau kai tie misinukai prasti budavo tada is bedos ir virdavo tuos klijukus, o dabar jau viskas pasikeite ir patobulinta
Atsakyti
Paskaiciau. Nu ir kalates jus, moteriskes... blush2.gif

Turiu maza vaikiuka ir sikart labai daug skaiciau.

Taigi is knygu:

doc.Vingras ir Co siulo virt klijukus, kruopu/vandens santykis 1:20 (kaip cia ir buvo teisingai rasyta - stiklinei vandens saukstas kruopu; arba kruopos sumaltos, arba sveikos, bet ilgiau virtos ir pertrintos) Plius 1:3, 1:2 ir t.t dalis pieno. Taciau pasiskaicius p.Vingro knyga (ji tiesa isleista seniai), tai supranti kad is virtuves iseit neturetum apskritai, arba turetum turet atskira zmogu virimui...

dr. Spokas... kaip nustebau... nesiulo apskritai virt kliju, o is vandens ir cukraus (cukraus irgi 20 dalis) virti toki 'sirupa' ir maisyt su nenugriebtu (!) karves pienu velgi 1:30, 1:20 ir t.t.

...o esme tame, kad moteru negalinciu maitint savo pienu, visad buvo, kad ir kaip beaiskintu kas kad visos gali maitint, taip nera. Ir uzaugdavo vaikiai visais laikais visokiais 'pusiniais' pienais maitinami (jau labai seniai zmones suprato, kad karves pienas per riebus).

Mano asmenine nuomone - geriausia yra geri adaptuoti misiniai. O tas 'adaptavimas' - tai karves pieno sudeties priartinimas prie moters pieno, keiciant organines strukturas. Tiesa, kai paskaitau is ko tie misiniai padaryti, tai suprantu kad savo sudetim jie ne taip jau ir skiriasi nuo klijiniu misiniu - buna ten ir krakmolo ir visokiu dar reikalu. Savo maziu maitinu misiniais, teko isbandyt 4 kol suradau tinkama (Tutelli). Taip, tai patogu, ir man visai negeda kad padarau valgyt greitai. Nelabai supratau kodel cia kai kurios labai didziavosi tuo kad verda maista pacios. Be to, zinau kad visada, net ir isvykoje, sumakaluosiu sviezia misinuka. Ko nepadarysi su klijukais.

O kas verda klijukus - tvarkoj, tai jusu pasirinkimas, manau vaikiukai uzaugs sveiki ax.gif . Kaip kazkas ir minejo - mes bemaz visos ant ju uzaugom. Tik i viena dalyka ziuriu itariai - tai i klijuku virima visai parai. Rizika bakteriologinio uzterstumo atsiranda mano supratimu.

Savo laiku augindama vyresnele ir klijukus viriau, ir is 'virtuveles' nesiau, o paskui vistiek prie misiniu perejau. Beje, bliovimo kiekis nepasikeite ax.gif

Beje, motyvai 'pigiau-brangiau' manau yra tusti. Nemanau kad 'klijukininkes' taip daro is taupumo. Jos iesko, kas yra geriau ju vaikam, 4u.gif joms uz tai.

Taciau pritempti ir aiskinimai, kad jei vaikas uzaugo ant misiniu, tai bus pasmerktas misti ateityje vien cipsais ir kokakola biggrin.gif ...

Taigi, auginkim savo mazius, nepamirskim visais atvejais konsultuotis su gydytojais (jei jais nepasitikime - bent jau pasverti mazius ir paziuret ar ne per daug priaugta), ir daugiau TOLERANCIJOS visiems skirtingai mastantiems ! Juk tuo pasaulis ir grazus ax.gif

