Įkraunama...
Įkraunama...

Kas bandėt leliukus maitint "klijukais"?

QUOTE(dange @ 2007 07 30, 18:39)
Pati rašai: vaikas ramus, jaučiasi gerai, tuštinasi stabiliai vienąkart per dieną. Tai kokia prasmė "gydyti" sveiką vaiką  g.gif

jo kolkas per diena viena karta tustinasi,bet sunkokai,tai manau jei galima duot klijuko kartu su misinuku pamaisius,ar papildomai koki karta vien tik klijuko,tai manau jam butu paprasciau issitustint.. g.gif
tik nezinau kaip duot.manau klijuka daryt su pienu nelabai tinka,nes siaip jis valgo misinuka,tai pienas kaip ir nelabai,tai galvoju ar galima maisyt su misinuku...ar skiest su vandeniu ta klijuka... g.gif
kas nors gal taip bandet,gal patarsit smile.gif
Atsakyti
QUOTE(gress @ 2007 07 30, 18:16)
jo kolkas per diena viena karta tustinasi,bet sunkokai,tai manau jei galima duot klijuko kartu su misinuku pamaisius,ar papildomai koki karta vien tik klijuko,tai manau jam butu paprasciau issitustint.. g.gif
tik nezinau kaip duot.manau  klijuka daryt su pienu nelabai tinka,nes siaip jis valgo misinuka,tai pienas kaip ir nelabai,tai galvoju ar galima maisyt su misinuku...ar skiest su vandeniu ta klijuka... g.gif
kas nors gal taip bandet,gal patarsit  smile.gif

Jei nenori klijukų, tai vidurius minkština mišiniai Semper Bifidus ir Aptamil.

Kai su vaikeliu gulėjome ligoninėje, tai mums nuo viduriavimo ryžių klijuką maišė su kažkokiu mišiniu. Po to aš namuose irgi viriau ryžių klijuką bei maišiau su kažkokiu mišiniu (nebeatsimenu, kokiu, nes labai daug jų išbandėme).

Be to, klikukas tai ta pati košė - juk verdi kruopas, tik skirtumas tas, kad kruopas nukoši, bet jų pačių nededi. O kruopienes, kiek teko girdėti, mamos "gardina" ir mišinukais.

Skiesti vandeniu gal būtų optimaliausias ir viduriukams sveikiausias variantas, bet klausimas, ar vaikas gers.

KArvės ar ožkos pienukas savaime kietina viduriukus (bent jau mano mergytei), tai pasiūliusi klijuko su pienuku viduriukų gal ir nepalaisvinsi.

Beje, man klijukai dabar virto į košes. Išverdu aš dabar kruopas, pertrinu arba "sumiksuoju", įpilu karvytės pienuko - ir puiki košytė smile.gif .

Dar kruopų nuoviru galima skiesti kefyriuką ir taip paruošti vaikeliui skanaus gėrimėlio.
Plačiau apie klijukus ir ne tik juos rusų kalba galima paskaityti čia:
http://supercook.ru/zz130-03.html
Atsakyti
Laumiux, o kazi kur galima tu misinuku -Semper bifidus - rasti? mano sunelis misinukus valgo, oi vargstam su viduriukais, valgem belaktozini, bet nepadejo, dabar hippo su probiotikais, irgi ne kas... nebeismanau ka daryti... verysad.gif
aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(rikutis @ 2007 07 31, 12:30)
Laumiux, o kazi kur galima tu misinuku -Semper bifidus - rasti? mano sunelis misinukus valgo, oi vargstam su viduriukais, valgem belaktozini, bet nepadejo, dabar hippo su probiotikais, irgi ne kas... nebeismanau ka daryti... verysad.gif
aciu 4u.gif

Klaipėdoje tai būna Akropolio Maximoje ir Eurovaistinėje. Tik tų mišinėlių ne visada būna, mat greit išperka, tai reikia dažniau pasidomėti.
Jei ką, galima lyg ir per internetą pirkti:
http://parduotuve.se...o-misiniai.html
Atsakyti
Jusu paskaicius tai siaubas apima, tarsi vidurmaziais gyventumet. Gal jus mamytes paskaitykit literaturos kokios nors apie kudykiu mityba, ka? Galiu pasiulyti va PSO rekomendacijas paskaityti. Rasite internete.
Atsakyti
QUOTE(Agalis @ 2007 08 02, 10:55)
Galiu pasiulyti va PSO rekomendacijas paskaityti. Rasite internete.