Atsakyti
O aš nuo 3,5 mėn. pradėjau virti ryžių, dribsnių ir kitokias košeles [sumalusi kruopas kavamale] ir balindavau savo pienu, nes nelabai jis krūties norėjo, o pieno buvo. Ir užaugo neragavęs nei karto jokio mišinuko..........
Ir tikrai vaikas kokakolos ir gazirovkių net ragauti nenori. lotuliukas.gif
Atsakyti
As tai manau, kad vaikas valgydamas vien tuos klijukus, negauna tiek vitaminu, kiek buna misinuke, nes juk valgydamas vien ryzius ar grikius negauni tiek medziagu kiek reikia kudikiui. Mes valgom misinuka ir nematau cia jokios bedos. biggrin.gif
Atsakyti
mes irgi nuo gimimo valgom misinuka,augam sveikos ir stiprios thumbup.gif esu uz misinukus,jeigu nera mp thumbup.gif
Atsakyti
Kai MP neuzteko pradejau duoti misinukus. Stai cia ir prasidejo bedos. Nuo vieno pilva skaudejo, nuo kito baisi alergija buvo, nuo trecio is viso zali viduriai pasidare. Labai atpylinejo. Tad mano issigelbejimas ir buvo klijukai. Nei pilvo skausmu neliko, nei alergijos. Ir normalus nei labai storas, nei silpnas. Nuo 6 men.vaiksciojo staciomis pasiremdamas, o nuo 9 men. vienas po kambarius begioja. Bet kiekvienas vaikas individualus. Kas vienas tinka, kitam ne.
Atsakyti
QUOTE(rimleo @ 2008 04 24, 22:12)
Kai MP neuzteko pradejau duoti misinukus. Stai cia ir prasidejo bedos. Nuo vieno pilva skaudejo, nuo kito baisi alergija buvo, nuo trecio is viso zali viduriai pasidare. Labai atpylinejo. Tad mano issigelbejimas ir buvo klijukai. Nei pilvo skausmu neliko, nei alergijos. Ir normalus nei labai storas, nei silpnas. Nuo 6 men.vaiksciojo staciomis pasiremdamas, o nuo 9 men. vienas po kambarius begioja. Bet kiekvienas vaikas individualus. Kas vienas tinka, kitam ne.

tai visi mes uzaugom su klijukais,karves pienu ir nieko blogo neatsitiko.tik kad turbut daug laiko uztrunka juos isvirti.ka daryti jei misinuku vaikas netoleruoja.
Atsakyti
Na ir pavarot doh.gif

Pirmąjį auginau su mišinuku,nes neturėjau MP. Klijuką vieną kartą išviriau prižiūrima patyrusios mamos.To man užteko. Jau geriau nueit į parduotuvę ir nusipirkt mišinio. Juo labiau, kad mažius jo negėrė, spjovė. Jam tada buvo nepilnai du mėnesiai. Na ir ką: jokios alergijos, rimtai iki šiol nesirgo, tik sloga, MacDonaldo nemėgsta, Coca colos irgi, saldainius pradėjo ragaut nuo 5 metų, čipsai retkarčiais tik reikalingi. Taip kad ne nuo maitinimo būdo priklauso, o nuo vaiko, jo genų, to, kokį maistą siūlys tėvai vėliau. Tiesa, nežpažįstu nė vieno jo bendraamžio,kuris buvo maitinamsa klijukais,bet dabar jų, dešimtmečių, skoniai labai skirtingi.

Mažių iki dabar dar maitinu pati,o kai pritrūksta, gauna Hippo.

Reikia viską atrinkti, retas kuris turbūt gali toleruoti tik klijukus. Bet kaip visada- kiek žmonių, tiek nuomonių. 4u.gif
Atsakyti
Gal galite man kas nors paaiskinti tuos matavimus 1:30 1:3 ir t.t...
Atsakyti
Gaila, kad tikrai n visos mes galim maitnti MP..... deja ir as neturejau pienuko.... Kaip ir daguma maitinu misinukais, bet tikrai nemanau, kad tai yra sveikas maistas ir esu labiau uz klijukus......
Va imetu nuorodele http://www.ve.lt/?da...p;id=1102438350
paskaiykit mamytes koki maista vaikuciams duodam......
Atsakyti