Taigi, tai yra tik rekomendacijos smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Isila @ 2006 07 31, 06:24)
čia pasiskaičius ir išsigąsti galima  blush2.gif

man, tiesą sakant, net nekilo mintis klijukus virti. Nuėjau į parduotuvę ir  nupirkau tą mišinuką. Niu nieko - neklykė vaikas iš skausmo. Pilvelį pūtė, bet praėjo  mirksiukas.gif

drinks_cheers.gif visu 100% visiem kudikiam iki 3men problemos su pilveliais neziurint ka valgo...
QUOTE(Borderline @ 2006 08 08, 20:02)
kazkokia tundra...nemanau kad visa kudikyste virsit klijukus. uzsiknisit. laiko vaikui neuzteks...absurdas visiskas, kai parduotuves pilnos ivairiu kokybisku misiniu specialiai kudikiams. skaitykit etiketes, o ne bijokit "tos chemijos". suprasciau dar is ubagystes. bet sitokiu nesamoniu siais laikais prisigalvot...keista.

laikas eina i prieki, kaip ir produktai su laiku tobuleja o ne eina atgal... ir nemanau , kad reikia apie misinius ar klijus spresti pagal vienetinius pavyzdzius... visi vaikai skirtingi-kas tinka vieniems gali apsoliuciai netikti kitiems smile.gif

QUOTE(sleeta @ 2006 08 09, 07:04)
kadangi ne visi isgali pirkti "super gerus"misinelius.kas is to,kad mes isleidom kruvas pinigu tiems ale"brangiems ir geriems"(aceit),patys sedejom neede ir nieko gero is to neisejo.Dukra fontanais nuo bet kokio misinio vare,nes isgirtasis APTAMIL"as nepadejo,o va klijukai tai super-nei atpilineja,nei ka blogo jai daro 
O klijuku virimas tikrai neuzima paros laiko,15 min maksimum ir jusu vaikiukas,sotus ir patenkintas wub.gif

vadinas tau tiko klijukai..pvz mano vaikas niekada nera vemes nuo misinio ,niu nebent persivalgo hihihi.gif
QUOTE(nebijau @ 2006 08 09, 07:31)
drinks_cheers.gif Kiekvieno teise rinktis drinks_cheers.gif O tu klijuku nereikia nuvertinti-juose vitaminu, mikroelementu yra daugiau nei vitaminizuotuose misinukuose. Is kur zinau-dirbu su naturalia produkcija, ir vazinejant po pasauli teko apsilankyti isgirtose misinuku gamyklose mirksiukas.gif Pirma vaika maitinau klijukais, antra-misinukais, jei bus trecias-po visu misinuku gamybos apziuru-vel grisiu prie maitinimo klijukais.

doh.gif juokdare tu esi tik tiek as tau pasakysiu !!! apsilankius mesos fabrike gal irgi nustosi mesa valgyt???? nemanau... ir visu antra,kad net nebuvai ten kur misinukus gamina tvirtini kazkoki fakta ...

QUOTE(sleeta @ 2006 08 11, 05:10)
kas is to,kad mano mergicka pavalgydavo tu misinuku?ka ten pavalgydavo,jinai tik atsigerdavo ir po 10 min vel valgyt noredavo lotuliukas.gif o be to,ziauriai atpilinejo

dar vienas apsurdas ... nors nerasytum tokiu nesamoniu... tu esi iosirtikinus,kad nuo misinuko atpilinejo??
QUOTE(Laumiux @ 2006 08 11, 10:47)

Ir ne tik adminai. Visi, kas klijukus vadina seniena ir liepia pirkti mišinukus. Juk klijukais žmonės savo vaikus maitino jau nuo senovės. Ir užaugino. O čia prieš keletą metų atsirado kažkokia chemija, ir staiga patapo geresnė už normalų, natūralų maistą?
Sandraq, ačiū, kad esi ir kad išsakai savo nuomonę  friends.gif

tame ir esme,kad senoveje taip budavo...jug laikas eina i prieki,atsirado paprastesniu ir nemaziau maistingu ir vertingu pakaitalu!!! tu jug nevazineji vezimu kinkytu arkliais nes ismetamos auto dujos kenkia ir tersia ora...

QUOTE(Prula @ 2006 08 12, 07:04)
Į didelius ginčus aš čia nesivelsiu, palaikau tą pusę už naturalumą ...
dabar taip pagalvoaju, kelinta mama atšaldo vandenį iki 50 laipsnių prieš ruošiant mišinuką  gal su termometrų dar pamatuoja  doh.gif o va kiek pasidaro karštą mišinuką prieš einant į lauką, kad turėtų kuo maitinti, arba prieš naktį ... na ir kur tada tas C vitaminas

siaip jei atidziai skaitei instrukcijas ant misinio dezes - uzvirinta vandeni palikti nusistoveti bent pusei valandos!!! verdanciu vandeniu misiniu niekas nemaiso mirksiukas.gif

QUOTE(jovitah @ 2006 09 02, 10:41)
ABSURDAS,CIA TIK IS BIEDNUMO TAIS KLIJUJAIS GALIMA MAITINTI,O KAD SVORIS NEAUGA TAI NETIESA MANO MERGYTE NUO GTIMIMO MAITINTA DABAR SVERIA 8,5KG

drinks_cheers.gif maniskis irgi svori priaugineja tolka tak biggrin.gif 7sav 6kg68gr svere !!! o valgom misinukus ...

taip,kad cia diskusija be galo... tongue.gif is kurios as nusprendziau isvirti klijuka maziukui nakciai ,kad geriau miegotusi .. kuri maisysiu ne su pienu o su misinuku
Atsakyti
QUOTE(ugniukas @ 2007 08 03, 18:54)
1. doh.gif juokdare tu esi tik tiek as tau pasakysiu !!! apsilankius mesos fabrike gal irgi nustosi mesa valgyt???? nemanau...
2.ir visu antra,kad net nebuvai ten kur misinukus gamina tvirtini kazkoki fakta ...
3.tame ir esme,kad senoveje taip budavo...jug laikas eina i prieki,atsirado paprastesniu ir nemaziau maistingu ir vertingu pakaitalu!!!
4.tu jug nevazineji vezimu kinkytu arkliais nes ismetamos auto dujos kenkia ir tersia ora...

Kaip man buna smagu, kai komentuoja ka tik iskepta mamyte thumbup.gif Apie kudikio mityba nusimano tiek pat, kaip apie debesis, vaikui vos pora menesiu, o uz tai komentarai kooookie bigsmile.gif
1. Brangioji, puse mesos cechuose dirbanciu zmoniu-vegetarai, pasidomek, pries komentuodama. Kita puse-stipriu nervu zmones, kurie valgyti sugeba net nevalgomus dalykus mirksiukas.gif
2. Cia tavo nuomone 4u.gif Nesiruosiu galvos dauzyti i siena ir irodineti zmogui kur as dirbu ir kur buvau. Neprisimenu tik temos, bet esu smulkiai aprasiusi visus misinuku gamybos ypatumus(jei moderatoriai neistryne uz antireklama).
3. drinks_cheers.gif Laikas eina pirmyn ir technologijos tobuleja. Paskutine mitybos tobulumo virsune-cipsai ir cocacola drinks_cheers.gif
4. Nevazineju arkliais, bet minu dvirati-puikiai ekologiska priemone, kuri nenuseno per du simtus metu thumbup.gif
Vienoje temoje susikirtau su viena jauna mamyte, diskutuodama apie naturalia mityba, karves piena ir pan. Ji teige, jog karves pienas-nuodas, jog ji duos tik nuo triju metu. Lygiai taip pat ji teige, jog kruopu koses neduodanti. Dalyvavau to vaiko vienu metu gimtadienio sventime. Ir ka pamaciau-vaikas visomis rankomis griebia cipsus ir kisa juos i burna blink.gif Kai mamai parodziau tai, ji nusijuoke, o ka daryti-juk vaikas laaaabai juos megsta blink.gif Taciau ji ir toliau teigia, kad karves pienas sveika tik nuo triju metu doh.gif
Beje, visoms mamoms, kurios maitina vaikus klijukais: visuose prekybos centruose radau pieno skyriuose ekologiskus ozkos pieno misinukus su klijukais jau paruostus, bereikia pasisildyti thumbup.gif Kadangi ta moteri labai gerai pazistu(dalyvavom ne vienoj parodoj, lankemes ne vienoj misinuku gamykloj), tai galiu ja tik sveikinti uz pradzia ir palinketi sekmes 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Agalis @ 2007 08 02, 12:55)
Jusu paskaicius tai siaubas apima, tarsi vidurmaziais gyventumet. Gal jus mamytes paskaitykit literaturos kokios nors apie kudykiu mityba, ka? Galiu pasiulyti va PSO rekomendacijas paskaityti. Rasite internete.

pritariu 100 %
klijukas skirtas tik tam, kad vaikas nenumirtu is bado, jame pernelyg mazai maistiniu medziagu. daug maziau nei misinuke. misinukai gaminami pagal ES standartus, pagal istatyma (jei noresit - galesiu Jums ji surasti) gaminant kudikiu maisto produktus, nei misinukuose, nei tyrelese, nei pan. parduotuvese parduodamuose produktuose tikrai nera naudojami nei konservantai, nei dazomosios medziagos.
o jus klijuka virdamos dedat cukru ir/arba druska. tai yra konservantai. ko dar dedat? blink.gif
beje, ir ka Jus, mamos tokio darot, kad neturit savo vaikams pienelio, tokio brangaus ir svarbus ju gyvybinems funkcijoms???
Papildyta:
QUOTE(Laumiux @ 2007 08 02, 22:27)
Taigi, tai yra tik rekomendacijos  smile.gif

Idomu kieno:) Gal galetumet nurodyti saltini? tikiuosi ne kaimyne lotuliukas.gif
Ir kokia sveikatos institucija galetu buti auksciau uz PSO???
Atsakyti
QUOTE(me_gustas_tu @ 2007 08 07, 12:21)
pritariu 100 %
klijukas skirtas tik tam, kad vaikas nenumirtu is bado, jame pernelyg mazai maistiniu medziagu. daug maziau nei misinuke. misinukai gaminami pagal ES standartus, pagal istatyma (jei noresit - galesiu Jums ji surasti) gaminant kudikiu maisto produktus, nei misinukuose, nei tyrelese, nei pan. parduotuvese parduodamuose produktuose tikrai nera naudojami nei konservantai, nei dazomosios medziagos.
o jus klijuka virdamos dedat cukru ir/arba druska. tai yra konservantai. ko dar dedat?  blink.gif
beje, ir ka Jus, mamos tokio darot, kad neturit savo vaikams pienelio, tokio brangaus ir svarbus ju gyvybinems funkcijoms???
Papildyta:
Idomu kieno:) Gal galetumet nurodyti saltini? tikiuosi ne kaimyne  lotuliukas.gif
Ir kokia sveikatos institucija galetu buti auksciau uz PSO???

Nu cia tai is vis nesamone pasakyta doh.gif .Kaip gali buti,kad niekas nededama,jei mesa su bulvem gali stoveti siltoj lentynoj pora metu blink.gif .O be to,mano dukrytei tokio maisto gali net neduoti,nes jo paragavus apsivemti galima.Idomu ar pati nei druskos,nei cukraus nenaudoji?
Atsakyti
QUOTE(nebijau @ 2007 08 07, 08:48)
Kaip man buna smagu, kai komentuoja ka tik iskepta mamyte thumbup.gif Apie kudikio mityba nusimano tiek pat, kaip apie debesis, vaikui vos pora menesiu, o uz tai komentarai kooookie bigsmile.gif

o man dar smagiau,kai tipo daug nusimancios ir tik savo asmenine patirtim besivadovaujancios mamos bando drastiskai kritikuoti kitu nuomone ir nepripazista zmoniu turinciu skirtingas paziuras ir isitikinimus nei jos pacios ax.gif jeigu jums taip sunku gerbti kitu mamyciu pasisakymus,tai prasom nebrukti ir savo nuomones!!! Ir nebutina zeminti kitu , kad pasirodytum tipo shustra ir viska zinanti... toli grazu schmoll.gif
Atsakyti
as kalbejau ne apie tas tyreles su mesa. ar dar kazka, kas gali stovet tiek laiko, gal neaiskiai parasiau, atsiprasau...smile.gif
taip, ir druska, ir cukru vartoju saikingai, jei tai buvo idomu.
Atsakyti